Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Kako povezati mobilni telefon ali tablico s televizorjem?


Povezava mobilnega telefona s televizijo nadomešča daljinski upravljalnik in omogoča ogled fotografij, videoposnetkov in drugih datotek iz telefona na televizorju. Povezava med televizorjem in mobilnim telefonom je dvosmerna. Prikaz s telefona si lahko ogledate na televizorju in na telefonu lahko gledate televizijo. Dokazali vam bomo, da je povezovanje televizije in mobilnega telefona zelo enostavno!

Tablični računalnik, telefon, računalnik, prenosnik (in druge naprave) omogočajo priključitev zunanjega zaslona za prikaz slike. Ta funkcija je zelo praktična tudi za povezovanje s televizijo, saj omogoča prikaz podrobnosti na velikem zaslonu. (Sistem deluje tudi v obratni smeri, vendar se ta možnost uporablja redkeje).

Kako povezati mobilni telefon ali tablico s televizorjem?

Povezava s televizorjem prek Wi-Fi

Pametni televizorji podpirajo seznanjanje prek Wi-Fi, ki ga je treba izvesti samo enkrat in obe napravi si bosta zapomnili nastavitve. Ne potrebujete nobenega kabla ali adapterja, k pametni televiziji lahko priključite kateri koli pametni telefon ne glede na proizvajalca televizorja ali pametnega telefona.

V pametni telefon namestite aplikacijo, ki omogoča upravljanje televizorja in prenos vsebin med posameznimi napravami. Televizor lahko upravljate na primer s pomočjo aplikacije TV Remote Control, Universal TV Remote. Edini pogoje je preverjanje po obvestilu, ko morate napravo označiti kot zaupanja vredno.

Priljubljene aplikacije za upravljanje televizorja

  • Smart View
  • Zrcaljenje zaslona
  • Miracast
  • Cast
  • AirPlay

Kako povezati Android in TV?

Google je razvil t.i. Cast, preprost protokol, ki združuje naprave, ne da bi morali kar koli nameščati v telefon ali televizor. Pri tem mora biti Android tako del televizorja kot tudi telefona. Vendar ko obe napravi povežete (Nastavitve → Povezava) izgubite možnost opravljanja drugih dejavnosti s telefonom. Vse se namreč prikazuje na televizorju.

Kako povezati Apple in TV?

Apple je razvil multimedijski center AirPlay. Uporabite ga lahko za prikazovanje vsebin iz katere koli naprave Apple na televizorju. Vse naprave Apple lahko preprosto povežete s televizorjem, zadostuje le povezava z istim omrežjem Wi-Fi. Ko poiščete videoposnetek, izberete skupno rabo prek aplikacije AirPlay (ali prek ikone s puščico za skupno rabo). Nato izberite Apple TV ali televizor, ki podpira AirPlay.

Druga možnost je priključitev televizorja na Apple TV. Ta omogoča ne samo povezavo s katero koli napravo Apple, temveč spremeni običajni televizor v pametnega z vsemi sodobnimi funkcijami, vključno z dostop do Netfixa, YouTuba itd.

Kako povezati starejši televizor in mobilni telefon?

Če nimate pametnega televizorja, boste potrebovali TV box. Lahko izberete pametni set-top box, pametni DVD predvajalnik ali večpredstavnostni center.

TV box povežete s televizorjem s pomočjo HDMI kabla ter vzpostavite povezavo z internetom prek Wi-Fi ali kabelske povezave z modemom. S pomočjo kabla ali Wi-Fi potem TV box povežete s svojim mobilnim telefonom ali tabličnim računalnikom.

NAMIG ZA KONEC: Mobilni telefon lahko uporabljate tudi samo kot daljinski upravljalnik za televizor. Vse, kar potrebujete, je primerna aplikacija, ki jo lahko dobite tako za Android kot iOS. Prek aplikacije se nato povežete s televizorjem za enostavno upravljanje, ki ga lahko opravite od koder koli.

Preverite še ostale nakupovalne vodiče iz kategorije Avdio-video: