Ponjave za avto

Zaščitna ponjava za avto je še posebej primerna, če celo leto parkirate svoj avtomobil zunaj pred hišo ali ob cesti in ga ne želite izpostavljati dežju, prahu, posipu ali letečim kamenčkom. Obstajajo zelo trpežne ponjave za zimo ali ponjave za zaščito pred soncem, na voljo so celo ponjave za zaščito pred točo.

Ponjava za zaščito avtomobila pred soncem

S tovrstno ponjavo boste zmanjšali prodiranje sončne svetlobe v avtomobil tudi za 70%. Nudi zaščito pred UV sevanjem in preprečuje pregrevanje notranjosti avtomobila v vročih poletnih dneh. Pride prav tudi za dopust na Hrvaškem, če se nanj odpravite z lastnim avtomobilom.

→ Obstajajo tudi posebne ponjave za vetrobransko steklo. Ne preprečujejo vdora toplote v avtomobil, kot ponjave za cel avtomobil, vendar ga nekoliko ublažijo.

Nepremočljiva ponjava za avto

Nepremočljive ponjave za avto so idealne za območja, kjer pogosto dežuje ali je zrak zelo vlažen. Takšna ponjava je odlična za zimo, ko avtomobil ščiti tudi pred snegom. Njena površina je običajno izdelana iz aluminija, pogosto ima prezračevalne luknje za pravilno kroženje zraka, da se prepreči kopičenje vlage in korozija avtomobila.

Ponjava za zaščito avtomobila pred zmrzaljo

Zimske ponjave za avto preprečujejo neprijetno kopičenje slane in ledu na oknih avtomobila. Ščitijo tudi pred umazanijo, soljo, snegom in dežjem. Dobro izolirajo.

Ponjava za zaščito avtomobila pred točo

Oblazinjene ponjave zaščitijo vaš avtomobil pred točo in padajočimi vejami. Ponjave so vodoodporne in zračne.

→ Če uporabljate dva kompleta pnevmatik za poletno in zimsko sezono, jim lahko podaljšate življenjsko dobo z nakupom vreče za shranjevanje pnevmatik.