Franc Rozman: Esej o svetlobi
8 €
7,90 €

Zadnji kos!

Svetloba pritegne likovnike, fotografe, arhitekte, fizike, astronome itd. To pa je esej o fizikalnih lastnostih svetlobe. Hitrost svetlobe naj bi bila enaka v vseh razmerah. Razum temu težko sledi, zato nas obdajajo občutki, da fizikalne lastnosti svetlobe razumejo le za redki posamezniki. Pa ni tako. Razkrijmo torej meritve in znanja, ki pojasnijo lastnosti svetlobe.


Damir Črnčec: Obveščevalna dejavnost v informacijski
24,90 €

23,16 €

Na slovenske knjižne police je prišla nova knjiga s področja obveščevalne dejavnosti z naslovom »Obveščevalna dejavnost v informacijski dobi«. Avtor knjige je dr. Damir Črnčec, generalni direktor Obveščevalno varnostne službe Ministrstva za obrambo.


Edo Rodošek, Skoraj enaki
29,16 €

Nekoč v prihodnosti se skupina znanstvenikov trudi izboljšati lastnosti tako imenovanih kiborgov, ki so jih ljudje ustvarili zato, da jim služijo kot vsakdanji pripomočki oziroma pomočniki pri najrazličnejših vsakodnevnih opravilih, kot »poskusni zajčki« pri znanstvenih eksperimentiranjih in nenazadnje kot moderni gladiatorji v popularnih resničnih spopadih, ki se odvijajo v živo pred publiko. Kiborgi so narejeni iz ustrezno obdelanega genetskega materiala človeka tako, da bi bili čimbolj podobni ljudem – ne le po izgledu in sposobnostih, ampak tudi po čustvovanju. Ves čas jih izpopolnjujejo, nekateri zgolj zaradi želje po zaslužku in želje po absolutni oblasti in nadzoru.


Hans-Georg Gadamer, Resnica in metoda
32,45 €

29,21 €

Najvplivnejše delo Hansa-Georga Gadamera, v katerem z ontološko analizo umetnosti, s premislekom zgodovinskosti, dialoške narave komunikacije, pomena tradicije in predvsem univerzalnega pomena jezika za razumevanje podal posrečen, v veliki meri iz Heideggrove misli razvit pogled na fenomeloško hermenevtiko.


Hans Robert Jauss: Estetsko izkustvo in literarna hermenevtika
24,79 €

Kaj je estetsko izkustvo, kako se je manifestiralo v zgodovini umetnosti, kako je lahko zanimivo za sodobno teorijo umetnosti? Ta vprašanja so bila dolgo na robu estetske teorije in tudi literarne hermenevtike. V umetnostnoteoretskih refleksijah tako pred vzponom estetike do samostojne znanosti kot potem so jih zasenčevali ploblemi, ki sta jih zapustili platonska ontologija in metafizika lepega.


Hubert Reeves: Klop minevanja
24,90 €

Knjiga je namenjena vsem, ki se sprašujejo o veliki skrivnosti resničnosti, v katero smo za nekaj časa postavljeni.


iSteve, Steve Jobs (broširana, 2012)
16,95 €

Misli Steva Jobsa (darilna knjiga)

Besede ustanovitelja in dolgoletnega direktorja podjetja Apple so pogosto citirane ob različnih priložnostih in v različnih okoljih.


Janez Strehovec, Besedilo in novi mediji
19 €
18,05 €

Filozof dr. Janez Strehovec je zasebni raziskovalec in docent za Teorije novih medijev na nekaj podiplomskih programih ljubljanske in primorske univerze.


Jon Balchin: 100 znanstvenikov, ki so spremenili svet
29,99 €

Knjiga 100 znanstvenikov, ki so spremenili svet, predstavlja stoterico njih in opisuje njihove dosežke: moške in dve ženski, ki so, pogosto ob hudem nasprotovanju in celo grožnjah, s trdim delom uspešno odkrivali nove meje človeškega znanja.