Naši svetovalci vam bodo o nakupu z veseljem svetovali po telefonu med delavniki od 8.00 do 12.00 in od 12.30 do 16.00 na telefonski številki 045811605

Hladilci zraka niso primerni le za začetek poletja, temveč tudi za preostali del leta. V primerjavi s klimatsko napravo lahko hladilci zraka dosežejo znižanje temperature v prostoru le za nekaj stopinj, omogočajo pa poleg rahlega hlajenja tudi čiščenje in vlaženje zraka. Kako delujejo hladilci zraka in kakšne so njihove prednosti oziroma slabosti? Pomagali vam bomo pri izbiri.

Prikaži več

Kako deluje hladilec zraka?

Hladilce zraka pogosto uvrščamo med ventilatorje in prenosne klimatske naprave. Hladilci poskušajo združiti najboljše lastnosti obeh kategorij in kombinacijo ponuditi uporabnikom.

Prednosti in slabosti hladilcev zraka

+ Hladilci zraka imajo več funkcij od klasičnih ventilatorjev, v primerjavi s prenosnimi klimatskimi napravami pa so cenovno dostopnejši. - Glede na nižjo nabavno ceno je treba v primerjavi s prenosno klimatsko napravo računati na znatno nižji učinek hlajenja (realno znižanje temperature v času ekstremne vročine znaša pri hladilcih zraka približno 5 stopinj).
+ Poleg funkcije hlajenja razpolagajo hladilci zraka tudi s funkcijo ioniziranja (čiščenja) in vlaženja zraka. Naprednejši modeli imajo tudi funkcijo gretja (za uporabo v zimskih mesecih). - Manjša ponudba programov sušenja kot pri prostostoječem sušilnem stroju
+ Za razliko od prenosnih klimatskih naprav hladilci zraka ne potrebujejo cevi za odvajanje toplega zraka ven iz sobe. - Večja poraba vode
Potrebujete pomoč pri izbiri?

Če se odločate med hladilcem zraka in klimatsko napravo, premislite o pogojih v prostoru, kjer napravo nameravate uporabljati. Če gre za prostor, kjer vlaga presega 50 %, bo primerna klimatska naprava. V nasprotju s tem bo v prostorih z vlago nižjo od 50 % primernejša rešitev hladilec zraka.

Na kaj se je treba osredotočiti pri izbiri hladilca zraka?

  • Zmogljivost hlajenja – višja kot je zmogljivost hlajenja, hitrejše bo hlajenje prostora.
  • Funkcije – Med osnovne funkcije sodi ventiliranje, hlajenje, vlaženje in čiščenje zrak, naprednejši modeli služijo tudi kot toplozračni ventilatorji (grelniki) primerni za zimo.
  • Prostornina posode za led/vodo – pogosto spregledan podatek, ki pa ga ni priporočljivo prezreti. Velikost posode za led ali vodo določa, kako pogosto boste morali vodo/led dodajati.
  • Pričakovanja – Ne pozabite, da z vidika zmogljivosti hlajenja hladilec ne morete primerjati s prenosnimi ali klasičnimi klimatskimi napravami. Iz zdravstvenih vidikov pa je vendarle splošno priporočeno znižanje temperature za največ 6 stopinj glede na okolico, kar lahko zagotovijo tudi hladilci.
shumee Naprava za hlajenje zraka 120 W 8 L 385 m³/h 37,5x35x94,5 cm

shumee Naprava za hlajenje zraka 120 W 8 L 385 m³/h 37,5x35x94,5 cm

134 €
Brezplačna dostava
Odprodaja

Prenosna 3 v 1 naprava za hlajenje zraka je učinkovit ventilator, ki vam bo zagotovil hladen zrak. Lahko se uporablja tudi kot vlažilec za reguliranje vlage ob suhih zimskih dnevih. Hladilni učinek je dosežen z izhlapevanjem vode/ledu iz 8-litrskega rezervoarja, na okolju prijazen način (brez freono

Partner: Shumee
LocoShark Mini prenosna klima
96x

LocoShark Mini prenosna klima

39,99 €
Brezplačna dostava
Odprodaja

Mini prenosna klima je prenosna klimatska naprava, ki hladi, čisti, filtrira in vlaži zrak okoli vas. Odlična rešitev za vroče neklimatizirane prostore kot so vaša pisarna, spalnica, apartma na morju, avtodom ali kamp prikolica. Preprosto dodate vodo v napravo in ta začne oddajati …

Partner: DTM Natura
Adler AD7919 hladilec zraka 3v1, USB/4 x AA 1,5 V
2x

Adler AD7919 hladilec zraka 3v1, USB/4 x AA 1,5 V

27 €

Večnamenski zračni hladilnik 3 v 1 se ponaša s funkcijami hlajenja, vlaženja in enakomernega čiščenja zraka, zaradi česar je odličen dodatek k vsaki pisarni in stanovanju. Izbirate lahko med 2 hitrostma pretoka zraka. Deluje na dva načina: preko kabla USB ali štirih baterij AA.

Dostava Mimovrste
Lanaform Breezy Cube prenosni ohlajevalnik zraka
21x

Lanaform Breezy Cube prenosni ohlajevalnik zraka

49,90 €
Odlična cena

Lanaform Breezy Cube je priročen ohlajevalnik zraka z dometom 2 metrov. Hkrati vam lahko služi tudi kot nočna LED lučka. Deluje na osnovi naravnega izhlapevanja. Indikator vas opozori, kdaj je potrebno polnjenje ali zamenjava filtra. Ima tudi funkcijo časovnika.

Dostava Mimovrste
Adler AD7921 hladilec zraka 3v1, 5,5 l
9x

Adler AD7921 hladilec zraka 3v1, 5,5 l

71,19 €
59,90 €
Zadnji kos!

Večnamenski zračni hladilnik 3 v 1 se ponaša s funkcijami hlajenja, vlaženja in enakomernega čiščenja zraka, zaradi česar je odličen dodatek k vsaki pisarni in stanovanju. Izbirate lahko med 3 hitrostmi pretoka zraka. 5,5-litrski rezervoar za vodo poskrbi za večurno vlaženje zraka, priloženi daljinski upravljalnik pa omogoča enostavno upravljanje na daljavo.

Dostava Mimovrste
Adler AD7922 hladilec zraka 3v1, 6 l
16x

Adler AD7922 hladilec zraka 3v1, 6 l

99,90 €
Odlična cena

Večnamenski zračni hladilnik 3 v 1 se ponaša s funkcijami hlajenja, vlaženja in enakomernega čiščenja zraka, zaradi česar je odličen dodatek k vsaki pisarni in stanovanju. Izbirate lahko med 3 hitrostmi pretoka zraka. Vgrajen ima 6-litrski rezervoar za vodo, zahvaljujoč kateremu lahko več ur učinkovito vlaži zrak.

Dostava Mimovrste
Camry CR7920 hladilnik zraka 4v1, 8 l - Odprta embalaža

Camry CR7920 hladilnik zraka 4v1, 8 l - Odprta embalaža

75,61 €
Odprta embalaža

Večnamenska klimatska naprava 4 v 1 se ponaša s funkcijami hlajenja, vlaženja čiščenja in ionizacije zraka, zaradi česar je odličen dodatek k vsaki pisarni in stanovanju. Izbirate lahko med 3 hitrostmi pretoka zraka. 8-litrski rezervoar za vodo poskrbi za večurno vlaženje zraka, priloženi daljinski upravljalnik pa omogoča enostavno upravljanje na daljavo. Artikel ima odprto embalažo in je bil lahko uporabljen.

Dostava Mimovrste
shumee Prenosna klimatska naprava 80 W 12 L 496 m³/h

shumee Prenosna klimatska naprava 80 W 12 L 496 m³/h

103 €
Brezplačna dostava
Odprodaja

Ta prenosna klimatska naprava je učinkovita prenosna naprava, ki lahko v veliki meri izboljša temperaturo vaših notranjih prostorov. Ta prenosna klimatska naprava predstavlja pametno kombinacijo prezračevanja in hlajenja, saj bo v prostor vnesla hladen zrak. Hladilni učinek je dosežen z uparjevanjem

Partner: Shumee
shumee Prenosni hladilec zraka ventilator čistilec vlažilec zraka 8 L

shumee Prenosni hladilec zraka ventilator čistilec vlažilec zraka 8 L

103 €
Brezplačna dostava
Odprodaja

Ta prenosni hladilec zraka je učinkovit prenosni ventilator, ki lahko na ugoden način zniža temperaturo in izboljša kakovost zraka v srednje velikih notranjih prostorih. Prenosni hladilec zraka združuje funkcijo za prezračevanje in hlajenje, v prostor pa vnaša vetrič hladnega zraka. Hladilni učinek

Partner: Shumee

Hladilci zraka

V spletni trgovini mimovrste izberite hladilec zraka in se ob prijetnem vlaženju zraka ohladite kar v udobju vašega doma. Na zalogi imamo priljubljene znamke hladilcev zraka, kot so Qlima, Iskra, Vivax in številne druge.

^ Nazaj na vrh

Ponudbo najcenejših izdelkov razvrščenih glede na ceno najdete v kategoriji ugodni hladilci zraka.