Raziskali smo skrivnost decembrskih obdarovanj

Spletna trgovina mimovrste=) je izdala skrivnost prazničnih daril

Ljubljana, 16. december

Vznemirjenje pred koncem leta narašča, kipijo želje in pričakovanja, kaj se bo znašlo pod praznično smrečico. December nosi veliko pridevnikov – veseli mesec, mesec obdarovanja, v panogi spletnih trgovin pa mu pravijo vrhunec sezone, saj prodajne številke v tem času skokovito porastejo. Tudi v Sloveniji spletna prodaja iz leta v leto odreže večji kos praznične prodaje, saj je ponudba iz leta v leto pestrejša in ugodnejša. V največji slovenski spletni trgovini mimovrste=) se decembra vse vrti okoli izpolnjevanja naraščajočih naročil in več kot 90 sodelavcev se trudi, da ta pravočasno pridejo v roke kupcev. V zadnjem obdobju leta namreč število naročil na nekaterih oddelkih naraste tudi za 100 %.

Kaj se bo letos znašlo pod smrečico vedo zagotovo samo decembrski dobri možje in žene. Največja slovenska spletna trgovina mimovrste=) pa je izdala, kateri so tisti artikli, ki se bodo tudi letos najverjetneje znašli pod našimi smrečicami.

Najverjetneje bodo nesporni zmagovalci med darili zopet zunanji trdi diski. Ti bodo za praznike razveselili marsikaterega računalniškega navdušenca. Pod smrečicami bo praznike pričakalo tudi veliko brezžičnih mišk. Med prenosnimi računalniki pa kupci spletne trgovine mimovrste=) decembra najraje nakupujejo prenosnike nižjega cenovnega razreda, popularni so prenosniki v vrednosti okoli 300 €. Marsikdo pa se bo razveselil tudi novega tabličnega računalnika.

Veliko tehnoloških navdušencev se v prazničnem času odloča za nakup prenosnih univerzalnih baterij (powerbank), ki so v dobi pametnih telefonov že skoraj nepogrešljive, predvsem za tiste, ki načrtujejo novoletna potovanja oz. se radi veliko potepajo. Med mobilnimi telefoni bodo letos, podobno, kot lani, na vrhu prodajne lestvice telefoni, ki nudijo najboljšo kakovost za razumno ceno, še vedno pa je kupcem pomembna znamka. Med najbolj priljubljenimi so še vedno Samsung, Apple in HTC. Podobno je tudi pri nakupih fotoaparatov in televizij. V leto 2016 bo največ kupcev zakorakalo z novim digitalnim fotoaparatom v cenovnem razredu okoli 150 €.

Miklavž, Božiček in Dedek Mraz malčke razveseljujejo z Lego kockami, ki so med najbolj prodajanimi igračami. Očitno je pri malčkih poklic kuharja izjemno popularen, saj je bila najbolj prodajana igrača v lanskem decembru lesena otroška kuhinja. Svoje kuharske in mojstrske sposobnosti pa bodo otroci urili tudi v prihajajočem letu, saj se tovrstni artikli odlično prodajajo.

Dame pod smrečico rade najdejo knjigo, lani so bile nesporne zmagovalke knjige iz serije Petdeset odtenkov sive. V novem letu pa bodo tako moški kot ženske zapeljivo dišali po enem od popularnih parfumskih znamk.

Med najbolj popularnimi decembrskimi nakupi so tudi električne zobne ščetke. V prazničnem času pa pri mimovrste=) vsako leto beležijo tudi občutno rast prodaje kuhinjskih robotov od tistih najdražjih, do cenovno bolj ugodnih. Presenetljivo priljubljeno božično-novoletno darilo pa je vremenska postaja, kar verjetno pomeni, da Slovenci neradi stvari prepuščamo naključju, pa četudi gre za vreme. Brez daril ne bodo ostali niti hišni ljubljenčki, te bodo pod smrečico pričakali različni priboljški.