Kolesarska oprema

Določena vrsta kolesarske opreme je nujno potrebna, predvsem z vidika varnosti. Drugi kosi pa so na voljo samo zaradi potreb in želja posameznikov, ki si želijo imeti še bolj prijetno izkušnjo pri poganjanju pedal.

Prikaži več

Čelada

Čelada na kolesu ni nujna samo zaradi policistov, temveč predvsem zaradi varnosti. Na voljo je več tipov čelad, ki so primerne za različne vrste kolesarjenja. So različnih velikosti in se morajo povsem prilegati glavi uporabnika.

Izbirate lahko med čeladami za cestno ali gorsko kolesarjenje, čeladami za treking, otroškimi čeladami, FullFace čeladami in BMX oziroma Dirt čeladami.

Luči

Na kolesu morate biti vidni – predvsem ob slabi vidljivosti in ponoči. Če vas vozniki vidijo, je manj verjetnosti, da bi prišlo do kakšne nezgode. V slabih pogojih vedno uporabljajte luči. Manj močne luči lahko uporabljate samo kot opozorilo, da vas drugi vozniki opazijo, močnejše uporabljajte, da boste vi bolje videli, kje vozite.

Na voljo so svetilke različnih moči. Moč toka svetlobe, ki jo oddaja luč, se meri v lumnih. Izberite ustrezno sprednjo in zadnjo kolesarsko luč.

Zvonec

Že samo miniaturni zvonček je lahko vaš velik zaveznik, ki vam pomaga, ko vas drugi vozniki opazijo. Izberite zvonec, ki je najustreznejši za vaše kolo.

Blatnik

Blatnik za kolo vas dobro ščiti pred vso umazanijo in vodo, ki jo lahko srečate med potjo. Takšen del kolesa je zlasti dobrodošel, če vas med potjo ujame dež. Na voljo so različni blatniki za vse vrste koles.

Ključavnica

Ključavnica pomaga preprečiti krajo vašega kolesa. Na voljo so različne vrste ključavnic – od takšnih z nizko do izjemno visoke zaščite.

Pripomočki za shranjevanje tekočine

Na pot s kolesom s seboj ne pozabite vzeti tekočine. Hranite jo lahko v bidonu. Na voljo so bidoni različnih velikosti, prav tako nosilci bidonov, da ga boste lažje prevažali s seboj.

Kolesarska torbica in nosilec za telefon

Med kolesarjenjem je dobro vse dragocenosti, ki jih prevažate s seboj, spraviti nekam na varno. Za dokumente, ključe, denar ali telefon je odlična izbira kolesarska torbica in nosilec za telefon. Takšni pripomočki lahko odlično poskrbijo za ohranjanje dragocenosti na dovolj varnem mestu, med vožnjo pa vas ne bodo ovirali.

Oblačila in očala

Za kolesarjenje si nadenite primerna športna oblačila. Med vožnjo se boste počutili prijetneje in udobneje.

Nahrbtnik, torba in košara

Za daljše potovanje s kolesom boste potrebovali večje število potrebščin, ki jih boste želeli skrbno pospraviti. V tem primeru vam lahko odlično služi kolesarska torba, ki jo lahko preprosto namestite na prtljažnik.

Pri krajših razdaljah oziroma pri vožnji po mestu vam lahko pride prav košara za kolo. Kolesarki nahrbtnik pa je dobra izbira predvsem za športna kolesa.

Števci in merilci utripa

Če želite svojo vožnjo kontrolirati, lahko izberete kolesarski števec in merilec utripa z najrazličnejšimi funkcijami. Na takšen način boste precej lažje prilagajali lastno zmogljivost, tempo in pregledovali še druge kolesarske parametre.

Rezervna oprema

Ko se boste s kolesom odpravljali na daljšo pot, morate s seboj nujno odpeljati žepno orodje, prenosno tlačilko in rezervno zračnico. Razdalja do najbližjega servisa je lahko kar precejšnja.

Vzdrževanje in čiščenje kolesa

Če želite, da bo imelo vaše kolo čim daljšo življenjsko dobo, ga morate primerno vzdrževati in čistiti. Opravljati boste morali redne servise, obenem se priporoča redno čiščenje kolesa s primernimi sredstvi.

Določi parametre
Trizand T6 LED komplet kolesarskih luči Benson Benson ročna tlačilka z manometrom in dodatki
Trizand T6 LED komplet kolesarskih luči

Komplet kakovostnih kolesarskih LED luči proizvajalca Trizand.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Stenski nosilec za kolo Benson Benson ročna tlačilka z manometrom in dodatki
Stenski nosilec za kolo

Stenski nosilec za kolo za enostavno shranjevanje vašega kolesa ali električnega skiroja.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Novo
Benson Benson ročna tlačilka z manometrom in dodatki Benson Benson ročna tlačilka z manometrom in dodatki
Benson Benson ročna tlačilka z manometrom in dodatki

Benson tlačilka obojestranskim ročajem, manometrom in ostalimi dodatki.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Verkgroup nožna tlačilka z manometrom (7 barov/100 PSI) Verkgroup nožna tlačilka z manometrom (7 barov/100 PSI)
Verkgroup nožna tlačilka z manometrom (7 barov/100 PSI)

Nožna tlačila za napihovanje pnevmatik, žog, vzmetnic in podobnih izdelkov. Proizvede maksimalni tlak 100 PSI/7 barov. Odporna je na mehanske poškodbe, saj ima robustno zasnovo.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
2 x vertikalen nosilec za kolo Verkgroup nožna tlačilka z manometrom (7 barov/100 PSI)
2 x vertikalen nosilec za kolo

VonHaus 2 x vertikalen nosilec je primeren za shranjevanje kolesa.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
ADO A20+ električno kolo, zložljivo, črno Verkgroup nožna tlačilka z manometrom (7 barov/100 PSI)
ADO A20+ električno kolo, zložljivo, črno

Zložljivo električno kolo ADO A20+ s sistemom za krmiljenje G-Drive in zmogljivim 250W motorjem zagotavlja brezhibno ter varno vožnjo. Profesijonalni menjalnik Shimano in LCD zaslon v HD ločljivosti. Vodoodporna zasnova s certifikatom IPX5. Maksimalna nosilnost električnega kolesa je 120 kg.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
A DECE OASIS ADO A20F+ električno kolo, črno MS ENERGY i10 električno kolo, zložljivo, 250 W motor, 6 prestav Shimano, črno-zelen
A DECE OASIS ADO A20F+ električno kolo, črno

Zložljivo električno kolo ADO A20F+ s sistemom za krmiljenje G-Drive in zmogljivim 250W motorjem zagotavlja brezhibno ter varno vožnjo. Profesijonalni menjalnik Shimano in LCD zaslon v HD ločljivosti. Vodoodporna zasnova s certifikatom IPX5. Maksimalna nosilnost električnega kolesa je 120 kg.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
MS ENERGY i10 električno kolo, zložljivo, 250 W motor, 6 prestav Shimano, črno-zelen MS ENERGY i10 električno kolo, zložljivo, 250 W motor, 6 prestav Shimano, črno-zelen
MS ENERGY i10 električno kolo, zložljivo, 250 W motor, 6 prestav Shimano, črno-zelen

Zložljivo električno kolo MS Energy i10 je nov član družine MS Energy, katerega velika 20″ kolesa omogočajo udobno vožnjo brez ustavljanja na neravninah in ovirah, ki so običajne na mestnih cestah. Njegova izjemna 36V 7.8Ah baterija zmore domet do 50 km, ima 3 električne hitrosti, odvisno od tega, koliko pospeškov želite. E-bike i10 ima poleg električnega motorja tudi 6 prestav Shimano.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Mimovrste cena
Thule otroški sedež za kolo RideAlong MS ENERGY i10 električno kolo, zložljivo, 250 W motor, 6 prestav Shimano, črno-zelen
Thule otroški sedež za kolo RideAlong

Inovativno zasnovan otroški sedež Thule RideAlong zagotavlja varno vožnjo in dobro stabilnost. Opremljen je z varnostnim pasom, DualBeam sistemom vzmetenja in One-Key zaklepnim sistemom. Je izjemno enostaven za namestitev in uporabo. Primeren je za otroke od 9. meseca do približno 6. leta starosti oz. do 22 kg otrokove telesne teže.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Sigma kolesarski števec BC 9.16 ATS MS ENERGY i10 električno kolo, zložljivo, 250 W motor, 6 prestav Shimano, črno siv
Sigma kolesarski števec BC 9.16 ATS

Kolesarski števec Sigma Topline 2016 BC 9.16 ATS je kakovosten brezžični števec, ki nudi številne uporabne funkcije. Meri trenutno, povprečno hitrost in še veliko več.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
MS ENERGY i10 električno kolo, zložljivo, 250 W motor, 6 prestav Shimano, črno siv MS ENERGY i10 električno kolo, zložljivo, 250 W motor, 6 prestav Shimano, črno siv
MS ENERGY i10 električno kolo, zložljivo, 250 W motor, 6 prestav Shimano, črno siv

Zložljivo električno kolo MS Energy i10 je nov član družine MS Energy, katerega velika 20″ kolesa omogočajo udobno vožnjo brez ustavljanja na neravninah in ovirah, ki so običajne na mestnih cestah. Njegova izjemna 36V 7.8Ah baterija zmore domet do 50 km, ima 3 električne hitrosti, odvisno od tega, koliko pospeškov želite. E-bike i10 ima poleg električnega motorja tudi 6 prestav Shimano.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Cool Mango Stenski vertikalni nosilec za kolesa (2 kompleta) - kavelj za kolo MS ENERGY i10 električno kolo, zložljivo, 250 W motor, 6 prestav Shimano, črno siv
Cool Mango Stenski vertikalni nosilec za kolesa (2 kompleta) - kavelj za kolo

Imate gnečo v garaži? Sprostite prostor v vaši garaži z vrhunskim nosilcem za kolesa. Tako bodo kolesa čvrsto pritrjena, pospravljena, vam pa se bo sprostilo veliko prostora za shranjevanje ostalih stvari. 

na voljo predvidoma: 5.10. - 6.10.