Edo Rodošek, Skoraj enaki
29,17 € 24,73 €

Nekoč v prihodnosti se skupina znanstvenikov trudi izboljšati lastnosti tako imenovanih kiborgov, ki so jih ljudje ustvarili zato, da jim služijo kot vsakdanji pripomočki oziroma pomočniki pri najrazličnejših vsakodnevnih opravilih, kot »poskusni zajčki« pri znanstvenih eksperimentiranjih in nenazadnje kot moderni gladiatorji v popularnih resničnih spopadih, ki se odvijajo v živo pred publiko. Kiborgi so narejeni iz ustrezno obdelanega genetskega materiala človeka tako, da bi bili čimbolj podobni ljudem – ne le po izgledu in sposobnostih, ampak tudi po čustvovanju. Ves čas jih izpopolnjujejo, nekateri zgolj zaradi želje po zaslužku in želje po absolutni oblasti in nadzoru.

Franc Rozman: Esej o svetlobi
8 € 7,29 €

Svetloba pritegne likovnike, fotografe, arhitekte, fizike, astronome itd. To pa je esej o fizikalnih lastnostih svetlobe. Hitrost svetlobe naj bi bila enaka v vseh razmerah. Razum temu težko sledi, zato nas obdajajo občutki, da fizikalne lastnosti svetlobe razumejo le za redki posamezniki. Pa ni tako. Razkrijmo torej meritve in znanja, ki pojasnijo lastnosti svetlobe.

Hubert Reeves: Klop minevanja
24,90 € 22,70 €

Knjiga je namenjena vsem, ki se sprašujejo o veliki skrivnosti resničnosti, v katero smo za nekaj časa postavljeni.

iSteve, Steve Jobs (broširana, 2012)
16,95 € 16,14 €

Misli Steva Jobsa (darilna knjiga)

Besede ustanovitelja in dolgoletnega direktorja podjetja Apple so pogosto citirane ob različnih priložnostih in v različnih okoljih.

Jon Balchin: 100 znanstvenikov, ki so spremenili svet
29,99 € 27,34 €

Knjiga 100 znanstvenikov, ki so spremenili svet, predstavlja stoterico njih in opisuje njihove dosežke: moške in dve ženski, ki so, pogosto ob hudem nasprotovanju in celo grožnjah, s trdim delom uspešno odkrivali nove meje človeškega znanja.