Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Kolesarske čelade

Kolesarska čelada učinkovito ščiti glavo kolesarja pri morebitnem padcu s kolesa. Ključnega pomena je njena velikost. Čelada se mora brezhibno prilegati glavi in držati na mestu. Kako izbrati primerno čelado za gorsko ali cestno kolo? Svetovali vam bomo, tudi če potrebujete čelado za spust ali BMX!

Prikaži več

Kako izbrati čelado za kolo – velikost čelade

Pravo velikost kolesarske čelade za kolo določite tako, da izmerite obseg glave tik nad obrvmi. Čelada se mora pravilno prilegati glavi tudi med nagibanjem in hitrimi gibi. Ne sme drseti vstran ali se nagibati v smeri obraza. Obenem nas ne sme tiščati ali stiskati.

Obseg glave v centimetrih Ustrezna velikost čelade
55 – 56 cm S
57 – 58 cm M
59 – 60 cm L
61 – 62 cm XL

* Preglednica je zgolj informativne narave, velikost je odvisna tudi od konkretnega proizvajalca kolesarskih čelad.

Velikost kolesarske čelade je običajno mogoče delno prilagoditi z nastavitvijo zaponk in oblazinjenja.

NAMIG!

Udobje med vožnjo bodo znatno povečala tudi primerna kolesarska oblačila.

Cestna kolesarska čelada

Cestna čelada je vedno prilagojena za hitro kolesarjenje in odlične dosežke na utrjenih poteh. Zato pri izbiri pazite na aerodinamično obliko in majhno težo. Lupina čelade mora biti preluknjana za neoviran pretok zraku, ki preprečuje močno potenje. Sistem zapenjanja naj bo kar se da preprost, tako boste potrebovali manj časa, da si nadenete in snamete čelado.

MTB kolesarska čelada

MTB kolesarska čelada mora imeti trdno konstrukcijo in šilt, ki med vožnjo po terenu ščiti glavo pred vejami ali kamenčki. Prepričajte se, da je čelada opremljena z odprtinami in mrežico, ki preprečujejo vdor nečistoč.

Pazite tudi na majhno težo in kakovostno oblazinjenje.

Kolesarska čelada za BMX

Čelada za BMX ali tako imenovana dirt čelada je zasnovana za ekstremno vožnjo in izvajanje trikov. Mora dobro varovati zatilje in ušesa. V primerjavi s prejšnjimi vrstami čelad je bistveno bolj trdna z manj odprtinami za pretok zraka.

Če se aktivno posvečate vožnji z BMX kolesom, poiščite čelado z odstranljivo zaščito spodnje čeljusti.

Kolesarska čelada za rekreativno vožnjo

Čelada za rekreativno kolesarjenje je primerna za vse, ki nimajo posebnega sloga in kolesarijo le občasno ter praviloma prevozijo le krajše razdalje. Čelada se mora trdno prilegati glavi in ščititi predvsem lobanjo. Lahko ima šilt, ki zagotavlja delno zaščito pred soncem. Prednost je trdno, a preprosto zapenjanje na zaponko.

Kolesarska čelada za downhill

Kolesarska čelada za downhill sodi med najbolj trpežne čelade. Kolesarja mora zaščititi tudi pri padcu z veliko hitrostjo, zato ima dolg šilt in obvezno tudi ščitnik čeljusti (integralna čelada). Pogoj je tudi maksimalna trpežnosti in trdnost ter bogato oblazinjenje, navkljub slabšemu prezračevanju in težjemu nadevanju ali snemanju.

Integralna kolesarska čelada

Integralne kolesarske čelade ščitijo celotno glavo, vključno z zatiljem, vratom in čeljustjo. Ščitnik čeljusti je fiksno pritrjen na preostali del čelade, zato ga ni mogoče enostavno odstraniti.

Te čelade se uporabljajo v najzahtevnejših kolesarskih disciplinah (npr. Freeride, enduro, downhill itd.), kjer obstaja velika nevarnost padcev in poškodb.

Kdaj je nošenje kolesarske čelade obvezno?

V Sloveniji so kolesarske čelade med vožnjo obvezne za kolesarje, mlajše od 18 let. Čelada mora biti pravilno nameščena in ustrezno zapeta. V nekaterih državah članicah EU so kolesarske čelade na določenih cestnih odsekih obvezne tudi za odrasle kolesarje.

Kaj ne sme manjkati kakovostni kolesarski čeladi?

  • Kakovostno zračenje – zagotavlja dobro kroženje zraka znotraj čelade.
  • Šilt – zaščita pred vejami in drobnimi kamenčki.
  • Pralni vložek – prednost za enostavno vzdrževanje čelade.
  • Trakovi za zapenjanje – z zaponko ali sodobnim zategovanjem s pomočjo kolesca.
  • Odsevni elementi – varnostni elementi, povečajo vidljivost pri vožnji po terenu in cesti.
Določi parametre
Livall BH51M Neo mestna pametna čelada, L, črna mat L-BRNO Nastavljiva kolesarska čelada velikosti M 54-58cm
Livall BH51M Neo mestna pametna čelada, L, črna mat

Livall pametna čelada BH51M Neo nudi poleg varnosti tudi dobro LED osvetlitev in Bluetooth povezavo. Namenjena je mestnim vožnjam.

na voljo predvidoma: 15.7.

Partner: Mimovrste
L-BRNO Nastavljiva velikost kolesarske čelade L 58-62cm L-BRNO Nastavljiva kolesarska čelada velikosti M 54-58cm
L-BRNO Nastavljiva velikost kolesarske čelade L 58-62cm

Zanesljiva kolesarska čelada, ki zagotavlja vašo varnost med kolesarjenjem. Klasično oblikovanje v kombinaciji s funkcionalnostjo. Plastika + polistiren. Velikost: L. Dimenzije: 30,5 × 21,5 × 14,5 cm.

na voljo predvidoma: 19.7. - 23.7.

Partner: Aga24 SI
L-BRNO Nastavljiva kolesarska čelada velikosti M 54-58cm L-BRNO Nastavljiva kolesarska čelada velikosti M 54-58cm
L-BRNO Nastavljiva kolesarska čelada velikosti M 54-58cm

Zanesljiva kolesarska čelada, ki zagotavlja vašo varnost med kolesarjenjem. Klasično oblikovanje v kombinaciji s funkcionalnostjo. Plastika + polistiren. Velikost. Dimenzije: 30 × 20,5 × 14 cm.

na voljo predvidoma: 19.7. - 23.7.

Partner: Aga24 SI
Uvex I-Vo CC čelada, mat rdeče-črna MS ENERGY MSH-200 pametna čelada, velikost L, LED osvetlitev, polnilna baterija, vizir / senčnik, črna
Uvex I-Vo CC čelada, mat rdeče-črna

Začetnikom prijazna kolesarska čelada ima vpenjalni mehanizem Monomatic, sistem hitrega prilagajanja trakov in Uvex IAS Fit sistem, ki omogoča, da se čelada prilagodi vsaki obliki glave.

na voljo predvidoma: 15.7.

Partner: Mimovrste
Etape Venus kolesarska čelada, ženska MS ENERGY MSH-200 pametna čelada, velikost L, LED osvetlitev, polnilna baterija, vizir / senčnik, črna
Etape Venus kolesarska čelada, ženska

Ženska kolesarska čelada se ponaša s 25 prezračevalnimi odprtinami, zaščito pred mrčesom, odstranljivim senčnikom, odsevnimi varnostnimi elementi, Quick Fit sistemom in tehnologijo HardShell.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
MS ENERGY MSH-200 pametna čelada, velikost L, LED osvetlitev, polnilna baterija, vizir / senčnik, črna MS ENERGY MSH-200 pametna čelada, velikost L, LED osvetlitev, polnilna baterija, vizir / senčnik, črna
MS ENERGY MSH-200 pametna čelada, velikost L, LED osvetlitev, polnilna baterija, vizir / senčnik, črna

Pametna čelada MS Energy MSH-200 je varnostna čelada, ki zagotavlja visoko raven zaščite pri vsaki vožnji s kolesom, skirojem ali drugim prevoznim sredstvom. Prednosti čelade so pametne lastnosti, kot so: vgrajena zadnja LED luč s polnilno baterijo in tremi načini svetenja. Zagotovite si popolno varnost na cesti in v prometu s pametno čelado MS Energy!

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
Master Sport Kolesarska čelada Flip, XS, modra MS ENERGY MSH-300 pametna čelada, L, LED osvetlitev, črna
Master Sport Kolesarska čelada Flip, XS, modra

Kolesarska čelada MASTER Flip – lahka otroška kolesarska čelada s privlačnim dizajnom za deklice in dečke.

na voljo predvidoma: 18.7. - 19.7.

MS ENERGY MSH-300 pametna čelada, L, LED osvetlitev, črna MS ENERGY MSH-300 pametna čelada, L, LED osvetlitev, črna
MS ENERGY MSH-300 pametna čelada, L, LED osvetlitev, črna

Pametna čelada MS Energy MSH-300 je varnostna čelada, ki zagotavlja visoko raven zaščite pri vsaki vožnji s kolesom, skirojem ali drugim prevoznim sredstvom. Prednosti čelade so pametne lastnosti, kot je vgrajena zadnja LED luč s polnilno baterijo in tremi načini svetenja. Zagotovite si popolno varnost na cesti in v prometu s pametno čelado MS Energy!

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
BROTHER bela kolesarska čelada MS ENERGY MSH-300 pametna čelada, L, LED osvetlitev, črna
BROTHER bela kolesarska čelada

Kolesarska čelada ima sodobno obliko z 21 zračnimi odprtinami, vrvico z vijakom okoli glave za popolno prileganje, vizirjem, mrežico proti komarjem, velikost L (58–61 cm).

na voljo predvidoma: 16.7. - 17.7.

Partner: ACRA s.r.o.
Etape Biker kolesarska čelada Etape otroška kolesarska čelada Rebel
Etape Biker kolesarska čelada

Kolesarska čelada se ponaša s 25 prezračevalnimi odprtinami, zaščito pred mrčesom, odstranljivim senčnikom, odsevnimi varnostnimi elementi in Quick Fit sistemom.

na voljo predvidoma: 15.7.

Partner: Mimovrste
Mimovrste cena
Uvex I-VO 3D čelada Etape otroška kolesarska čelada Rebel
Uvex I-VO 3D čelada

Vsestranska kolesarska čelada ima 24 zračnih odprtin, 3D IAS 3.0 sistem in vgrajeno mrežo proti žuželkam. Primerna je za tako začetnike kot izkušene kolesarje in pripravljena na vsak teren.

na voljo predvidoma: 15.7.

Partner: Mimovrste
Etape otroška kolesarska čelada Rebel Etape otroška kolesarska čelada Rebel
Etape otroška kolesarska čelada Rebel

Otroška kolesarska čelada ima tehnologijo In-Mold, ki zagotavlja varnost in dolgo življenjsko dobo Vključuje sistem vpenjanja EFS z integriranim zaslonom proti insektom. Oder Missy čelada je opremljena z 12 prezračevalnimi luknjami.

na voljo predvidoma: 15.7.

Partner: Mimovrste

Kolesarska čelada

Kolesarska čelada bi vas morala spremljati na vsakem izletu s kolesom. V spletni trgovini mimovrste=) lahko izbirate med ženskimi kolesarskimi čeladami, moškimi kolesarskimi čeladami in otroškimi kolesarskimi čeladami, okrašenimi z otroškimi motivi.

Ženske kolesarske čelade

Ženske kolesarske čelade so primerne za ženske. Na voljo so v številnih barvnih različicah, zato lahko pri izbiri upoštevate videz in stil preostale kolesarske opreme. Nekateri modeli imajo na zadnji strani odprtino, skozi katero lahko udobno potegnete čop ali kito.

Moške kolesarske čelade

Kolesarske čelade moških velikosti in modelov. Od ženskih čelad se bistveno ne razlikujejo, vendar so v nekaterih primerih bolj robustne.

Otroške kolesarske čelade

Kolesarske čelade krasijo otroški motivi vseh vrst. Čelade imajo učinkovito, a preprosto zapenjanje, ki ga bodo znali uporabljati tudi najmlajši otroci.