Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo
0
na mesec

Avto preproge veljajo za nepogrešljiv del dodatne opreme za vozila. Verjetno si vsak lastnik ali uporabnik želi, da bi bila tudi notranjosti njegovega prevoznega sredstva vedno povsem brezhibno urejena. S tovrstno opremo lahko odlično poskrbite za red in čistočo, si omogočite še večjo varnost in udobje med vožnjo, nenazadnje se poveča tudi življenjska doba avta ter njegova vrednost.

Izbira na videz preproste avto opreme pa vendarle ni tako preprosta. Na kaj vse je treba pomisliti pri izbiri avto preprog za vaše vozilo?

Prikaži več

Kategorija, material, barva, število

Pri izbiri novih preprog za vaše vozilo morate že na začetku določiti kategorijo oziroma natančnejši tip opreme. Torej, ali vas zanimajo:

 • vse vrste oziroma kategorije,
 • predpražniki,
 • kompleti talnih predpražnikov,
 • gumi preproge z visokim robom,
 • tekstilne preproge.

Materiali avto preprog so lahko najrazličnejši:

 • guma,
 • PVC,
 • EVA pena,
 • PP,
 • poliester,
 • tekstil,
 • umetna masa,
 • umetno usnje,
 • lateks,
 • guma s tkaninskim vložkom,
 • papir.

Barva avtomobilskih preprog je prav tako lahko izjemno raznolika. Na voljo so na primer:

 • črna,
 • bež,
 • antracit,
 • grafit,
 • modra,
 • rdeča,
 • bela.

Mesto nameščanja v vozilu

Preproge v vozilu lahko nameščate:

 • spredaj (levo in/ali desno),
 • zadaj (levo in/ali desno),
 • spredaj in zadaj,
 • celo v prtljažniku.

Vrste

Preproge za vozila se med seboj razlikujejo predvsem po materialu. Glede na to jih lahko delimo na:

 • tekstilne,
 • gumijaste,
 • tipske gumijaste za prtljažnik,
 • ostale preproge (na primer iz aluminija).

Tekstilne preproge se lahko zelo natančno prilegajo mestu nameščanja, sodijo med kakovostno avto opremo, so preproste za čiščenje in vzdrževanje, ponujajo torej zanesljivo nameščanje. Lahko so narejene po meri in dodatno opremljene z varnostnimi čepi.

Kakovostne preproge iz tekstila so najpogosteje izdelane iz 100-% polipropilena. Takšna vrsta je trpežna, mehka ter ne prepušča tekočine. V večini primerov je pri čiščenju dovolj le raba sesalnika. Če so madeži na preprogi bolj trdovratni, pa je treba opremo našamponirati, jo sprati z vodo, nato pa še posesati. Tekstilne preproge ne drsijo, se ne premikajo, robovi se ne vihajo. Premikanje učinkovito preprečujejo varnostni čepki, s tem je povečana varnost pri vožnji.

Gumi preproge za vozila so prav tako lahko izdelane po natančnih merah avtomobilov, z visokimi robovi pa nudijo prvovrstno najboljšo talno zaščito prevoznega sredstva. Sodobno snovane so opremljene s pritrditvenimi čepki. Ti skrbijo, da se preproge ne premikajo prosto oziroma da se ne pomaknejo pod stopalko. Slednje pa je lahko zelo nevarno.

Sodobni materiali za proizvodnjo gumi preprog so človeku in okolju prijazni. Posledično so prijetnega vonja ter brez kakršnih koli strupenih primesi. Ustrezati morajo vsem evropskim direktivam ter zakonom, ki veljajo v avtomobilski industriji.

Tipske gumijaste preproge za prtljažnik ali gumi korita imajo prilagojen dizajn za povsem preprosto in hitro čiščenje. Dizajn notranje mreže mora biti brez ostrih notranjih linij, iz katerih se umazanija lahko preprosto odstrani. Struktura prtljažne preproge naj bo gladka in ne hrapava. Tako se umazanija ne zadržuje v porah korita.

Karakteristike kakovostnih preprog za avto

Pri izbiri avto preproge v središče pozornosti postavite proizvajalca oziroma blagovno znamko. Takšno opremo izbirajte v priznanih prodajalnah. Kakovostna avto preproga se odlikuje zlasti po:

 • učinkoviti zaščiti pred umazanijo in vlago,
 • primerna je tako za suho kot mokro čiščenje,
 • dopolnjuje jo inovativen dizajn, ki omogoča odtekanje vode,
 • dolgi življenjski dobi,
 • trpežnosti in prijetnosti za uporabo,
 • tudi po večkratnem čiščenju je videti kot nova,
 • vedno služi svojemu namenu,
 • poskrbi za privlačen videz.

Mokro in suho čiščenje

Mokro čiščenje avto preprog lahko poteka s pomočjo visokotlačnega čistilca, saj dizajn sodobno zasnovane tovrstne opreme dopušča, da voda preprosto odteka, blato ter umazanija pa se ne nabirata na robovih. Čiščenje poteka le nekaj minut. Spere se umazanija, nato se posuši in je videti kot nova.

Suho čiščenje preprog za avto je zlasti dobrodošla izbira, če pri roki nimate vode. Uporabite lahko kar namensko čistilo za čiščenje preprog. Upoštevati je treba priložena navodila ter čistilo nanašati na površino, počakati nekaj trenutkov, nato pa umazanijo preprosto obrisati s preproge kar s krpo. Preproge so čiste v nekaj minutah, s tem da ne porabite niti kapljice vode.

Avto preproge za oldtimerje oziroma starodobnike

Če ste lastnik oldtimerja ali starodobnika oziroma starejšega vozila, ne izgubljajte časa z iskanjem primernih preprog. V ponudbi so tudi tekstilne ali pa gumi preproge po meri vašega vozila. Dejstvo je, da je za omenjena vozila lahko precej velika težava dobiti že rezervne dele, kaj šele primerne preproge, ki bi se povsem prilegale notranjosti. Izbirate lahko med različnimi vzorci preprog po meri, s tem pa si zagotovite tudi unikaten ter eleganten izgled.

Znamka vozila
Znamka vozila
Model avtomobila
Model avtomobila
Material
Material
TDS tekstilna preproga DATUNI040 Tech+ Linea avtomobilska preproga, tekstil, UNI, črno-siva, črno-rdeča, črno-modra
TDS tekstilna preproga DATUNI040

Univerzalna tekstilna preproga.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Tech+ Linea avtomobilska preproga, tekstil, UNI, črno-siva, črno-rdeča, črno-modra Tech+ Linea avtomobilska preproga, tekstil, UNI, črno-siva, črno-rdeča, črno-modra
Tech+ Linea avtomobilska preproga, tekstil, UNI, črno-siva, črno-rdeča, črno-modra
ODREZANE CENE – 15% popusta na izbrano avto opremo znamke Tech+ s promo kodo 24MDH2SI14 (velja od 19. 2. do 3. 3. 2024 oz. do odprodaje zalog)!
Avtopreproga Linea UNI 1, je izjemno trpežna in prilagodljiva preproga, primerna za vsa osebna vozila. V pakiranju so 4 preproge. Artikel je v treh različnih barvnih kombinacijah.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Harmony GumLux Comfort preproga, gumijasta Tech+ Linea avtomobilska preproga, tekstil, UNI, črno-siva, črno-rdeča, črno-modra
Harmony GumLux Comfort preproga, gumijasta
ODREZANE CENE – 15% popusta na izbrano avto opremo znamke Harmony s promo kodo 24MDH2SI10 (velja od 19. 2. do 3. 3. 2024 oz. do odprodaje zalog)!
4-delni set avtomobilskih predpražnikov GumLux Comfort v črni barvi.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Rigum Gumijaste preproge Nissan MICRA 2010- Norm Liners Gumijaste preproge NORM z dvignjenim robom za Peugeot Pe 4008 / C4 AirCross / Mi ASX 2010-Nad 4ks
Rigum Gumijaste preproge Nissan MICRA 2010-

Kakovostne češke gumijaste avtomobilske preproge po meri za Nissan MICRA 2010-, ki zanesljivo ščitijo tla vašega avtomobila pred umazanijo iz čevljev. Preproge so izdelane iz zelo kakovostnih in trpežnih materialov…

na voljo predvidoma: 1.3. - 4.3.

Partner: gumko
Norm Liners Gumijaste preproge NORM z dvignjenim robom za Volkswagen Passat B8 2015-Nad 4ks Norm Liners Gumijaste preproge NORM z dvignjenim robom za Peugeot Pe 4008 / C4 AirCross / Mi ASX 2010-Nad 4ks
Norm Liners Gumijaste preproge NORM z dvignjenim robom za Volkswagen Passat B8 2015-Nad 4ks

NORM Komplet gumijastih preprog, zasnovanih za uporabo v osebnih in gospodarskih vozilih. Zaradi uporabe visokokakovostnih materialov ohranjajo stabilno obliko in ščitijo notranjost vašega avtomobila.

na voljo predvidoma: 29.2. - 1.3.

Norm Liners Gumijaste preproge NORM z dvignjenim robom za Peugeot Pe 4008 / C4 AirCross / Mi ASX 2010-Nad 4ks Norm Liners Gumijaste preproge NORM z dvignjenim robom za Peugeot Pe 4008 / C4 AirCross / Mi ASX 2010-Nad 4ks
Norm Liners Gumijaste preproge NORM z dvignjenim robom za Peugeot Pe 4008 / C4 AirCross / Mi ASX 2010-Nad 4ks

NORM Komplet gumijastih preprog, zasnovanih za uporabo v osebnih in gospodarskih vozilih. Zaradi uporabe visokokakovostnih materialov ohranjajo stabilno obliko in ščitijo notranjost vašega avtomobila.

na voljo predvidoma: 29.2. - 1.3.

Gumárny Zubří Gumijaste preproge za Mercedes E Class W212 2010-2015 J&J Automotive Velur preproge za avto za Renault Clio IV 2012-nad, 4ks
Gumárny Zubří Gumijaste preproge za Mercedes E Class W212 2010-2015

Komplet gumijastih preprog, zasnovanih za uporabo v osebnih in gospodarskih vozilih. Zaradi uporabe visokokakovostnih materialov ohranjajo stabilno obliko in ščitijo notranjost vašega avtomobila.

na voljo predvidoma: 29.2. - 1.3.

J&J Automotive Velur preproge za avto za Renault Clio IV 2012-nad, 4ks J&J Automotive Velur preproge za avto za Renault Clio IV 2012-nad, 4ks
J&J Automotive Velur preproge za avto za Renault Clio IV 2012-nad, 4ks

Komplet tekstilnih avtomobilskih preprog, zasnovanih za uporabo v osebnih in gospodarskih vozilih. Zaradi uporabe visokokakovostnih materialov ohranjajo stabilno obliko in zvočno izolativnost.

na voljo predvidoma: 29.2. - 1.3.

Vidaxl Set Orodja za Zvijanje / Popravilo Izpušnih Cevi J&J Automotive Velur preproge za avto za Renault Clio IV 2012-nad, 4ks
Vidaxl Set Orodja za Zvijanje / Popravilo Izpušnih Cevi

Ta visoko kvaliteten set za popravilo cevi z orodjem za zvijanje cevi je odlična izbira za delo s cevmi, saj lahko z njim naredite enojne ali dvojne razširitve na bakrenih, medeninastih in aluminijastih pipah itd. Okrepljeno jeklo s kromiranim finišem, skrbi za moč in vzdržljivost. Ta set se nahaja

na voljo predvidoma: 29.2. - 1.3.

Partner: vidaXL
Vidaxl Komplet odzračevalnika in vakuumske črpalke za zavore J&J Automotive Velur preproge za avto za Peugeot 207 2006-2012, 4ks
Vidaxl Komplet odzračevalnika in vakuumske črpalke za zavore

Ta uporabniku prijazen komplet vakuumske črpalke in naprave za odzračevanje zavor kombinira dve funkciji v eni napravi. Idealna je za pregledovanje napetosti cevi, ventilov, odzračevanje in prezračevanje zavornega sistema ali sistemov hidravličnih sklopk. S to vakuumsko črpalko lahko ena sama oseba

na voljo predvidoma: 29.2. - 1.3.

Partner: vidaXL
Gumárny Zubří Gumijaste preproge za Fiat DUCATO 1ks 2006-Nad J&J Automotive Velur preproge za avto za Peugeot 207 2006-2012, 4ks
Gumárny Zubří Gumijaste preproge za Fiat DUCATO 1ks 2006-Nad

Komplet gumijastih preprog, zasnovanih za uporabo v osebnih in gospodarskih vozilih. Zaradi uporabe visokokakovostnih materialov ohranjajo stabilno obliko in ščitijo notranjost vašega avtomobila.

na voljo predvidoma: 29.2. - 1.3.

J&J Automotive Velur preproge za avto za Peugeot 207 2006-2012, 4ks J&J Automotive Velur preproge za avto za Peugeot 207 2006-2012, 4ks
J&J Automotive Velur preproge za avto za Peugeot 207 2006-2012, 4ks

Komplet tekstilnih avtomobilskih preprog, zasnovanih za uporabo v osebnih in gospodarskih vozilih. Zaradi uporabe visokokakovostnih materialov ohranjajo stabilno obliko in zvočno izolativnost.

na voljo predvidoma: 29.2. - 1.3.