Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo
0
na mesec

Če ste postali lastnik novega vozila in želite sedeže v njem primerno zaščititi pred sledovi obrabe, so na voljo posebne prevleke. Z njimi lahko skorajda povsem zakrijete sedeže in jih dobro zaščitite pred fizično obrabo, prav tako pred zbledelostjo zaradi svetlobe sonca in podobno.

Prikaži več

Prednosti

Za ohranjanje videza in kakovosti originalnih sedežev v avtu je skorajda nujno potrebno, da uporabite kakovostne prevleke za avtomobilske sedeže. Odločite se za nakup pralnih prevlek, s čimer si boste zagotovili vedno čisto in dišečo notranjost vozila, obenem pa poskrbeli tudi za dobro zaščito sedežev pred prahom in umazanijo.

Kakovostne prevleke za avtomobilske sedeže vam lahko ponudijo naslednje prednosti:

 • ohranjanje čistosti in higiene sedežev,
 • preprečevanje bledenja barve,
 • zaščita pred sončno svetlobo,
 • preprosto čiščenje in vzdrževanje,
 • zaščita originalnih sedežev pred madeži ter obrabo,
 • možnost prilagajanja sloga in videza vozila s pomočjo široke izbire vzorcev ter barv.

Materiali

Ne glede na to, ali svojemu avtu želite dodati ščepec unikatnosti, športnosti ali elegance, prevleke v njem omogočajo, da izrazite svoj edinstven stil. To lahko naredite s pomočjo različnih materialov za prevleke:

 • usnje,
 • blago,
 • semiš,
 • umetni materiali.

Sami lahko izbirate med različnimi prilagoditvami avtoprevlek, kot so dodatni šivi, znaki, vzorci. Na takšen način lahko še bolj spremenite videz svojega jeklenega konjička in ga naredite še bolj edinstvenega.

Nasveti za izbiro

Pri izbiri prevlek za avtosedeže bodite pozorni predvsem na:

 • vrsto materiala,
 • debelino izdelka,
 • zračnost.

Najbolje je, da izberete prevleke, ki so zasnovane za vašo znamko vozila. S tem namreč izločite možnost, da bi bile prevleke premajhne ali prevelike. Izbira materiala kupca pogosto izuči, da videz vendarle ni tako funkcionalen, kot je morda mislil.

Usnjene prevleke so denimo odporne in odlične za preprosto čiščenje, kljub temu pa se poleti pogosto izkažejo za povsem nefunkcionalne, ker lahko sonce usnje precej segreje. V tem primeru je nanj najbolje položiti tkanino, da lahko dovolj udobno nadaljujete z vožnjo.

Prevleke iz bombaža ali tkanine pa nudijo mehkobo in zračnost v vseh mesecih. Kljub temu pa imajo pomanjkljivost - ne preprečujejo izlitja tekočine. Najbolje je torej, da izberete material, ki vam bo nudil tisto, kar si sami želite.

Univerzalne prevleke za avtosedeže

Komplet univerzalnih prevlek za avtosedeže vključuje:

 • prevleke za sedalni del,
 • prevleke za hrbtni del,
 • prevleke za glavo oziroma vzglavnik.

Univerzalne prevleke za avto so lahko narejene iz poliestra. Lahko jih operete doma v pralnem stroju. V primerjavi z unikatnimi, po meri izdelanimi, so univerzalne prevleke cenovno dostopnejša izbira.

V nekaterih primerih prevleke na sedeže namesti že proizvajalec vozila. Če pa standardne prevleke kupite v lastni režiji, jih boste morali nameščati sami. Najlaže to storite tako, da sedež spustite, da leži. Naslon za glavo naj bo odvit, da vas ne bo motil med nameščanjem. Najprej oblecite prevleko za sedišče, nato prevleko za hrbtišče.

Prevleke za avto po meri

Prevleke po meri so narejene tako, da povsem ustrezajo dimenzijam sedežev v vašem vozilu, kar je precejšnja prednost. Ena od ključnih je ta, da so barve materialov odporne na svetlobo in temperaturo. Prevleke se ne krčijo in ne 'plešejo' pod vami, ko se premaknete.

Možno je naročilo za izdelavo prevlek za točno določeno znamko in model vozila.

Dodatne funkcije prevlek za avtosedeže

Kakovostne prevleke za avtomobilske sedeže ponujajo številne dodatne funkcije:

 • stranske zračne blazine,
 • vgradne žepe,
 • ergonomska podpora hrbtenice.

Prevleke so zasnovane z mislijo, da vsakemu uporabniku omogočijo odlično ergonomsko podporo hrbtenice ter kar se da udobno vožnjo.

Določi parametre
Harmony prevleke za sedeže, 11 delne, črno-modra Harmony prevleke za sedeže, 11 delne, črno-modra
Harmony prevleke za sedeže, 11 delne, črno-modra

Prevleka za sedeže Harmony bo poskrbela za brezčasen izgled in primerno zaščito sedežev.

na voljo predvidoma: 11.12.

Partner: Mimovrste
Harmony prevleke za sedeže X-CIty, sive Harmony prevleke za sedeže, 11 delne, črno-modra
Harmony prevleke za sedeže X-CIty, sive

Set prevlek za avtosedeže Harmony X-City v sivi barvni kombinaciji vsebuje univerzalne prevleke za vsa vozila z zračnimi blazinami. 11-delni set vključuje prevleke tako za sprednja kot zadnje sedeže.

na voljo predvidoma: 11.12.

Partner: Mimovrste
Harmony prevleke za sedeže Lady, črne Harmony prevleke za sedeže, 11 delne, črno-modra
Harmony prevleke za sedeže Lady, črne

Set prevlek za avtosedeže Harmony Lady vsebuje univerzalne prevleke za osebna vozila. 10-delni set vključuje prevleke tako za sprednja kot zadnje sedeže in naslonjala.

na voljo predvidoma: 11.12.

Partner: Mimovrste
Harmony prevleke za sedeže Urban, modro-črne Mormark Univerzalna prevleka za avtomobilske sedeže | CARFIT
Harmony prevleke za sedeže Urban, modro-črne

Harmony Urban set univerzalnih prevlek za sprednja sedeža in zadnji sedež ter naslonjalo. Izdelane so iz 100% poliestra. Niso primerne za sedeže s stranskimi zračnimi blazinami.

na voljo predvidoma: 11.12.

Partner: Mimovrste
Novo
Mormark Univerzalna prevleka za avtomobilske sedeže | CARFIT Mormark Univerzalna prevleka za avtomobilske sedeže | CARFIT
Mormark Univerzalna prevleka za avtomobilske sedeže | CARFIT

Ta sodoben 8-delni komplet prevlek je kot nalašč za zaščito avtomobilskih sedežev. Ta izdelek zagotavlja vrhunsko zaščito in maksimalno udobje. Uporabljate ga lahko v vseh vrstah vozil, saj omogoča namestitev do 5 avtomobilskih sedežev. Poleg tega ga je enostavno očistiti – preprosto ga vrzite v pra

na voljo predvidoma: 14.12. - 15.12.

Partner: Mormark
Pokter Prevleke za avto "DESIGN LEATHER" v bež barvi AUTO-DEKOR Prevleke za avtosedeže Auto-Dekor COMFORT PLUS IZ UMETNEGA USNJA
Pokter Prevleke za avto "DESIGN LEATHER" v bež barvi

Avtoprevleke Design Leather so izdelane iz umetnega usnja s strukturo naravnega usnja. Prevleke imajo povečano odpornost proti obrabi in obrabi.

na voljo predvidoma: 15.12. - 19.12.

Partner: emotocar
Svar Lattnad podloga za sedež, Spa, memory foam AUTO-DEKOR Prevleke za avtosedeže Auto-Dekor COMFORT PLUS IZ UMETNEGA USNJA
Svar Lattnad podloga za sedež, Spa, memory foam

Podloga za sedež Memory Foam SPA vam omogoča udobno sedenje v avtomobilu, pisarni ali doma.

na voljo predvidoma: 11.12.

Partner: Mimovrste
Compass Prevleka za sedež ogrevan s termostatom 12V OCENA Netscroll Multifunkcijska prevleka za volan iz umetnega usnja, PremiumCover
Compass Prevleka za sedež ogrevan s termostatom 12V OCENA

Ogrevana sedežna prevleka je izdelana iz zelo prijetnega materiala in ima kolesce, s katerim lahko nastavite želeno temperaturo in v celoti uživate v ogrevanju.

Idealno za prijetno vožnjo v hladnih letnih časih. Priključitev na standardno 12V vtičnico avtomobilskega vžigalnika…

na voljo predvidoma: 14.12. - 15.12.

Partner: gumko
Novo
Netscroll Multifunkcijska prevleka za volan iz umetnega usnja, PremiumCover Netscroll Multifunkcijska prevleka za volan iz umetnega usnja, PremiumCover
Netscroll Multifunkcijska prevleka za volan iz umetnega usnja, PremiumCover

Zaščiti volan vašega avtomobila in poskrbi za boljši oprijem med vožnjo!

na voljo predvidoma: 13.12. - 14.12.

Partner: Maneks Plus
Cappa Prevleke za avtosedeže SYDNEY, univerzalne, črna/siva Netscroll Multifunkcijska prevleka za volan iz umetnega usnja, PremiumCover
Cappa Prevleke za avtosedeže SYDNEY, univerzalne, črna/siva

Univerzalne prevleke za avtomobilske sedeže SYDNEY, poliester in pena, komplet za 5 sedežev, za zadnje sedeže v enem kosu ali deljene v razmerju 40/60 na katerokoli stran, vključno s prevlekami za vzglavnike, homologirano za stranske varnostne blazine.

na voljo predvidoma: 14.12. - 15.12.

Partner: Cappa