Leto 2014 je bilo leto prodaje mobilnih telefonov

Decembrski in letni prodajni hiti največje slovenske spletne trgovine mimovrste=)

Ljubljana, januar

V naši največji spletni trgovini mimovrste=) so minuli december zabeležili več kot 20 % rast prodaje v primerjavi z enakim obdobjem prejšnjega leta. Nadaljnjo rast prodaje zaznavajo tudi v letošnjem januarju, ki je že tradicionalno namenjen odprodajam. Decembrski praznični prodajni hiti v spletni trgovini mimovrste=) so bili zunanji in SSD diski, leto 2014 pa je zaznamovala visoka prodaja mobilnih telefonov. Zabeležili so tudi občutno povečanje prodaje v oddelku Bela tehnika, Telefonija in oddelkih Vrt in orodje, Za male živali, Igrače in Šport in prosti čas. Širši trg elektronike pa je minulo leto zaznamoval padec cen TV sprejemnikov in upad prodaje kompaktnih fotoaparatov.

„Pri mimovrste=) se z veseljem kdaj ozremo tudi nazaj, saj kaže, da bomo poslovno leto 2014, ki se za nas zares konča šele marca, zaključili z izpolnjenimi načrti. Velike sistemske in logistične spremembe, ki so zaznamovale preteklo leto, so obrodile sadove in nam pripravile platformo za uspešno nadaljevanje naše dolgoročne razvojne strategije“ je povedala direktorica spletne trgovine mimovrste=) Lea Benedejčič.

Decembrski prodajni hiti v spletni trgovini mimovrste=)

Če pogledamo v decembrsko košarico naše največje spletne trgovine, dobimo občutek, da slovenski spletni kupci vse svoje digitalne dokumente, pridno shranjujejo, vsaj tako kaže decembrski prodajni hit - zunanji trdi disk WD 2,5" Elements Portable. Številne kupce pa je decembra pritegnila tudi ponudba slušalk Skullcandy INK'D, ki so se najverjetneje znašle pod številnimi novoletnimi smrečicami. Z zagotovostjo lahko trdimo tudi, da bodo v novem letu nasmeški slovenskih spletnih kupcev še bolj svetleči. V decembru je namreč opazno narasla prodaja električnih zobnih ščetk Philips Sonicare FlexCare ter priljubljenih pisanih zobnih ščetk Curaprox. Obeta pa se nam tudi nova generacija vrhunskih kuharjev, saj so številni starši svoje otroke razveselili z leseno otroško kuhinjo Woody, ki je tudi najbolj prodajana igrača prazničnega decembra. Novoletni TV program si je največ kupcev mimovrste=) ogledalo na novem, 40 '' LED TV sprejemniku Philips. Med prenosniki pa je mnoge premamila nadvse ugodna ponudba Lenovo IdeadPad G50-45, ki je eden od redkih prenosnikov v Sloveniji, ki ga je mogoče kupiti za manj kot 200 €.

Leto 2014 - leto prodaje mobilnih telefonov

Že rezultati prodaje v prvi polovici leta 2014 so napovedovali, da prodaja mobilnih telefonov skokovito narašča. Na letni ravni je tako prodaja v omenjeni kategoriji, narasla za kar 70 %. Podobna rast pa se obeta tudi v letu 2015. Med najbolj priljubljenimi mobilnih telefoni preteklega leta je Prestigio MultiPhone 5503 DUO, sledita mu Samsung GSM telefon Galaxy S3 in CAT GSM telefon B25. Na račun povečane prodaje mobilnih telefonov pa tako na mimovrste=), kot na celotnem trgu elektronike, beležijo padec prodaje kompaktnih fotoaparatov, ki so jih nadomestili pametni telefoni. Na veselje potrošnikov pa je trg v letu 2014 zaznamoval tudi padec cen TV sprejemnikov.

NAJBOLJ PRODAJAN POSAMIČNI ARTIKLI V SPLETNI TRGOVINI MIMOVRSTE=) V LETU 2014

  1. Continental pnevmatika ContiWinterContact TS850 - 195/65 R15 91T
  2. WD 2,5" zunanji trdi disk Elements™ Portable, 1,5TB, USB 3.0
  3. Logitech Miška M235

NAJBOLJ PRODAJAN POSAMIČNI ARTIKLI V SPLETNI TRGOVINI MIMOVRSTE=) V DECEMBRU 2014

  1. WD 2,5" zunanji trdi disk Elements™ Portable, 1,5TB, USB 3.0
  2. Skullcandy slušalke INK'D 2.0 z mikrofonom
  3. Philips električna zobna ščetka Sonicare FlexCare HX6932/34 - dvojno pakiranje