Moto oprema

Kakovostna motoristična oprema vas lahko učinkovito zaščiti – ne samo pred padci, temveč tudi pred naravnimi elementi ter pred drugimi zadevami, zaradi katerih bi bila vožnja na jeklenem konjičku lahko neprijetna.

Prikaži več

Seveda je tudi nakup motorja izjemno zabaven del, vendar morate prav tako pozornost usmerjati še na nakup druge motoristične opreme. V resnici bi morala biti varna moto oprema vaša prioriteta, in to pred samim nakupom motocikla.

Kosi moto opreme, ki jih obvezno potrebujete pred vožnjo

Preden sedete na svoj jekleni konjiček, nujno potrebujete:

 • motoristično čelado,
 • motoristično jakno,
 • motoristične škornje,
 • motoristične hlače,
 • usnjene ali tekstilne zaščitne rokavice.

Motoristična čelada

Pri izbiri moto čelade se zavedajte, da delate naložbo za varnost najpomembnejšega dela svojega telesa. Ustrezna velikost in model čelade vam lahko ponudi maksimalno zaščito, prav tako tudi udobje med vožnjo. Za primerno velikost upoštevajte velikost in obliko glave. Obseg glave lahko izmerite kar s pomočjo metra za šivanje. Obseg se meri v višini obrvi. Glede na izmerjene centimetre lahko izbirate med različnimi velikostmi. Izbiro čelade seveda narekuje tudi vrsta motorja. Na voljo so:

 • integralne motoristične čelade,
 • jet čelade,
 • kros in enduro čelade,
 • preklopne ter multifunkcijske čelade.

Motoristična oblačila

Poleg najbolj pomembnega kosa moto opreme – motoristične čelade – za varno, udobno ter prijetno vožnjo potrebujete tudi kakovostna motoristična oblačila. Ta vas lahko učinkovito ščitijo pred odrgninami, zlomi …

Na voljo so usnjene in tekstilne moto jakne, jakne za vse letne čase ali pa takšne za hladnejše ali toplejše dneve. Izbirate lahko med jaknami za ženske in moške. Izberite takšno, ki bo ustrezala vašemu okusu pa tudi slogu vožnje. Pametno je, da je na njej napisano ime priznane blagovne znamke.

Usnjene moto jakne so v primerjavi z modnimi usnjenimi jaknami narejene na čisto poseben način. Modne jakne iz usnja so namreč izdelane iz precej tanjšega usnja, ki pa še zdaleč ne ponudi primerne zaščite, ki jo potrebujete na motociklu.

Tekstilne motoristične jakne ponujajo odlično zaščito, dihajo ter so vremensko zelo vsestranske. V primerjavi z usnjenimi so praviloma cenovno dostopnejše. Navadno imajo več podlog. Ko je torej toplejše ozračje, preprosto lahko odstranite termo podlogo ali navadno podlago. V primerjavi z usnjenimi so bolj vzdržljive pa tudi bolj vsestranske. Na voljo je različna cenovna paleta.

Za večjo vidljivost na cesti lahko poskrbite s pomočjo fluo moto jakne ali fluo moto brezrokavnika. Omenjena kosa lahko preprosto oblečete čez jakno.

Ne pozabite niti na motoristične hlače. Na voljo so tako usnjene kot tekstilne. Oba materiala pa sta zagotovo odlična izbira za vožnjo z motorjem.

Motoristične rokavice

Pri vožnji z motorjem je nujno uporabiti tudi zaščitne rokavice. Veljajo namreč za sestavni del moto opreme. Takšen kos vas lahko izjemno dobro zaščiti pred mrazom, prav tako tudi pred vsemi morebitnimi poškodbami. Seveda omogočajo tudi bistveno boljši oprijem. Narejene so iz usnja in najdete jih lahko v različnih velikostih. Pri tem je ključen tudi obseg vaše dlani. Rokavice pa morajo biti prilagojene tudi glede na letni čas. Na voljo so poletne in zimske moto rokavice.

Dodatna zaščitna motoristična oprema

Več kot dobrodošlo je, če si za vožnjo z motorjem omogočite še:

 • ledvični pas,
 • hrbteničnik,
 • drsnik.

Hrbteničnik lahko vgradite v jakno ali pa ga nosite ločeno. Kolenski drsniki so namenjeni za kombinezone. Ledvični pas pa je odlična izbira za kros ali off-road vožnje.

Oxford ključavnica Revolver 1.4m

Oxford ključavnica Revolver 1.4m

73,49 €
Zadnji kos!

Ključavnica pletenica Revolver priznane zanmke Oxford Revolver 1.4m v srebrni barvi.

Dostava Mimovrste
PUIG tank nalepka Wings BMW
6x

PUIG tank nalepka Wings BMW

17 €

Puig predstavlja novo vrhunsko linijo zaščit rezervoarja motorja, specifično prilagojeno posameznim znamkam motornih koles.

Dostava Mimovrste
Kappa K30N kovček, 30 L
1x

Kappa K30N kovček, 30 L

66,50 €
Odlična cena

Eleganten kovček s prostornino 30 L, ki je namenjen lažjim motornim kolesom, skuterjem in maxi skuterjem.

Dostava Mimovrste