Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Kakovostni avto-moto brisalci so v zahtevnih vremenskih razmerah predpogoj za varno vožnjo. Omogočajo nam čist pogled na cesto in maksimalno vidljivost. Če želite izbrati avto-moto brisalce, ki bodo dobro opravili svoje delo in vam bodo služili več kot eno sezono, si za njihovo izbiro vzemite dovolj časa.

Prikaži več

Različne vrste brisalcev

Na trgu sta danes dve različni vrsti brisalcev, zato boste pogosto slišali debato o tem, kateri so boljši:

  • klasični brisalci: Zagotovo vsi dobro poznate klasične metlice s spojlerji, ki so bile na večini avtomobilov še nekaj let nazaj. Zanje je značilno kovinsko ogrodje, na katerega je pritrjena gumijasta metlica. Klasični brisalci le v 4 do 8-ih točkah pritiskajo na gumico brisalca.
  • ploski brisalci: Vendar pa je klasičnih brisalcev vedno manj, saj jih vedno hitreje izpodrivajo novi in sodobni ploski brisalci. Njihovi največji prednosti sta aerodinamična oblika in način izdelave, ki omogoča enakomeren pritisk na steklo po celotni površini. Njihova aerodinamična oblika je glavni razlog, da zagotavljajo brezhibno brisanje tudi pri najvišjih hitrostih.

 

Na katere lastnosti avto-moto brisalcev morate biti pozorni?

Seveda se lahko kadarkoli odločite za nakup najcenejših avto-moto brisalcev. Vendar so skoraj vse odločitev za volanom sprejete na podlagi tega, kar vidimo. Zato bodite pri izbiri brisalcev še posebej pozorni na to, da:

  • imajo dolgo življenjsko dobo,
  • so tihi med delovanjem,
  • se odlično prilegajo vetrobranskemu steklu,
  • ne preskakujejo in za sabo puščajo sledi,
  • odlično brišejo steklo ne glede na količino dežja,
  • učinkovito brišejo steklo tudi pri največjih hitrostih,
  • je njihova namestitev enostavna.

 

Kako ločite dobre in slabe avto-moto brisalce?

Ker je ponudba avto moto brisalcev zelo pestra, le malokdo dobro ve, na katere dele brisalcev moramo biti še posebej pozorni. Na njihovo kvaliteto vpliva predvsem njihova:

Zasnova

Kot smo že zapisali je klasična zasnova brisalcev členkasta, za katero pa se je izkazalo, da ima določene slabosti. Z razvojem avtomobilske industrije se je tudi zasnova brisalcev izboljšala – predvsem v smeri zanesljivejšega in učinkovitejšega delovanja. S tega vidika so se izkazali za boljšo rešitev novejši ploski brisalci, ki dajejo bistveno boljše rezultate brisanja vetrobranskega stekla. Zahvaljujoč njihovi aerodinamični obliki se bolje obnesejo pri velikih hitrostih, pri čemer je njihovo delovanje izjemno tiho.

 

Kvaliteta gume metlice

Guma metlice je tisti del brisalcev, ki je ob brisanju v stiku z vetrobranskim steklom. Zato je to eden najpomembnejših dejavnikov, ki vpliva na kakovost brisanja. Guma brisalcev je neprestano pod vplivom različnih vremenskih pogojev, zato je pomembno, da se dobro obnaša v vseh pogojih, pri velikih temperaturnih odstopanjih in je odporna proti UV žarkom. Guma slabše kakovosti bo hitreje postala trša, zaradi česar bo kakovost brisanja slabša.

 

Prilagajanje in montaža

Čeprav z univerzalnim nastavkom lahko prav vse brisalce namestite na svoje vozilo, pa ni nujno, da se bodo vetrobranskemu steklu dobro prilegali. Le kakovostni brisalci ponujajo najboljše prileganje in s tem tudi boljše brisanje stekla. Nikakor pa ob tem ne zanemarite tudi podatka o tem, koliko časa vam bo vzela njihova montaža. Pomembno je predvsem, da je namestitev preprosta in za to ne potrebujete pomoči strokovnjaka.

 

Kako izbrati prave brisalce za vaš avto

Pri izbiri avto-moto brisalcev je ključnega pomena, da ustrezajo na vaše vozilo. Kljub temu da so nastavki za brisalce večinoma enotni, pa se velikosti brisalcev od avta do avta razlikujejo. Vendar pogosto ni dovolj, da kupite brisalce primerne dolžine, ampak je treba upoštevati tudi prileganje loka brisalcev posameznemu vetrobranskemu steklu. Zato bodite pozorni tudi na podatek o tem, katerim modelom vozil so avto-moto brisalci namenjeni.

Drugi pomemben dejavnik pa je datum izdelave brisalcev. Pri tem velja, da starejši kot so, manj prožna je guma in prej bodo dotrajali. Če le imate možnost izbire, potem izberite brisalce, ki so novejšega datuma.

 

Kdaj je čas za zamenjavo brisalcev?

Avto-moto brisalci so potrošni material, zato jih je treba zamenjati takoj, ko opazite, da vam ne zagotavljajo brezhibnega pogleda na cesto. Strokovnjaki priporočajo, da se avto-moto brisalci menjajo na eno leto, kar je najboljše zagotovilo za vašo varnost in dobro vidljivost.

Brisalci so opravili svoje delo, ko začnejo za seboj puščati sledi, začnejo preskakovati ali pa spuščati zvoke. Pomembna je tudi redna kontrola brisalcev. Sčasoma namreč postane gumica trda, kar lahko na vetrobranskem steklu ustvari mikro praske. Te so sicer na prvi pogled neopazne, ko pa vozite proti soncu, so lahko zelo moteče. Če se gumica popolnoma strga, lahko poškoduje steklo, zato je pravočasna zamenjava brisalcev še kako pomembna.

Določi parametre
Valeo brisalec stekla Flat Multiconnection 700 mm Valeo brisalec stekla Flat Multiconnection 700 mm
Valeo brisalec stekla Flat Multiconnection 700 mm

Visokokakovostni brisalci znamke Valeo zaradi posebne zasnove ne proizvajajo zvoka in vibracij.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Valeo brisalec stekla Flat Multiconnection 650 mm Valeo brisalec stekla Flat Multiconnection 700 mm
Valeo brisalec stekla Flat Multiconnection 650 mm

Visokokakovostni brisalci znamke Valeo zaradi posebne zasnove ne proizvajajo zvoka in vibracij.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Valeo brisalec stekla Flat Multiconnection 600 mm Valeo brisalec stekla Flat Multiconnection 700 mm
Valeo brisalec stekla Flat Multiconnection 600 mm

Visokokakovostni brisalci znamke Valeo zaradi posebne zasnove ne proizvajajo zvoka in vibracij.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Valeo brisalec stekla Flat Multiconnection 550mm Valeo brisalec stekla Flat Multiconnection 550mm
Valeo brisalec stekla Flat Multiconnection 550mm

Visokokakovostni brisalci znamke Valeo zaradi posebne zasnove ne proizvajajo zvoka in vibracij.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Mimovrste cena
Bosch metlica Aerotwin AP26U, 650 mm Valeo brisalec stekla Flat Multiconnection 550mm
Bosch metlica Aerotwin AP26U, 650 mm

Univerzalna metlica s 4 priloženimi adapterji ustreza veliki večini vozil. Odlikuje jo hiter in preprost način menjave, pohvali pa se lahko z inovativno PPP tehnologijo za vrhunske rezultate brisanja. Dolžina 650 mm. V pakiranju je 1 metlica.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Bosch metlica brisalcev Aeroeco AE40, 400 mm Valeo brisalec stekla Flat Multiconnection 550mm
Bosch metlica brisalcev Aeroeco AE40, 400 mm

Metlica brisalcev Bosch Aeroeco se odlično prilagodi vsem ukrivljenim vetrobranskim steklom. Odlikuje jo aerodinamična zasnova, izdelava iz kakovostne gume pa poskrbi za dolgotrajno obstojnost. Dolžina 400 mm.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
Mimovrste cena
Bosch metlica Aerotwin AP24U, 600 mm Bosch metlica brisalcev Aeroeco AE65, 650 mm
Bosch metlica Aerotwin AP24U, 600 mm

Univerzalna metlica s 4 priloženimi adapterji ustreza veliki večini vozil. Odlikuje jo hiter in preprost način menjave, pohvali pa se lahko z inovativno PPP tehnologijo za vrhunske rezultate brisanja. Dolžina 600 mm. V pakiranju je 1 metlica.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
Bosch metlica brisalcev Aeroeco AE65, 650 mm Bosch metlica brisalcev Aeroeco AE65, 650 mm
Bosch metlica brisalcev Aeroeco AE65, 650 mm

Metlica brisalcev Bosch Aeroeco se odlično prilagodi vsem ukrivljenim vetrobranskim steklom. Odlikuje jo aerodinamična zasnova, izdelava iz kakovostne gume pa poskrbi za dolgotrajno obstojnost. Dolžina 650 mm.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Mimovrste cena
Bosch metlica Aerotwin AP18U, 450 mm Bosch metlica brisalcev Aeroeco AE65, 650 mm
Bosch metlica Aerotwin AP18U, 450 mm

Univerzalna metlica s 4 priloženimi adapterji ustreza veliki večini vozil. Odlikuje jo hiter in preprost način menjave, pohvali pa se lahko z inovativno PPP tehnologijo za vrhunske rezultate brisanja. Dolžina 450 mm. V pakiranju je 1 metlica.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
Bosch metlica Aerotwin Aerotwin AP16U, 400 mm Bosch metlica brisalca A331H, zadnja, 330 mm (3397008713)
Bosch metlica Aerotwin Aerotwin AP16U, 400 mm

Univerzalna metlica s 4 priloženimi adapterji ustreza veliki večini vozil. Odlikuje jo hiter in preprost način menjave, pohvali pa se lahko z inovativno PPP tehnologijo za vrhunske rezultate brisanja. Dolžina 400 mm. V pakiranju je 1 metlica.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Bosch metlica brisalca A331H, zadnja, 330 mm (3397008713) Bosch metlica brisalca A331H, zadnja, 330 mm (3397008713)
Bosch metlica brisalca A331H, zadnja, 330 mm (3397008713)

Metlica Bosch A331H ustreza avtomobilom Škoda, Seat in VW. Odlikuje jo hiter in preprost način menjave, robustna zasnova in dolžina 330 mm.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Bosch metlica brisalca A282H, zadnja, 280 mm (3397008634) Bosch metlica brisalca A331H, zadnja, 330 mm (3397008713)
Bosch metlica brisalca A282H, zadnja, 280 mm (3397008634)

Metlica Bosch A282H ustreza avtomobilom Škoda, Audi, BMW, Seat in VW. Odlikuje jo hiter in preprost način menjave, robustna zasnova in dolžina 280 mm.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste