V septembru odposlali več kot 100 ton paketov

Spremembe in novosti v največji slovenski spletni trgovini mimovrste=)

Ljubljana, 8. oktober 2014

Največja slovenska spletna trgovina je v septembru odpremila več kot 100 ton pošiljk. Podjetje mimovrste=), ki se je v dobrem desetletju iz slovenskega startupa razvilo v največjo slovensko spletno trgovino, je letos s pomočjo lastnika Netretail Holdinga uvedlo nekatere skrbno načrtovane sistemske in logistične novosti. Spletni kupci so najprej opazili prenovo spletne trgovine ki mesečno zabeleži 1.350.000 obiskov. V ozadju pa so izvedli celostno sistemsko in logistično prenovo.

Ugodni rezultati prenove so že vidni - v mesecu septembru se je prodaja v primerjavi z istim obdobjem lani povečala za več kot 10 %. Izrazito rast prodaje je v septembru zaznati predvsem v oddelkih Bela tehnika in Mali gospodinjski aparati, Telefonija ter Vrt in orodje, ki so tudi kategorije, ki izrazito rastejo tudi na mednarodnem spletnem trgu.

Mesečno pri mimovrste=) zaključijo povprečno več kot 20.000 naročil. V mesecu septembru je skupna teža vseh mimovrste=) paketov znašala več kot 100 ton. Kupec lahko osebno prevzame paketa na prevzemnem mestu mimovrste=) v povprečju v dveh dneh od oddaje naročila. V kolikor pa kupec pri oddaji spletnega naročila izbere dostavo na dom, bo le-ta pri njem povprečno v štirih dneh. Najhitrejši zabeležen osebni prevzem paketa pa je samo 2 uri po oddaji naročila. Obljubljeni rok dobave spletnega nakupa so sicer realizirani v skoraj 90 %.

Tekmujejo s tujimi spletnimi trgovinami

Panoga spletnih trgovin je ena redkih panog, ki jim je ekonomska kriza prizanesla, saj po podatkih Eurostata že desetletje beležijo konstantno rast na račun povečevanja števila spletnih kupcev. „Naša spletna trgovina ne tekmuje na trgu samo s slovenskimi spletnimi trgovinami, ampak tekmuje na mednarodnem trgu. Svetovna spletna trgovina se spreminja iz dneva v dan in vedno moramo biti pripravljeni na novosti, po katerih povprašujejo naši potrošniki. Zanje se spreminjamo vsak dan. Uvajamo nove prodajne programe, optimiziramo logistične procese, načrtujemo širitev na tuje trge.“ pravi Lea Benedejčič, direktorica podjetja mimovrste=).

Logistične spremembe so bile skrbno načrtovane

Večina kupcev prehoda na nov logistični sistem ni čutila, saj so se v podjetju potrudili, da je vse potekalo brez posebnosti. „Na spremembe smo se pripravljali že daljše obdobje. Potrebe po spremembi logistike so nastale kot posledica razvoja naših storitev, trga in celotne panoge. Z novim sistemom smo še bolj prilagojeni željam svojih uporabnikov in kupcev.“ je še dodala direktorica. Novo, logistično bolj dovršeno, skladišče se od aprila nahaja v industrijski coni Črnuče. Ugodna lokacija in velikost prostora omogočata hitrejše in bolj optimizirano poslovanje. Novo skladišče se razprostira na 4.500 kvadratnih metrih, ki omogočajo široko paleto izdelkov na zalogi, ki so dan po naročilu že lahko pri kupcu doma ali pa jih ta pride takoj prevzeti na prevzemno mesto. Poleg centralnega skladišča in prevzemnega mesta na Brnčičevi imajo pri mimovrste=) še tri prevzemna mesta: v Mariboru, na Jesenicah in v ljubljanskem BTC-ju.

Širitev ponudbe se obrestuje

Podjetje, ki se je razvilo na temeljih IT trgovine, je v dobrem desetletju postalo največji slovenski spletni trgovec, ki si reže največji kos slovenskega spletnega trga. To jim uspeva z nenehno širitvijo ponudbe in konstantnimi izboljšavami spletne trgovine in logističnih procesov. Letošnje leto je trgovino mimovrste=) zaznamovala širitev nakupovalnih kategorij Oprema doma (preko spleta lahko sedaj slovenski potrošniki kupijo tudi detergente, pohištvo, opremijo svojo kuhinjo in kopalnico itd.), Za male živali, v avgustu pa so lansirali tudi nov oddelek Oblačila in obutev, kjer je na voljo široka ponudba oblačil in obutve priznanih blagovnih znamk.


paketi

paketi mimovrste=)