Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo
0
na mesec

Pogoji poslovanja

  Splošni pogoji spletne trgovine mimovrste=) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

  S spletno trgovino mimovrste=) (v nadaljevanju tudi »trgovina«) upravlja podjetje MIMOVRSTE d.o.o, Cesta Ljubljanske brigade 21, 1000 Ljubljana, matična številka: 1589121000, davčna številka: SI81241038, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali mimovrste=)).

  Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine mimovrste=) pravice in obveznosti uporabnika in trgovine, ter urejajo poslovni odnos med mimovrste=) in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnih mestih družbe mimovrste d.o.o.

  Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na prevzemnih mestih mimovrste d.o.o.

  Vrste uporabnikov

  Vrste uporabnikov

  Z enkratnim vpisom v spletno trgovino mimovrste=) prek elektronske pošte postane obiskovalec gost mimovrste=), s potrjeno registracijo v spletno trgovino mimovrste=) pa postane član mimovrste=). Tako gost kot član mimovrste=) (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini mimovrste=).

  Obiskovalec lahko registracijo za člana mimovrste =) opravi tako prek spleta kot prek mobilne aplikacije mimovrste =), enkratni vpis kot gost mimovrste =) pa je omogočen samo prek spleta.

  Ob registraciji v spletno trgovino kot član mimovrste=) pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana mimovrste=) nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

  Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

  Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na info@mimovrste.com. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

  Nakup določenih artiklov, ki so na zalogi na posameznem prevzemnem mestu mimovrste d.o.o., je na tem prevzemnem mestu mogoč tudi brez vpisa v spletno trgovino mimovrste=) in sicer po Spletni ceni.

  V kolikor ste državljan drugih držav Evropske unije in brez slovenske kontaktne telefonske številke, vas prosimo, da nas za oddajo naročila kontaktirate na telefon 04 58 11 600 ali na email info@mimovrste.com. In case you do not possess Slovenian citizenship, but you are a citizen of European Union without a Slovenian phone number, you can call our contact number 04 5811600 to assist you with your order processing or send us an e-mail: info@mimovrste.com.

  Dostopnost informacij

  Dostopnost informacij

  mimovrste=) se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

  1. podatke o podjetju mimovrste=) (ime in sedež podjetja, matična številka),
  2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta: vracilo.artiklov@mimovrste.si, telefon),
  3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
  4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
  6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
  7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
  8. časovno veljavnost ponudbe,
  9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
  10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

  Ponudba artiklov

  Ponudba artiklov

  Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba mimovrste=) ažurira in spreminja pogosto in hitro.

  Cena v spletni trgovini mimovrste=) je prikazana kot Spletna cena. Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike mimovrste=) (to je za uporabnike, ki mimovrste=) zaupajo svoje podatke). Registriran uporabnik mimovrste=) postanete z registracijo v spletni trgovini kot član mimovrste=) ali enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost mimovrste=). Nakup določenih artiklov, ki so na posameznem prevzemnem mestu mimovrste d.o.o. na zalogi, je na tem prevzemnem mestu mogoč tudi brez vpisa v spletno trgovino mimovrste=) in sicer po Spletni ceni.

  Najboljša ponudba dneva

  Najboljša ponudba dneva je posebej znižana cena artikla, ki velja v obdobju 24 ur (od 0:00 do 23:59 tistega dne) za določene artikle, ki so v ponudbi mimovrste=) označeni s popustom in veljajo do odprodaje zalog. Ob artiklu so navedeni odstotek znižanja glede na Spletno ceno in najboljša ponudbo - cena dneva.

  Oznake artiklov

  • Artikel z oznako "Novosti" je na novo dodan artikel v ponudbo mimovrste=). S to oznako bo izpostavljen minimalno 14 dni in maksimalno 2 meseca.
  • Artikel z oznako "Odprodaja" ima še dodatno znižano ceno glede na Spletno ceno, ki velja do odprodaje zalog tega artikla. Odstotek znižanja je naveden ob artiklu.
  • Artikel z oznako "Trenutno ni na zalogi" trenutno ni dobavljiv. To pomeni, da ni na zalogi niti v centralnem skladišču mimovrste=) niti pri dobavitelju.
  • Artikel z oznako "Razprodano" ni več dobavljiv. To pomeni, da artikel ne bo več dobavljiv.
  • Artikel z oznako "Odlična cena" kupcu omogoča nakup artikla po posebej ugodni ceni glede na Spletno ceno.
  • Artiklu z oznako "Priporočamo" prodajni svetovalec mimovrste=) zaradi lastnosti artikla ali/in odlične cene priporoča nakup. Priporočilo, namenjeno širšemu krogu oseb, ne upošteva potreb in lastnosti posameznega kupca, zato mora nakupno odločitev zase sprejeti vsak kupec sam in mimovrste=) zanjo ne prevzema nobene odgovornosti.
  • Artikel z oznako "Zadnji kos" je zadnji kos tega artikla na zalogi v centralnem skladišču mimovrste=), kar omogoča hitrejšo dobavo artikla.

  Oznake Odprta embalaža

  • Odrta embalaža: Artikel ima odprto embalažo, vendar je brezhibno delujoč in popoln. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
  • Poškodovana embalaža: Artikel ima poškodovano, nepopolno ali neoriginalno embalažo, vendar je brezhibno delujoč. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
  • Poškodovan artikel: Artikel ima manjšo estetsko poškodbo, lahko kaže znake uporabe in ima lahko poškodovano embalažo. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
  • Uporabljen artikel: Artikel je bil vrnjen s strani kupca. Bil je uporabljen in ima lahko nekoliko poškodovano embalažo. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
  • Servisiran artikel: Artikel je bil servisiran na pooblaščenem servisu. Artikel je brezhibno delujoč. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.

  Naročilo

  Naročilo

  Kupoprodajna pogodba med mimovrste=) in kupcem je v spletni trgovini mimovrste=) sklenjena v trenutku, ko mimovrste=) kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). S tem postanejo vse cene in drugi pogoji, kot izhajajo iz oddanega naročila, fiksirani in veljajo tako za mimovrste=) kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

  Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku mimovrste=).

  Načini plačila

  Načini plačila

  mimovrste=) omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu*
  • z nakazilom na račun mimovrste=) po ponudbi/predračunu**
  • s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard®, Visa, Visa Electron, BA Maestro, Diners club)*
  • s plačilom na obroke Leanpay za artikle v vrednosti nad 100 €, kupec pa lahko izbira med 6,12,18 in 24 obroki.
  • z obročnim plačilom na 2 do 12 obrokov s kreditno kartico Visa Electron*
  • z Diners club kartico do 36 obrokov

  Kartično plačilo ob dostavi je možno:

  • Pošta Slovenije - stranka lahko s kartico plača ob prevzemu paketa na Pošti Slovenije. V primeru, da prejme paket na dom, lahko (v večjih mestih) preveri direktno pri pošti, ki ji dostavi paket, preveri ali je možno plačili s kartico direktno pri dostavljalcu. Stranka lahko pokliče tudi pomoč za stranke Pošte Slovenije, kjer pridobi te informacije. Tudi v manjših krajih je ta možnost na voljo, svetujemo le, da stranka kontaktira Pošto Slovenije, kjer ji zaupajo podatek, če je možno plačilo s kartico ali le z gotovino.
  • DPD - plačilo s kartico direktno pri dostavljalcu ni možno. Navodila za plačilo paketa preko spleta (če želi izbrati kartično plačilo, namesto plačilo z gotovino) stranka prejme v SMS sporočilu, ki ga prejme s strani DPD o dostavi paketa. Stranka lahko plača s kartico tudi na izbranih PUDO točkah, kamor preusmeri svoj paket. (Petrol, trafike ...).

  Podrobnosti o načinih plačila najdete tukaj.

  *Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun mimovrste=) po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja Cena.

  **Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave.

  Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s stani uporabnika obvestite na info@mimovrste.com za kreditiranje kartice ali vračila kupnine.

  Izdaja računa

  Izdaja računa

  mimovrste=) po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu. Kupec prejme račun za vsako ločeno naročilo ali ločeno odpremo znotraj naročila posebej.

  Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

  Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

  Cene

  Cene

  Spletna cena

  Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike mimovrste=), ki so mimovrste d.o.o. zaupali svoje podatke. Registriran uporabnik mimovrste=) postanete z registracijo v spletni trgovini kot član mimovrste=) ali enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost mimovrste=). Prek mobilne aplikacije mimovrste=) je omogočena izključno registracija kot član mimovrste=).

  Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

  Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

  Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

  Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata.

  Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

  Na prevzemnih mestih mimovrste d.o.o. so posamezni artikli (kateri so tam na zalogi) na voljo za nakup po ceni, ki je enaka njihovi ceni iz spletne trgovine mimovrste=). Vse objavljene cene na prevzemnih mestih vsebujejo DDV. Pri nakupu na prevzemnem mestu ni možna unovčitev darilnih bonov, bonusov, promocijskih kod ipd.

  Prečrtana cena je prejšnja cena artikla v spletni trgovini mimovrste=) in sicer najnižja cena artikla, ki jo je trgovec uporabljal v obdobju, ki ni krajše od 30 dni pred uporabo znižane cene.

  Plačilne in kreditne kartice

  Plačilne in kreditne kartice

  V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

  • plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice,
  • po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo mimovrste=).

  Darilni bon mimovrste=)

  Darilni bon mimovrste=)

  Darilni bon je izkazni papir, ki ga prodajalec mimovrste d.o.o. proti plačilu izda v elektronski obliki (kupec prejme e-mail s kodo darilnega bona). Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec mimovrste d.o.o. pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine mimovrste=).

  Darilni bon je moč kupiti v spletni trgovini mimovrste=). Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov, razen načina plačila. Darilni bon je možno plačati s plačilno ali kreditno kartico. V primeru večjega naročila darilnih bonov lahko svoje povpraševanje pošljete na b2b@mimovrste.si. V tem primeru je možnost plačila po predračunu. Veljavnost darilnega bona je 3 mesece od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

  Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Skupna vrednost artiklov mora biti 1 € višja od vrednosti darilnega bona. Z darilnim bonom lahko plačate skupni znesek artiklov, ne pa tudi stroškov dostave.

  Uporaba darilnega bona:

  • Izberite blago, ki ga želite kupiti in ga dajte v košarico. Nadaljujte in končajte naročilo. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
  • V polje Darilni bon ali kodo za popust vpišite kodo darilnega bona in potrdite tako, da kliknete na gumb Uporabi. Če želite unovčiti več bonov, ločite posamezne kode s presledkom ali vejico.
  • Ko vpišete kode, se vrednost darilnih bonov avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je treba še poravnati.
  • Nato samo še oddate spletno naročilo.

  Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo več darilnih bonov in promocijskih kod, medtem ko se koda za popust lahko vnese samo ena. Vse našteto tekom oddaje spletnega naročila enostavno vpišete tako, da posamezne kode ločite s presledkom ali vejico.

  Če je naročilo ali del naročila preklican in zato darilni boni niso unovčeni, vam bomo bone nadomestili z novimi darilnimi boni. Vplačani denar bomo vrnili na vaš tekoči račun ali kreditno kartico, v kolikor ste z njo izvedli nakup. Vse, kar morate storiti je, da nam sporočite kode unovčenih darilnih bonov in številko vašega transakcijskega računa.

  Koda za popust

  Koda za popust

  Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine mimovrste=) in je časovno omejena. Aktivno kodo za popust najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih.

  V primeru, da kupec izkoristi kodo za popust, a naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.

  Kode lahko koristite samo za artikle katerih dostavljavec je Mimovrste. Kode ni mogoče uveljaviti za artikle, ki jih dostavljajo podjetja iz partnerske prodaje.

  V primeru koriščenja promocijskih kod v Košarici, vam kot Način plačila, Obročno plačilo - Leanpay, ni na voljo.

  Uporaba kode za popust:

  • Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Vrednost vašega naročila mora biti vsaj 1 € višja od vrednosti kode za popust. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
  • V istem koraku v polje Darilni bon, promocijska koda, koda za popust vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi. V primeru, da želite istočasno izkoristiti več kod za popust, jih v polje vnesite istočasno in jih ločite z vejico ali presledkom. Nato kliknite gumb Uporabi.
  • Za nakup enega artikla je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Število kod za popust ne sme presegati števila naročenih različnih artiklov (na primer: ob naročilu 4 artiklov lahko sočasno uporabite največ 4 različne kode za popust).
  • Ko vpišete kode za popust, se vrednost kod za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku – Povzetek naročil. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
  • Koda za popust je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat.
  • Kombinacija različnih oblik ugodnosti (koda za popust, promocijska koda in bonus) znotraj istega naročila ni mogoča.

  Promocijska koda

  Promocijska koda

  Promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno promocijsko kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih.

  V primeru, da kupec izkoristi promocijsko kodo, a naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, ali se pošiljka med transportom poškoduje, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.

  Kode lahko koristite samo za artikle katerih dostavljavec je Mimovrste. Kode ni mogoče uveljaviti za artikle, ki jih dostavljajo podjetja iz partnerske prodaje.

  V primeru koriščenja promocijskih kod v Košarici, vam kot Način plačila, Obročno plačilo - Leanpay, ni na voljo.

  Uporaba promocijske kode:

  • Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
  • V istem koraku v polje Darilni bon, promocijska koda, koda za popust vpišite promocijsko kodo in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi.
  • V vsakem nakupu je možno izkoristiti le eno promocijsko kodo (na primer: ob naročilu 2 artiklov lahko sočasno uporabite največ 1 promocijsko kodo).
  • Vrednost vašega naročila mora biti vsaj 1 € višja od vrednosti promocijske kode za popust.
  • Ko vpišete promocijsko kodo, se vrednost promocijske kode avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku – Povzetek naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
  • Kombinacija različnih oblik ugodnosti (koda za popust, promocijska koda in bonus) znotraj istega naročila ni mogoča.

  Bonus

  Bonus

  Pridobitev bonusa za naslednji nakup:

  Uporabnik prejme bonus ob nakupu artiklov preko spletne trgovine mimovrste=), ki imajo v opisu označeno tudi pridobitev bonusa za naslednji nakup (in njegovo višino).

  Bonus za naslednji nakup se izda v elektronski obliki (kupec prejme e-mail s kodo bonusa) 14 dni od prevzema naročila, razen v primeru, če je to drugače navedeno. Vsak bonus ima svojo kodo za popust (unikatno serijsko številko), prodajalec pa ga je zavezan upoštevati kot popust za vnaprej določene artikle/kategorijo ali za katerikoli artikel (če je tako določeno), ki je naprodaj v spletni trgovini mimovrste=). Ob naročilu artikla z bonusom je lahko podana tudi omejitev unovčenja bonusa za naslednji nakup (glede na vrednost ali vsebino nakupa).

  Kode lahko koristite samo za artikle katerih dostavljavec je Mimovrste. Kode ni mogoče uveljaviti za artikle, ki jih dostavljajo podjetja iz partnerske prodaje.

  V primeru koriščenja bonusa v Košarici, vam kot Način plačila, Obročno plačilo - Leanpay, ni na voljo.

  Unovčenje bonusa:

  V priponki, ki jo uporabnik prejme na svoj elektronski naslov, skupaj z bonus kodo za popust, so definirani pogoji uporabe bonusa - običajno je uporaba pogojena z nakupom nad določenim zneskom (npr. Bonus 10 € za nakupe nad 100 €). Ob unovčenju pridobljenega bonusa mora biti vrednost vašega naročila enaka ali višja pogojenemu znesku (Npr.: nakup nad 100 €) ali (če ni drugega pogoja) mora biti vrednost nakupa vsaj 1 € višja od vrednosti bonusa za popust. Bonus se lahko uporabi le v enkratnem znesku in ga ni možno porabiti delno. Veljavnost bonusa je 3 mesece, razen v primeru, če je to drugače navedeno.

  Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo več darilnih bonov in promocijskih kod, medtem ko se kod bonusa za popust lahko vnese toliko, koliko je v košarici artiklov. Vse našteto tekom oddaje spletnega naročila enostavno vpišete tako, da posamezne kode ločite s presledkom ali vejico. Število dovoljenih kod bonusa za popust, ki jih želite uporabiti znotraj enega naročila, je omejeno na število artiklov, ki jih imate v košarici (na primer: ob naročilu 4 artiklov lahko sočasno uporabite največ 4 različne kode bonusa za popust).

  Če želite hkrati uporabiti več enakih bonusov (npr. 2) in imajo bonusi omejitev (npr. nakup nad 100 €), potrem morate za koriščenje vsakega bonusa ponovno izpolniti pogoj (za koriščenje 2 bonusov za nakup nad 100 € bi v košarici morali imeli vsaj 2 artikla v skupni vrednosti nad 200 €).

  Kombinacija različnih oblik ugodnosti (koda za popust, promocijska koda in bonus) znotraj istega naročila ni mogoča.

  V primeru, da kupec izkoristi bonus, a naročilo s koriščenim bonusom kasneje sam prekliče, po lastni volji, do novega bonusa ni več upravičen.

  Akcije z bonusi za naslednji nakup ne veljajo za nakupe v mobilni aplikaciji.

  Bonus lahko koristite samo ob nakupu artiklov, katerih dostavljalec je Mimovrste. Ne velja za artikle partnerske prodaje (npr. Dostava: Vivantis).

  Kompleti

  Kompleti

  Komplet je skupek dveh do šestih artiklov. Ob nakupu artikla prek spletne trgovine mimovrste=) vam sistem ponudi še druge artikle in s tem prihranite pri ceni. Za dodaten artikel znotraj kompleta veljajo posebni prihranki, ki bodo že pred oddajo spletnega naročila vidni v košarici.

  Kaj moram še vedeti o kompletih?

  Kaj moram še vedeti o kompletih?

  Darila, ki so dodana posamičnim artiklom, se pri tvorjenju kompleta ne ohranijo (kompleti se vedno tvorijo brez daril). Znotraj različnih kompletov se prihranki razlikujejo.

  Darilni bon, promocijsko kodo, kodo za popust lahko izkoristite tudi pri nakupu kompleta. Število kod za popust ne sme presegati števila naročenih različnih artiklov (na primer: komplet sestavljata 2 artikla, kar pomeni, da lahko istočasno izkoristite le 2 kodi za popust). Različne kode istočasno vnesite v polje darilni boni, promocijska koda, koda za popust in jih ločite z vejico ali presledkom. Nato kliknite gumb Uporabi.

  Pravila nagradnih iger

  Pravila nagradnih iger

  Opredelitev pojmov

  Organizator nagradne igre je prodajalec MIMOVRSTE d.o.o., Cesta Ljubljanske brigade 21, 1000 Ljubljana. Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah.

  Dobitnike nagrad določi funkcija računalniškega izbora naključno ali jih določi komisija organizatorja.

  Pravica sodelovanja v nagradni igri (in ostalih podelitvah artiklov ali bonov)

  Udeleženci nagradne igre so lahko fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre in njihovi ožji družinski člani ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri.

  Pravila sodelovanja v nagradni igri

  Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.

  Elektronsko nagradno žrebanje

  V žrebanju lahko sodelujejo vsi udeleženci nagradne igre. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. Rezultat žreba je dokončen. Pritožba ni mogoča. Dobitnik bo o prejetju in načinu prevzema nagrade obveščen po elektronski pošti.

  Obveznosti izžrebanca

  Izplačilo nagrade v gotovini ni možno, ravno tako je ni mogoče zamenjati za drug artikel.

  Dobitnik je dolžan organizatorju nagradne igre v pisni obliki (e-pošta) posredovati svoje osebne podatke - ime, priimek, naslov, e-naslov in telefonsko ter davčno številko, vse najkasneje v dveh dneh po prejemu obvestila, da je dobitnik nagrade.

  Plačilo vseh davkov od nagrad (vključno z DDV-jem) je odgovornost organizatorja. Organizator bo dobitnikom nagrad poslal potrdilo v skladu z zakonom o dohodnini in pravilnikom o dostavi podatkov za odmero dohodnine. Nagrajenec je dolžan prijaviti vrednost nagrade v napoved za odmero dohodnine. Ob prevzemu nagrade je nagrajenec dolžan izpolniti izjavo o prevzemu nagrade. Organizator ni odgovoren za davke, ki se lahko pojavijo v povezavi s kakšnimi drugimi nagradami. V kolikor nagrajenec ne izpolni vseh obveznosti, se šteje, da nagrajenec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do nagrajenca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen. Nagrade niso prenosljive.

  V kolikor organizator nagradne igre v roku treh (3) delovnih dni od trenutka, ko dobitniku pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz katerega koli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.

  Varstvo osebnih podatkov

  Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.

  Objava pravil nagradne igre

  Udeleženci nagradne igre z oddajo svojih podatkov prek vnosne forme na tej strani soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

  Postopek obveščanja o nakupu

  Postopek obveščanja o nakupu

  1. mimovrste=) naročilo

  Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu mimovrste=) so na spletni strani mimovrste=) vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila. mimovrste=) naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. mimovrste=) lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi artiklov, ki jih mimovrste=) nima na zalogi v lastnem skladišču, je mimovrste=) izključno vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do mimovrste=). Prek elektronske pošte mimovrste=) kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči mimovrste=), ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj za artikle, pri katerih je navedeno, da so na zalogi pri dobavitelju, mimovrste=) ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka dveh tednov od dneva oddaje naročila, lahko mimovrste=) naročilo kupca zavrne iz razloga, ker artikel pri dobavitelju ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. mimovrste=) ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih mimovrste=) nima na zalogi v lastnem skladišču, razen v kolikor bi jo podjetje mimovrste=) ali oseba, za katero je podjetje odgovorno, povzročilo namenoma ali iz malomarnosti..

  2. Naročilo je odpremljeno/Naročilo je pripravljeno za prevzem

  mimovrste=) v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje oziroma pripravi za osebni prevzem in o tem po elektronski pošti in SMS sporočilu obvesti kupca. mimovrste=) v elektronski pošti pouči kupca tudi o politiki odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. SMS sporočil, ki so odgovor na mimovrste=) SMS sporočilo, ne bomo prejeli, zato kupce prosimo, da na SMS sporočila ne odgovarjajo, ampak se na nas obrnejo preko navedenih kontaktov (e-mail in telefon).

  V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči 04 5811 600 ali po e-mailu na naslov info@mimovrste.com. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je artikel že pripravljen na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči prek zgoraj omenjene telefonske številke ali po zgornjem e-mailu.

  Nakup za pravne osebe

  Nakup za pravne osebe

  Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v prvem koraku izberete opcijo račun na podjetje in potrdite strinjanje s pogoji poslovanja. Če ste že nakupovali na podjetje, ga le izberete iz svojega arhiva. Za posamezne artikle, ki so na voljo za nakup na prevzemnem mestu, izdaja računa na pravno osebo ni možna.

  Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Podrobna navodila za oddajo naročil pravnim osebam najdete tukaj.

  Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja mimovrste=), več o možnostih vračil v okviru garancijskih pogojev si lahko preberete v nadaljevanju strani oziroma na strani o vračilih.

  Spletna trgovina mimovrste=) pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu* (omejitev gotovinskega plačevanja do 420 € z DDV)
  • z nakazilom na račun upravitelja mimovrste=) po ponudbi/predračunu
  • s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard®, Visa, Visa Electron, BA Maestro, Diners club)
  • z obročnim plačilom do 36 obrokov z Diners Club kartico
  • odloženo plačilo (velja za organizacije javne in lokalne uprave ter podjetja, ki dosegajo ustrezno boniteto).

  *Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun mimovrste=) po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja Cena.

  Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

  Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

  Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

  Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@mimovrste.com.

  Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tu.

  V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov skladišča podjetja: MIMOVRSTE d.o.o., Brnčičeva 39, 1000 Ljubljana ali ga osebno prinese na enega od prevzemnih mest prodajalca.

  Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

  Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

  Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

  Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni pri nakupu programske opreme, kartuš in tonerjev ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

  Odstop od pogodbe ni mogoč za blago:

  • za blago ali storitve, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
  • za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
  • za blagu, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
  • za opravljano storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
  • zapečatene avdio- ali videoposnetke in računalniške programe, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;
  • zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat; pri nakupu hrane za male živali, v kolikor je embalaža odprta ali poškodovana;
  • prav tako odstop od pogodbe ni mogoč za brivnike, depilatorje, strižnike, zobne ščetke, oblikovalce brade, dodatke za britje, laserske odstranjevalce dlačic, strižnike nosnih/ušesnih dlačic, prirezovalnike dlačic na telesu, dodatke za nego zob, dodatke in nastavke, osebno nego, otroške pripomočke in vse vrste ušesnih slušalk, ki niso original zapakirani oz. je bil odstranjen varnostni pečat ter nakazujejo uporabo izdelka
  • blago, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
  • digitalne vsebine, ki se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo.

  Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

  Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne uporabniku.

  V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

  Pri vračilu kriptografske denarnice, ki je varnostno kriptografska naprava, in zanjo lahko zagotavljamo vse lastnosti, ki jih ponuja le v primeru, da jo potrošnik prejme originalno zapakirano, si na podlagi 43. b člena ZVPot pridržujemo pravico do uveljavljanja zmanjšanja vrednosti do 80 % v primeru vračila tega izdelka.

  Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

  Še več informacij si oglejte na strani Politika odstopa od pogodbe.

  Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta

  Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine. V primeru uveljavljanja garancije artikla iz kompleta velja garancijski rok proizvajalca.

  ODDAJA APARATA/NAPRAVE V POPRAVILO:

  ODDAJA APARATA/NAPRAVE V POPRAVILO:

  Stranke naprošamo, da pred oddajo aparata (telefona, računalnika, tabličnega računalnika, prenosnika ipd.), na katerem ima shranjene svoje osebne podatke (podatki, slike, videi ipd.), svoje podatke izbriše iz aparata/enote, pred tem pa uredi varnostno kopijo podatkov. V primeru, da vrsta poškodbe aparata ne omogoča vklopa in izbrisa podatkov, je možno, da do izbrisa podatkov pride med popravilom aparata.

  Mimovrste d.o.o. ali servis ne prevzemata nikakršne odgovornosti za vaše podatke ali shranjevanje vaših podatkov, zato vas naprošamo, da varnostno kopirate vse podatke, ki jih želite zadržati. Zelo verjetno je, da bo vaš aparat ponastavljen na tovarniške nastavitve. V primeru nepopravljivosti aparata, reklamirani aparat ostane na pooblaščenem servisu in se uniči, vi pa v tem primeru prejmete nov enak aparat (v primeru zaloge v našem centralnem skladišču) ali vračilo kupnine.

  Prav tako vas naprošamo, da pred oddajo aparata v popravilo odstranite vse morebitne dodatke iz vašega telefona (npr. zaščitna folija, zaščitno steklo, spominska kartica, etui, ipd.), saj lahko tekom servisnega postopka pride do poškodbe ali izgube le-teh.

  V primeru, da je opremo/aparat pred popravilom potrebno očistiti, se stranki čiščenje zaračuna po veljavnem ceniku servisa, o čemer Mimovrste d.o.o. ali servis (pri katerem se aparat nahaja) stranko obvesti na e-naslov, ki ga je stranka zapisala ob oddanem naročilu.

  *Posebnost: Servisna popravila aparatov znamke Apple:

  Preden prinesete napravo Apple v popravilo, je obvezno da za iPhone, Apple Watch in Mac izklopite funkcijo Find My in odstranite napravo iz vašega iCloud računa. V kolikor tega ne boste storili, bo pooblaščeni serviser za Apple naprave zavrnil popravilo in vam zaračunal diagnostiko aparata.

  Za Apple Watch morate izklopiti tudi Activation Lock.

  Garancija

  Garancija

  Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Obrazec za vračilo artikla v garancijo se nahaja tu.

  Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira mimovrste=), ki bo zagotovil ažurno informacijo.

  Več informacij si oglejte na strani Politika odstopa od pogodbe.

  Stvarna napaka

  Stvarna napaka

  Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

  Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

  Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

  • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
  • blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
  • vrne plačani znesek.

  Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
  • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
  • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

  Kako se preverja primernost artikla?

  Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

  Kako se stvarno napako uveljavi?

  Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tu.

  Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

  Prevzem artiklov, vrnjenih iz obravnave garancije ali stvarne napake

  Prevzem artiklov, vrnjenih iz obravnave garancije ali stvarne napake

  Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupec prevzame artikel na prevzemnem mestu, na katerem ga je osebno izročil prodajalcu, v primeru, da ga je poslal po pošti, pa mu bo vrnjen na naslov za dostavo.

  Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem artikla. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila.

  Če kupec artikla ne prevzame v navedenem roku, se artikel izroči v hrambo prodajalcu na naslovu njegovega skladišča: MIMOVRSTE d.o.o., Brnčičeva 39, 1000 Ljubljana. Prodajalec hrani artikel v lastnem skladišču do poteka 6 mesecev od dneva obvestila. Prodajalec ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja (1 €/dan) ter pravico do povračila vseh za ohranitev artikla potrebnih stroškov.

  Po poteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda prek spletne trgovine mimovrste =) in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. V primeru, da je vrednost artikla neznatna, ga lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ni dolžan nobenega vračila. Prodajalec 15 dni pred iztekom 6 mesečnega roka hrambe kupca obvesti o nameravani prodaji oziroma o podaritvi artikla, po prodaji pa tudi o doseženi ceni in znesku stroškov ter o nakazilu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca.

  Vračilo v okviru transportnih poškodb

  Vračilo v okviru transportnih poškodb

  Svetujemo vam, da naročene izdelke po prejetju pregledate in nas v primeru kakršnihkoli nepravilnosti čimprej obvestite. Pri obravnavi poškodb med transportom smo namreč vezani na roke in pogoje dostavnih službe.

  Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, morate sprožiti postopek odškodnine.

  Dostava s pošto Slovenije: Takoj ko opazite poškodbo oziroma najkasneje v roku 30 dni od prevzema paketa je potrebno podpisati zapisnik o poškodovani pošiljki. To storite tako, da paket prinesete na pošto skupaj s celotno pripadajočo (zunanjo in notranjo) embalažo ali pa nam slike poškodbe, embalaže in spremne nalepke dostavne službe pošljete na mail vracilo.artiklov@mimovrste.si. Embalažo do zaključka reklamacije shranite.

  Dostava z dostavno službo DPD: V roku 7 koledarskih dni od dostave nam slike poškodbe, embalaže in spremne nalepke dostavne službe pošljete na mail vracilo.artiklov@mimovrste.si. Embalažo do zaključka reklamacije shranite.

  Več o obravnavi poškodovanih pošiljk si lahko preberete tukaj.

  Artikli z odprto embalažo

  Artikli z odprto embalažo

  Artikli z odrto embalažo so bili vrnjeni, na mimovrste=) in imajo lahko manjše pomanjkljivosti (poškodovana embalaža/artikel, odprta embalaža, itd.) in gredo v nadaljnjo prodajo. Tip pomanjkljivosti oziroma stanje artikla sta za vsak artikel pisno navedena (tako v opisu artikla kot na računu).

  Vrnjene artikle v mimovrste=) pregledamo, zato kljub vračilu, odprti embalaži ipd. še vedno omogočajo normalno delovanje. Zaradi tega je ustrezno določeno tudi novo obdobje garancije, ki je pisno navedeno ob vsakem artiklu.

  V primeru nedelovanja vrnjenega artikla je stranka upravičena do garancijskega popravila in do odstopa od pogodbe v enakih rokih, kot veljajo za ostale artikle.

  Tip pomankljivosti artikla z oznako Odprta embalaža

  • Odrta embalaža: Artikel ima odprto embalažo, vendar je brezhibno delujoč in popoln. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
  • Poškodovana embalaža: Artikel ima poškodovano, nepopolno ali neoriginalno embalažo, vendar je brezhibno delujoč. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
  • Poškodovan artikel: Artikel ima manjšo estetsko poškodbo, lahko kaže znake uporabe in ima lahko poškodovano embalažo. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
  • Uporabljen artikel: Artikel je bil vrnjen s strani kupca. Bil je uporabljen in ima lahko nekoliko poškodovano embalažo. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
  • Servisiran artikel: Artikel je bil servisiran na pooblaščenem servisu. Artikel je brezhibno delujoč. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.

  Dostava

  Dostava

  Naša pogodbena partnerja za dostavo pošiljk na območju Slovenije sta Pošta Slovenije in DPD, vendar si mimovrste=) pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito. Več o dostavi najdete tu.

  Stroški dostave

  Tabela stroškov dostave in osebnega prevzema je odvisen od velikosti paketa.

  Mali paketi so paketi manjših dimenzij in so lahko težki le do 31,5 kilogramov. Veliki paketi pa so paketi z artikli večjih dimenzij in teže nad 31, 5 kilogramov. Med male pakete sodijo npr. računalniška oprema, telefoni, kozmetični pripomočki, detergenti, … Med velike pakete sodijo avtomobilske pnevmatike, bela tehnika, televizije.

  O tem, ali artikel ustreza manjšemu ali večjemu paketu, boste natančno seznanjeni v procesu oddaje spletnega naročila.

  Spodnji cenik velja samo za dostavo Mimovrste, ne pa tudi za dostavo partnerjev (partnerska prodaja) v spletni tržnici (npr. Vivantis).

  Osebni prevzem Mali paketi Veliki paketi
  Prevzemna mesta
  PE Maribor BREZPLAČNO BREZPLAČNO
  PE Ljubljana – BTC BREZPLAČNO BREZPLAČNO
  PE Ljubljana – Šiška BREZPLAČNO BREZPLAČNO
  Prevzemne točke Mali paketi Veliki paketi
  GLS – paketomati 1,99 € ni na voljo
  Pošta Slovenije – prevzemne točke 2,69 € ni na voljo
  DPD – prevzemne točke 2,69 € ni na voljo
  Dostava Mali paketi Veliki paketi
  Standardna dostava na dom 2,99 €* 9,99 €*
  Dostava na dom za VIP kupce Brezplačno* Brezplačno*
  Posebna oblika dostave na dom:
  Prednostna dostava (isti dan)
  6,99 €* ni na voljo
  Posebna oblika dostave na dom:
  Prednostna dostava (izbrani dan)
  3,59 €* 10,99 €*
  Posebna storitev dostave:
  Plačilo z gotovino ob dostavi na dom
  1 €* 1 €*
  Posebna storitev dostave na dom:
  Odvoz starega aparata ob nakupu bele tehnike
  ni na voljo 10 €*

  *Posebna oblika/storitev dostave na dom se obračuna v vsakem primeru - tudi pri brezplačni dostavi.

  *Prednostna dostava na isti dan velja le za dostavo malih paketov po občini Ljubljana, naročilo pa mora biti oddano do 12:00. Če je storitev na voljo za izbran artikel in lokacijo dostave, ima kupec možnost izbire te storitve v košarici.

  *V kolikor izberete prednostno dostavo (izbrani datum), bomo paket iz našega skladišča odpremili en dan pred izbranim datumom. Paket vam bomo v našem skladišču pripravili prednostno, pred rednimi naročili. V kolikor ste izbrali plačilo po predračunu se datum odpreme lahko zamakne do prejema plačila. Zaradi razlogov na strani dostavnih služb, na katere nimamo vpliva, je možna zamuda pri dostavi. V kolikor vam to ne ustreza, svetujemo, da blago prevzamete osebno, na enem od naših prevzemnih mest.

  *'Naprave,kot so hladilniki, zamrzovalniki, pomlvalni stroji ln pralni stroji, lahko vsebujejo led in vodo, preden odstranite staro napravo, odstranite umazanijo, vodo ali led. Naprava za odvoz mora biti pripravljena za prevoz in postavljena za prvimi vrati, ki jih je mogoče zaklepati. Storitev je mogoče kupiti le, če je mogoče kupiti tudi vrsto naprave.

  Cene dostave za VIP kupce

  Člani VIP kluba uživajo ugodnost brezplačne dostave na dom vseh velikih in malih paketov (ki jih dostavlja Mimovrste). Dostava drugih partnerjev v spletni tržnici je plačljiva, prav tako so plačljive druge posebne oblike dostave. Ostale posebne oblike dostave: jutranja dostava, popoldanska in večerna, plačilo z gotovino za male pakete se zaračuna po veljavnem ceniku. Brezplačna dostava veljaja v času trajanja VIP statusa, od obvestila o vključitvi VIP statusa do prenehanja VIP statusa.

  Dostava kamorkoli na območju Slovenije

  Naša partnerja pakete dostavljata na naslov, vnešen ob oddaji naročila. V svoj profil lahko dodate poljubno število različnih naslovov za dostavo, med katerimi ob oddaji naročila izberete ustreznega.

  Ker dostavna služba artikle dostavlja znotraj delovnega časa Pošte Slovenije (in obhodnega časa poštarja določenega območja), se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov. Na primer v službo. Enako seveda velja tudi za dostavno službo DPD. Če je izbrana dostava na službeni naslov, bo dostavljavec izročil paket pooblaščeni osebi za prevzem pošiljk v podjetju.

  Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, bolnišnica, študentski ali dijaški dom itd.), bo dostavljavec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za nadaljnje ukrepanje. Ponavadi zadošča obisk najbližje pošte, lahko pa jih pokličete, da vam pošiljko ponovno brezplačno dostavijo.

  SMART! brezplačna dostava

  SMART! dostava

  SMART! BREZPLAČNA dostava je program zvestobe, vezan na naročnino. Nudi BREZPLAČNO dostavo za izbrana prevzemna mesta Pošte Slovenije in GLS Paketomate. Cena SMART! naročnine z enkratnim plačilom znaša 11,99 €/leto. Po enem letu se storitev samodejno ne podaljša, storitev je treba ponovno kupiti.

  Promocijska akcija SMART! 5 BREZPLAČNIH pošiljk za pol leta pa je dobrodošlica allegro.si. S SMART! preizkusno različico lahko koristite 5 BREZPLAČNIH dostav na male pakete za čas 6 mesecev, za naročila nad 12,90€. Velja za vse registrirane uporabnike, ki našemu starševskemu podjetju Allegro podajo soglasja, na podlagi katerih bodo tekoče obveščeni o prihodu spletne trgovine allegro.si in jim bo ob zagonu spletne trgovine omogočena njena uporaba brez vsakršnih dodatnih postopkov registracije.

  Več informacij na povezavi in v Splošnih pravilih in pogojih za SMART! na povezavi.

  Oddaja odpadne električne in elektronske opreme (OEEO)

  Oddaja odpadne električne in elektronske opreme (OEEO)

  Ob nakupu nove električne in elektronske opreme (EEO) lahko brezplačno oddate odpadno električno in elektronsko odpremo (OEEO) na vseh naših prevzemnih mestih. Odpadna električna in elektronska oprema (OEEO), ki jo boste prepustili, mora biti po namenu uporabe in razvrstitvi v razred električne in elektronske opreme enaka dobavljeni/kupljeni, prav tako mora biti število oddanih kosov enaka številu dobavljene električne in elektronske opreme (EEO).

  Varnost

  Varnost

  mimovrste=) uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. mimovrste=) v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

  Varovanje osebnih podatkov

  Varovanje osebnih podatkov

  mimovrste=) se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1.

  Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete v poglavju Načela zasebnosti. Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

  Komunikacija

  Komunikacija

  mimovrste=) bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

  Oglasna elektronska sporočila mimovrste=) bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj mimovrste=) bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo mimovrste=) izrecno spoštoval.

  Oglasna sporočila mimovrste=) bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

  Ocene, mnenja in priporočila

  Ocene, mnenja in priporočila

  Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

  mimovrste=) omogoča, da oceno ali mnenje za posamezni artikel napiše zgolj kupec tega artikla. Kupec lahko artikel oceni z eno (slabo) do pet (odlično) zvezdic, lahko pa o artiklu napiše tudi svoje mnenje, ki ga pred dokončno objavo mimovrste=) pregleda. mimovrste=) ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni mimovrste=) ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem. V spletni trgovini se objavijo vse oddane ocene kupcev.

  Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in mimovrste=) dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. mimovrste=) ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu mimovrste=), vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na mimovrste=).

  Članstvo v VIP klubu

  Članstvo v VIP klubu

  Upravitelj VIP kluba je prodajalec MIMOVRSTE d.o.o., Cesta Ljubljanske brigade 21, 1000 Ljubljana.

  Članstvo v VIP klubu avtomatično pripada vsakemu članu mimovrste=), ki v tekočem koledarskem letu opravi:

  • vsaj 10 nakupov v minimalni vrednosti posameznega nakupa 50 €* ali
  • skupno vrednost nakupov za 800 €*.

  *Stroški dostave niso zajeti v skupno vrednost nakupa.

  V vrednost nakupa se štejejo izključno zaključeni spletni nakupi, opravljeni na www.mimovrste.com na fizično osebo kot tudi tisti, ki jih uporabnik opravi za račun pravne osebe (na podjetje, registrirano znotraj svojega uporabniškega profila). Nakupi, opravljeni za račun pravne osebe, se uporabniku upoštevajo le v primeru, da je e-poštni naslov pravne osebe enak e-poštnemu naslovu člana mimovrste=). VIP status je pri nakupih za račun pravnih oseb vezan na uporabniški račun skrbnika, ki opravlja nakup za račun pravne osebe, in ne na nakupe pravne osebe.

  V primeru, da uporabnik artikel vrne, se vrednost vračila odšteje od skupnega števila in vrednosti nakupov, ki uporabniku zagotavljajo VIP status. Če posledično kriteriji za članstvo uporabnika v VIP klubu ni več izpolnjen, se uporabniku status člana VIP kluba odvzame.

  Novi člani so o aktivaciji članstva v VIP klubu obveščeni po e-pošti. Ravno tako so po e-pošti obveščeni o prenehanju VIP članstva. Članstvo v VIP klubu se aktivira 21 dni po zadnjem prevzemu naročila in ko uporabnik izpolnjuje pogoje članstva. Uporabnik VIP članstvo obdrži do vključno 31. decembra naslednjega koledarskega leta, ko se preveri ustrezanje pogojem za podaljšanje članstva v VIP klubu. Pogoji za podaljšanje članstva so enaki pogojem za vključitev v VIP klub. Brezplačna dostava velja samo za artikle katerih dostavljalec je Mimovrste. Ne velja za artikle partnerske prodaje (npr. Dostava: Vivantis).

  mimovrste=) lahko uporabnika avtomatično včlani v VIP klub, ko izpolni pogoje iz drugega odstavka. Članstvo ni obvezno – uporabnik se lahko iz VIP kluba kadarkoli odjavi na podlagi pisnega preklica, poslanega na info@mimovrste.com. Upravitelj VIP kluba si pridržuje pravico do vključitve posameznega uporabnika v VIP klub tudi v primeru, ko uporabnik ne izpolnjuje pogojev iz drugega odstavka. Upravitelj si pridržuje tudi pravico do izključitve uporabnika iz VIP kluba, če ugotovi, da je uporabnik želel zlorabiti ugodnosti VIP kluba v nepoštene namene.

  Upravitelj VIP kluba si pridržuje pravico do spreminjanja in dopolnjevanja pravil VIP kluba in programov ugodnosti, o čemer bo pravočasno obveščal svoje člane prek elektronske pošte.

  Člani VIP kluba, ki v svojem uporabniškem računu niso potrdili, da želijo prejemati e-pošto z novostmi, akcijami in posebnimi ponudbami mimovrste=), posebnih obvestil VIP kluba ne bodo prejemali, razen obvestila o vključitvi v VIP klub in obvestila o izpolnjevanju pogojev za podaljšanje članstva.

  Pravila sodelovanja in članstva ter programi ugodnosti, ki veljajo za člane VIP kluba, so objavljeni na spletnem mestu tukaj.

  Status VIP kupca je mogoče pridobiti le do 31.12.2022. Ti Pogoji za članstvo v VIP klubu veljajo za člane, ki pridobijo VIP status najkasneje do 31.12.2022.

  Omejitev odgovornosti

  Omejitev odgovornosti

  mimovrste=) se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da mimovrste=) ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo mimovrste=) kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

  mimovrste=) ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. mimovrste=) mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. mimovrste=) ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

  mimovrste=) ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih mimovrste=) v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

  Pritožbe in spori

  Pritožbe in spori

  mimovrste=) spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. mimovrste=) se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

  V primeru težav se kupec s podajalcem mimovrste=) lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 04 5811 600 ali po elektronski pošti na info@mimovrste.com. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@mimovrste.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

  mimovrste=) se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si mimovrste=) prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

  Izvensodno reševanje potrošniških sporov

  Skladno z zakonskimi normativi Mimovrste d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

  mimovrste=), ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

  https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

  Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

  Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!  Pogoji veljajo od 18. maja 2020.

  Splošni pogoji spletne trgovine mimovrste=) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

  S spletno trgovino mimovrste=) (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje MIMOVRSTE d.o.o., Cesta Ljubljanske brigade 21, 1000 Ljubljana, matična številka: 1589121000, davčna številka: SI81241038, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali mimovrste=)).

  Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine mimovrste=), pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med mimovrste=) in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnih mestih družbe mimovrste d.o.o.

  Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na prevzemnih mestih mimovrste d.o.o.

  Vrste uporabnikov

  Z enkratnim vpisom v spletno trgovino mimovrste=) prek elektronske pošte postane obiskovalec gost mimovrste=), s potrjeno registracijo v spletno trgovino mimovrste=) pa postane član mimovrste=). Tako gost kot član mimovrste=) (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini mimovrste=).

  Obiskovalec lahko registracijo za člana mimovrste =) opravi tako prek spleta kot prek mobilne aplikacije mimovrste =), enkratni vpis kot gost mimovrste =) pa je omogočen samo prek spleta.

  Ob registraciji v spletno trgovino kot član mimovrste=) pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana mimovrste=) nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

  Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

  ČČe želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na info@mimovrste.com. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

  Nakup določenih artiklov, ki so na zalogi na posameznem prevzemnem mestu mimovrste d.o.o., je mogoč tudi brez vpisa v spletno trgovino mimovrste=) in sicer po Redni ceni.

  Dostopnost informacij

  mimovrste=) se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

  1. podatke o podjetju mimovrste=) (ime in sedež podjetja, matična številka),
  2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
  4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
  6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
  7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
  8. časovno veljavnost ponudbe,
  9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
  10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

  Ponudba artiklov

  Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba mimovrste=) ažurira in spreminja pogosto in hitro.

  Cena v spletni trgovini mimovrste=) je prikazana kot Spletna cena. Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike mimovrste=) (to je za uporabnike, ki mimovrste=) zaupajo svoje podatke). Registriran uporabnik mimovrste=) postanete z registracijo v spletni trgovini kot član mimovrste=) ali enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost mimovrste=). Nakup določenih artiklov, ki so na posameznem prevzemnem mestu mimovrste d.o.o. na zalogi, je na tem prevzemnem mestu mogoč tudi brez vpisa v spletno trgovino mimovrste=) in sicer po Spletni ceni.

  Najboljša ponudba dneva jje posebej znižana cena artikla, ki velja v obdobju 24 ur (od 0:00 do 23:59 tistega dne) za določene artikle, ki so v ponudbi mimovrste=) označeni s popustom in veljajo do odprodaje zalog. Ob artiklu so navedeni odstotek znižanja glede na Spletno ceno in najboljša ponudbo - cena dneva.

  Naročilo

  Kupoprodajna pogodba med mimovrste=) in kupcem je v spletni trgovini mimovrste=) sklenjena v trenutku, ko mimovrste=) kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za mimovrste=) kot za kupca.

  Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku mimovrste=).

  Načini plačila

  mimovrste=) omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu*
  • z nakazilom na račun mimovrste=) po ponudbi/predračunu
  • s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard®, Visa, Visa Electron, American Express (preko spletnega plačila), BA Maestro, Diners club - le za imetnike novih kartic)*
  • z obročnim plačilom na 3, 6 ali 12 obrokov s kartico American Express preko spletnega plačila*
  • z obročnim plačilom na 2 do 12 obrokov s kreditno kartico Visa Electron*
  • z Diners club kartico do 36 obrokov.

  *Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun mimovrste=) po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja Cena.

  Na prevzemnih mestih mimovrste d.o.o. je možno plačilo z gotovino ali s s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard®, Visa, Visa Electron, BA Maestro, Diners Club - le za imetnike novih kartic).

  Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s stani uporabnika obvestite na info@mimovrste.com za kreditiranje kartice ali vračila kupnine.

  Izdaja računa

  mimovrste=) po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

  Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

  Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

  Cene

  Spletna cena

  Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike mimovrste=), ki so mimovrste d.o.o. zaupali svoje podatke. Registriran uporabnik mimovrste=) postanete z registracijo v spletni trgovini kot član mimovrste=) ali enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost mimovrste=). Prek mobilne aplikacije mimovrste=) je omogočena izključno registracija kot član mimovrste=).

  Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

  Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

  Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

  Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata.

  Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

  Na prevzemnih mestih mimovrste d.o.o. so posamezni artikli (kateri so tam na zalogi) na voljo za nakup po ceni, ki je enaka njihovi ceni iz spletne trgovine mimovrste=). Vse objavljene cene na prevzemnih mestih vsebujejo DDV. Pri nakupu na prevzemnem mestu ni možna unovčitev darilnih bonov, bonusov, promocijskih kod ipd.

  Prečrtana cena je prejšnja cena artikla v spletni trgovini mimovrste=) in sicer najnižja cena artikla, ki jo je trgovec uporabljal v obdobju, ki ni krajše od 30 dni pred uporabo znižane cene.

  Plačilne in kreditne kartice

  V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

  • plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice,
  • po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo mimovrste=).

  Darilni bon mimovrste=)

  Darilni bon je izkazni papir, ki ga prodajalec mimovrste d.o.o. proti plačilu izda v elektronski obliki (kupec prejme e-mail s kodo darilnega bona). Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec mimovrste d.o.o. pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine mimovrste=).

  Darilni bon je moč kupiti v spletni trgovini mimovrste=). Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov, razen načina plačila. Darilni bon je možno plačati s plačilno ali kreditno kartico. V primeru večjega naročila dailnih bonov lahko svoje povpraševanje pošljete na marketing@mimovrste.si. V tem primeru je možnost plačila po predračunu. Veljavnost darilnega bona je 3 leta od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

  Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Skupna vrednost artiklov mora biti 1 € višja od vrednosti darilnega bona. Z darilnim bonom lahko plačate skupni znesek artiklov, ne pa tudi stroškov dostave.

  Uporaba darilnega bona:

  • Izberite blago, ki ga želite kupiti in ga dajte v košarico. Nadaljujte in končajte naročilo. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
  • V polje Darilni bon ali kodo za popust vpišite kodo darilnega bona in potrdite tako, da kliknete na gumb Uporabi. Če želite unovčiti več bonov, ločite posamezne kode s presledkom ali vejico.
  • Ko vpišete kode, se vrednost darilnih bonov avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je treba še poravnati.
  • Nato samo še oddate spletno naročilo.

  Več o darilnih bonih si preberite tu.

  Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo več darilnih bonov in promocijskih kod, medtem ko se koda za popust lahko vnese samo ena. Vse našteto tekom oddaje spletnega naročila enostavno vpišete tako, da posamezne kode ločite s presledkom ali vejico. Število dovoljenih kod oziroma bonov, ki jih želite uporabiti znotraj enega naročila, je omejeno na število artiklov, ki jih imate v košarici (na primer: ob naročilu 4 artiklov lahko sočasno uporabite največ 4 različne kode oziroma bone).

  Koda za popust

  p Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine mimovrste=) in je časovno omejena. Aktivno kodo za popust najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih.

  Kode lahko koristite samo za artikle katerih dostavljavec je Mimovrste. Kode ni mogoče uveljaviti za artikle, ki jih dostavljajo podjetja iz partnerske prodaje.

  Uporaba kode za popust:

  • Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Vrednost vašega naročila mora biti vsaj 1 € višja od vrednosti kode za popust. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
  • V istem koraku v polje Darilni bon, promocijska koda, koda za popust vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi. V primeru, da želite istočasno izkoristiti več kod za popust, jih v polje vnesite istočasno in jih ločite z vejico ali presledkom. Nato kliknite gumb Uporabi.
  • Za nakup enega artikla je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Število kod za popust ne sme presegati števila naročenih različnih artiklov (na primer: ob naročilu 4 artiklov lahko sočasno uporabite največ 4 različne kode za popust).
  • Ko vpišete kode za popust, se vrednost kod za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku – Povzetek naročil. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
  • Koda za popust je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat.

  Promocijska koda

  Promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno promocijsko kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih.

  Kode lahko koristite samo za artikle katerih dostavljavec je Mimovrste. Kode ni mogoče uveljaviti za artikle, ki jih dostavljajo podjetja iz partnerske prodaje.

  Uporaba promocijske kode:

  • Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
  • V istem koraku v polje Darilni bon, promocijska koda, koda za popust vpišite promocijsko kodo in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi.
  • V vsakem nakupu je možno izkoristiti le eno promocijsko kodo (na primer: ob naročilu 2 artiklov lahko sočasno uporabite največ 1 promocijsko kodo).
  • Vrednost vašega naročila mora biti vsaj 1 € višja od vrednosti promocijske kode za popust.
  • V primeru, da želite poleg promocijske kode izkoristiti tudi kodo za popust, število kod ne sme presegati števila naročenih različnih artiklov. Različne kode istočasno vnesite v polje darilni boni, promocijska koda, koda za popust in jih ločite z vejico ali presledkom. Nato kliknite gumb Uporabi.
  • Ko vpišete promocijsko kodo, se vrednost promocijske kode avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku – Povzetek naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

  Bonus

  Pridobitev bonusa za naslednji nakup:

  Uporabnik prejme bonus ob nakupu artiklov preko spletne trgovine mimovrste=), ki imajo v opisu označeno tudi pridobitev bonusa za naslednji nakup (in njegovo višino).

  Bonus za naslednji nakup se izda v elektronski obliki (kupec prejme e-mail s kodo bonusa) 14 dni od prevzema naročila, razen v primeru, če je to drugače navedeno. Vsak bonus ima svojo kodo za popust (unikatno serijsko številko), prodajalec pa ga je zavezan upoštevati kot popust za vnaprej določene artikle/kategorijo ali za katerikoli artikel (če je tako določeno), ki je naprodaj v spletni trgovini mimovrste=). Ob naročilu artikla z bonusom je lahko podana tudi omejitev unovčenja bonusa za naslednji nakup (glede na vrednost ali vsebino nakupa).

  Unovčenje bonusa:

  V priponki, ki jo uporabnik prejme na svoj elektronski naslov, skupaj z bonus kodo za popust, so definirani pogoji uporabe bonusa - običajno je uporaba pogojena z nakupom nad določenim zneskom (npr. Bonus 10 € za nakupe nad 100 €). Ob unovčenju pridobljenega bonusa mora biti vrednost vašega naročila enaka ali višja pogojenemu znesku (Npr.: nakup nad 100 €) ali (če ni drugega pogoja) mora biti vrednost nakupa vsaj 1 € višja od vrednosti bonusa za popust. Bonus se lahko uporabi le v enkratnem znesku in ga ni možno porabiti delno. Veljavnost bonusa je 3 mesece, razen v primeru, če je to drugače navedeno.

  Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo več darilnih bonov in promocijskih kod, medtem ko se koda bonusa za popust lahko vnese samo ena. Vse našteto tekom oddaje spletnega naročila enostavno vpišete tako, da posamezne kode ločite s presledkom ali vejico. Število dovoljenih kod bonsa za popust, ki jih želite uporabiti znotraj enega naročila, je omejeno na število artiklov, ki jih imate v košarici (na primer: ob naročilu 4 artiklov lahko sočasno uporabite največ 4 različne kode bonusa za popust).

  Če želite hkrati uporabiti več enakih bonusov (npr. 2) in imajo bonusi omejitev (npr. nakup nad 100 €), potrem morate za koriščenje vsakega bonusa ponovno izpolniti pogoj (za koriščenje 2 bonusov za nakup nad 100 € bi v košarici morali imeli vsaj 2 artikla v skupni vrednosti nad 200 €).

  Kompleti

  Komplet je skupek dveh do šestih artiklov. Ob nakupu artikla prek spletne trgovine mimovrste=) vam sistem ponudi še druge artikle in s tem prihranite pri ceni. Za dodaten artikel znotraj kompleta veljajo posebni prihranki, ki bodo že pred oddajo spletnega naročila vidni v košarici.

  Kaj moram še vedeti o kompletih?

  Darila, ki so dodana posamičnim artiklom, se pri tvorjenju kompleta ne ohranijo (kompleti se vedno tvorijo brez daril). Znotraj različnih kompletov se prihranki razlikujejo.

  Darilni bon, promocijsko kodo, kodo za popust lahko izkoristite tudi pri nakupu kompleta. Število kod za popust ne sme presegati števila naročenih različnih artiklov (na primer: komplet sestavljata 2 artikla, kar pomeni, da lahko istočasno izkoristite le 2 kodi za popust). Različne kode istočasno vnesite v polje darilni boni, promocijska koda, koda za popust in jih ločite z vejico ali presledkom. Nato kliknite gumb Uporabi.

  Pravila nagradnih iger

  Opredelitev pojmov

  Organizator nagradne igre je prodajalec MIMOVRSTE d.o.o., Cesta Ljubljanske brigade 21, 1000 Ljubljana. Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah.

  Dobitnike nagrad določi funkcija računalniškega izbora naključno ali jih določi komisija organizatorja.

  Pravica sodelovanja v nagradni igri (in ostalih podelitvah artiklov ali bonov)

  Udeleženci nagradne igre so lahko fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre in njihovi ožji družinski člani ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri.

  Pravila sodelovanja v nagradni igri

  Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.

  Elektronsko nagradno žrebanje

  V žrebanju lahko sodelujejo vsi udeleženci nagradne igre. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. Rezultat žreba je dokončen. Pritožba ni mogoča. Dobitnik bo o prejetju in načinu prevzema nagrade obveščen po elektronski pošti.

  Obveznosti izžrebanca

  Izplačilo nagrade v gotovini ni možno, ravno tako je ni mogoče zamenjati za drug artikel.

  Dobitnik je dolžan organizatorju nagradne igre v pisni obliki (e-pošta) posredovati svoje osebne podatke - ime, priimek, naslov, e-naslov in telefonsko ter davčno številko, vse najkasneje v dveh dneh po prejemu obvestila, da je dobitnik nagrade.

  Plačilo vseh davkov od nagrad (vključno z DDV-jem) je odgovornost organizatorja. Organizator bo dobitnikom nagrad poslal potrdilo v skladu z zakonom o dohodnini in pravilnikom o dostavi podatkov za odmero dohodnine. Nagrajenec je dolžan prijaviti vrednost nagrade v napoved za odmero dohodnine. Ob prevzemu nagrade je nagrajenec dolžan izpolniti izjavo o prevzemu nagrade. Organizator ni odgovoren za davke, ki se lahko pojavijo v povezavi s kakšnimi drugimi nagradami. V kolikor nagrajenec ne izpolni vseh obveznosti, se šteje, da nagrajenec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do nagrajenca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen. Nagrade niso prenosljive.

  V kolikor organizator nagradne igre v roku treh (3) delovnih dni od trenutka, ko dobitniku pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz katerega koli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.

  Varstvo osebnih podatkov

  Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.

  Objava pravil nagradne igre

  Udeleženci nagradne igre z oddajo svojih podatkov prek vnosne forme na tej strani soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

  Postopek obveščanja o nakupu

  1. mimovrste=) naročilo

  Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti , da je naročilo sprejeto. Članu mimovrste=) so na spletni strani mimovrste=) vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila. mimovrste=) naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. mimovrste=) lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi artiklov, ki jih mimovrste=) nima na zalogi v lastnem skladišču, je mimovrste=) izključno vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do mimovrste=). Prek elektronske pošte mimovrste=) kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči mimovrste=), ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj za artikle, pri katerih je navedeno, da so na zalogi pri dobavitelju, mimovrste=) ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka dveh tednov od dneva oddaje naročila, lahko mimovrste=) naročilo kupca zavrne iz razloga, ker artikel pri dobavitelju ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. mimovrste=) ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih mimovrste=) nima na zalogi v lastnem skladišču, razen v kolikor bi jo podjetje mimovrste=) ali oseba, za katero je podjetje odgovorno, povzročilo namenoma ali iz malomarnosti..

  2. Naročilo je odpremljeno/Naročilo je pripravljeno za prevzem

  mimovrste=) v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje oziroma pripravi za osebni prevzem in o tem po elektronski pošti in SMS sporočilu obvesti kupca. mimovrste=) v elektronski pošti pouči kupca tudi o politiki odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. SMS sporočil, ki so odgovor na mimovrste=) SMS sporočilo, ne bomo prejeli, zato kupce prosimo, da na SMS sporočila ne odgovarjajo, ampak se na nas obrnejo preko navedenih kontaktov (e-mail in telefon).

  V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči 04 5811 600 ali po e-mailu na naslov info@mimovrste.com. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je artikel že pripravljen na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči prek zgoraj omenjene telefonske številke ali po zgornjem e-mailu.

  Nakup za pravne osebe

  Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v prvem koraku izberete opcijo račun na podjetje in potrdite strinjanje s pogoji poslovanja. Če ste že nakupovali na podjetje, ga le izberete iz svojega arhiva. Za posamezne artikle, ki so na voljo za nakup na prevzemnem mestu, izdaja računa na pravno osebo ni možna.

  Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

  Uveljavljanje stvarne napake in vračilo kupnine za pravne osebe ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja mimovrste=), več o možnostih vračil v okviru garancijskih pogojev si lahko preberete v nadaljevanju strani oziroma na strani o vračilih.

  Spletna trgovina mimovrste=) pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu* (omejitev gotovinskega plačevanja do 420 € z DDV)
  • z nakazilom na račun upravitelja mimovrste=) po ponudbi/predračunu
  • s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard®, Visa, Visa Electron, American Express (preko spletnega plačila), BA Maestro, Diners club)
  • z obročnim plačilom na 3, 6 ali 12 obrokov s kartico American Express preko spletnega plačila
  • z obročnim plačilom do 36 obrokov z Diners Club kartico
  • odloženo plačilo (velja za organizacije javne in lokalne uprave ter podjetja, ki dosegajo ustrezno boniteto).

  *Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun mimovrste=) po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja Cena.

  Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

  Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

  Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@mimovrste.com.

  Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tu.

  V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov skladišča podjetja: MIMOVRSTE d.o.o., Brnčičeva 39, 1000 Ljubljana ali ga osebno prinese na enega od prevzemnih mest prodajalca.

  Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

  Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

  Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

  Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

  Odstop od pogodbe ni mogoč za blago:

  • za blago ali storitve, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
  • za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
  • za blagu, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
  • za opravljano storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
  • zapečatene avdio- ali videoposnetke in računalniške programe, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;
  • zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat; pri nakupu hrane za male živali, v kolikor je embalaža odprta ali poškodovana;
  • blago, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
  • digitalne vsebine, ki se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo.

  Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

  Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne koriščeni bonus ali promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.

  V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

  Pri vračilu kriptografske denarnice, ki je varnostno kriptografska naprava, in zanjo lahko zagotavljamo vse lastnosti, ki jih ponuja le v primeru, da jo potrošnik prejme originalno zapakirano, si na podlagi 43. b člena ZVPot pridržujemo pravico do uveljavljanja zmanjšanja vrednosti do 80 % v primeru vračila tega izdelka.

  Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

  Še več informacij si oglejte na strani Politika odstopa od pogodbe.

  Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta

  Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine. V primeru uveljavljanja garancije artikla iz kompleta velja garancijski rok proizvajalca.

  Garancija

  Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Obrazec za vračilo artikla v garancijo se nahaja tu.

  Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira mimovrste=), ki bo zagotovil ažurno informacijo.

  Več informacij si oglejte na strani Politika odstopa od pogodbe.

  Stvarna napaka

  Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

  Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

  Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

  • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
  • blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
  • vrne plačani znesek.

  Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
  • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
  • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

  Kako se preverja primernost artikla?

  Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

  Kako se stvarno napako uveljavi?

  Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tu.

  Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

  Prevzem artiklov, vrnjenih iz obravnave garancije ali stvarne napake

  Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupec prevzame artikel na prevzemnem mestu, na katerem ga je osebno izročil prodajalcu, v primeru, da ga je poslal po pošti, pa mu bo vrnjen na naslov za dostavo.

  Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem artikla. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila.

  Če kupec artikla ne prevzame v navedenem roku, se artikel izroči v hrambo prodajalcu na naslovu njegovega skladišča: MIMOVRSTE d.o.o., Brnčičeva 39, 1000 Ljubljana. Prodajalec hrani artikel v lastnem skladišču do poteka 6 mesecev od dneva obvestila. Prodajalec ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja (1 €/dan) ter pravico do povračila vseh za ohranitev artikla potrebnih stroškov.

  Po poteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda prek spletne trgovine mimovrste =) in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. V primeru, da je vrednost artikla neznatna, ga lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ni dolžan nobenega vračila. Prodajalec 15 dni pred iztekom 6 mesečnega roka hrambe kupca obvesti o nameravani prodaji oziroma o podaritvi artikla, po prodaji pa tudi o doseženi ceni in znesku stroškov ter o nakazilu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca.

  Artikli z odprto embalažo

  Artikli z odprto embalažo so vrnjeni na mimovrste=) vrnjeni in imajo manjše pomanjkljivosti (poškodovana embalaža/artikel, odprta embalaža, itd.) in gredo v nadaljnjo prodajo. Tip pomanjkljivosti oziroma stanje artikla sta za vsak artikel pisno navedena (tako v opisu artikla kot na računu).

  Vrnjene artikle v mimovrste=) pregledamo, zato kljub vračilu, odprti embalaži ipd. še vedno omogočajo normalno delovanje. Zaradi tega je ustrezno določeno tudi novo obdobje garancije, ki je pisno navedeno ob vsakem artiklu.

  V primeru nedelovanja vrnjenega artikla je stranka upravičena do garancijskega popravila in do odstopa od pogodbe v enakih rokih, kot veljajo za ostale artikle.

  Tip pomankljivosti artikla z oznako Odprta embalaža

  • Odrta embalaža: Artikel ima odprto embalažo, vendar je brezhibno delujoč in popoln. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
  • Poškodovana embalaža: Artikel ima poškodovano, nepopolno ali neoriginalno embalažo, vendar je brezhibno delujoč. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
  • Poškodovan artikel: Artikel ima manjšo estetsko poškodbo, lahko kaže znake uporabe in ima lahko poškodovano embalažo. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
  • Uporabljen artikel: Artikel je bil vrnjen s strani kupca. Bil je uporabljen in ima lahko nekoliko poškodovano embalažo. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
  • Servisiran artikel: Artikel je bil servisiran na pooblaščenem servisu. Artikel je brezhibno delujoč. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.

  Dostava

  Naša pogodbena partnerja za dostavo pošiljk na območju Slovenije sta Pošta Slovenije in DPD, vendar si mimovrste=) pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito. Več o dostavi najdete tu.

  Varnost

  mimovrste=) uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. mimovrste=) v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

  Varovanje osebnih podatkov

  mimovrste=) se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1.

  Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete v poglavju Načela zasebnosti. Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

  Komunikacija

  mimovrste=) bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

  Oglasna elektronska sporočila mimovrste=) bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj mimovrste=) bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo mimovrste=) izrecno spoštoval.

  Oglasna sporočila mimovrste=) bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

  Ocene, mnenja in priporočila

  Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

  mimovrste=) omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih mimovrste=) pregleda. mimovrste=) ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni mimovrste=) ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

  Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in mimovrste=) dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. mimovrste=) ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu mimovrste=), vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na mimovrste=).

  Članstvo v VIP klubu

  Upravitelj VIP kluba je prodajalec MIMOVRSTE d.o.o., Cesta Ljubljanske brigade 21, 1000 Ljubljana.

  Članstvo v VIP klubu avtomatično pripada vsakemu uporabniku, ki v tekočem koledarskem letu opravi:

  • vsaj 10 nakupov v minimalni vrednosti posameznega nakupa 50 €* ali
  • skupno vrednost nakupov za 800 €*.

  *Stroški dostave niso zajeti v skupno vrednost nakupa.

  V vrednost nakupa se štejejo izključno zaključeni spletni nakupi, opravljeni na www.mimovrste.com na fizično osebo kot tudi tisti, ki jih uporabnik opravi za račun pravne osebe (na podjetje, registrirano znotraj svojega uporabniškega profila). Nakupi, opravljeni za račun pravne osebe, se uporabniku upoštevajo le v primeru, da je e-poštni naslov pravne osebe enak e-poštnemu naslovu uporabnika mimovrste=). VIP status je pri nakupih za račun pravnih oseb vezan na uporabniški račun skrbnika, ki opravlja nakup za račun pravne osebe, in ne na nakupe pravne osebe.

  V primeru, da uporabnik artikel vrne, se vrednost vračila odšteje od skupnega števila in vrednosti nakupov, ki uporabniku zagotavljajo VIP status. Če posledično kriteriji za članstvo uporabnika v VIP klubu ni več izpolnjen, se uporabniku status člana VIP kluba odvzame.

  Novi člani so o aktivaciji članstva v VIP klubu obveščeni po e-pošti. Ravno tako so po e-pošti obveščeni o prenehanju VIP članstva. Članstvo v VIP klubu se aktivira 21 dni po zadnjem prevzemu naročila in ko uporabnik izpolnjuje pogoje članstva. Uporabnik VIP članstvo obdrži do vključno 31. decembra naslednjega koledarskega leta, ko se preveri ustrezanje pogojem za podaljšanje članstva v VIP klubu. Pogoji za podaljšanje članstva so enaki pogojem za vključitev v VIP klub. Brezplačna dostava velja samo za artikle katerih dostavljalec je Mimovrste. Ne velja za artikle partnerske prodaje (npr. Dostava: Vivantis).

  mimovrste=) lahko uporabnika avtomatično včlani v VIP klub, ko izpolni pogoje iz drugega odstavka. Članstvo ni obvezno – uporabnik se lahko iz VIP kluba kadarkoli odjavi na podlagi pisnega preklica, poslanega na info@mimovrste.com. Upravitelj VIP kluba si pridržuje pravico do vključitve posameznega uporabnika v VIP klub tudi v primeru, ko uporabnik ne izpolnjuje pogojev iz drugega odstavka. Upravitelj si pridržuje tudi pravico do izključitve uporabnika iz VIP kluba, če ugotovi, da je uporabnik želel zlorabiti ugodnosti VIP kluba v nepoštene namene.

  Upravitelj VIP kluba si pridržuje pravico do spreminjanja in dopolnjevanja pravil VIP kluba in programov ugodnosti, o čemer bo pravočasno obveščal svoje člane prek elektronske pošte. V primeru spremembe programov ugodnosti VIP kluba imajo obstoječi člani VIP kluba možnost izbire med starim in novim programom ugodnosti.

  Člani VIP kluba, ki v svojem uporabniškem računu niso potrdili, da želijo prejemati e-pošto z novostmi, akcijami in posebnimi ponudbami mimovrste=), posebnih obvestil VIP kluba ne bodo prejemali, razen obvestila o vključitvi v VIP klub in obvestila o izpolnjevanju pogojev za podaljšanje članstva.

  Pravila sodelovanja in članstva ter programi ugodnosti, ki veljajo za člane VIP kluba, so objavljeni na spletnem mestu tukaj.

  Digitalni boni '22

  Digitalni bon '22 je dobroimetje v informacijskem sistemu Finančne uprave v vrednosti 150 EUR, ki se lahko unovči za nakup računalniške opreme.

  Veljavnost bona: Digitalni bon je mogoče unovčiti v času od 15. junija do 30. novembra 2022.

  Za kakšen nakup se lahko izkoristi digitalni bon

  Digitalni bon se lahko izkoristi za nakup računalniške opreme, kar vključuje:

  • prenosni, tablični in namizni računalnik,
  • računalniški zaslon,
  • tipkovnica,
  • miška,
  • priklopne postaje za prenosni računalnik,
  • slušalke z mikrofonom,
  • spletna kamera,
  • digitalna pametna kartica,
  • digitalni papir in pero,
  • 3D tiskalnik,
  • tiskalnik, skener, večfunkcijske naprave,
  • komplet za učenje programiranja,
  • zunanja pomnilniška enota in
  • specializirana računalniška oprema za digitalno vključenost invalidov.

  Digitalni bon na Mimovrste se lahko koristi samo na artiklih dobavitelja Mimovrste. Uporabljena vrednost bona na naročilu se mora ob prevzemu blaga ujemati z razpoložljivim stanjem vašega dobroimetja pri FURSu.

  Kdo je upravičen do digitalnega bona:

  • učenci zadnje tirade osnovne šole (7., 8. ali 9. razred),
  • dijaki srednje šole,
  • študenti ali,
  • starejši od 55 let – če prej opravite izobraževalni tečaj na področju digitalne pismenosti.

  Kako unovčite digitalni bon pri spletnem nakupu Mimovrste:

  Svojo lastnoročno podpisano izjavo o unovčitvi ali združitvi digitalnih bonov nam posredujte:

  V izjavi navedite zahtevane podatke (ime in priimek, EMŠO in davčno številko) ter dodajte vašo telefonsko številko. Po prejetju vaših podatkov vas bomo poklicali ter z vami oddali spletno naročilo, v katerem boste koristili digitalni bon.

  Svoje naročilo prevzamete na izbranem prevzemnem mestu. S seboj ne pozabite prinesti svoje osebne izkaznice ali potnega lista!

  Dodatne informacije

  Zaradi narave digitalnega bona je plačilo z boni možno le ob osebnem prevzemu artiklov na prevzemnem mestu. Vsi artikli na naročilu, kjer je koriščen bon, bodo dobavljeni hkrati - zato v izogib čakanju predlagamo, da pri teh naročilih naročate artikle, ki jih imamo na zalogi. Za artikle, ki so na zalogi v poslovalnicah, klic v klicni center ni potreben. Plačilo z digitalnim bonom vam lahko uredi naše osebje v poslovalnici. Digitalni bon zaokrožujemo navzdol na 10 EUR (primer: cena artikla je 33 EUR. V tem primeru koristite 30 EUR bona in ob prevzemu doplačate 3 EUR). Za več informacij nas lahko pokličete na 04/5811-605.

  V primeru spremembe Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti (ZSDV) si pridržujemo pravico do preklica naročila brez predhodnega obvestila.

  Odstop od pogodbe in garancijski zahtevek

  V primeru odstopa od pogodbe ali uveljavljanja garancijskih zahtevkov, ki mu sledi storno unovčitve bona, se kupcu ne izplača vrednosti unovčenega digitalnega bona v gotovini, vzpostavi se le prejšnje stanje dobroimetja.

  Odstop od pogodbe ali garancijski zahtevek za vračilo kupnine, za katerega bi se kupec odločil v obdobju po izteku veljavnosti digitalnega bona (po 30. 11. 2022, če vlada tega obdobja ne bo podaljšala) je kupčev riziko: v tem primeru dobroimetje ne bo vrnjeno, ker bo veljavnost digitalnega bona že potekla, upravičenec torej digitalnega bona ne bo mogel več izkoristiti. Zamenjave za nov artkel v primeru koriščenja digitalnega bona 2022 niso možne. Prav tako se z koriščenjem digitalnega bona izključujejo ugodnosti VIP kupcev (vračilo v 60 dneh).

  Omejitev odgovornosti

  mimovrste=) se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da mimovrste=) ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo mimovrste=) kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

  mimovrste=) ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. mimovrste=) mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. mimovrste=) ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

  mimovrste=) ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih mimovrste=) v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

  Pritožbe in spori

  mimovrste=) spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. mimovrste=) se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

  V primeru težav se kupec s podajalcem mimovrste=) lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 04 5811 600 ali po elektronski pošti na info@mimovrste.com. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@mimovrste.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

  mimovrste=) se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si mimovrste=) prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

  Izvensodno reševanje potrošniških sporov

  Skladno z zakonskimi normativi Mimovrste d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

  Mimovrste=), ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi:

  https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

  Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

  Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

  Pogoji veljajo od 18. maja 2020.