Kako izbrati ventilator?

V vročih dneh je dober ventilator za naše udobje neprecenljiv. Še posebej, če živimo v mestu. Ventilator prinaša osvežujočo sapico prijetno hladnega zraka. Kako izbrati ventilator, ki bo resnično izpolnil naše zahteve?

Osvežujoča sapica nas rešuje med vročino.

Osvežujoča sapica nas rešuje med vročino.

Osnovne vrste ventilatorjev

  1. Namizni
  2. Stoječi
  3. Stropni

Učinkovito prezračevanje

Ko poleti temperature zrastejo ali padejo, boste morda želeli izkoristiti možnost spreminjanja stopnje prezračevanja. Zato sezite po ventilatorju z več hitrostmi. Tri so običajno dovolj, lahko pa izberete tudi ventilatorje s petimi hitrostmi. K učinkovitemu prezračevanju in pokritosti čim večjega prostora pripomore tudi možnost prilagajanja naklona ventilatorja in širokega obsega vrtenja.

Glasnost delovanja

Če v vročih poletnih dneh radi zadremate, izberite ventilator s funkcijo »spanja« ali nastavljivim časovnikom za samodejni izklop. Da pa bi naprava v tem primeru dejansko izpolnila svoj namen, je glasnost njenega delovanja odločilnega pomena. Izjemno nizka glasnost se giblje okoli 35dB (A).

Z nizko glasnostjo delovanja in elegantnim dizajnom bo osvežitev še bolj prijetna.

Z nizko glasnostjo delovanja in elegantnim dizajnom bo osvežitev še bolj prijetna.

Udobje in varnost

Še bolj prijetno uporabo ventilatorja vam bo zagotovilo daljinsko upravljanje. Za enostavno rokovanje in umestitev v prostor pred nakupom preverite ne le mere naprave, temveč tudi dolžino napajalnega kabla. Očitna zahteva je tudi varnost ventilatorja. To zagotavlja zaščitna mreža, stabilna osnova in zaščita pred pregrevanjem.

Dizajn

Sodobni ventilatorji so lahko eleganten dodatek v vašem bivalnem prostoru. Zanimivi so stebričasti ventilatorji brez lopatic. Dodana vrednost takšnih ventilatorjev je izredno tiho delovanje.

Stropni ventilator

Stropni ventilator je poseben zaradi fiksne namestitve, zato se osredotočite na izbiro modela, ki bo resnično skladen z notranjostjo vašega bivalnega prostora. Poleg tega ponuja funkcijo zimskega delovanja. Iz spodnjega dela prostora sesa hladen zrak in k stropu pošilja toplega, ki se zadržuje v zgornjem delu prostora. Tovrstno delovanje znižuje stroške ogrevanja tudi do 30 odstotkov.

Preverite tudi kategorije