Aparati za pripravo jogurta

Bi radi pripravili jogurt po lastnem okusu, in to kar doma? V ta namen obstajajo aparati za pripravo jogurta. Kako delujejo, s katerimi funkcijami razpolagajo in katere lastnosti je pametno upoštevati pri izbiri? Svetovali vam bomo!

Prikaži več

Kako delujejo aparati za pripravo jogurta?

Glavna funkcija aparatov za pripravo jogurta je ustvarjanje idealnega okolja za zorenje jogurta, ki je sestavljen iz mleka in jogurtove kulture. Sestavine vlijete v posodice in postavite v aparat za pripravo jogurta, čez nekaj ur bo domači jogurt narejen.

NAMIG!

V aparatu za pripravo sladoleda lahko na podoben način pripravite domači sladoled. Svež in dišeč kruh lahko spečete v aparatu za peko kruha.

Kako izbrati aparat za pripravo jogurta?

Pri izbiri upoštevajte prostornino in število stekleničk ter zmogljivost aparata, uporabljeni material in druge dodatne funkcije.

Prostornina in število stekleničk aparata za pripravo jogurta

Prostornina posode za pripravo jogurta določa, koliko jogurta lahko pripravimo.

  • Aparat za pripravo jogurta z eno posodo – manj pogosta oblika, jogurt pripravimo v eni večji posodi in nato razdelimo v več manjših stekleničk za shranjevanje.
  • Aparat za pripravo jogurta z več posodami – najpogostejša oblika, aparat vsebuje lončke ali stekleničke, namenjene zorenju in shranjevanju jogurta.

Prostornina aparata za pripravo jogurta z eno posodo običajno znaša približno 1 liter.

→ Skupna prostornina aparata za pripravo jogurta z več posodami se običajno giblje med 1 in 2 litra. Število stekleničk je lahko različno, najpogosteje aparati vsebujejo med 6 in 14 stekleničk, vsaka lahko sprejme od 120 do 250 g jogurta.

Moč aparata za pripravo jogurta

Moč aparata vpliva na porabo električne energije in čas priprave jogurta. Običajno velja, da večja kot je prostornina, večja bo tudi moč aparata za pripravo jogurta.

→ Navajamo jo v W (wattih). Navadno znaša moč aparatov za pripravo jogurta nekje med 20 in 30 W.

Praktične funkcije in dodatki aparatov za pripravo jogurta

  • Zaslon – za preprosto upravljanje in pregledno spremljanje postopka zorenja jogurta.
  • Pokrov – idealen je pokrov iz prosojnega materiala, saj lahko opazujemo potek zorenja jogurta.
  • Časovnik – poskrbi za natančno nastavitev želenega časa zorenja.
  • Samodejni izklop – ko se postopek priprave jogurta zaključi, se aparat izklopi.
  • Zvočni ali svetlobni signal – opozarja, da se je postopek priprave jogurta zaključil.

Aparati za pripravo jogurta in sira

Nekateri aparati za pripravo jogurta omogočajo tudi pripravo sira. Običajno gre za aparate z večjo močjo.

Aparati za pripravo jogurta z nastavljivo temperaturo

Aparati z nastavljivo temperaturo omogočajo ročno nastavitev temperature za zorenje jogurta. Ta funkcija je primerna zlasti za bolj izkušene uporabnike. Če temperaturo nastavimo napačno, jogurt ne bo zorel oziroma bo prehitro zorel.

NAMIG!

Po potrebi je mogoče dokupiti dodatno opremo za aparate za pripravo jogurta, na primer rezervne stekleničke, pokrovčke ali druge potrebščine.

Clatronic aparat za pripravo jogurta JM3344
30x

Clatronic aparat za pripravo jogurta JM3344

23,99 €
Zadnji kos!

CLATRONIC JM 3344 aparat za pripravo jogurta ima prostora za 7 kozarčkov s prostornino 150 ml, s katerimi lahko na enkrat naredite do 1 litra domačega okusnega jogurta. Moč: 14 W.

Dostava Mimovrste
Ariete aparat za pripravo jogurta Yogurella 617
9x

Ariete aparat za pripravo jogurta Yogurella 617

27,20 €
Brezplačna dostava

Če iščete gospodinjske aparate po najugodnejših cenah, ne spreglejte aparata Ariete 617 Yogurella, za pripravo slastnih jogurtovih napitkov.

Dostava Mimovrste
Ariete aparat za pripravo sira in jogurta
22x

Ariete aparat za pripravo sira in jogurta

76,69 €
Brezplačna dostava

Aparat za pripravo sira in jogurta Ariete je idealen kuhinjski pripomoček za vse ljubitelje mlečnih izdelkov. Notranja posoda ima zaščitni sloj proti prijemanju in je enostavna za čiščenje. Deluje z močjo 500 W in ponuja 6 samodejnih programov za pripravo različnih vrst sira in jogurta.

Dostava Mimovrste
Cuisinart Cuisinart YM400E aparat za jogurt in sir
2x

Cuisinart Cuisinart YM400E aparat za jogurt in sir

64,99 €

Cuisinart YM400E je priročen aparat, ki je preprost za uporabo in vzdrževanje ter vam omogoča pripravo svežih jogurtov in sirov. Poleg aparata je priloženih šest 125-ml steklenih posodic s pokrovi za jogurt, dve 250-ml plastični posodici s pokrovoma za sir in dve cedili.

Dostava Mimovrste

Aparati za pripravo jogurta

Želite pripraviti sveže domače jogurte najrazličnejših okusov? V spletni trgovini Mimovrste.si si lahko izberete aparat za pripravo jogurta.

V ponudbi imamo aparate za pripravo jogurta s prostornino med 1 in 2 litra in različnim številom stekleničk ali plastičnih lončkov. Izbirate lahko med aparati za pripravo jogurta različnih znamk, kot so Ariete, GUZZANTI in druge.

^ Nazaj na vrh