Največji spletni trgovec v Sloveniji, Mimovrste trenutno edini nakupovalni center, ki nemoteno deluje

V spletnem trgovcu Mimovrste se zavedajo resnosti položaja in bliskovitega širjenja koronavirusa, zato so sprejeli vse ukrepe po priporočilu Nacionalnega inštituta za javno zdravje in postavili zdravje svojih zaposlenih in kupcev na prvo prioritetno mesto. .

Spletno nakupovalno središče s 17 oddelki, ki ima na voljo več kot 130.000 različnih artiklov, v teh kritičnih časih obratuje, kolikor je v danih razmerah možno nemoteno. Nakupovalno središče Mimovrste združuje vsaj pet različnih trgovin v eno samo. Kupec bo v spletni trgovini Mimovrste našel vse artikle, zbrane na enem mestu, do katerih trenutno sicer ne bi mogel dostopati. Mimovrste namreč poleg široke ponudbe zabavne elektronike in IT artiklov, po katerih so bili sprva prepoznavni, kupcem ponuja pravzaprav vse na enem mestu – oblačila, pralne praške, igrače, vse za vrtnarjenje, belo tehniko, pnevmatike, kozmetiko, kolesa ... Potrebe, da bi se nakupovalni seznami podaljševali in neizbežne dolžnosti in obveznosti zamaknile v čas, ko se bodo razmere s koronavirusom umirile, torej ni – v Mimovrste izbrane artikle dostavijo brezkontaktno na vaš izbran naslov, da bo življenje potekalo kar se da nemoteno.

Ostanite doma, izkoristite možnost brezkontaktne dostave

S širokim asortimentov izdelkov lahko z nakupovanjem od doma, z brezkontaktno in brezgotovinsko dostavo rešijo marsikatero zagato kupcev, da se lahko v največji možni meri držijo pravila 'ostani doma'. Kupce pozivajo, naj naročilo od dostavljavca prevzamejo popolnoma brez kontakta. Brezkontaktna in brezgotovinska storitev namreč pomaga zmanjšati tveganje okužbe z virusom oziroma reši zagato v primeru popolne karantene, kjer je stik z dostavljavcem prepovedan. V dani situaciji pozivajo kupce, da prilagodijo svoje potrošniške navade in razmislijo o smotrnosti vsakega nakupa.

Povečanje naročil za določene artikle je, skladno z uvedbo ukrepov, pričakovano

V zadnjih dneh so zabeležili 70 % povečanje števila oddanih naročil, največ zanimanja pa je po pričakovanjih za artikle hitre potrošnje, kot so čistila, plenice, detergenti in hrana za male živali.

'Ostanimo doma' je trenutno vseslovenski pregovor in spodbujajo vse, da se tega resno držijo. S tem razlogom so zaposleni, ki jim je to omogočeno, vzpostavili domače pisarne. Z uvedbo omenjenega ukrepa se je v njihovi spletni trgovini za 100 % povečalo število nakupov prenosnih računalnikov, monitorjev, tiskalnikov in potrošnega računalniškega materiala, kot so na primer kartuše, ki omogočajo nemoteno delo od doma.

Z občutnim zmanjšanjem odhodov od doma, razen ko je to nujno potrebno in zadrževanjem v notranjih prostorih pa se je znatno dvignila tudi prodaja pralnih strojev, zamrzovalnih skrinj in določenih gospodinjskih pripomočkov, kot je na primer aparat za peko kruha.

Dobršen del slovenske populacije pa ne razmišlja zgolj o trenutnih izzivih, kot so vzpostavitev domače pisarne in ustvarjanje zalog, ampak so se odločili, da svoj čas, preživet doma tudi dodobra izkoristijo in ne opustijo dobrih navad, saj trenutno nihče ne zna napovedati, kdaj se bodo naša življenja vrnila v stare tirnice. Tako so se v zadnjih dneh povečala tudi naročila zemlje za vrtnarjenje, semena za sajenje in fines oprema, kot so trenažerji in uteži.

Uvedli so stroge preventivne ukrepe za varnost in zdravje vseh vpletenih

Večina zaposlenih na Mimovrste dela od doma z izjemo zaposlenih v centralnem skladišču, kjer pa veljajo strogi preventivni ukrepi za varnost in zdravje vseh prisotnih. Zaradi povečanega števila klicev v center za pomoč uporabnikov prosijo kupce za potrpežljivost in razumevanje, hkrati pa sporočajo, da vsi zaposleni v Mimovrste aktivno delajo na tem, da bodo lahko brez večjih zamud izvedli dostavne roke oddanih naročil ter v čim večji meri odgovorili na vsa vprašanja kupcev. Izvedba obljubljenih rokov dostave in preprečevanje zamud sta vedno prioriteta spletnega trgovca Mimovrste.

Ostanimo solidarni in spoštujmo ukrepe pristojnih

V izrednih razmerah si celotna ekipa zaposlenih v Mimovrste želi, da ohranimo solidarnost do sočloveka in si vsi, brez izjeme, po svojih najboljših močenih prizadevamo za čimprejšnji doseg skupnega cilja - za zamejitev koronavirusa tudi v Sloveniji.

Kupce pozivajo, da spoštujejo brezkontaktno dostavo, upoštevajo vsa navodila pristojnih in nakupe na varen način opravijo tudi za tiste najbolj ranljive skupine – starejše in kronično bolne. Hkrati prosijo za odgovorno ravnanje pri prevzemanju paketov in razumevanje, če bi ob naročilu prihajajo do zamika v dobavnem roku.