Kako izbrati sokovnik?

Vsak požirek svežega sadnega soka vas bo zjutraj napolnil z novo energijo, dvignil vaše razpoloženje in počutili se boste odlično. To je zanesljiv recept za začetek dneva. Sveži sadni in zelenjavni sokovi so za zdrav življenjski slog nepogrešljivi. Kako zagotoviti, da boste izbrali pravi sokovnik zase?

Svež sadni sok je čudovit del zdravega načina življenja.

Svež sadni sok je čudovit del zdravega načina življenja.

Merila izbire

  • Katero sadje in zelenjavo najpogosteje uporabljate
  • Enostavno čiščenje
  • Velikost polnilne odprtine
  • Dvofazno ožemanje
  • Električna moč
  • Glasnost delovanja
  • Posebne funkcije

Kakšen sok najraje pijete?

Najprej premislite, kakšen sok najpogosteje pripravljate. Vrsto sokovnika izberite glede na sadje ali zelenjavo, ki ju najpogosteje uporabljate. Klasičen centrifugalni sokovnik je primeren za trše surovine, kot na primer korenasto zelenjavo. Za grozdne sadeže in agrume je bolj primeren vijačni sokovnik.

Enostavno čiščenje

Ključna lastnost sokovnika je enostavno čiščenje. Če je rokovanje z napravo enostavno in jo po uporabi lahko preprosto razstavite, posamezne dele pa operete v pomivalnem stroju, potem je to resnično dobra izbira. Dnevno ga boste z veseljem uporabljali in bo tako dobra naložba v vaše zdravje.

Manj časa v kuhinji

Pomembno je, da bo nova kuhinjska naprava dejansko vaš kuhinjski pomočnik in bo pripomogla k temu, da boste v kuhinji prebili manj časa. Velika polnilna odprtina, v katero lahko vstavite cele plodove in se vam ni treba ukvarjati z rezanjem sadja in zelenjave na koščke, je več kot praktična.

Sokovniki z velikimi odprtinami za polnjenje so praktični

Sokovniki z velikimi odprtinami za polnjenje so praktični

Več soka in vitaminov

Če je za vas odločilnega pomena kakovost živil, ki jih sveže iztisnjen sok vsebuje, potem izberite vijačni sokovnik z nizkimi obrati. Vrtljiv vijak sadje in zelenjavo najprej na grobo zmelje in šele nato iz njiju iztisne sok, ki tako ohrani več vitaminov in encimov. Dvofazno ožemanje ustvarja manj odpadkov in daje več svežega soka.

Nizka poraba in priročno delovanje

Pri izbiri ne pozabite preveriti moč sokovnika, ki označuje njegovo porabo energije. Preverite tudi glasnost naprave. Tik aparat vam pride prav, če svež sok pripravljate zjutraj, ko ostali družinski člani še spijo.

Posebne funkcije

Nekateri sokovniki ponujajo še druge posebne funkcije. Družina z otroki bo gotovo uporabljala funkcijo homogenizacije, ki lahko drobi hrano ter izdeluje pire, zamrznjene pulpe ali na primer orehovo maslo.

Preverite tudi:

Najbolj prodajani sokovniki