Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo
0
na mesec

Založba AJDA N. K. Lorenzutti: POLETI LETIM, N. R. Bric: EDI IN PEPI, brata Rusjan (izvirna, trda)

Založba AJDA N. K. Lorenzutti: POLETI LETIM, N. R. Bric: EDI IN PEPI, brata Rusjan (izvirna, trda)

Številka: 4457340
Partnerska prodaja
Mlada brata skleneta leteti, a vsak ima svoje ideje in način dela. Nastaneta kar dve letalni napravi. Po imenitnem spustu z vrha travnika se na večer pridružita očetu ob ognju, kjer Naceta prešine posebno spoznanje. Spremlja jo pestra pripoved o pionirjih slovenskega letalstva – o bratih Rusjan. Celoten opis
21,65 €

Partnerska zaloga 5+ artikli

6.3.2024 - 7.3.2024 predvidena dostava na dom
 

Artikli partnerja Založba AJDA

Za prodajo odgovarja mimovrste=), vključno z morebitnimi reklamacijami ali vračili artiklov.
Partner pošlje artikle v ločeni pošiljki.
Način in ceno dostave določi partner.
Številka: 4457340

Predstavitev

Doživeta in hudomušna slikanica, s katero vsi skupaj srečno letimo.

Sošolka Sibila pogosto leti z letalom in vedno maha s svojimi letalskimi kartami. Seveda si tudi Nace in brat Tine želita leteti. Kdo si pa ne? Zato se odločita, da bosta kar sama izdelala letalo. Tako kot sta ga nekoč davno že dva brata doma. Potem pa že na začetku izdelave naletita na zagato. Ne moreta se zediniti, kako sploh začeti – z načrti ali brez. Skregata se in vsak pač začne izdelovati svoje letalo. Med delom sta se pozabila prepirati in pozno popoldne se zadovoljna in natovorjena odpravita dovolj visoko za vzlet. Polet po strmem travniku in s kolesarskimi čeladi je bil prav poseben in imeniten. Vse skupaj – tekanje, rjovenje in kričanje sta še dvakrat ponovila potem sta se pa pridružila očku ob ognju. Pekli so krompir in se družila. In potem Naceta prešine, da je mu je lepo in da je letenje v bistvu lahko marsikaj.

Zgodba o bratih Rusjan je presunljiva. Edvard in Josip Rusjan sta si bila zelo različna. Zbadala sta se in se včasih prepirala, kot brati to vedo. A skupaj sta ustvarjala idejo o letenju. Uspešno sta sodelovala. Celo letalo – ogrodje, krila, propeler sta sama zgradila kar v očetovi delavnici sodov, motor sta pa naročila iz Pariza. »Letalo sta poimenovala EDA 1. Z vozom in konjsko vprego sta ga peljala skozi vso Gorico na velik travnik, imenovan Male Rojce.«

V knjigi še spoznaš marsikatero podrobnost iz njunega življenja npr. kako so ju klicali v šoli, ali jima je takoj uspelo leteti, kateri je bil prvi pilot ter kateri in kako se je za vedno ponesrečil. Uživajte ob prebiranju njune zgodbe.

Avtorici besedil sta Nataša Konc Lorenzutti in Neda Rusjan Bric. Avtorica ilustracij je Kristina Krhin.

pokončen format 27 × 21 cm, trda vezava

Zbirko ZNAMENITI SLOVENCI izdajamo že skoraj 15 let z namenom seznanjenja otrok z veličastno zapuščino narodnih prednikov, ki daje upanje.

Že seznaniti otroka s pojmom zgodovine oz. preteklosti je cel novi svet in pravi zaklad obzorij. Vedenje, da je obstajalo mnogo življenja in da so ljudje aktivno delovali že mnoga stoletja pred nami, je neprecenljivo za razvijanje spoštovanja do vsega obstoječega, do ljudi in sveta. S pripovedovanjem, kako pokončno in moralno so določeni posamezniki delovali, pa otrokom z vzorom vzgajamo pogumno in odločno srce.

NAMIG: Ste vedeli, da je bil Edvard Rusjan tudi strasten kolesar? Da je celo tekmoval in tudi zmagoval na dirkah? V kolesarskem krogu se je rad srečeval in družil z navdušenci nad tehniko.