Nakupovalni nasveti - Vrt in orodje

Kako izbrati čistilnik za okna?

Ali se sprašujete, kako izboljšati čiščenje oken in kako to naredite tudi brez vedra vode ali časopisa in skoraj brez truda? Preizkusite električni čistilnik. Včasih se imenuje tudi sesalec za okna ali akumulatorski čistilnik.


Kako izbrati žar?

Poletje je v naših krajih relativno kratko in zato ga želimo čim bolj izkoristiti. Hrana, pripravljena zunaj na žaru, ponuja priložnost, da se lahko s prijatelji in družino usedemo zunaj na soncu in uživamo v dobrotah z žara. Toda kateri žar izbrati, če je ponudba tako široka?


Kako izbrati vrtno kosilnico?

Pogon, način in širina košnje ali kakovost konstrukcije – pri izbiri vrtne kosilnice morate upoštevati kar nekaj ključnih parametrov. V tem vodiču se bomo posvetili vsem.


Kako izbrati akumulatorski vijačni vrtalnik in akumulatorski vrtalnik?

Akumulatorski vijačnik je pravzaprav akumulatorski vrtalnik z manjšo močjo. Oba sta večnamenski orodji, ki ju lahko jih uporabite za vrtanje, vijačenje in mešanje barv, z dodatki pa lahko iz obeh naredite brusilnik. Osnovni del je akumulator, ki nadomešča električni kabel in predstavlja vir energije.


Kako izbrati snežno frezo?

Izognite se napornemu kidanju snega in pretresenemu pogledu soseda, ki mu je ravnokar spodrsnilo na vašem slabo očiščenem dovozu. Snežna freza olajša delo mnogim gospodinjstvom, saj je kidanje snega veliko lažje. Če razmišljate o nakupu tega izdelka, imamo za vas nekaj nasvetov, kako izbrati ustreznega za vaše potrebe.


Kako izbrati visokotlačni čistilnik?

Visokotlačni čistilnik vam bo v pomoč pri številnih delih okoli hiše in na vrtu. Z lahkoto boste oprali avto, blatno kolo ali umazano kosilnico. Ploščice in pot do hiše bodo videti kot nove. Lahko ga uporabite tudi za čiščenje fasade ali ograje.


Nega trate

S košnjo vzdržujete zahtevano višino različnih vrst trave. Z redno in ustrezno košnjo podpirate razvoj poganjkov in tako dosežete zadostno rast in kakovost travne površine. Različne vrste trave se na intenzivnost in višino košnje odzivajo različno. Pogostost košnje je odvisna od vrste in funkcije trate, vremena in podnebja.


Izbira pravega bazena in sredstev za nego bazenske vode

Za poletno ohladitev v zavetju doma se najbolj prileže kar domači bazen. Poznamo več vrst bazenov, primarno pa jih ločimo na vgradne bazene in prostostoječe bazene. V tem nakupovalnem vodiču bomo pisali predvsem o slednjih, saj je montaža hitrejša in predvsem bolj preprosta.


Kako izbrati pravi IR panel?

Ogrevanje z IR paneli je v zadnjih letih tako v Sloveniji kot tudi v ostalih razvitih deželah sveta postalo zelo prepoznavna in zaželena oblika ogrevanja, saj gre za zelo prijetno ogrevanje in ob pravilni izbiri moči IR panela je lahko ogrevanje tudi veliko ugodnejše kot pri klasičnih centralnih sistemih ogrevanja (npr. zemeljski plin, kurilno olje...).