Presenetljivo hitro rastoča kategorija spletne prodaje – prehrana za male živali

V največji slovenski spletni trgovini mimovrste=) skokovita rast prodaje hrane za male živali

Ljubljana, 22. septembeer 2014

Podobno kot trend v prehranjevanju ljudi, se je tudi povpraševanje prehrane za domače živali začelo nagibati k naravni, organski in drugim specializiranim načinom prehranjevanja. Presenetljivo pa vodilni trend v prehranjevanju malih živali, ki ga zaznavajo v svetu, ni povezan z načinom prehranjevanja, temveč z načinom nakupovanja prehrane – vse več lastnikov psov in mačk, ter drugih malih živali, nakupuje prehrano za svoje ljubljenčke v spletnih trgovinah. Ta trend je že pred letom zaznala tudi slovenska spletna trgovina mimovrste=), ki že več mesecev svojim kupcem uspešno ponuja tudi prehrano za male živali.

Pravo revolucijo v svetu prehrane in pripomočkov za male živali je povzročilo širjenje spletne prodaje. Ameriški raziskovalni inštitut Forrester Research je pripravil oceno, da naj bi prodaja prehrane za male živali na spletu od leta 2010 do konca leta 2014 zrasla za nekaj manj kot 80 %. K hitri rasti spletne prodaje prehrane za male živali je pripomoglo tudi osveščenost lastnikov, ki pazijo, da njihovi ljubljenčki dobijo zdravo in kakovostno prehrano, prilagojeno njihovim potrebam. Lastniki malih živali se pred nakupom dobro informirajo o prehrani, ki jo želijo kupiti svojim ljubljenčkov, najboljšo informiranost pa jim ponuja prav svetovni splet. Kupci prehrane za pse in mačke iščejo prehrano, ki je namenjena prav njihovi pasmi in tudi nekaterim posebnim lastnostim svojih hišnih ljubljenčkov. Lastniki psov tako lahko nakupujejo prehrano glede na velikost in vrsto pasme, na aktivnost psa, glede na težo, starost (mladički imajo drugačno prehrano kot odrasli psi in starejši psi), glede na zdravstveno stanje psa (npr. zaradi težje prebave, občutljive kože).

Tudi največja slovenska spletna trgovina mimovrste=), je zaznala ta nakupovalni trend in v svojo ponudbo vključila kakovostno prehrano za pse in mačke. „Svetovne nakupovalne trende pozorno spremljamo, saj čedalje hitreje pridejo tudi na naš trg. Zato smo se pred letom dni odločili, da v svojo ponudbo vključimo tudi kakovostno prehrano za male živali. Od maja letos, ko smo ponudbo prehrane za male živali še razširili in prodajo podprli z oglaševalskimi akcijami, beležimo približno 50-% mesečno rast prodaje tovrstnih izdelkov.“ je povedala direktorica Lea Benedejčič. Na ravni Netretail Holdinga, ki je lastnik mimovrste=), je na Češkem v prvi polovici letošnjega leta količinsko najbolj prodajan artikel prav iz kategorije prehrane za pse.

Slovenci zelo radi delimo svoj dom s hišnimi ljubljenčki. Po podatkih Kinološke zveze Slovenije za lansko leto je pri nas registriranih približno 220.000 psov, kar nas uvršča med države pri vrhu lestvice po številu psov na prebivalca. V minulem letu je največ Slovencev na novo v svoje domove sprejelo nemške ovčarje, španjele Cavalier King Charles in psičke pasme Coton de Tulear. Poleg omenjenih med najbolj priljubljene pasme (glede na število vpisov v register) med Slovenci sodijo dobermani, labradorci, nemški lovski terierji, veliki švicarski planšarski psi, jazbečarji, bokserji in borderski ovčarji. Številna zavetišča za zapuščene živali po Sloveniji, ki delujejo na principu prostovoljstva, pa so odraz visoke osveščenosti in odgovornosti za dobrobit živali. Tega ne manjka tudi v podjetju mimovrste=), kjer so zaposleni lastniki kar 70 domačih živali. Svojo naklonjenost živalim pa so pred kratkim dokazali tudi z donacijo visoko kakovostne pasje hrane, ki so jo namenili društvu za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka.

V spletni trgovini mimovrste=) lahko lastniki psov izbirajo med priznanimi znamkami prehrane: Eukanuba, Royal Canin, Brit, Bosch, Hill's, Purina Pro Plan, Purina Dog Chow. Prehrano za muce pa lahko izbirajo med znamkami: Purina Pro Plan, Royal Canin, Whiskas, na voljo pa so tudi artikli znamk, Bosch, Brit, Hill' s, Purina Cat Chow. V ponudbi mimovrste=) je tudi linija hrane za pse s težavami kože Eukanuba Dermatosis, ki je sicer na voljo le pri veterinarjih. Poleg tega lahko kupci v največji slovenski spletni trgovini kupijo še mnoge prehranske dodatke, higienske pripomočke za nego, ležišča in transporterje za svoje štirinožne prijatelje.


Lajka

Varovanka društva za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka.

Lea

Lea Bendejčič, direktorica spletne trgovine mimovrste=)