SL DIY odprodaja - hp, category, strip


Dostava

Način in strošek dostave in obdelave naročila

Za vsa naročila nad 199 € je dostava brezplačna*, razen za posebne dostave. V kolikor naročilo izpolnjuje pogoje, mora kupec pri izbiri načina dostave izbrati okence Brezplačna dostava. Po oddaji naročila mu (v kolikor ne izbere omenjenega okenca) stroška dostave žal ne moremo povrniti.

Za nas pakete na območju Slovenije dostavljata Pošta Slovenije in DPD , ki večino paketov dostavita že naslednji delovni dan (če je artikel na zalogi v našem centralnem skladišču) po obvestilu o odpremi. Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vaši najbližji pošti oziroma se za termin dostave dogovorite z dostavljalcem DPD-ja po telefonu.

Paket gre od nas še isti dan

Artikli, naročeni na mimovrste=), gredo na pot v najkrajšem možnem času. Našemu logističnemu centru v Ljubljani posvečamo posebno pozornost, saj sta hitrost in udobnost dostave za nas ključnega pomena. Če so artikli na zalogi v našem centralnem skladišču, gredo na pot običajno še isti dan.

Artikle lahko prevzamete tudi osebno v naših prevzemnih mestih v Kranju (IBI Center), v Ljubljani BTC (Hala 4, Šmartinska cesta 152 - poleg Pošte) ali v Ljubljani – Brnčičeva (Brnčičeva ulica 39), Mariboru (Titova cesta 62), Celju (Kidričeva ulica 24 A) in Kopru (Obrtniška ul. 30).

Če je artikel na zalogi v našem centralnem skladišču, ga lahko z oddajo spletnega naročila, ki je potrjeno najkasneje do 10.30. ure, lahko še isti dan prevzamete tudi v naši poslovalnici v BTC-ju. Predvidoma po 12. uri boste o osebnem prevzemu obveščeni preko e-pošte ali SMS-a. Če je naročilo potrjeno najkasneje do 14. ure, pa boste za BTC predvidoma po 15. uri o osebnem prevzemu obveščeni preko e-pošte ali SMS-a. Če želite artikel, ki je na zalogi v našem centralnem skladišču, še isti dan prevzeti v prevzemnem mestu Kranj, Celje ali Maribor, je potrebno oddati naročilo najkasneje do 11. 30 ure. Za prevzem boste obveščeni preko e-pošte ali SMS-a za Celje po 14. uri, za Kranj in Maribor po 15. uri.

Strošek dostave

Tabela stroškov dostave in osebnega prevzema:

Prevzemno mesto/dostava Manjši paketi Večji paketi
PE Celje Brezplačno Brezplačno
PE Kranj Brezplačno Brezplačno
PE Maribor Brezplačno Brezplačno
PE Ljubljana – BTC Brezplačno Brezplačno
PE Ljubljana - Brnčičeva Brezplačno Brezplačno
PE Koper Brezplačno Brezplačno
Dostava naročil s Pošto Slovenije do 198,99 € 3,95 €* 5,95 €*
Dostava za pošiljke z DPD do 198,99 € 3,95 €* Ni možno
Dostava naročil nad 199 €** Brezplačno* Brezplačno*

*Pri dostavi naročila (s Pošto Slovenije ali DPD) ter izbranim načinom plačila z gotovino po povzetju se obračuna dodatni strošek 0,99 €.

**Ne velja za posebne dostave.
O tem, ali artikel ustreza manjšemu ali večjemu paketu, boste natančno seznanjeni v procesu oddaje spletnega naročila.​

Brezplačna dostava

Nekateri artikli zagotavljajo brezplačno dostavo, kar je jasno označeno v katalogu trgovine. Brezplačna dostava velja za klasično dostavo, posebna dostava pa se obračuna po zgoraj veljavnem ceniku. V primeru, da poleg artikla z brezplačno dostavo naročite še druge artikle in izberete odpremo naročila hkrati, je dostava še vedno brezplačna. Za dostavo (s Pošto Slovenije ali DPD) in način plačila z gotovino po povzetju se obračuna dodatni strošek 0,99 €. Brezplačna dostava ne velja za posebne dostave.

Posebne dostave

V nekaterih primerih dostave Pošte Slovenije je možna tudi sobotna dostava ter posebna dostava do 10. ure ali po 16. uri (le za manjše pakete), večerna dostava v Ljubljani med 18. in 20. uro ali prevzem po pošti.

Tabela stroškov posebne dostave:

Dostava Strošek
Dopoldanska dostava, do 10. ure 0,70 €
Popoldanska dostava, po 16. uri 0,70 €
Večerna dostava v LJ, med 18. in 20. uro 0,70 €

Dostavna služba DPD vam ob oddaji naročila omogoča izbiro željenega datuma dostave (izjema so prazniki in vikendi).

Dostava kamorkoli na območju Slovenije

Naša partnerja pakete dostavljata na naslov, vnešen ob oddaji naročila. V svoj profil lahko dodate poljubno število različnih naslovov za dostavo, med katerimi ob oddaji naročila izberete ustreznega.

Ker dostavna služba artikle dostavlja znotraj delovnega časa Pošte Slovenije (in obhodnega časa poštarja določenega območja), se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov. Na primer v službo. Enako seveda velja tudi za dostavno službo DPD. Če ste ob nakupu za način plačila izbrali gotovinsko plačilo ob dostavi, vas prosimo, da poskrbite, da bo imel prejemnik pošiljke pri sebi dovolj gotovine. Če je izbrana dostava na službeni naslov, bo dostavljalec izročil paket pooblaščeni osebi za prevzem pošiljk v podjetju.

Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, bolnišnica, študentski ali dijaški dom itd.), bo dostavljalec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za nadaljnje ukrepanje. Ponavadi zadošča obisk najbližje pošte.

Če se odločite za gotovinsko plačilo ob prevzemu in vam dostavljalec Pošte Slovenije želi dodatno zaračunati provizijo na posebno položnico, ki je priložena pošiljki, je niste dolžni plačati. Če dostavljalec vztraja pri proviziji, naj ponovno preveri položnico, saj je vplačnina plačana po pogodbi. Znesek za odkupnino je enak znesku za plačilo, ki smo ga posredovali mi. Dostavljalec vam mora izročiti račun, ki se nahaja nad posebno položnico.

Dobavni roki

O morebitnih daljših dobavnih rokih vas bomo preko e-pošte sproti obveščali. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to sporočite in artikel bomo odstranili iz naročila ali zamenjali z drugim.

Zaradi različnih dobavljivosti izdelkov je naročilo lahko razdeljeno na več pošiljk. Lahko jih odpremimo delno ali vse hkrati. Če v četrtem koraku oddaje spletnega naročila izberete ''Odprema celotnega naročila hkrati'' vam bomo naročilo poslali v eni pošiljki. V primeru, ko izberete ''Odprema razpoložljivih artiklov.'' pa bo pošiljka odpremljena v več pošiljkah.

Pri delni dostavi vam bomo artikle, ki so na zalogi, poslali takoj, ostale pa, ko bodo na voljo. V kolikor se odločite za delno dostavo s Pošto Slovenije vam bomo strošek dostave zaračunali le pri prvi pošiljki. V primeru delne dostave z DPD dostavno službo vam bomo strošek dostave zaračunali pri vsaki pošiljki.

Za artikle, ki so označeni kot rok dobave ni znan, nimamo podatka o tem, kako hitro jih lahko dobavimo. V kolikor vas zanima njegova dobavljivost, pri artiklu aktivirajte sledilca s klikom na gumb "Zanima me". Ko bo artikel ponovno dobavljiv, vas bomo o tem obvestili preko e-pošte.

Če boste nekaj dni odsotni, lahko v četrtem koraku pri dostavi v meniju označite tudi željeni datum odpreme vašega paketa. To pomeni, da pred tem datumom vaš paket ne bo poslan na navedeni naslov.

Za dostavo poskrbi Pošta Slovenije, večinoma naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku treh delovnih dni. Datum dostave preko DPD-ja pa ob oddaji spletnega naročila izberete in označite vi. Ob odpremi pošiljke vam bomo poslali obvestilo, da smo artikle že poslali na pot.

Za vse dodatne informacije nas pokličite 04/58 11 600 ali pošljite elektronsko pošto.

Prevoz starega aparata pri nakupu bele tehnike

Pri nakupu novega aparata bele tehnike (oddelek Gospodinjski aparati) vam s Pošto Slovenije ponujamo tudi možnost prevoza starega aparata - zamenjate pralni stroj, starega odpelje naša dostavna služba. Ekipa mimovrste=) skrbi za okolje na vsakem koraku in tudi tu moramo vsi nositi del odgovornosti, s tem pa osveščati svojo okolico.

Nov aparat vam dostavimo do vrat stanovanja in poskrbimo za prevoz starega. Ta mora biti primerno pripravljen (odstranjene cevi, pritrjeni odpirajoči se deli) in postavljen pred vhodna vrata v stanovanje/hišo.

Prevoz je plačljiva storitev (10 EUR), ki jo lahko izberete v koraku nakupa, kjer izberete način dostave. Možen je samo prevoz aparatov istega tipa, kot so novi - npr. pri nakupu hladilnika ne moremo poskrbeti za prevoz pralnega stroja.

Obravnava poškodovanih pošiljk (odškodnine)

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. To storite tako, da pošiljko (embalažo + vsebino) prinesete na pošto, takoj, ko opazite poškodbo ali izropano pošiljko najkasneje v roku 30 dni od prevzema pošiljke. Na pošti opozorite, da je potrebno izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpišete tudi vi. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se na Pošto Slovenije poda zahtevek za odškodnino. Zahtevek na Pošti Slovenije komisijsko obravnavajo in na podlagi odgovora ali odobritve se vrne kupnina ali naroči nov artikel. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.

Če vam je paket dostavil DPD in ugotovite, da je artikel ali fizična pošiljka poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine. Škodo je potrebno prijaviti v roku 7 koledarskih dni od datuma prejema paketa na e-naslov info@mimovrste.com ali po telefonu na številko 04 586 11 600. Ob prijavi škode bomo potrebovali tudi fotografije paketa, (notranje) embalaže, poškodovanega artikle, DPD nalepke in pa opis poškodbe. Z referentom se lahko dogovorite tudi za prevzem poškodovanega paketa na vašem naslovu.