Nakupovalni nasveti - Zdravje in osebna nega

7 vitaminov in mineralov, ki igrajo v telesu pomembno vlogo

Uživanje kakovostnih hranil je eden poglavitnejših temeljev za ohranjanje zdravja. V grobem hranila delimo na makro hranila, kamor prištevamo beljakovine, ogljikove hidrate in maščobe, ter mikro hranila, kamor prištevamo vitamine in minerale. V sklopu zdrave prehrane večji poudarek dajemo na makrohranila in pravilna razmerja med njimi, vendar so za pravilno delovanje telesa mikro hranila ravno tako pomembna.


Skupaj izdelujemo maske

Povpraševanje po kirurških maskah je veliko, zaloga pa izjemno majhna, zato se mnogi odločajo za doma narejene maske. Takšne maske sicer ne omogočajo takšne zaščite, kot kirurške maske, a kljub temu zmanšajo možnost okužbe, saj tako ščitimo sebe in ljudi okoli sebe.


6 nasvetov za zdravo prehranjevanje

Prehrana je poleg redne vadbe najpomembnejši faktor pri ohranjanju zdrave telesne teže. Popiti je potrebno dovolj vode, zaužiti dovolj svežih živil ki vsebujejo visok delež vode, izogibati pa se moramo alkoholu, sladkim pijačam in sladkorju. Majhne spremembe pri prehrani, lahko naredijo veliko razliko v zdravju in počutju.


Katero športna prehrana je prava za vas?

Pod pojmom »športna prehrana« razumemo način prehranjevanja, ki je namenjen specifičnemu cilju. Ti cilji so lahko izboljšati vzdržljivost, povečati moč in mišično maso, izboljšati regeneracijo in oblikovati postavo. »Športna prehrana« obsega tudi področje prehranjevanje za ohranjanje zdravja in aktivnega življenskega sloga.


Kako izbrati pravo maskaro?

Poleg sestave in učinka, ki ga želite doseči, je pomembno paziti tudi na obliko krtačke. Oblika krtačke vpliva na to, kako bo maskara videti na vaših trepalnicah in ali boste dosegle želen učinek.