Pomivalni stroji

Naši svetovalci vam bodo o nakupu z veseljem svetovali po telefonu med delavniki od 8.00 do 12.00 in od 12.30 do 16.00 na telefonski številki 045811605

Izbira pomivalnega stroja je odvisna od nekaj osnovnih dejavnikov. Pomembna je poraba energije, glasnost, poraba vode pa tudi širina in število kompletov jedilnega servisa, ki jih lahko naenkrat operete v stroju. Svetovali vam bomo, kako pravilno izbrati pomivalni stroj.

Prikaži več

Vrste pomivalnih strojev

Poznamo nekaj osnovnih vrst pomivalnih strojev glede na kuhinjo, za katero je stroj namenjen. Za moderno kuhinjo je primeren vgradni pomivalni stroj, prostostoječi pomivalni stroj pa lahko postavite kamorkoli blizu dovoda vode in ustreznega odtoka.

Širina in kapaciteta pomivalnega stroja

Na tržišču se pojavljata dva modela pomivalnega stroja – s širino 60 cm in širino 45 cm. Izbira je odvisna od prostora, ki ga imate na voljo, pa tudi od števila kompletov jedilnega servisa, ki jih želite naenkrat oprati

 • Pomivalni stroji s širino 60 cm – za večje kuhinje, sprejmejo lahko med 12 in 14 kompletov jedilnega servisa, primerni so za veliko družino
 • Pomivalni stroji s širino 45 cm – za manjše kuhinje, sprejmejo med 8 in 11 kompletov jedilnega servisa, primerni za 3 do 4 osebe
 • Namizni pomivalni stroji – primerni za 1 do 2 osebi, sprejmejo lahko med 4 in 6 kompletov jedilnega servisa

Poraba energije pri pomivalnih strojih - energijski razred

Pri vseh pomivalnih strojih je na energijski nalepki navedena poraba energije. Na njej boste našli tudi informacije o energijskem razredu. Pri pomivalnih strojih so najpogostejši naslednji energijski razredi A++ in A+++.

Poraba vode pomivalnega stroja v primerjavi s porabo pri pranju na roke

V primerjavi s klasičnim pranjem posode porabi pomivalni stroj le približno petino vode. Kar se tiče prihranka vode, je torej stroj gotovo varčnejša izbira. Sledi primerjava porabe vode pri pranju v pomivalnem stroju in pri pranju na roke.

Način pomivanja posode Povprečna poraba vode pri enem pranju*
Pomivanje posode na roke pod tekočo vodo Do 40 l
Pomivanje posode v koritu napolnjenem z vodo Do 30 l (posodo je treba tudi splakniti)
Pomivanje v pomivalnem stroju s širino 60 cm Okrog 12 l
Pomivanje v pomivalnem stroju s širino 45 cm Okrog 10 l

*Podatki v preglednici so zgolj informativne narave. Na podatke vpliva tudi stopnja umazanosti posode in število kosov, ki jih želimo oprati. Podatki glede porabe vode pomivalnega stroja smo izračunali ob predpostavki, da stroj v celoti napolnimo.

NAMIG!

Za večji prihranek vode prižgite vedno le v celoti napolnjen pomivalni stroj. Cenejši modeli pomivalnega stroja mogoče ne razpolagajo s funkcijo varčevanja z vodo in energijo v primeru polovične napolnjenosti stroja.

Glasnost pomivalnega stroja

Glasnost je enako kot poraba energije navedena na energijski nalepki pomivalnega stroja. Glede na to, da so kuhinje velikokrat povezane z dnevno sobo, glasnost stroja optimalno ne bi smela presegati 46 dB (decibelov). V primeru ločene kuhinje zadostujejo modeli z glasnostjo okrog 50 dB .

 • Pomivalni stroji do 44 dB – tihi pomivalni stroji višje cenovne kategorije, pomivanja se boste sicer zavedali, ne bo pa moteče
 • Pomivalni stroji med 45 in 48 dB – pomivalni stroji srednjega razreda, pomivanje je nekoliko glasnejše
 • Pomivalni stroji nad 48 dB – primerni za kuhinje, ki so ločene od ostalih prostorov

Kako izbrati vgradni pomivalni stroj?

Vgradni pomivalni stroj je v celoti usklajen z videzom kuhinje, sploh ga ni opaziti. Pri izbiri sta pomembna dva podatka:

 1. Vgradna širina pomivalnega stroja
 2. Vgradna globina pomivalnega stroja
NAMIG!

Če niste prepričani glede izbire, kupite pomivalni stroj z možnostjo vgradnje pod pult, ki lahko stoji samostojno, če pa iz njega odstranite nekaj kosov, se prelevi v vgradni pomivalni stroj.

Druge uporabne funkcije in tehnologije pomivalnih strojev

 • ECO program – program pomivanja za varčevanje z vodo in energijo, pomivanje traja dlje
 • AquaStop – zaščita, ki v primeru okvare zapre dovod vode pomivalnega stroja
 • VarioFlex – največja izkoriščenost pomivalnega stroja zaradi premišljene zasnove košar
 • FuzzyLogic/ šesti čut – sistem sam oceni stopnjo umazanosti posode in le-tej prilagodi pomivanje
 • HigienaPlus – odstrani do 99 % bakterij iz posode
 • AntiFingerPrint – površina stroja ni dovzetna za prstne odtise
 • Auto Dry/Door Opening - vrata se po končanem pomivanju sama odprejo
 • Zamik prižiga pomivalnega stroja
 • LED osvetlitev notranjosti pomivalnega stroja
 • Otroška varnostna ključavnica pomivalnega stroja
NAMIG!

Še vedno ne veste, kateri pomivalni stroj izbrati? Preglejte našo podrobno svetovalnico in si oglejte video vodič: Kako izbrati pomivalni stroj.

-28%
Bosch vgradni pomivalni stroj SMV46KX04E
16x

Bosch vgradni pomivalni stroj SMV46KX04E

639 €
454,90 €
Odlična cena

Bosch vgradni pomivalni stroj SMV46KX04E se uvršča v energijski razred E in omogoča pomivanje 13 pogrinjkov.

Dostava Mimovrste
Beko DVN05320W pomivalni stroj
5x

Beko DVN05320W pomivalni stroj

319,90 €

Prostostoječi pomivalni stroj Beko DVN05320W širine 60 cm je idealen pomočnik v gospodinjstvu, saj vas razbremeni vsakodnevnega pomivanja umazane posode. Kapaciteta pomivanja je 13 pogrinjkov in ob pomivanju porabi le 12,9 l vode.

Dostava Mimovrste
-17%
Bosch SGV2ITX22E vgradni pomivalni stroj
17x

Bosch SGV2ITX22E vgradni pomivalni stroj

480,90 €
399 €
Odlična cena

Popolnoma vgradni pomivalni stroj se uvršča v energijski razred E. Naenkrat lahko opere do 12 pogrinjkov. Odlikujejo ga prilagodljiva zgornja košara, zaščita pred izlivom vode AquaStop ter EcoSilence Drive invertni motor, ki poskrbi za energijsko varčno in tiho delovanje ter dolgo življenjsko dobo pomivalnega stroja. Lučka InfoLight projicirana na tla označuje, ali je pomivalni stroj vklopljen ali izklopljen.

Dostava Mimovrste
Beko DVN05320S pomivalni stroj
4x

Beko DVN05320S pomivalni stroj

319,99 €

Prostostoječi pomivalni stroj Beko DVN05320S se uvršča v energijski razred E. Navdušil vas bo s kapaciteto pomivanja 13 pogrinjkov, petimi programi pomivanja in štirimi različnimi temperaturami. Opremljen je tudi s funkcijo za polovično obremenitev, zamikom vklopa in otroško varnostno ključavnico.

Dostava Mimovrste
Gorenje GF63C popolnoma vgradni pomivalni stroj
30x

Gorenje GF63C popolnoma vgradni pomivalni stroj

499,90 €
469,99 €
Odlična cena
10% popusta na izbrane artikle s promo kodo GORENJE2207. Akcija velja do 4. 7. 2022 oz. do odprodaje zalog.
Popolnoma vgradni pomivalni stroj GF63C je primeren za pranje 16 pogrinjkov. Ponuja številne uporabne programe in funkcije, npr. hitro 15-minutno pomivanje, samodejni program, popolnoma prilagodljive košare in avtomatsko odpiranje vrat po koncu pomivanja. Izjemno varčen pomivalni stroj spada v energijski razred C.
Dostava Mimovrste
Beko DIN26420 vgradni pomivalni stroj
101x

Beko DIN26420 vgradni pomivalni stroj

345,90 €

Beko vgradni pomivalni stroj DIN26420 ima zmogljivost pomivanja 14 pogrinjkov. Ima 5 različnih temperatur in 6 programov pomivanja.

Dostava Mimovrste
Bosch SGV4HVX37E vgradni pomivalni stroj
31x

Bosch SGV4HVX37E vgradni pomivalni stroj

545,90 €
Odlična cena

Popolnoma vgradni pomivalni stroj Bosch ima zmogljivost pomivanja do 13 pogrinjkov. Zahvaljujoč motorju EcoSilence Drive deluje še posebej varčno in tiho, kar ga uvršča v energijski razred E. Opremljen je s funkcijo ExtraDry za temeljito sušenje posode, ki se težko suši, funkcijo za polovično polnjenje, zaščito pred izlivom vode AquaStop ter možnostjo prednastavitve časa vklopa. Izbirate lahko med šestimi programi pomivanja.

Dostava Mimovrste
Candy CDI 1L 38 vgradni pomivalni stroj
53x

Candy CDI 1L 38 vgradni pomivalni stroj

319,90 €
Odlična cena

Candy predstavlja popolnoma vgradni pomivalni stroj CDI 1L 38, ki deluje v energijskem razredu F in je zmožen oprati 13 servisov naenkrat.

Dostava Mimovrste
Gorenje GS541D10X pomivalni stroj
9x

Gorenje GS541D10X pomivalni stroj

439,90 €

Prostostoječi pomivalni stroj v energijskem razredu D za do 11 sklopov posode s 5 programi, vključno s samodejnim programom in ECO programom. Gorenje GS541D10X ima funkcijo Speedwash za skrajšanje programa in TotalDry samodejno odpiranje vrat. Inverterski motor.

Dostava Mimovrste
Candy CIB 3B4DFB vgradni pomivalni stroj

Candy CIB 3B4DFB vgradni pomivalni stroj

474,90 €

Vgradni pomivalni stroj Candy Brava CIB 3B4DFB z zmogljivostjo pomivanja 13 pogrinjkov se uvršča v B energijski razred in deluje z glasnostjo 43 dB. Za pomivanje ima na voljo 9 različnih programov, z najvišjo temperaturo pomivanja 75°C pa zagotavlja popolno higieno za vso družino.

Dostava Mimovrste
Gorenje GS671C60W pomivalni stroj
7x

Gorenje GS671C60W pomivalni stroj

509,90 €

Prostostoječi pomivalni stroj GS671C60W je primeren za pranje 16 standardnih pogrinjkov. Ponuja številne uporabne programe in funkcije, kot so Dodatna higiena, samočistilni program, TotalDry z avtomatskim odpiranjem vrat ter funkcija SpeedWash. Izjemno varčen pomivalni stroj spada v energijski razred C.

Dostava Mimovrste

Pomivalni stroji

Izbira pomivalnega stroja bo postala mačji kašelj. Svetovali vam bomo, katero znamko izbrati in kakšne tehnologije so na voljo.

Pomivalni stroji Electrolux in AEG

Priljubljeni pomivalni strojiElectrolux in AEG razpolagajo s funkcijo AirDry, ki ob koncu pranja odpre vata stroja in posodo varčno posuši s pomočjo gibanja zraka. Novejši modeli imajo tudi praktičen mehanizem ComfortLift®, ki spodnjo košaro dvigne, da se vam ni treba sklanjati.

Pomivalni stroji Bosch

Podjetje Bosch je en od najbolj priljubljenih proizvajalcev pralnih, sušilnih, lednic in pomivalnih strojev. Ravno pomivalni stroji Bosch razpolagajo s funkcijo IntensiveZone, ki zagotavlja višji pritisk pršenja vode. Tako bo stroj opral tudi zasušene in trdovratne ostanke. Zanimiva je tudi funkcija sušenja Zeolith®. Iz vlažnega zraka stroj s pomočjo naravnega materiala zeolita vpija toploto, s čimer hitro in učinkovito posuši posodo.

Prikaži več

Pomivalni stroji Whirlpool

Pomivalni stroji Whirpool>, enako kot pralni in sušilni stroji istega proizvajalca, razpolagajo s tehnologijo šestega čuta. Ta omogoča zaznavanje stopnje umazanosti posode in prilagajanje ciklusa pranja. Koristna je tudi funkcija polovičnega pranja samo zgornje ali samo spodnje košare.

Pomivalni stroji Beko

Pomivalni stroji Beko se ponašajo s pršilno šobo AquaIntense®, ki zagotavlja do 5× učinkovitejše pranje. Nekateri pomivalni stroji razpolagajo tudi s samočistilno tehnologijo EverClean™, ki poskrbi, da filter stroja ostane dlje časa čist.

Tablete za pomivalni stroj ali raje prašek oziroma gel za strojno pomivanje posode?

To je sedaj vprašanje. Prednost tablet za pomivalni stroj je zlasti preprosto doziranje, slabost velikokrat predstavlja slabši učinek pranja. Izbirate lahko med tabletami za pomivalni stroj iz praška (Finish) in tabletami z gelom (JAR), ki se preprosto raztopijo. Tablete za pomivalni stroj delimo na 3 osnovne vrste:

 1. Tablete za pomivalni stroj brez sredstva za izpiranje in soli
 2. Tablete za pomivalni stroj 2v1 s sredstvom za izpiranje
 3. Tablete za pomivalni stroj 3v1 s sredstvom za izpiranje in soljo

Pri prašku za pomivalni stroj se je treba soočiti z zahtevnejšim doziranjem, količino praška je treba pravilno oceniti, da se bo ves prašek raztopil, hkrati pa ga ne bo premalo. Po drugi strani pa prašek lahko opere zares trdovratno umazanijo in v kombinaciji s sredstvom za izpiranje in soljo poskrbi, da bo vaša posoda kristalno čista.

Zadnji je gel za pomivalni stroj (Somat), ki združuje prednosti tablet in praška za pomivalni stroj. Doziranje je preprosto, hkrati pa je primeren za pranje trdovratne umazanije. Poleg tega se dobro raztopi tudi pri nižjih temperaturah.

Zakaj bi morali uporabljati sol in sredstvo za izpiranje??

Poleg tablet, gela ali praška bi vedno morali uporabiti tudi sol in sredstvo za izpiranja, kar večina ljudi pozablja. Sol preprečuje nastanek apnenčastih usedlin, obenem ščiti pomivalni stroj in mehča vodo. Sredstvo za izpiranje poskrbi za lesk posode brez kapljic in sledi na kozarcih in posodi..

^ Na vrh

Ponudbo najcenejših izdelkov razvrščenih glede na ceno najdete v kategoriji ugodni pomivalni stroji.