Brezžične slušalke

Brezžične slušalke so zelo priljubljene zaradi udobja pri nošenju. Njihova glavna prednost pa je odsotnost kabla. Primerne so za športnike in redne uporabnike, ki jih prisotnost kabla ovira. Kako izbrati najboljše brezžične slušalke in kaj je ANC tehnologija? Svetovali vam bomo!

Prikaži več

Vrste brezžičnih slušalk

Glede na zasnovo lahko brezžične slušalke razdelimo v dve osnovni kategoriji:

 • Brezžične slušalkeza v uho (intraauralne) – namestimo jih neposredno v uho, praviloma imajo obliko čepkov.Prednosti sta zlasti majhne dimenzije in nižja cena.
 • Brezžičnenaglavne slušalke (supraauralne in circumauralne) – slušalke, ki se prilegajo ušesom.Prednost je boljše izoliranje, pomanjkljivost pa višja masa.

Slušalke True Wireless zagotavljajo popolno svobodo med poslušanjem!

Sestavljene so iz dveh ločenih modulov, za katere je značilna popolna odsotnostkakršnih koli kablov (slušalki nista medsebojno povezani). S pametnim telefonom in medsebojno sta povezani prekfunkcije Bluetooth. Po enem polnjenju zdržijo tudi do 10 ur in se polnijo spomočjo posebnega ohišja. Iz tega razloga proizvajalci navajajo dva podatka za vzdržljivost – vzdržljivost po enem polnjenjuin splošno vzdržljivost ob upoštevanju kapacitete ohišja.


Brezžične slušalke z ANC

Nekatere slušalke True Wireless in naglavne slušalke razpolagajo s tehnologijo ANC (Active Noise Cancelling). Učinkovito blokirajo moteči zvok iz okolice in omogočajonemoteno izkušnjo pri poslušanju. To funkcijo je mogoče izklopiti in slediti dogajanju v okolici.


Več informacij:

ANC slušalke so na voljo v obliki čepkov ali naglavnihslušalk. Zapravilno delovanje te tehnologije, je potrebna ustrezna zatesnitev sluhovoda, kar denimo pri klasičnih čepkih nimogoče.


Slušalke za domačo uporabo ali televizor

Najpogosteje gre za naglavne slušalke, ki omogočajo udobno nošenje v hiši. Idealna je oblika odprtihškoljk. Preko Bluetootha se povežejo s televizorjem ali drugimi napravami. Nedvomnaprednost je funkcija prostorskega zvoka za maksimalen užitek ob gledanju filmov.


Slušalke za prenosnik in osebni računalnik

Praviloma so na voljo v obliki naglavnih slušalk za udobno daljše nošenje. Školjke so lahko odprtega alizaprtega tipa. Dobro izolirajo okoliške zvoke in se ponašajo z značilnim gaming dizajnom s svetlobnimielementi.


Športne brezžične slušalke

Da bi se športne brezžične slušalke med športom odlično prilegale ušesom, so pogosto opremljene s kavlji za ušesa,ki slušalke med gibanjem držijo na mestu. Športne slušalke praviloma dobimo v obliki čepkov,ker bolje držijo v ušesu. Pogosto so odporne na vodo, pot in zahtevnejše razmere na prostem. Poiščite modela, ki imajo oznako vsaj IPx4.


Ste vedeli... ?

Na trgu obstaja veliko drugih specializiranih vrst slušalk. Polegklasičnih ušesnih in naglavnih slušalk obstajajo tudi športne slušalke, slušalke zatelevizor ali gaming slušalke.


Način povezovanja brezžičnih slušalk

Velika večina slušalk se z drugimi napravami povezuje prek sodobne brezžične tehnologijeBluetooth.

 • Bluetooth 5.2 – sodobna različica, ki zagotavlja maksimalno kakovost zvoka, poleg tega pazmanjša potrebe po električni energiji.
 • Bluetooth 5.1 – različica, ki je izboljšala kakovost zlasti na področju lokacije innavigacije.
 • Bluetooth 5.0 – s to različico je prišlo do bistvenega izboljšanja prenosa zvoka.
 • Bluetooth 4.0 – najdemo ga pri starejših modelih slušalk, zagotavlja slabši prenos zvoka inpovezava ni tako stabilna kot pri novejših različicah.

Način polnjenja in vzdržljivost brezžičnih slušalk

Brezžične slušalke zahtevajo redno polnjenje. Slušalke True Wireless se polnijo z uporabo polnilne postaje, drugi modeli uporabljajo USB priključek. Zmogljivost baterije inporaba energije ter posledično tudi življenjska doba baterije se razlikujeta glede na model in vrsto slušalk, zmogljivost navajamo v miliamper urah (mAh).

Slušalke po enem polnjenju praviloma lahko delujejo več ur. Pred nakupom preverite tudi zmogljivost polnilnepostaje – ta je pogosto opremljena s trpežnimi Li-lon baterijami, ki omogočajo večkratnopolnjenje slušalk brez potrebe po polnjenju polnilne postaje. Na ta način lahko slušalke delujejo tudido 40 ur.

Čas polnjenja baterije je odvisen od njene zmogljivosti, vrste slušalk in načinu poslušanja 20 minut ali nekaj ur. Na primer ob aktivaciji tehnologije ANC za blokiranje okoliškega hrupa, se slušalke praznijo za tretjino hitreje kot pri običajnem načinu poslušanja.Zasnova školjk brezžičnih slušalk

Zasnova školjk slušalk (površine, ki se prilega ušesom) vpliva na kakovost izkušnje pri poslušanju.

 • Odprte školjke – imajo stranske odprtine, prednost je boljša kakovost zvoka, pomanjkljivostpa nezadostno izoliranje hrupa iz okolice, zvok iz slušalk se poleg tega prav tako prenaša v okolico, slušalke tako niso primerne za hrupno okolje (npr. javni prevoz itd.).
 • Zaprte školjke – stranskih odprtin ni, odlično izolirajo hrup iz okolice in zvok iz slušalk se ne širi okrog, slabost je rahlo popačenje zvoka. Uporabite jih lahko na primer med sprehajanjempo mestu.

Zasnova naušnikov brezžičnih slušalk

Naušniki se tesno prilegajo ušesu in oddajajo zvok. Na trgu boste našli več vrst naušnikov, ki se razlikujejo zlasti glede na uporabljeni material:

 • Plastični naušniki – najpogostejša oblika, dober oprijem, trpežnost in kakovostno izoliranje, slabost je lahko nekolikšna togost pri cenejših modelih slušalk.
 • Tekstilni naušniki – zelo udobne slušalke, na voljo v številnih izvedbah, pomanjkljivostje lahko višja cena.
 • Usnjeni naušniki – visokokakovostne in elegantne ter udobne slušalke z dolgo življenjsko dobo,pomanjkljivost je zahtevnejše vzdrževanje in višja cena.

Katerih funkcij brezžičnih slušalk ne bi smeli spregledati?

 • Glasovni asistent – omogoča priročno upravljanje glasnosti, predvajanje skladb itd.prek aplikacije.
 • Sprejemanje klicev – zahvaljujoč mikrofonu in povezavi s pametnim telefonom lahko slušalke uporabite za telefoniranje.
 • NFC tehnologija – omogoča izvajanje različnih brezžičnih operacij med napravamina kratki razdalji.
 • Gaming način – zmanjša zamik slušalk, da zagotovi maksimalnosinhronizacijo zvoka in slike za najboljši užitek med igranjem iger.
 • Prostorski zvok – najpogosteje pri slušalkah za domačo uporabo, pride prav pri gledanjufilmov, zvok prihaja z različnih strani in podkrepi celotno izkušnjo.Nasveti za nakup brezžičnih slušalk

 • Brezžične slušalke proizvajalca Xiaomi lahko uporabljate tudi 26 ur, seznanjanje prek Bluetootha različice 5.0 je preprosto, na voljo pa so tudi po zelo ugodni ceni.
 • Proizvajalec JBL ponuja brezžične slušalke v obliki čepkov ali klasičnih naglavnih slušalk. Nekateri modeli so vodotesni, zato jih lahko brez skrbi vzamete s seboj, kamor koli greste!
 • Niceboy so brezžične slušalke z izvrstnim zvokom, dolgo vzdržljivostjo in značilnim dizajnom. Izbirate lahko med čepki, naglavnimi slušalkami in športnimi slušalkami, ki tudi med tekom odlično držijo na mestu.
Določi parametre
Odlična cena
Logitech Zone Vibe 125 slušalke, 40 mm, sive (981-001126) Logitech Zone Vibe 125 slušalke, 40 mm, sive (981-001126)
Logitech Zone Vibe 125 slušalke, 40 mm, sive (981-001126)

Kompaktno zasnovane brezžične slušalke Logitech Zone Vibe 125 so primerne za konferenčne klice ali poslušanje glasbe.

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste
Odprodaja
Logitech H820e brezžične mono slušalke z mikrofonom Logitech Zone Vibe 125 slušalke, 40 mm, sive (981-001126)
Logitech H820e brezžične mono slušalke z mikrofonom

Udobne in priročne brezžične slušalke Logitech H820e so idealen pripomoček za vse, ki v pisarni dnevno opravijo veliko klicev.

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste
Philips TAT1215BK brezžične slušalke (TAT1215BK/00) Logitech Zone Vibe 125 slušalke, 40 mm, sive (981-001126)
Philips TAT1215BK brezžične slušalke (TAT1215BK/00)

Philips TAT1215K brezžične slušalke oblikuje Bluetooth povezovanje, vgrajen mikrofon, enostavna uporaba in frekvenčni razpon od 20 do 20000 Hz.

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste
Odlična cena
Samsung Galaxy Buds2 (SM-R177) brezžične slušalke, bele Samsung Galaxy Buds2 (SM-R177) brezžične slušalke, bele
Samsung Galaxy Buds2 (SM-R177) brezžične slušalke, bele

Brezžične slušalke Galaxy Buds2 se ponašajo z uravnoteženim zvokom, udobnim prileganjem in zmogljivo baterijo. Funkcija aktivnega izničevanja zvoka pa bo zmanjšala hrup v ozadju do 98 % za popolno poglobitev v svet glasbe, iger ali zvočnih knjig.

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste
Xiaomi Redmi Buds 3 Lite brezžične slušalke Samsung Galaxy Buds2 (SM-R177) brezžične slušalke, bele
Xiaomi Redmi Buds 3 Lite brezžične slušalke

Potopite se v glasbo z najnovejšimi slušalkami Redmi Buds 3 Lite, ki jih predstavlja podjetje Xiaomi. Slušalke imajo najnovejšo Bluetooth® 5.2 povezavo, visokokakovostne mikrofone in gonilnike, ki skupaj zagotavljajo izjemno kakovost zvoka! Napreden in moderen videz slušalk vam bo zagotavljal popolno udobje in nepozabno glasbeno doživetje, polnilna postaja pa kar do 18 ur predvajanja!

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste
JBL Tune 510BT brezžične slušalke Samsung Galaxy Buds2 (SM-R177) brezžične slušalke, bele
JBL Tune 510BT brezžične slušalke

Naglavne JBL slušalke Tune 510BT se ponašajo s kakovostnim zvokom, avtonomijo delovanja do kar 40 ur ter lahko in zložljivo zasnovo.

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste
Mimovrste cena
Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2 slušalke, črne Jlab Jlab Go Air Pop True Wireless (brezžične) slušalke, črne
Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2 slušalke, črne

Moderne slušalke Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2 se ponašajo s povsem brezžično zasnovo. Ponujajo visokokakovosten zvok, mikrofon za prostoročno uporabo in za komunikacijo z glasovnimi pomočniki.

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste
Odlična cena
LAMAX NoiseComfort ANC slušalke Jlab Jlab Go Air Pop True Wireless (brezžične) slušalke, črne
LAMAX NoiseComfort ANC slušalke

Učinkovito zavirajo hrup iz okolice zahvaljujoč tehnologiji ANC in z enim polnjenjem delujejo do 50 ur – moderne brezžične slušalke Bluetooth 5.0 LAMAX NoiseComfort ANC je mogoče priključiti s kablom, vsekakor pa pustijo v ušesih lepo uglašen zvok. Ne manjka jim prostoročni mikrofon, podpirajo glasovnega asistenta in imajo prvovrstno obdelavo.

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste
Odlična cena
Jlab Jlab Go Air Pop True Wireless (brezžične) slušalke, črne Jlab Jlab Go Air Pop True Wireless (brezžične) slušalke, črne
Jlab Jlab Go Air Pop True Wireless (brezžične) slušalke, črne

True Wireless slušalke se ponašajo s fantastično vzdržljivostjo do 32 ur. Jlab Go Air Pop True Wireless (brezžične) slušalke so manjše od kreditne kartice, zato jih lahko vzamete kamor koli. Omogočajo dvojno povezavo slušalk in upravljanje na dotik. Vgrajeni MEMS mikrofoni zagotavljajo kristalno jasne telefonske klice. 4 prednastavljeni načini izenačevalnika.

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste
JBL Wave 200TWS slušalke Xiaomi Redmi Buds 3 slušalke, Bluetooth 5.2, TWS, polnilna enota, hitro polnjenje, dvojni mikrofon, bele (SLU-X-REDMI-BUDS3-W)
JBL Wave 200TWS slušalke

Sodobne Bluetooth 5.0 slušalke JBL Wave 200TWSZ z enim polnjenjem predvajajo 5 ur, s 500 mAh polnilno škatlico pa se čas delovanja podaljša še za 15 ur. Navdušujejo tudi z močnim JBL Deep Bass zvokom z izboljšanimi nizkimi frekvencami. Imajo mikrofon za prostoročno telefoniranje in podpirajo glasovno upravljanje.

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste
JBL Tune 130NC TWS slušalke Xiaomi Redmi Buds 3 slušalke, Bluetooth 5.2, TWS, polnilna enota, hitro polnjenje, dvojni mikrofon, bele (SLU-X-REDMI-BUDS3-W)
JBL Tune 130NC TWS slušalke

Majhne, a izjemno elegantne slušalke JBL Tune 130NC TWS s funkcijo Bluetooth 5.2 so opremljene z dinamičnimi 10-milimetrskimi pretvorniki in se ponašajo s slovitim zvokom JBL Pure Bass. Tehnologija ANC zavira hrup iz okolice, Ambient Aware povečuje varnost poslušalcev, TalkThru pa omogoča komunikacijo tudi brez slušalk. Z enim polnjenjem glasbo predvajajo do 10 ur in imajo polnilni etui, ki doda še 30 ur predvajanja.

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste
Xiaomi Redmi Buds 3 slušalke, Bluetooth 5.2, TWS, polnilna enota, hitro polnjenje, dvojni mikrofon, bele (SLU-X-REDMI-BUDS3-W) Xiaomi Redmi Buds 3 slušalke, Bluetooth 5.2, TWS, polnilna enota, hitro polnjenje, dvojni mikrofon, bele (SLU-X-REDMI-BUDS3-W)
Xiaomi Redmi Buds 3 slušalke, Bluetooth 5.2, TWS, polnilna enota, hitro polnjenje, dvojni mikrofon, bele (SLU-X-REDMI-BUDS3-W)

Potopite se v glasbo z najnovejšimi slušalkami Redmi Buds 3, ki jih predstavlja podjetje Xiaomi. Slušalke imajo najnovejšo Bluetooth® 5.2 povezavo, visokokakovostne dvojne mikrofone in 12 mm gonilnike, ki skupaj zagotavljajo izjemno kakovost zvoka! Lahek in moderen videz slušalk vam bo zagotavljal popolno udobje in nepozabno avdio izkušnjo, polnilna postaja pa do 20 ur predvajanja.

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste