Hišni kino

Ste filmski navdušenec in v svojem prostem času radi obiskujete kinematografe? Si želite izboljšati domačo izkušnjo gledanja filmov? Ob pogostih obiskih kinodvoran se lahko stroški ob vse višjih cenah vstopnic in nepogrešljivih prigrizkih in pijačah hitro nakopičijo. Če bi radi na dolgi rok prihranili nekaj denarja in si filmske uspešnice ogledali v udobju vašega doma, je domači oz. hišni kino dobra rešitev. Običajni televizorji lahko nudijo odlično kakovost slike, ne pa tudi odličnega zvoka. Izboljšali ga boste lahko s t. i. soundbarom oz. sistemom za domači kino.

Prikaži več

Na trgu lahko najdete široko izbiro sistemov za hišni kino različnih znamk, ki so cenovno dostopni in sodobno zasnovani. Sistemi vključujejo tako avdio kot video opremo, ki je zasnovana na način, da poustvari izkušnjo kina v vašem domu. Ob gledanju filma se boste tako počutili, kot da ste del njega.

Kvaliteta pogojena s ceno

Pri postavljanju sistema domačega kina bodite pozorni, da upoštevate razporeditev prostora, akustiko in vaš proračun. Premislite, koliko ste pripravljeni odšteti za hišni kino, saj je njegova kvaliteta pogosto pogojena s ceno.

Pred končno odločitvijo o nakupu sistema za hišni kino, dobro raziščite in pretehtajte vse možnosti in izbiro prilagodite vašim željam, potrebam, prostorskim možnostim in navsezadnje proračunu.

Najbolj priljubljeni sistemi domačega kina

  • Soundbar
  • Domači kino v škatli (HTIB): običajno vključuje DVD-predvajalnik ali Blu-ray, komplet zvočnikov in ojačevalnik oz. sprejemnik. Gre za preprosto in cenovno ugodno možnost za vse, ki bi želeli postaviti osnovni sistem hišnega kina.
  • Sistemi različnih komponent: Ustvarite lahko tudi domači kino po meri in izberete točno tiste komponente, ki najbolje ustrezajo vašim potrebam in proračunu.
  • Namenski sistemi: Ti so namenjeni za tiste, ki si želijo vrhunsko izkušnjo domačega kina. Sistemi vključujejo veliko projekcijsko platno, več zvočnikov in ločen ojačevalnik ali sprejemnik. Lahko so dragi, vendar ponujajo najvišjo kakovost zvoka in videa.

S soundbarom do kakovostnejšega zvoka

T. i. soundbar je sistem zvočnikov in elektronike, namenjen izboljšanju kakovosti zvoka televizorja. Nahaja se v ohišju, ki ga povežete s televizijo. Nekateri soundbari so opremljeni tudi z dodatnimi zvočniki za prostorski zvok. Soundbari so priljubljena alternativa tradicionalnim sistemom zvočnikov za domači kino, ker so enostavni za namestitev, zavzamejo manj prostora in so cenejši. Prav tako so odlična izbira za manjše bivalne površine, kjer sistem popolnega prostorskega zvoka morda ni najbolj praktičen.

Ena od glavnih prednosti soundbara je, da lahko znatno izboljša jasnost in glasnost govora v filmih in televizijskih oddajah, ki jih je pogosto težje slišati z že vgrajenimi TV-zvočniki. Soundbari lahko zagotovijo boljšo zvočno izkušnjo, pri čemer nekateri modeli ponujajo tehnologijo virtualnega prostorskega zvoka.

Komponente, ki jih potrebujete za domači kino

  • TV-zaslon: Velikost in ločljivost zaslona se lahko razlikujeta glede na vaše želje in predviden proračun. Najbolj na uporabniško izkušnjo vpliva dovolj velik LED zaslon.
  • Zvočniki: Dober sistem domačega kina vključuje več zvočnikov za zagotavljanje prostorskega zvoka. Zvočniki so nameščeni na različnih mestih po prostoru, da ustvarijo boljšo zvočno izkušnjo. Ob tem je treba upoštevati njihovo razporeditev, saj je ta ključna pri boljši simulaciji zvoka.
  • Ojačevalnik/sprejemnik: namen avdio-video sprejemnika je razširitev zvoka iz čim več avdio virov in prenašanje video signala virov na TV-sprejemnik.
  • Premislite tudi, na kakšen način boste predvajali filme, TV-oddaje ali druge vsebine. To je lahko s predvajalnikom Blu-raz, pretočnimi napravami ali z drugim virom.
  • Kabli in dodatki

Pogosta vprašanja pri izbiri hišnega kina

Kaj pa, če nimam televizorja?

Če vam uporaba televizorja ni blizu, si lahko omislite tudi projektor in projekcijsko platno. Slednja sta na voljo v različnih oblikah, in sicer obstajajo motorizirana platna, mobilna oz. prenosna, fiksna in ročno dvižna.

Kateri dodatki za domači kino so na voljo?

Če ste vse komponente za hišni kino že kupili, a vam razporeditev v prostoru ni všeč, si lahko omislite še dodatke. Kino lahko izboljšate z različnimi nosilci za televizijo ali projektor, s stojali za zvočnike in z daljinskimi upravljalniki.

Določi parametre
Philips TAB8405 2.1-kanalni Soundbar z brezžičnim nizkotoncem Philips TAB8405 2.1-kanalni Soundbar z brezžičnim nizkotoncem
Philips TAB8405 2.1-kanalni Soundbar z brezžičnim nizkotoncem
Ob nakupu televizorja The One in Soundbara si povrnite do 200 € kupnine! Akcija velja do 31.5.2023 ali do odprodaje zalog. 
Vrhunski Philips TAB8405 prinaša bogatejši zvok med gledanjem filmov in poslušanjem glasbe. Zmogljiv 2.1-kanalni sistem se ponaša z največ 240 W izhodne moči. Poleg čistega zvoka z globokim basom ponuja tudi izvrstno žično in brezžično povezljivost.

Na zalogi v skladišču

Partner: Mimovrste
Grundig Soundbar DSB 980, SPORTIFY Philips TAB8405 2.1-kanalni Soundbar z brezžičnim nizkotoncem
Grundig Soundbar DSB 980, SPORTIFY

Digitalni izenačevalnik zvoka.

na voljo predvidoma: 5.6.

Partner: Aliansa
Grundig Soundbar DSB 950 Philips TAB8405 2.1-kanalni Soundbar z brezžičnim nizkotoncem
Grundig Soundbar DSB 950

Dajte svojemu zvoku več moči.

na voljo predvidoma: 7.6.

Partner: Aliansa
Esperanza EGS101 usb zvočnik / soundbar led mavrična apala Esperanza EGS101 usb zvočnik / soundbar led mavrična apala
Esperanza EGS101 usb zvočnik / soundbar led mavrična apala

Visokokakovostni stereo zvočnik USB Soundbar z osvetlitvijo LED RAINBOW. Za prenosne in namizne računalnike. Zagotavlja čist in naraven zvok. Deluje z vsemi računalniki z izhodom za zvočnike in izhodom USB.

na voljo predvidoma: 9.6. - 13.6.

Partner: slomart
JBL Cinema SB120 soundbar Esperanza EGS101 usb zvočnik / soundbar led mavrična apala
JBL Cinema SB120 soundbar

Vrhunski soundbar JBL Cinema SB120 z vgrajenim nizkotoncem ponuja odlično RMS moč 110 W. Naprava se ponaša tako z Dolby Digital kot z glasovnim načinom. Opremljena je z Bluetooth tehnologijo, optičnim vhodom in HDMI z ARC. Za udobno upravljanje poskrbi daljinski upravljalnik.

Na zalogi v skladišču

Partner: Mimovrste
Sony 2-kanalni zvočniški modul HT-SF150 Esperanza EGS101 usb zvočnik / soundbar led mavrična apala
Sony 2-kanalni zvočniški modul HT-SF150

Sony 2-kanalni zvočniški modul z Bluetooth tehnologijo HT-SF150 je izredno kompakten in omogoča enostavno povezavo s televizijo. Prinaša visokokakovosten zvok.

Na zalogi v skladišču

Partner: Mimovrste
Sony zvočnik soundbar HT-S40R Sony zvočnik soundbar HT-S40R
Sony zvočnik soundbar HT-S40R

5.1-kanalni soundbar zvočnik z brezžičnim ojačevalnikom, zadnjimi zvočniki in nizkotoncem s skupno močjo 600 W in povezavo Bluetooth 5.0. Dolby Digital, LPCM 2ch, Dolby Dual mono. Zvočni načini Kino, Glasba, Standard in Auto+ special Noč in Glasni. Digitalni ojačevalnik S-Master. Možnost postavitve ojačevalnika na mizo pred televizorjem ali obešanje na steno. Povezljivost: 1× HDMI (ARC, CEC), 1× USB, optični avdio izhod, izhod za slušalke.

Na zalogi v skladišču

Partner: Mimovrste
JBL Bar 500 Sony zvočnik soundbar HT-S40R
JBL Bar 500
Digitalni bon mimovrste=) za vse! –  50 € popusta na izbrane artikle s promo kodo DIGI50. Ponudba velja do 25.6. oz. do odprodaje zalog.
Vrhunski 5.1 soundbar JBL Bar 500 z brezžičnim nizkotoncem ponuja prostorski zvok Dolby Atmos in MultiBeam ter zagotavlja 590 W skupne glasbene moči. Ima Bluetooth 5.0, WiFi, AirPlay, Chromecast in Alexa Multi-Room Music. Za povezljivost sta na voljo HDMI eARC s prehodom 4K Dolby Vision in optični vhod.

Na zalogi v skladišču

Partner: Mimovrste
LG SN4 Soundbar Sony zvočnik soundbar HT-S40R
LG SN4 Soundbar

Zmogljiv 2.1-kanalni zvočni sistem z brezžičnim nizkotonskim zvočnikom. Celotna izhodna moč znaša 300 W, ponaša pa se še z Bluetooth povezavo, DTS Virtual:X/Dolby Digital in tehnologijo MERIDIAN. Soundbar LG SN4 je opremljen z vhodom in izhodom HDMI (ARC) in USB ter optičnim zvočnim vhodom.

Na zalogi v skladišču

Partner: Mimovrste
JBL Bar 2.0 All-In-One MK2Ć soundbar Philips TAB6305/10 2.1-kanalni Soundbar z brezžičnim nizkotoncem
JBL Bar 2.0 All-In-One MK2Ć soundbar
Digitalni bon mimovrste=) za vse! –  20 € popusta na izbrane artikle s promo kodo DIGI20. Ponudba velja do 25.6. oz. do odprodaje zalog.
Elegantni soundbar 2.0 JBL Bar 2.0 All-In-One MK2 ponuja odličen zvok s tehnologijami Dolby Digital, JBL Surround Sound in Smart Mode ter zagotavlja 80 W skupne glasbene moči. Ima Bluetooth 4.2, HDMI ARC in optični vhod.

Na zalogi v skladišču

Partner: Mimovrste
Samsung HW-Q600B/EN Soundbar Philips TAB6305/10 2.1-kanalni Soundbar z brezžičnim nizkotoncem
Samsung HW-Q600B/EN Soundbar

Soundbar20,32 cm (6,5") aktivnim brezžičnim nizkotoncem. Skupna zvočna moč 360 W, sestava kanalov 3.1.2, 9 zvočnikov, podpora za Dolby Atmos, Dolby TrueHD, DTS:X, Q Symphony, podpora za 4K in HDR 10+, Bluetooth 4.2. Povezljivost 2× HDMI 2.1 (eARC, CEC) (1× vhod, 1× izhod), digitalni optični zvočni vhod, vhod USB 2.0. V paketu je tudi stensko držalo.

Na zalogi v skladišču

Partner: Mimovrste
Philips TAB6305/10 2.1-kanalni Soundbar z brezžičnim nizkotoncem Philips TAB6305/10 2.1-kanalni Soundbar z brezžičnim nizkotoncem
Philips TAB6305/10 2.1-kanalni Soundbar z brezžičnim nizkotoncem
Ob nakupu televizorja The One in Soundbara si povrnite do 200 € kupnine! Akcija velja do 31.5.2023 ali do odprodaje zalog. 
Izjemno tanek. Mogočen zvok. Je vaš televizor nameščen na nizki omarici? Ta izjemno tanek Soundbar je dovolj nizek, da ga lahko postavite pod skoraj vsak televizor. Opremljen je z brezžičnim nizkokotoncem. Zvok, ki je dovolj mogočen, da oživi vse priljubljene oddaje, filme in glasbo.

Na zalogi v skladišču

Partner: Mimovrste