Recesija: največji slovenski spletni trgovec je ne občuti

  • 23. maj 2012

Raziskava Trženjski monitor, ki je bila izvedena v letošnjem aprilu, je pokazala najvišji delež občutenja recesije do sedaj. Hkrati pa so izvajalci raziskave izmerili tudi višji delež tistih, ki poročajo o znižanju obsega potrošnje - kar 59 % jih pravi, da trošijo manj.

Največja slovenska spletna trgovina mimovrste=) pa ravno v letošnjem aprilu (v primerjavi z aprilom 2011) meri občutno rast spletnih nakupov in naročil na njihovi spletni strani. Tako so v letošnjem aprilu odpremili kar 30 % več naročil kot v aprilu 2011. Povečanje prodaje so zabeležili v vseh 16 oddelkih, še posebej pa je izrazita kar 60 % višja prodaja izdelkov v oddelku Igrače in otroška oprema in za več kot 130 % povišanje prodaje v oddelku Vrt in orodje.

Za 10 % pa se je povečal tudi obisk spletne strani mimovrste=). V letošnjem aprilu so glede na valutne podatke obiskanosti spletnih strani (Moss) zabeležili 226.876 obiskovalcev, medtem ko jih je v istem obdobju lani obiskalo 207.144 spletnih uporabnikov.

Omenjena rast obiska in prometa mimovrste=) pa sovpada z ugotovitvami raziskave Moss, ki ugotavlja, da se je letos v primerjavi z letom 2010 število spletnih kupcev, ki v (slovenskih ali tujih) spletnih trgovinah nakupujejo najmanj nekajkrat letno, povečalo za 17 % (vir: Moss, marec 2012).