Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo
0
na mesec

Kuhinjski noži

V nobenem gospodinjstvu ne smejo manjkati ostri kuhinjski noži. Kako izbrati kakovosten univerzalni kuhinjski nož ali cel komplet kuhinjskih nožev za meso, zelenjavo ali pecivo? Svetovali vam bomo!

Prikaži več

Pri izbiri kuhinjskega noža upoštevajte predvsem namen uporabe.

Na trgu boste našli univerzalne kuhinjske nože, s katerimi boste kos mesu, pecivu in zelenjavi. Če imate jasno idejo, za kakšen namen boste nož potrebovali, se osredotočite na kuhinjske nože s posebnim namenom uporabe.

Univerzalni kuhinjski noži

Univerzalni kuhinjski noži so primerni za rezanje, lupljenje ali rezanje večine sestavin. Imajo univerzalno obliko in velikost rezila (približno 15 do 25 cm z rahlo ukrivljeno konico). Prednost so nižji stroški nakupa, pomanjkljivost pa nižja zmogljivost noža pri določenih postopkih, kot je filiranje, rezanje kruha itd.

Kuhinjski nož za pecivo

Kuhinjski nož za pecivo je opremljen s posebnim zobatim rezilom, zahvaljujoč kateremu bomo pecivo uspešno rezali, ne da bi ga deformirali. Noži za kruh imajo nekoliko daljše rezilo, približno 20 do 25 cm. Nož za pecivo lahko uporabimo tudi za rezanje biskvitov za torto itd.

Nož za meso

Nož za meso se uporablja predvsem za rezanje mesa. Ima srednje široko gladko, ostro in stabilno rezilo, odlikuje ga dobro prilegajoč ročaj za varno delo. Dolžina rezila kuhinjskega noža naj bi znašala med 13 in 20 cm.

Kuhinjski nož za sadje in zelenjavo

Noži za zelenjavo imajo ravno ali zobato rezilo, noži za lupljenje imajo krajše rezilo z dolžino od 5 do 15 cm. Zelo priljubljeni so keramični noži, ki ne absorbirajo vonja in jih ni treba brusiti.

Nož za filiranje

Nož za filiranje ima specifično ozko, dolgo in tanko rezilo, ki se dobro prilagaja in natančno loči meso od kosti. Običajno ima fino nazobčano rezilo za enostavnejše rezanje mesa.

Kompleti kuhinjskih nožev

Ugodno lahko kupite celoten komplet kuhinjskih nožev, ki običajno vsebujejo zgoraj omenjene vrste nožev in predstavlja osnovni komplet za običajna kuhinjska opravila.

NAMIG!

Svojo kuhinjo lahko opremite tudi s kuhinjskimi škarjami, ki jih boste uporabljali pri rezanju perutnine, odpiranju steklenic ali luščenju orehovih jedrc itd.


Material rezila bistveno vpliva na kakovost noža

Učinkovitost in lastnosti kuhinjskega noža so odvisne od materiala rezila.

  • Kuhinjski noži iz ogljikovega jekla – prednost je enostavno brušenje, pomanjkljivost pa večja oksidacija in nagnjenost k rji, zato zahtevajo nežnejšo uporabo in zahtevnejše vzdrževanje.
  • Kuhinjski noži iz nerjavečega jekla – najpogostejša vrsta nožev, odlikuje jih preprosto vzdrževanje, enostavno brušenje in dobra trpežnost.
  • Kuhinjski noži iz damaščanskega jekla – sodijo med najkakovostnejše, združujejo 2 vrsti jekla (mehko in trdo) za optimalno funkcionalnost, specifična je marmorirana površina.
  • Keramični noži – ne vpijajo vonja, so priljubljeni zlasti za rezanje zelenjave, pomanjkljivost je večja krhkost noža in nezmožnost brušenja.

Ročaj kuhinjskega noža se mora dobro prilegati roki

Pri izbiri noža ne podcenjujte izdelave in oblike ročaja. Ročaj mora biti dobro uravnotežen, čvrst, po možnosti z nedrsečo površino, tako da roka pri rezanju ne zdrsne na rezilo noža.

  • Noži s plastičnimi ročaji – praviloma z nedrsečo površino, enostavno vzdrževanje in dolga življenjska doba.
  • Noži z lesenimi ročaji – prijeten oprijem in všečen videz, treba je poskrbeti za čim manjši stik z vodo (ne sodijo v pomivalni stroj) in les je treba občasno obdelati.
  • Noži s kovinskimi ročaji – so trpežni, vizualno učinkoviti in praktični, vendar ročaji praviloma nekoliko drsijo.
Več informacij:

Dodatki za kuhinjske nože v obliki stojal ali magnetnih trakov so odlični za varno shranjevanje nožev. Ostrilne palice, brusilci nožev in brusni kamni bodo poskrbeli, da bodo noži ves čas popolnoma ostri.


Določi parametre
Fiskars Functional Form kuharski nož, mali, 12 cm Fiskars Functional Form kuharski nož, mali, 12 cm
Fiskars Functional Form kuharski nož, mali, 12 cm

Mali kuharski nož z 12-centimetrskim rezilom je primeren za večino rezalnih opravil.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Banquet keramični nož ACURA BAMBOO, 27 cm Fiskars Functional Form kuharski nož, mali, 12 cm
Banquet keramični nož ACURA BAMBOO, 27 cm

Kuhinjski keramični nož ACURA BAMBOO z dolžino rezila 15,5 cm in ročajem iz babusovega lesa. Ergonomski ročaj z regulacijo proti zdrsu. Nož je zelo odporen na madeže in je enostaven za čiščenje.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Catler DMS 203 kuharski nož Fiskars Functional Form kuharski nož, mali, 12 cm
Catler DMS 203 kuharski nož

Univerzalni kuhinjski nož japonskega tipa Gyuto j izjemno oster. Catler nož je vsestranski – prilega se rezanju mesa, rib in zelenjave. Nož pripada osnovni opremi kuharjev.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Catler DMS 178 Santoku nož InnovaGoods Japonski noži, set nožev, kuhinjski noži
Catler DMS 178 Santoku nož

Santoku kuhinjski nož japonskega stila. Catler nož je vsestranski – prilega se rezanju mesa, rib in zelenjave. Nož je opremljen z dolgim ​​rezilom 17,8 cm.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
InnovaGoods Japonski noži, set nožev, kuhinjski noži InnovaGoods Japonski noži, set nožev, kuhinjski noži
InnovaGoods Japonski noži, set nožev, kuhinjski noži

Komplet vključuje 3 vrste nožev: nož za filiranje (za ribe), nož s sekiro (za zelenjavo julienne) in nož santoku (za kockano zelenjavo, meso ali ribe). Idealno za darilo, vredno najbolj izbranih kuhinj in najboljših kuharjev.

na voljo predvidoma: 7.12.

Partner: Shopper.si
Novo
San Ignacio Nož za Pršut 28cm InnovaGoods Japonski noži, set nožev, kuhinjski noži
San Ignacio Nož za Pršut 28cm

Nož za rezanje pršuta, lososa, šunke ipd. na tanke rezine. Odlikuje ga tanko in fleksibilno rezilo, ki omogoča odlično rezanje z najmanj napora. Izdelan je iz trdnega jekla, ki je odporno na poškodbe.

na voljo predvidoma: 7.12.

Partner: Shopper.si
Tescoma japonski nož Azza Santoku, 18 cm Tescoma japonski nož Azza Santoku, 18 cm
Tescoma japonski nož Azza Santoku, 18 cm

Japonski nož Azza Santoku znamke Tescoma je primeren za hitro in enostavno rezanje vseh živil. Vzdržljiv in trpežen nož je izdelan iz kakovostnega nerjavečega jekla.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Domy Večnamenski nož, Trend, 20cm Tescoma japonski nož Azza Santoku, 18 cm
Domy Večnamenski nož, Trend, 20cm

Večnamenski nož Domy z dolgim ozkim rezilom za vsestransko uporabo v kuhinji. KAKO DO BREZPLAČNE POŠTNINE? V košarico dodajte Domy izdelek z nalepko brezplačna poštnina in celoten nakup vam bomo dostavili brez poštnine.

na voljo predvidoma: 8.12. - 11.12.

Partner: Silk d.o.o.
Nostimo kuharski nož Damasc Tescoma japonski nož Azza Santoku, 18 cm
Nostimo kuharski nož Damasc

Ta čudovit kuharski nož z rahlo ukrivljenim rezilom in neprimerljivo ostrino je odlična izbira za hitro in natančno rezanje. Brez težav narežite tudi najtrše sestavine za vaše jedi.

na voljo predvidoma: 11.12. - 12.12.

Partner: DFVU
Forged Sebra nož Santoku 18 Rosmarino Blacksmith's Chef jekleni kuhinjski nož
Forged Sebra nož Santoku 18

Santoku nož je vsestranski nož iz japonske kuhinje in podoben kot kuharjev nož. Beseda santoku pomeni „tri vrline“: rezanje, rezanje na kocke in sekanje.

na voljo predvidoma: 7.12. - 8.12.

Nostimo nož TigerClaw Rosmarino Blacksmith's Chef jekleni kuhinjski nož
Nostimo nož TigerClaw

Povečajte svoj kuhinjski arzenal s tem izvrstnim nožem v kitajskem slogu, ki je kot nalašč za rezanje vseh vrst zelenjave in mesa! Prefinjeno oblikovano, kaljeno rezilo je izdelano za profesionalno uporabo in dolgo ne bo izgubilo ostrine.

na voljo predvidoma: 11.12. - 12.12.

Partner: DFVU
Rosmarino Blacksmith's Chef jekleni kuhinjski nož Rosmarino Blacksmith's Chef jekleni kuhinjski nož
Rosmarino Blacksmith's Chef jekleni kuhinjski nož

Jeklen kuhinjski nož ima rezilo izdelano iz nerjavečega jekla, ročaj pa iz kakovostne ABS plastike. Rezilo je ostreno obojestransko pod kotom 15° in dolgo 20,5 cm. Z nožem bo rezanje enakomernih in natančnih kosov hrane zdaj še enostavnejše.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste

Kuhinjski noži

Kuhinjski nož je del osnovne opreme vsake kuhinje. Univerzalni kuhinjski nož je kos večini opravil, noži za zelenjavo ali pecivo znatno olajšajo rezanje. Za rezanje mesa so primerni noži za filiranje ali mesarske sekirice.

Kuhinjski noži Victorinox

Ugleden proizvajalec nožev Victorinox ponuja kakovostne univerzalne in specifične kuhinjske nože iz kakovostnega jekla v kompletih in posamezno. Izbirate lahko tudi med noži iz kolekcije Swiss Modern, ki vključuje nože za zelenjavo, meso in pecivo. Priljubljeni so tudi učinkoviti lupilci zelenjave in sadja.

Kuhinjski noži Fiskars

Fiskars poleg zanesljivega vrtnega orodja ponuja tudi povsem dovršene in uravnotežene kuhinjske nože, ki jih ni težko brusiti. Izbirate lahko med serijami Hard Edge, Royal, Norden, Titanium in številnimi drugimi.

Kuhinjski nož iz damaščanskega jekla sodi med najbolj trpežne

Damaščansko jeklo je sestavljeno iz dveh vrst jekla, ki prispevata k popolni prožnosti in trdnosti noža. Površina rezila ima specifičen progast videz, vendar bodite previdni in pri izbiri pazite na cenejše imitacije.

Japonski noži

Japonski noži so zelo kakovostni, izdelani so iz prvorazrednega (običajno damaščanskega) jekla. Tovrstni noži niso primerni samo za pripravo azijskih jedi, temveč tudi za rezanje zelenjave in mesa, filiranje rib ali rezanje peciva. V primerjavi z drugimi noži imajo tanjše rezilo in izrazitejšo poševno obliko, zaradi česar ostanejo dlje časa ostri.