Slovenska spletna trgovina mimovrste=) z najvišjim varnostnim EV SSL certifikatom

Slovenska spletna trgovina mimovrste=) z najvišjim varnostnim EV SSL certifikatom

Ljubljana, februar

Po ponudbi največje slovenske spletne trgovine mimovrste=) od sedaj naprej brskate še bolj varno. mimovrste=), ki je pionir na področju spletne prodaje v Sloveniji, sedaj postaja tudi nosilec sprememb znotraj mreže največjih spletnih trgovin v Evropi, ki so zbrane v Netretail Holdingu. Kot prva spletna trgovina znotraj Netretail Holdinga je namreč uvedla varnostni certifikat EV SSL (Extended Validation Secure Socket Layer).

„Osnovno vodilo spletne trgovine mimovrste=) je zagotavljanje zanesljivega, kakovostnega, stabilnega, predvsem pa varnega okolja za spletne nakupe. Ena od naših prioritet je vsekakor zagotavljanje spletne varnosti za naše kupce.“ je povedala direktorica spletne trgovine mimovrste=) Lea Benedejčič.

EV SSL je najvišja oblika varnostnega protokola SSL, ki je primeren za globalna podjetja, spletne trgovine, banke ter druge strani, preko katerih potekajo spletna plačila in transakcije. Ta varnostna zaščita omogoča uporabnikom, da na preprost in jasen način prepoznajo zaupanja vredno spletno stran, ki ustreza vsem najvišjim standardom spletne varnosti. Podjetju certifikat omogoča visoko stopnjo enkripcije in zagotavlja, da spletni obiskovalci dostopajo do avtentične spletne strani, kar je pomembno predvsem pri poskusih t.i. ribarjenja (phishinga) – lažnega predstavljanja z namenom pridobivanja zaupnih in drugih podatkov uporabnikov internetnih storitev.

Uporabniki spletne strani in portale z EV SSL certifikatom v spletnih brskalnikih prepoznajo po zeleni naslovni vrstici in ikoni zaprte ključavnice. Vse povezave na strani mimovrste.com pa so sedaj preujsmerjene na varnejši https (Hypertext Transfer Protocol Secure) standard.