Kdo smo

Spletna trgovina mimovrste=) je nastala leta 2002, kot uresničitev ideje, da bi kupcem omogočili prijazen, kakovosten, udoben in ugoden spletni nakup, kar je naše poslanstvo še danes.

Začeli smo kot majhna ekipa, v majhni za računalništvo specializirani trgovini in skladišču na Jesenicah. Neprespane noči programiranja in oblikovanja, logističnih, prodajnih in marketinških rešitev ter neutrudno sledenje koncepta prijaznost so nas pripeljale na sam vrh. Danes se lahko pohvalimo, da smo največja in najbolj nasmejana slovenska spletna trgovina, ki spletnim kupcem omogoča široko ponudbo več kot 300.000 artiklov v kar 17 različnih oddelkih.

Od pomladi 2022 je Mimovrste del e-commerce skupine Allegro Group. Skupina Allegro je platforma za e-trgovanje za evropske potrošnike, in trgovce, ki beleži hitro rast. Skupina s sedežem v Luksemburgu in kotacijo na Varšavski borzi (WSE) upravlja vodilno spletno tržnico v Srednji in Vzhodni Evropi. Poljska domena Allegro.pl je med desetimi najbolj obiskanimi spletnimi mesti za e-trgovino na svetu in se uvršča tudi med 100 najbolj obiskanih spletnih mest na svetu. Allegro evropskim potrošnikom omogoča enostaven dostop do milijonov artiklov po najboljših cenah.

Naš skupni cilj je, da smo za kupce najpomembnejši nakupovalni cilj ne glede na to, kje poslujemo. Vemo, da je našim strankam najpomembnejša široka izbira blaga po dostopnih cenah ter priročna in hitra dostava. Skupaj smo pripravljeni zagotoviti to nakupovalno izkušnjo.

Smo dobitniki bronaste gazele 2008, finalisti izbora za najboljšega delodajalca Zlata nit ter nosilci certifikata Družini prijazno podjetje. Pohvalimo pa se lahko tudi z dvema naslovoma Spletni trgovec leta in številnimi drugimi priznanji. Smo član Mall Group, ki je ena največjih e-commerce skupin v Srednji in Vzhodni Evropi - Mall Group.

Dejstva in številke

  • 4 prevzemna mesta in 3 trgovine,
  • 450.000 artiklov,
  • več kot 3.500.000 obiskov spletne strani na mesec
  • več kot kot 1.215.000 registriranih uporabnikov,
  • več kot 15.000 m² veliko skladišče za velike in majhne pakete,
  • več kot 400 partnerjev v spletni tržnici,
  • povprečno 1.140.000 odpremljenih paketov na leto,
  • več kot 400 sodelavcev, ki skrbijo za celostno in prijetno nakupovanje,