Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo
0
na mesec

Pri izbiri projektorja je najpomembneje, da uskladite svoje potrebe ter želje z možnostmi, ki vam jih ponuja sodobna tehnologija. Ključno je, da je končna izbira oziroma rešitev za uporabnika dovolj preprosta in kar se da funkcionalna. A izbira primernega projektorja je dosti lažja, kot se zdi na prvi pogled. Pred nakupom se je treba posvetiti še nekaterim ključnim dejavnikom, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

Prikaži več

Ločljivost

Ločljivost je zagotovo eden od najpomembnejših dejavnikov pri izbiri projektorja. Takšna lastnost se lahko opredeli kot število pik, ki sestavljajo sliko. Ločljivost torej označuje število podrobnosti, ki jih projektorji zmorejo prikazati.

Projektorji z visoko ločljivostjo imajo manjše pike. Te so manj vidne na platnu, a boste za višjo ločljivost morali odšteti več denarja. Naravna ločljivost omogoča, da projektor lahko deluje optimalno. Pri takšni ločljivosti se namreč naprava odlikuje z zelo ostro sliko. Pri manjši ločljivosti je slika seveda precej slabša.

Za prikazovanje klasičnih predstavitev, tabel, grafov ter podobnih dokumentov je pametno poseči po projektorju z XGA ločljivostjo.

Svetilnost

Svetilnost projektorjev je merjena v lumnih. Ta lastnost določa sposobnost naprave za prikaz slike v svetlih prostorih. Projektorji z višjo svetilnostjo so dražji. Vedeti pa morate, da projektor z višjo svetilnostjo ni vedno najboljša izbira. Ključno je izbrati takšno napravo, ki v okolju, kjer bo nameščena, ne bo prikazovala ne pretemne in ne presvetle slike.

Ko izbirate primerno svetilnost je treba upoštevati precej več dejavnikov, kot se zdi. Če bo v sobi več ljudi, bo treba projicirano sliko povečati, da jo bodo lahko vsi videli. Za kakovosten prikaz večjih diagonal je potrebna visoka svetilnost. Za povprečno sejno sobo s sestanki in predstavitvami je dovolj dober že osnovni model projektorja, a le v primeru, če ne gre za zelo svetlo sobo.

Možnost povečave

Projektorji imajo leče, ki omogočajo povečavo slik. Optični zumi lahko med posameznimi modeli naprav zelo variirajo. Za prenosne projektorje velja, da so v tem pogledu precej bolje opremljeni. Projektor z možnostjo povečave 1,2 : 1 omogoča 20-odstotno povečanje slike; model z 2,0 : 1 pa omogoča 100-odstotno povečanje.

Različne velikosti slik se lahko dosegajo tudi s pomočjo premikanja naprave ter z večanjem ali manjšanjem razdalje od platna. Pri večini projektorjev gre za fiksne namestitve, zato je možnost povečave še toliko bolj dobrodošla.

Vmesniki in priključki

Projektorji so znani po tem, da imajo veliko število različnih priključkov. V poslovnem okolju sodelujejo predvsem z namiznimi ter prenosnimi računalniki. Njihove grafične kartice premorejo izhode HDMI, VGA in DVI. S tovrstnimi in še drugimi so opremljeni tudi sodobni projektorji.

Za boljše modele projektorjev velja, da premorejo večje število posameznih priključkov. Nanje zato lahko priklopite več naprav. To pomeni enostavno preklapljanje med najrazličnejšimi viri slike.

Domača uporaba

Večina poslovnih projektorjev projicira zelo čisto ter lepo video sliko. Posledično lahko takšno napravo koristno uporabite tudi v domačem okolju – kot hišni kino. A v primerjavi z namenskimi video projektorji jim manjka kar nekaj elektronike, ki omogoča predvsem izboljšanje videa. Ob dobrem viru pa se lahko takšna naprava kljub omenjenemu izkaže z odličnim prikazom video posnetka.

Pogosta vprašanja

Katere vrste projektorjev poznamo?

Glede na področje uporabe poznamo več vrst projektorjev. Med njimi so hišni projektorji, pisarniški projektorji, 3D projektorji, mini projektorji, interaktivni projektorji in projektorji kratkega dosega.

Na katere dejavnike je treba biti še posebej pozoren pri izbiri projektorja?

Pri izbiri je pomembno, da uskladite svoje potrebe in želje z vso sodobno tehnologijo, ki jo danes ponujajo projektorji. Med najpomembnejšimi dejavniki je njegova ločljivost, svetilnost, raven hrupa, možnost povečave in število vmesnikov ter priključkov.

Kaj pomeni svetilnost projektorjev?

Svetilnost je lastnost projektorjev, ki določa sposobnost naprave za prikaz slike v svetlih prostorih. Merjena je v lumnih, pri čemer velja, da so projektorji z višjo svetilnostjo dražji, kar pa še ne pomeni, da je to vedno najboljša izbira. Svetilnost je namreč odvisna tudi od pogojev v prostoru.

Nakup na obroke z Leanpay

Pri nakupu projektorja na mimovrste=) lahko z Leanpay svoje plačilo preprosto razdelite na več mesecev. Potrebujete samo pametni telefon, osebni dokument in le nekaj klikov. Več informacij >>

Določi parametre
Byintek avtomobilski polnilec za projektorje, DC 19V, 3m podaljševalni kabel, črn Byintek P20 prenosni mini DLP projektor, Android, WiFi, Bluetooth, baterija, zvočniki, daljinec
Byintek avtomobilski polnilec za projektorje, DC 19V, 3m podaljševalni kabel, črn
ODREZANE CENE – 10% popusta na izbrane projektorje znamke Byintek s promo kodo 24MDC2SI57 (velja od 19. 2. do 3. 3. 2024 oz. do odprodaje zalog)!
BYINTEK avtomobilski polnilec za projektorje je priročen dodatek, ki vam bo zagotavljal enostavno polnjenje vašega pametnega projektorja BYINTEK tudi ko boste na poti, ali ne boste imeli dostopa do električnega polnjenja. Polnilec z močjo DC 19V zagotavlja hitro polnjenje ali neprekinjeno napajanje projektorjev in je kompatibilen z U30 Pro, U70 Pro, U50 Pro, R15, R17 in R19 modeli projektorjev proizvajalca BYINTEK.

na voljo predvidoma: 4.3.

Partner: Mimovrste
Byintek K45 prenosni LED projektor, Full HD, Android, WiFi, Bluetooth, 1 GB + 16 GB, bel Byintek P20 prenosni mini DLP projektor, Android, WiFi, Bluetooth, baterija, zvočniki, daljinec
Byintek K45 prenosni LED projektor, Full HD, Android, WiFi, Bluetooth, 1 GB + 16 GB, bel

BYINTEK K45 je vrhunski prenosni pametni projektor, ki vas bo presunil s svojo funkcionalnostjo in uporabnostjo. Projektor ima napreden operacijski sistem Android, vgrajen spomin 1GB RAM + 16GB ROM, v notranjosti pa kakovostno strojno opremo, ki mu omogoča predvajanje v ločljivosti Full HD 1080p. Dodatne prednosti projektorja so tudi: MEMC tehnologija, funkcija brezžičnega deljenja zaslona, visokokakovostni zvočniki in še in še!

na voljo predvidoma: 4.3.

Partner: Mimovrste
Byintek P20 prenosni mini DLP projektor, Android, WiFi, Bluetooth, baterija, zvočniki, daljinec Byintek P20 prenosni mini DLP projektor, Android, WiFi, Bluetooth, baterija, zvočniki, daljinec
Byintek P20 prenosni mini DLP projektor, Android, WiFi, Bluetooth, baterija, zvočniki, daljinec

Byintek UFO P20 je prenosni pametni projektor, ki vas bo presunil s svojo funkcionalnostjo in uporabnostjo. Projektor ima napreden operacijski sistem Android, vgrajen RAM 2 GB, notranji spomin 32 GB in kakovostno strojno opremo, ki mu omogoča predvajanje v visoki ločljivosti. Dodatne prednosti projektorja so tudi: MEMC tehnologija, predvajanje 3D vsebin, funkcija brezžičnega deljenja zaslona, visokokakovostni zvočniki in številne druge funkcije!

na voljo predvidoma: 4.3.

Partner: Mimovrste
Byintek UFO U70 PRO prenosni mini 3D LED DLP projektor, Android, Wifi, 2 GB/32 GB Byintek R20 Pro prenosni 3D LED DLP projektor, Android, WiFi, Bluetooth, 2GB+32GB, 750 lm, zvočniki + daljinec
Byintek UFO U70 PRO prenosni mini 3D LED DLP projektor, Android, Wifi, 2 GB/32 GB

Spoznajte popolnoma prenosen in pameten projektor BYINTEK UFO U70 PRO! Projektor kompaktnih dimenzij v sebi skriva operacijski sistem Android, 32 GB prostora za shranjevanje in vgrajeno baterijo s kapaciteto kar 15.600 mAh. U70 PRO lahko upravljate na dotik ali s priloženim daljinskim upravljalnikom, projicira pa lahko zaslon do velikosti 300” (7,62 m). Odlikujejo ga tudi vgrajeni zvočniki, WiFi in Bluetooth 5.0 povezava, ter HDR10 standard, ki omogoča natančno reprodukcijo barv in izjemen kontrast.

na voljo predvidoma: 4.3.

Partner: Mimovrste
Acer B250i projektor (MR.JS911.001) Byintek R20 Pro prenosni 3D LED DLP projektor, Android, WiFi, Bluetooth, 2GB+32GB, 750 lm, zvočniki + daljinec
Acer B250i projektor (MR.JS911.001)

Projektor z ločljivostjo Full HD, LED žarnico z 1200 lm, ki se ponaša z dolgo življenjsko dobo.

na voljo predvidoma: 4.3.

Partner: Mimovrste
Byintek R20 Pro prenosni 3D LED DLP projektor, Android, WiFi, Bluetooth, 2GB+32GB, 750 lm, zvočniki + daljinec Byintek R20 Pro prenosni 3D LED DLP projektor, Android, WiFi, Bluetooth, 2GB+32GB, 750 lm, zvočniki + daljinec
Byintek R20 Pro prenosni 3D LED DLP projektor, Android, WiFi, Bluetooth, 2GB+32GB, 750 lm, zvočniki + daljinec

Byintek UFO R20 Pro je prenosni pametni projektor, ki vas bo presunil s svojo funkcionalnostjo in uporabnostjo. Projektor ima napreden operacijski sistem Android, vgrajen spomin 2 GB RAM + 32 GB ROM in kakovostno strojno opremo, ki mu omogoča predvajanje v visoki ločljivosti. Dodatne prednosti projektorja so tudi: MEMC tehnologija, predvajanje 3D vsebin, funkcija brezžičnega deljenja zaslona, visokokakovostni zvočniki in še številne druge!

na voljo predvidoma: 4.3.

Partner: Mimovrste
Optoma ZH420 projektor, laser, DLP, bel (E9PD7L301EZ1) Blitzwolf BlitzWolf LED projektor/projektor BW-V3 Mini, Wi-Fi + Bluetooth (črn)
Optoma ZH420 projektor, laser, DLP, bel (E9PD7L301EZ1)

ZH420 je kompakten laserski projektor Optoma, ki se ponaša s Full HD 1080p DuraCore tehnologijo, kar omogoča izjemno zmogljivo sliko brez potrebe po vzdrževanju.

na voljo predvidoma: 4.3.

Partner: Mimovrste
Spacetronik SPA-P01W stropni nosilec za projektor Blitzwolf BlitzWolf LED projektor/projektor BW-V3 Mini, Wi-Fi + Bluetooth (črn)
Spacetronik SPA-P01W stropni nosilec za projektor

Nosilec za projektor SPA-P01W vam bo omogočil kinematografsko izkušnjo v vašem domu. Z nastavljivo višino, nagibom in zasukom ter možnostjo pritrditve na steno ali strop ga boste zlahka prilagodili številnim vrstam prostorov.

na voljo predvidoma: 11.3. - 13.3.

Partner: Greatstore
Blitzwolf BlitzWolf LED projektor/projektor BW-V3 Mini, Wi-Fi + Bluetooth (črn) Blitzwolf BlitzWolf LED projektor/projektor BW-V3 Mini, Wi-Fi + Bluetooth (črn)
Blitzwolf BlitzWolf LED projektor/projektor BW-V3 Mini, Wi-Fi + Bluetooth (črn)

Projektor / Stropni projektor BlitzWolf BW-V3 Mini, Wi-Fi + Bluetooth (črna) S kompaktnim projektorjem BlitzWolf BW-V3 Mini spremenite vsako lokacijo v kinodvorano. Naprava vam omogoča uživanje v največji diagonali slike 200" v ločljivosti 1080p in svetlosti do 250 ANSI lm. Življenjska doba svetilke

na voljo predvidoma: 13.3. - 15.3.

Partner: MojPlanet
Technaxx Mini LED projektor TX-113 Byintek P70 prenosni 3D LED DLP projektor, Android, WiFi, Bluetooth, 2GB+32GB, 380 lm, zvočniki + stojalo in torbica
Technaxx Mini LED projektor TX-113

Technaxx mini HD projektor TX-113 z 1800 lumnov močno LED svetilko za projekcije od 32″ do 176″.

na voljo predvidoma: 5.3. - 6.3.

Partner: Catena
Byintek P70 prenosni 3D LED DLP projektor, Android, WiFi, Bluetooth, 2GB+32GB, 380 lm, zvočniki + stojalo in torbica Byintek P70 prenosni 3D LED DLP projektor, Android, WiFi, Bluetooth, 2GB+32GB, 380 lm, zvočniki + stojalo in torbica
Byintek P70 prenosni 3D LED DLP projektor, Android, WiFi, Bluetooth, 2GB+32GB, 380 lm, zvočniki + stojalo in torbica

Byintek UFO P70 je prenosni pametni projektor, ki vas bo presunil s svojo funkcionalnostjo in uporabnostjo. Projektor ima napreden operacijski sistem Android, vgrajen spomin 2 GB RAM + 32 GB ROM in kakovostno strojno opremo, ki mu omogoča predvajanje v visoki ločljivosti. Dodatne prednosti projektorja so tudi: MEMC tehnologija, predvajanje 3D vsebin, funkcija brezžičnega deljenja zaslona, visokokakovostni zvočniki in še mnoge druge!

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Dexxer Prenosni LED projektor HDMI USB in zvočnik 60" Byintek P70 prenosni 3D LED DLP projektor, Android, WiFi, Bluetooth, 2GB+32GB, 380 lm, zvočniki + stojalo in torbica
Dexxer Prenosni LED projektor HDMI USB in zvočnik 60"

Prenosni LED projektor HDMI USB in zvočnik 60" je inovativna naprava, ki vam omogoča, da svoje najljubše filme, slike in prezentacije predvajate kjerkoli in kadarkoli

na voljo predvidoma: 5.3. - 6.3.