Pomivalni stroji

Izbira pomivalnega stroja je odvisna od nekaj osnovnih dejavnikov. Pomembna je poraba energije, glasnost, poraba vode pa tudi Ň°irina in Ň°tevilo kompletov jedilnega servisa, ki jih lahko naenkrat operete v stroju. Svetovali vam bomo, kako pravilno izbrati pomivalni stroj.

PrikaŇĺi veńć

Vrste pomivalnih strojev

Poznamo nekaj osnovnih vrst pomivalnih strojev glede na kuhinjo, za katero je stroj namenjen. Za moderno kuhinjo je primeren vgradni pomivalni stroj, prostostojeńći pomivalni stroj pa lahko postavite kamorkoli blizu dovoda vode in ustreznega odtoka.

҆irina in kapaciteta pomivalnega stroja

Na trŇĺiŇ°ńću se pojavljata dva modela pomivalnega stroja ‚Äď s Ň°irino 60 cm in Ň°irino 45 cm. Izbira je odvisna od prostora, ki ga imate na voljo, pa tudi od Ň°tevila kompletov jedilnega servisa, ki jih Ňĺelite naenkrat oprati

 • Pomivalni stroji s Ň°irino 60 cm ‚Äď za veńćje kuhinje, sprejmejo lahko med 12 in 14 kompletov jedilnega servisa, primerni so za veliko druŇĺino
 • Pomivalni stroji s Ň°irino 45 cm ‚Äď za manjŇ°e kuhinje, sprejmejo med 8 in 11 kompletov jedilnega servisa, primerni za 3 do 4 osebe
 • Namizni pomivalni stroji ‚Äď primerni za 1 do 2 osebi, sprejmejo lahko med 4 in 6 kompletov jedilnega servisa

Poraba energije pri pomivalnih strojih - energijski razred

Pri vseh pomivalnih strojih je na energijski nalepki navedena poraba energije. Na njej boste naŇ°li tudi informacije o energijskem razredu. Pri pomivalnih strojih so najpogostejŇ°i naslednji energijski razredi A++ in A+++.

Poraba vode pomivalnega stroja v primerjavi s porabo pri pranju na roke

V primerjavi s klasińćnim pranjem posode porabi pomivalni stroj le pribliŇĺno petino vode. Kar se tińće prihranka vode, je torej stroj gotovo varńćnejŇ°a izbira. Sledi primerjava porabe vode pri pranju v pomivalnem stroju in pri pranju na roke.

Nańćin pomivanja posode Povpreńćna poraba vode pri enem pranju*
Pomivanje posode na roke pod tekońćo vodo Do 40 l
Pomivanje posode v koritu napolnjenem z vodo Do 30 l (posodo je treba tudi splakniti)
Pomivanje v pomivalnem stroju s Ň°irino 60 cm Okrog 12 l
Pomivanje v pomivalnem stroju s Ň°irino 45 cm Okrog 10 l

*Podatki v preglednici so zgolj informativne narave. Na podatke vpliva tudi stopnja umazanosti posode in Ň°tevilo kosov, ki jih Ňĺelimo oprati. Podatki glede porabe vode pomivalnega stroja smo izrańćunali ob predpostavki, da stroj v celoti napolnimo.

NAMIG!

Za veńćji prihranek vode priŇĺgite vedno le v celoti napolnjen pomivalni stroj. CenejŇ°i modeli pomivalnega stroja mogońće ne razpolagajo s funkcijo varńćevanja z vodo in energijo v primeru polovińćne napolnjenosti stroja.

Glasnost pomivalnega stroja

Glasnost je enako kot poraba energije navedena na energijski nalepki pomivalnega stroja. Glede na to, da so kuhinje velikokrat povezane z dnevno sobo, glasnost stroja optimalno ne bi smela presegati 46 dB (decibelov). V primeru lońćene kuhinje zadostujejo modeli z glasnostjo okrog 50 dB.

 • Pomivalni stroji do 44 dB ‚Äď tihi pomivalni stroji viŇ°je cenovne kategorije, pomivanja se boste sicer zavedali, ne bo pa moteńće
 • Pomivalni stroji med 45 in 48 dB ‚Äď pomivalni stroji srednjega razreda, pomivanje je nekoliko glasnejŇ°e
 • Pomivalni stroji nad 48 dB ‚Äď primerni za kuhinje, ki so lońćene od ostalih prostorov

Kako izbrati vgradni pomivalni stroj?

Vgradni pomivalni stroj je v celoti usklajen z videzom kuhinje, sploh ga ni opaziti. Pri izbiri sta pomembna dva podatka:

 1. Vgradna Ň°irina pomivalnega stroja
 2. Vgradna globina pomivalnega stroja
NAMIG!

ńĆe niste preprińćani glede izbire, kupite pomivalni stroj z moŇĺnostjo vgradnje pod pult, ki lahko stoji samostojno, ńće pa iz njega odstranite nekaj kosov, se prelevi v vgradni pomivalni stroj.

Druge uporabne funkcije in tehnologije pomivalnih strojev

 • ECO program ‚Äď program pomivanja za varńćevanje z vodo in energijo, pomivanje traja dlje
 • AquaStop ‚Äď zaŇ°ńćita, ki v primeru okvare zapre dovod vode pomivalnega stroja
 • VarioFlex ‚Äď najveńćja izkoriŇ°ńćenost pomivalnega stroja zaradi premiŇ°ljene zasnove koŇ°ar
 • FuzzyLogic/ Ň°esti ńćut ‚Äď sistem sam oceni stopnjo umazanosti posode in le-tej prilagodi pomivanje
 • HigienaPlus ‚Äď odstrani do 99 % bakterij iz posode
 • AntiFingerPrint ‚Äď povrŇ°ina stroja ni dovzetna za prstne odtise
 • Auto Dry/Door Opening - vrata se po konńćanem pomivanju sama odprejo
 • Zamik priŇĺiga pomivalnega stroja
 • LED osvetlitev notranjosti pomivalnega stroja
 • OtroŇ°ka varnostna kljuńćavnica pomivalnega stroja
NAMIG!

҆e vedno ne veste, kateri pomivalni stroj izbrati? Preglejte naŇ°o podrobno svetovalnico in si oglejte video vodińć: Kako izbrati pomivalni stroj.

-20%
Gorenje GF63C popolnoma vgradni pomivalni stroj

Gorenje GF63C popolnoma vgradni pomivalni stroj

549,90 ‚ā¨
439,90 ‚ā¨
Odlińćna cena

Popolnoma vgradni pomivalni stroj GF63C je primeren za pranje 16¬†pogrinjkov. Ponuja Ň°tevilne uporabne programe in funkcije, npr. hitro 15-minutno pomivanje, samodejni program, popolnoma prilagodljive koŇ°are in avtomatsko odpiranje vrat po koncu pomivanja. Izjemno varńćen pomivalni stroj spada v¬†energijski razred¬†C.

Dostava Mimovrste
Bosch SMV4HVX37E vgradni pomivalni stroj
24x

Bosch SMV4HVX37E vgradni pomivalni stroj

629 ‚ā¨
601,33 ‚ā¨

Vgradni pomivalni stroj energijskega razreda E s¬†6¬†programi za 13¬†pogrinjkov. Bosch SMV4HVX37E ima izbirno funkcijo za dodatno suŇ°enje in pametno upravljanje pomivalnega stroja na daljavo s¬†pomońćjo aplikacije Home Connect. Funkcija Priljubljen program prinaŇ°a lastne kombinacije programa in dodatne funkcije z¬†enim dotikom.

Dostava Mimovrste
-18%
Bosch SMV2ITX22E vgradni pomivalni stroj
3x

Bosch SMV2ITX22E vgradni pomivalni stroj

469 ‚ā¨
379,90 ‚ā¨
Odlińćna cena

Popolnoma vgradni pomivalni stroj SMV2ITX22E je primeren za pomivanje 12¬†standardnih pogrinjkov. Ponuja pet programov pomivanja ter Ň°tevilne uporabne funkcije, kot so dodatna funkcija za temeljito suŇ°enje posode, po viŇ°ini nastavljiva zgornja koŇ°ara ter povezljivost z¬†mobilno aplikacijo HomeConnect. Pomivalni stroj spada v¬†energijski razred¬†E.

Dostava Mimovrste
Bosch SPV2IKX10E pomivalni stroj, vgradni
9x

Bosch SPV2IKX10E pomivalni stroj, vgradni

479 ‚ā¨
454,94 ‚ā¨

Vgradni pomivalni stroj energijskega razreda F s¬†petimi programi za devet pogrinjkov. Bosch SPV2IKX10E ima izbirno funkcijo za dodatno suŇ°enje in moŇĺnost pametnega upravljanja na daljavo s¬†pomońćjo aplikacije Home Connect. Funkcija Priljubljen program prinaŇ°a lastne kombinacije programa in dodatne funkcije z¬†enim dotikom.

Dostava Mimovrste
Candy Brava CDIMN 2D 622 PB vgradni pomivalni stroj
1x

Candy Brava CDIMN 2D 622 PB vgradni pomivalni stroj

401,38 ‚ā¨
Zadnji kos!

Candy vgradni pomivalni stroj CDIMN 2D 622 PB ima zmogljivost pomivanja 16 pogrinjkov in 9 programov. Spada v energijski razred A++.

Dostava Mimovrste
-19%
Bosch SMV4HTX24E pomivalni stroj, vgradni
7x

Bosch SMV4HTX24E pomivalni stroj, vgradni

559,90 ‚ā¨
449,90 ‚ā¨
Odlińćna cena

Popolnoma vgradni pomivalni stroj SMV4HTX24E je primeren za pomivanje 12¬†standardnih pogrinjkov. Ponuja Ň°est programov pomivanja ter Ň°tevilne uporabne funkcije, kot so dodatna funkcija za temeljito suŇ°enje posode, prilagodljive koŇ°are za enostavno polnjenje ter povezljivost z¬†mobilno aplikacijo HomeConnect. Varńćen pomivalni stroj spada v¬†energijski razred¬†E.

Dostava Mimovrste
-20%
Gorenje GV671C60 pomivalni stroj, vgradni
19x

Gorenje GV671C60 pomivalni stroj, vgradni

599,90 ‚ā¨
476,25 ‚ā¨

Popolnoma vgradni pomivalni stroj GV671C60 je primeren za pranje 16¬†standardnih pogrinjkov. Ponuja Ň°tevilne uporabne programe in funkcije, npr. hitro 15-minutno pomivanje, samodejni program, popolnoma prilagodljive koŇ°are in avtomatsko odpiranje vrat po koncu pomivanja. Izjemno varńćen pomivalni stroj spada v¬†energijski razred¬†C.

Dostava Mimovrste
-31%
Candy CDIH 2D949 pomivalni stroj
12x

Candy CDIH 2D949 pomivalni stroj

529,90 ‚ā¨
360,78 ‚ā¨

Vgradni pomivalni stroj Candy CDIH 2D949 ima zmogljivost pomivanja devet pogrinjkov in se uvrŇ°ńća se v¬†energijski razred E. Zaradi svojih prirońćnih dimenzij je primeren predvsem za manjŇ°e kuhinje.

Dostava Mimovrste
-29%
Gorenje GS620E10S pomivalni stroj, prostostojeńći

Gorenje GS620E10S pomivalni stroj, prostostojeńći

469,90 ‚ā¨
329,90 ‚ā¨
Odlińćna cena

Prostostojeńći pomivalni stroj GS620E10S lahko opere do 14¬†pogrinjkov naenkrat. Ponuja pet programov pomivanja ter Ň°tevilne uporabne funkcije, npr. samońćistilni filter, odlińćno suŇ°enje posode in optimizacijo pomivanja pri uporabi tablet 3v1. Spada v¬†energijski razred¬†E.

Dostava Mimovrste
VOX electronics pomivalni stroj LC 13A1E-B E
1x

VOX electronics pomivalni stroj LC 13A1E-B E

299,99 ‚ā¨
290,71 ‚ā¨
Zadnji kos!

Praktińćni VOX pomivalni stroj LC 13A1E-B E je primeren za pranje 13¬†standardnih pogrinjkov, ki jih ońćisti s¬†6¬†razlińćnimi programi.

Dostava Mimovrste
-24%
Gorenje GV631E60 pomivalni stroj, vgradni
12x

Gorenje GV631E60 pomivalni stroj, vgradni

439,90 ‚ā¨
334 ‚ā¨

Dodelan vgradni pomivalni stroj v¬†energijskem razredu E za do 13¬†pogrinjkov s¬†5¬†programi, vkljuńćno z¬†samodejnim in ECO programom. Gorenje GV631E60 ima funkcijo Speedwash za skrajŇ°anje programa in funkcijo ExtraDry suŇ°enja.

Dostava Mimovrste
-20%
Gorenje GS671C60X pomivalni stroj, prostostojeńći
4x

Gorenje GS671C60X pomivalni stroj, prostostojeńći

689,90 ‚ā¨
551,21 ‚ā¨

Prostostojeńći pomivalni stroj GS671C60X lahko opere do 16¬†pogrinjkov naenkrat, zahvaljujońć izjemni varńćnosti pa se uvrŇ°ńća v¬†energijski razred C. Ponuja pet programov pomivanja ter Ň°tevilne uporabne funkcije, npr. samońćistilni program, polovińćni program, avtomatsko odpiranje vrat in program za dodatno higieno.

Dostava Mimovrste

Pomivalni stroji

Izbira pomivalnega stroja bo postala mańćji kaŇ°elj. Svetovali vam bomo, katero znamko izbrati in kakŇ°ne tehnologije so na voljo.

Pomivalni stroji Electrolux in AEG

Priljubljeni pomivalni strojiElectrolux in AEG razpolagajo s funkcijo AirDry, ki ob koncu pranja odpre vata stroja in posodo varńćno posuŇ°i s pomońćjo gibanja zraka. NovejŇ°i modeli imajo tudi praktińćen mehanizem ComfortLift¬ģ, ki spodnjo koŇ°aro dvigne, da se vam ni treba sklanjati.

Pomivalni stroji Bosch

Podjetje Bosch je en od najbolj priljubljenih proizvajalcev pralnih, suŇ°ilnih, lednic in pomivalnih strojev. Ravno pomivalni stroji Bosch razpolagajo s funkcijo IntensiveZone, ki zagotavlja viŇ°ji pritisk prŇ°enja vode. Tako bo stroj opral tudi zasuŇ°ene in trdovratne ostanke. Zanimiva je tudi funkcija suŇ°enja Zeolith¬ģ. Iz vlaŇĺnega zraka stroj s pomońćjo naravnega materiala zeolita vpija toploto, s ńćimer hitro in uńćinkovito posuŇ°i posodo.

PrikaŇĺi veńć

Pomivalni stroji Whirlpool

Pomivalni stroji Whirpool>, enako kot pralni in suŇ°ilni stroji istega proizvajalca, razpolagajo s tehnologijo Ň°estega ńćuta. Ta omogońća zaznavanje stopnje umazanosti posode in prilagajanje ciklusa pranja. Koristna je tudi funkcija polovińćnega pranja samo zgornje ali samo spodnje koŇ°are.

Pomivalni stroji Beko

Pomivalni stroji Beko se ponaŇ°ajo s prŇ°ilno Ň°obo AquaIntense¬ģ, ki zagotavlja do 5√ó uńćinkovitejŇ°e pranje. Nekateri pomivalni stroji razpolagajo tudi s samońćistilno tehnologijo EverClean‚ĄĘ, ki poskrbi, da filter stroja ostane dlje ńćasa ńćist.

Tablete za pomivalni stroj ali raje praŇ°ek oziroma gel za strojno pomivanje posode?

To je sedaj vpraŇ°anje. Prednost tablet za pomivalni stroj je zlasti preprosto doziranje, slabost velikokrat predstavlja slabŇ°i uńćinek pranja. Izbirate lahko med tabletami za pomivalni stroj iz praŇ°ka (Finish) in tabletami z gelom (JAR), ki se preprosto raztopijo. Tablete za pomivalni stroj delimo na 3 osnovne vrste:

 1. Tablete za pomivalni stroj brez sredstva za izpiranje in soli
 2. Tablete za pomivalni stroj 2v1 s sredstvom za izpiranje
 3. Tablete za pomivalni stroj 3v1 s sredstvom za izpiranje in soljo

Pri praŇ°ku za pomivalni stroj se je treba soońćiti z zahtevnejŇ°im doziranjem, kolińćino praŇ°ka je treba pravilno oceniti, da se bo ves praŇ°ek raztopil, hkrati pa ga ne bo premalo. Po drugi strani pa praŇ°ek lahko opere zares trdovratno umazanijo in v kombinaciji s sredstvom za izpiranje in soljo poskrbi, da bo vaŇ°a posoda kristalno ńćista.

Zadnji je gel za pomivalni stroj (Somat), ki zdruŇĺuje prednosti tablet in praŇ°ka za pomivalni stroj. Doziranje je preprosto, hkrati pa je primeren za pranje trdovratne umazanije. Poleg tega se dobro raztopi tudi pri niŇĺjih temperaturah.

Zakaj bi morali uporabljati sol in sredstvo za izpiranje??

Poleg tablet, gela ali praŇ°ka bi vedno morali uporabiti tudi sol in sredstvo za izpiranja, kar veńćina ljudi pozablja. Sol prepreńćuje nastanek apnenńćastih usedlin, obenem Ň°ńćiti pomivalni stroj in mehńća vodo. Sredstvo za izpiranje poskrbi za lesk posode brez kapljic in sledi na kozarcih in posodi..

^ Na vrh

Ponudbo najcenejŇ°ih izdelkov razvrŇ°ńćenih glede na ceno najdete v kategoriji ugodni pomivalni stroji.