PR:SL_2020-06-MJ-SUMMERCAMPAIGN


Podjetje mimovrste=) priskočilo na pomoč ZDPM Jesenice pri uresničevanju njihovih projektov

Jesenice, 10. septembeer 2014

Največja slovenska spletna trgovina mimovrste=) kljub temu, da je del mednarodnega holdinga Netretail, ni pozabila na korenine. Podjetje namreč že dobro leto podpira projekte Zveze društev prijateljev mladine Jesenice (ZDPM Jesenice). V poletnih mesecih je mimovrste=) že drugo leto zapored z donacijo priskočilo na pomoč ob letovanju jeseniških otrok v Pinei pri Novemgradu, v septembru pa so pomagali opremiti stanovanje očetu samohranilcu, ki se je zaradi izgube službe moral preseliti v prazno najemniško stanovanje s svojimi tremi otroki.

„Pobuda za sodelovanje z ZDPM Jesenice je vzklila pred približno enim letom in pol med našimi zaposlenimi. Številni namreč prihajajo iz Jesenic in bližje okolice in dobro poznajo tukajšnje razmere. Trudimo se, da prisluhnemo željam in potrebam zaposlenih, kot tudi socialnim stiskam iz okolja.Jesenice so dom podjetja mimovrste=), z njimi rastemo in se razvijamo zato smo se odločili, da našo družbeno odgovornost usmerimo predvsem v to okolje ,Po svojih močeh podpiramo aktivnosti ZDPM Jesenice in z veseljem priskočimo na pomoč.“ je povedala direktorica mimovrste=) Lea Benedejčič.

„Sodelovanje se je začelo s samoiniciativno akcijo zaposlenih pri mimovrste=), ki so sami začeli z zbiranjem sredstev za letovanje socialno ogroženih otrok, akcijo je nato podprlo tudi podjetje mimovrste=), ki je zbrano vsoto podvojilo. Skupno pomoč smo nadaljevali na humanitarni hokejski tekmi decembra 2013, kjer smo Jeseničani zbirali prehrambene artikle za socialno ogrožene družine. Takrat je podjetje mimovrste=)doniralo velik paket prehrambnih artiklov, letos pa so ponovno prispevali za letovanje socialno ogroženih otrok v letovišču Pineta pri Novigradu. S skupnimi močmi smo ZDPM Jesenice in mimovrste=) tako že mnogim otrokom in družinam narisali nasmeh na obraz in verjamemo, da bo tako tudi v prihodnje.“ je sodelovanje med ZDPM Jesenice in mimovrste=) strnil predsednik ZDPM Jesenice Miloš Jenkole.

V zadnji skupni akciji ZDPM Jesenice in mimovrste=) so priskočili na pomoč družini s tremi otroki, ki so se zaradi socialne stiske morala preseliti v neopremljeno stanovanje. Podjetje mimovrste=) je družini doniralo nekaj kosov pohištva in opreme za stanovanje in jim s tem vsaj delno olajšalo stisko v kateri so znašli. S svojo dobrodelnostjo pa mimovrste=) ne ostajajo samo na Gorenjskem. Letos spomladi jecelotna ekipa mimovrste=) tradicionalni team-building, ki ga izvedejo vsako leto preživela dobrodelno. Z udarniškim delom so pomagali očistiti pašno planino nad Volačami nad Tolminom, ki jo je hudo poškodoval žled.


sodelavci

Podjetje mimovrste=) je z donacijo sodelovalo na humanitarni hokejski tekmi ZDPM Jesenice