Kako izbrati pravo maskaro?

Poleg sestave in učinka, ki ga želite doseči, je pomembno paziti tudi na obliko krtačke. Oblika krtačke vpliva na to, kako bo maskara videti na vaših trepalnicah in ali boste dosegle želen učinek.

Na kaj moraš misliti pri nakupu maskare?

Na prvem mestu nikar ne pozabite, da vsaka maskara na drugačnih očeh deluje drugače. Vse je odvisno od dolžine, gostote in oblike vaših trepalnic. Razen na formulo, sestavine in učinek, ki ga s specifično maskaro želite doseči, morate misliti tudi na obliko krtačke. Ta morda celo najbolj vpliva na to, kako bo maskara videti na vaših trepalnicah in ali boš dosegla želeni efekt. Izbirate lahko med klasičnimi in vodoodpornimi maskarami.

Velika mehka krtačka – za mega volumen trepalnic

Čim gostejša in večja je krtačka, toliko gostejše in daljše bodo po njenem nanosu trepalnice. Misliti je treba tudi na velikost oči, še posebej, če imate zelo velike ali drobne. V primeru majhnih oči takšna maskara z veliko, mehko krtačko ni najboljša izbira, saj jo boste težko nanesli, brez da bi pri tem umazali veke.

Zakrivljena krtačka – za razširjene in razkošne trepalnice

Zakrivljeno krtačko največkrat uporabljamo za vihanje trepalnic. Drobne ščetine trepalnice ločujejo in omogočajo nanašanje maskare brez kepic, zato se ne ustvarja občutek teže na trepalnicah.

Dvojno ukrivljena krtačka – za učinek privzdignjenih trepalnic

Dvojno ukrivljena krtačka zaobjame vsako trepalnico od korenin do vrha, jo podaljša, privzdigne in priviha.

Krtačka z ostrim vrhom

Ta krtačka ustreza dekletom z majhnimi očmi in z njo lahko dosežete tudi najmanjše trepalnice v kotih očesa. Drugi konec krtačke je širši in njegov namen je, da dvigne trepalnice. Takšna krtačka je idealna za oblikovanje videza „mačjih oči“.

Nasvet: Pri nanašanju maskare bodite pozorni na koren trepalnic. Nanesite debelejšo plast na koren trepalnic, nato pa z lahkotnim premikom potegnete krtačko do konic trepalnic. Če boste pretiravali s količino maskare na konicah, boste obremenili trepalnice in imeli občutek težkih trepalnic.

Če želite poudariti vaše oči, lahko izbirate tudi med široko ponudbo: