Pred vrati je Črni petek – praznik nakupovanja in popustov

Vstopamo v enega najbolj živahnih nakupovalnih tednov v letošnjem letu na katerega smo se v največji slovenski spletni trgovini Mimovrste, pripravljali že od letošnje pomladi. Zanimanje za črni petek je na slovenskem trgu namreč vsako leto večje, na kar jasno kaže tudi trend iskanja na spletu*. Temu trendu sledi tudi povečana prodaja na Mimovrste, ki je v tem obdobju za kar 150 % višja.

Znižanja v okviru akcije Črni petek našim kupcem ponujamo že šesto leto zapored, vsako leto znova pa se potrudimo, da jim ponudimo še razširjen asortima artiklov, ki jih v tem obdobju lahko kupijo izredno ugodno. Naše kupce namreč v tokratni ponudbi čaka več kot 1000 znižanih artiklov iz vseh 17 oddelkov. V ponudbi je res za vsakega nekaj (od hrane za male živali, do vrhunske elektronikę, gospodinjskih aparatov, kozmetike in oblačil) in prav vsak dan v tednu, že od začetka novembra, ponujamo kupcem nove znižane artikle.

Akcija Črni petek postaja čas za nakupe daril in presenečenj, ki naše ljube konec decembra pričakajo pod smreko.

Med lanskoletnimi prodajnimi uspešnicami Črnega petka lahko izpostavimo prenosne zvočnike, TV sprejemnike, male gospodinjske aparate, belo tehniko in artikle hitre potrošnje (kavne kapsule, žarnice, olje za nego las, gel kapsule za pranje perila …), mariskdo pa je izjemne popuste izkoristil tudi za nakup zimskih pnevmatik. Kupci pa v tem času kupujejo tudi sezonsko ne-aktualne artikle ter artikle, ki jih morda tisti trenutek ne potrebujejo, a je cena tako znižana, da se ji ne morejo upreti.

Najbolj iskan trgovec na našem trgu na temo Black Friday/Črni petek je z naskokom največja slovenska spletna trgovina Mimovrste

Zanimivo primerjavo pa so pred kratkim pripravili v agenciji Red Orbit, kjer so primerjali kateri trgovci so na temo akcije Black Friday na našem trgu najbolj iskani. Izkazalo se je, da spletna trgovina Mimovrste beleži kar 10-krat večji obseg iskanj v primerjavi z največjim spletnim trgovcem Amazonom**. Osnovno vodilo spletne trgovine Mimovrste je, poleg široke in ugodne ponudbe, zagotavljanje zanesljivega, kakovostnega, stabilnega, predvsem pa varnega okolja za spletne nakupe in slovenski kupci in uporabniki spleta to cenijo in prepoznajo.

*trend iskanja na spletu: https://trends.google.com/trends/explore?date=today%205-y&geo=SI&q=%C4%8Drni%20petek

**Najbolj iskani trgovci v Sloveniji: https://www.facebook.com/redorbit.si/photos/a.119294114811/10157635469369812/?type=3&theater