IR paneli, grelne plošče

IR paneli oziroma električni paneli so v zadnjih nekaj letih postali izjemno priljubljena in učinkovita oblika ogrevanja. Predstavljajo namreč zdrav ter učinkovit sistem. Če izberete ustrezno moč IR panela, je lahko tovrstno ogrevanje v primerjavi s klasičnim centralnimi sistemi precej ugodnejše.

Prikaži več

Ključni dejavniki pri izbiri

Največjo pozornost pri izbiri IR panelov je treba nameniti:

 • lokaciji montaže,
 • moči glede na izbrani prostor,
 • ustreznemu termostatu,
 • vrsti oziroma izgledu.

Pred izbiro najprej izmerite dimenzije prostora, to je dolžina, širina in višina. Če boste takšen sistem nameščali v mansardni prostor z nižjim stropom, lahko zadostuje tudi manjša moč ogrevanja v primerjavi s prostori s standardno višino stropa.

Pri izbiri moči IR panela obvezno upoštevajte gradbene in fizikalne lastnosti objekta ter prostora, ki ga želite ogrevati. Ključna je vrsta izolacije, tip ter leto gradnje. Upoštevati je treba še lego objekta in nadmorsko višino.

Vrste

Na razpolago je več različnih vrst oziroma tipov IR panelov. Med seboj se razlikujejo predvsem po velikosti, posledično po moči, po materialu, izgledu in ceni. Kupci se najpogosteje odločijo za nakup belega IR panela z okvirjem.

Na voljo so še:

 • električni paneli brez okvirja,
 • električni paneli v obliki ogledala,
 • stekleni električni paneli z držali za brisače za kopalniški prostor.

Največje prednosti

IR paneli:

 • prostor segrevajo hitro in izjemno učinkovito,
 • so zdrav način ogrevanja,
 • delujejo tiho,
 • spodbujajo bolj zdravo cirkulacijo krvi, za kar je odgovorna njihova infrardeča toplota,
 • omogočajo optimalno vlažnost,
 • so povsem varni za uporabo,
 • stroškovno izjemno učinkoviti,
 • ne onesnažujejo,
 • vzdrževanje je zelo preprosto,
 • vizualno se lepo zlijejo s prostorom,
 • še posebej učinkoviti ter preprosti za uporabo so IR paneli s termostatom.

Primerni za vse objekte

Ena od prednosti je še ta, da so IR paneli primerna izbira za vse vrste objektov. Prostorsko namreč niso omejeni. Tako se jih lahko namešča v stanovanjih, stanovanjskih hišah, pisarnah, prav tako v počitniških prikolicah ali šotorih.

IR paneli so lahko premični, zato jih po končani uporabi lahko brez težav prenesete na katero koli drugo lokacijo.

Ohranjanje vlažnosti

IR paneli manj izsušujejo prostor ter zidove. Ohranjajo torej optimalno vlažnost. Poskrbijo za učinkovito preprečevanje nabiranja plesni in vlage. Dejstvo pa je, da suhi zidovi lahko predstavljajo tudi 50-% boljšo izolacijo v primerjavi z vlažnimi.

Takšen sistem ogrevanja prostora ne onesnažuje. Deluje namreč brez izgorevanja ogljika. V zrak torej IR paneli ne spuščajo strupenih stranskih produktov. Slednji pa lahko nastanejo pri drugih sistemih ogrevanja.

Montaža

IR paneli se lahko nameščajo na strop ali steno. Če je prostor nekoliko manjši, je izbira lokacije montaže predvsem odvisna od lokacije pohištva ter električnih inštalacij. Ni namreč priporočljivo, da se IR panel namešča preveč blizu mesta, kjer se najpogosteje in najdlje zadržujete. Najbolje ga je torej namestiti nekje nad prehodnimi deli in ne torej neposredno nad pisalno mizo, posteljo, sedežno garnituro ali čim podobnim.

Če je prostor večji, ga je najbolje montirati kar na strop, in sicer približno na sredino prostora. Prostor se bo namreč tako bolj enakomerno segrel. Kljub temu je treba še vedno upoštevati, da je električni panel nameščen nad prehodnimi deli sobe. Če je v prostoru prisotna večja količina IR panelov, mora biti med njimi dovolj razdalje. Poskrbite torej, da bodo čim bolj enakomerno razporejeni po prostoru.

Pogosta vprašanja pri izbiri IR panela

Katere so prednosti IR panelov?

Hitro ogrevanje prostora, tiho delovanje, omogočajo optimalno vlažnost in so stroškovno izjemno učinkoviti.

Kje in kako pravilno montirati IR panel?

IR panel lahko namestimo na strop ali steno. Ni priporočljivo, da se ga namesti preblizu mesta, kjer se najpogosteje in najdlje zadržujemo. Najbolj optimalna namestitev je nekje nad prehodnimi deli prostora.

Kateri IR panel izbrati?

Pri izbiri je treba nameniti največjo pozornost lokaciji montaže, moči IR panela glede na izbrani prostor, termostatu in vrsti oz. izgledu IR panela.

Določi parametre
Odprodaja
Sunway SWRE 1000 infrardeči grelni panel, 1000 W, z digitalnim termostatom Sunway SWRE 1000 infrardeči grelni panel, 1000 W, z digitalnim termostatom
Sunway SWRE 1000 infrardeči grelni panel, 1000 W, z digitalnim termostatom

Infrardeča grelna plošča SWRE 1000 z digitalnim termostatom.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Aga Smart infrardeči grelni panel 770 W 120x60 cm Sunway SWRE 1000 infrardeči grelni panel, 1000 W, z digitalnim termostatom
Aga Smart infrardeči grelni panel 770 W 120x60 cm

Naj vas mraz ne preseneti in bodite pripravljeni.

na voljo predvidoma: 5.6. - 6.6.

Partner: Aga24 SI
Aga Smart infrardeči grelni panel 360 W 60x60 cm Sunway SWRE 1000 infrardeči grelni panel, 1000 W, z digitalnim termostatom
Aga Smart infrardeči grelni panel 360 W 60x60 cm

Naj vas mraz ne preseneti in bodite pripravljeni.

na voljo predvidoma: 5.6. - 6.6.

Partner: Aga24 SI
SunDirect IR grelna plošča PE540-Plus E2 elektro IR Panel INFRAe² smart&easy M 700W WiFi
SunDirect IR grelna plošča PE540-Plus

Infrardeča grelna plošča Sundirect PE540Plus deluje z močjo 540 W in je sposobna zagotoviti zdravo, varno in varčno ogrevanje z življenjsko dobo do 30 let. Zahvaljujoč se enostavni montaži plošča ne zahteva nobenih stroškov vgradnje in vzdrževanja. Ker z ogrevanjem ne dvigujejo prahu, imajo te plošče pozitiven vpliv na vaše zdravje. IR Paneli so odlična ogrevalna naložba, ki vas bo grela vrsto let in se vam bo povrnila že v nekaj mesecih!

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Vital Line smart elegant 350 W ir panel ogledalo E2 elektro IR Panel INFRAe² smart&easy M 700W WiFi
Vital Line smart elegant 350 W ir panel ogledalo

LED IR kopalniško ogledalo . Vital Line elegant je nepogrešljiv pripomoček za sodobne kopalnice. Eleganten dizajn, popolno ogledalo brez popačenja, LED osvetlitev in ogrevanje v enem.Pametno ogledalo prikazuje: vlažnost, temperatura, vremenska napoved. Hitro in enostavno pritrditev na vse vrste sten

na voljo predvidoma: 14.6. - 19.6.

E2 elektro IR Panel INFRAe² smart&easy M 700W WiFi E2 elektro IR Panel INFRAe² smart&easy M 700W WiFi
E2 elektro IR Panel INFRAe² smart&easy M 700W WiFi

IR Panel INFRAe² smart&easy M 700W WiFi, z vgrajenim termostatom, WiFi

na voljo predvidoma: 6.6.

Fenix Group IR panel 200 W stena/strop, beli Fenix Group IR panel 200 W stena/strop, beli
Fenix Group IR panel 200 W stena/strop, beli

Sevalni IR paneli moči 200 W so primerni so za ogrevanje področij pri pisarniških mizah, blagajnah, klopeh ipd. So tudi zanimiva možnost za ogrevanje sedanjih novogradenj, ki zahtevajo vedno nižje toplotne moči. Namenjeni so predvsem za vertikalno namestitev.

na voljo predvidoma: 5.6. - 6.6.

Partner: Tiping
Ecosun U+ 1000W IR sevalni paneli Fenix Group IR panel 200 W stena/strop, beli
Ecosun U+ 1000W IR sevalni paneli

IR sevalni paneli EcoSun U+ so najbolje prodajani univerzalni IR paneli za bivalne in nebivalne prostore proizvajalca iz EU. Montaža je mogoča na strop, spuščen strop ali steno, saj so opremljeni s termo varovalko. Prednosti: nizka investicija, enostavna montaža, brez vzdrževanja, …

na voljo predvidoma: 2.6. - 5.6.

Partner: Koop
Ecosun U+ 600W IR sevalni paneli E2 elektro IR panel INFRA e2 450W
Ecosun U+ 600W IR sevalni paneli

IR sevalni paneli EcoSun U+ so najbolje prodajani univerzalni IR paneli za bivalne in nebivalne prostore proizvajalca iz EU. Montaža je mogoča na strop, spuščen strop ali steno, saj so opremljeni s termo varovalko. Prednosti: nizka investicija, enostavna montaža, brez vzdrževanja, …

na voljo predvidoma: 2.6. - 5.6.

Partner: Koop
SunDirect termostat Smart 1.0 E2 elektro IR panel INFRA e2 450W
SunDirect termostat Smart 1.0

Sundirect Smart 1.0 je brezžični termostat, zasnovan za delovanje v kombinaciji z infrardečimi grelnimi ploščami Sundirect serije Plus, s katerimi se poveže direktno, brez vmesnikov. Ker deluje na baterije, je lahko prostostoječ in ga uporabljate kot daljinski upravljalnik ali pa ga pritrdite na steno.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
E2 elektro IR panel INFRA e2 450W E2 elektro IR panel INFRA e2 450W
E2 elektro IR panel INFRA e2 450W

IR grelni panel INFRA e2, 450W

na voljo predvidoma: 6.6.