Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Najnižja cena Vrči za filtriranje vode

Vrč za filtriranje vodi iz pipe doda pravi okus in odstrani čezmerno vsebnost klora, vodnega kamna in drugih trdnih delcev. Poleg dobrega okusa in zdravstvenih koristi je prefiltrirana voda dobra tudi za vašo denarnico in okolje. Poleg klasičnih vrčev, ki so namenjeni za gospodinjstvo ali pisarne, obstajajo tudi steklenice za filtriranje namenjene za šport ali za na pot. Kako delujejo vrči za filtriranje vode in kakšne so njihove prednosti in slabosti?

Prikaži več

Kako delujejo vrči za filtriranje vode?

Bistven del vrča za filtriranje vode je zamenljiv filter, ki zdrži približno 1 mesec oziroma 150 l prefiltrirane vode. Za ustrezno učinkovitost je nato treba filter zamenjati z novim. Večina vrčev za filtriranje vode ima tudi pokazatelj življenjske dobe filtra, ki vas bo postopoma opozarja na potrebo po zamenjavi. Filtri so praviloma sestavljeni iz 4 delov, zato je filtriranje večstopenjsko.<\p>

  • 1. stopnja filtriranja – voda se filtrira s pomočjo finega mrežnega filtra, ki odstrani nečistoče iz vode
  • 2. stopnja filtriranja – ti. Ionska tehnologija iz vode odstrani vodni kamen, hkrati pa ji ne odvzame pomembne minerale, kot sta magnezij in kalcij
  • 3. stopnja filtriranja – voda se nadalje filtrira s pomočjo aktivnega oglja, z njegovo pomočjo se zmanjša vsebnost snovi, ki negativno vplivajo zlasti na okus vode
  • 4. stopnja filtriranja – zagotavlja odstranitev tudi najmanjših usedlin (obstajajo tudi filtri s 5. stopnjo filtriranja, ki praviloma lahko odstrani klorove spojine ali zmanjša razmnoževanje bakterij)

Rezultat postopka filtriranja je voda, ki je v primerjavi z vodo pred filtriranjem veliko boljša tako kakovosti kot tudi po svojem okusu. Prefiltrirana voda je pripravljena za takojšnje zaužitje ali pripravo kave oziroma čaja. Zaradi odstranitve vodnega kamna vam bodo hvaležni tudi drugi gospodinjski aparati, kot so aparat za kavo ali grelnik vode.

NAMIG

Sodite med zadovoljne kupce in ste vrč za filtriranje vode v preteklosti že kupili? V tem primeru ne pozabite preveriti našo ponudbo nadomestnih filtrov.

Prednosti in slabosti vrčev za filtriranje vode

+ Okus prefiltrirane vode je zaradi zmanjšanja vsebnosti klora in odstranitve usedlin iz vodovodnih cevi veliko boljši. - Filtriranje je namenjeno za izboljšanje pitne vode, uporablja se za vodo iz pip mestnih ali krajevnih vodovodov. Če imate lasten vodnjak in sumite, da je vaša voda onesnažena, jo morate dodatno testirati (filtriranje ni namenjeno temu, da bi iz nepitne vode nastala pitna voda).
+ V primerjavi z vodo ustekleničeno v plastenkah PET je prefiltrirana voda cenejša (cena prefiltrirane vode je približno 1 do 2 CZK/1 l). - Filtriranje ravno tako ne zagotavlja kakovost vode, ki bi bila primerna za dojenčke – za ta namen se priporoča dodatno prekuhavanje vode.
+ Prefiltrirana voda iz pipe pomaga rešiti težavo z prevažanjem ustekleničene vode, pri kateri tudi niste sigurni glede pogojev skladiščenja (pod vplivom vročine ali napačnega skladiščenja se iz plastenk PET v vodo sproščajo škodljive snovi).
+ Z odstranitvijo vodnega kamna podaljša uporaba prefiltrirane vode življenjsko dobo vašega aparata za kavo in grelnika vode.

Pomembni parametri vrčev za filtriranje vode

Oblika vrča za filtriranje vode

Poleg klasičnih vrčev za filtriranje vode, ki svoj prostor lahko najdejo kjer koli v gospodinjstvu ali pisarni in po svoji obliki spominjajo na grelnik vode, obstajajo tudi kompaktni vrči za filtriranje vode, ki so primerni, da jih hranite v vratih hladilnika. V naši ponudbi boste našli tudi druge oblike steklenic za filtriranje:

  • Karafe za filtriranje vode so zaradi svojega izgleda primerne za konferenčne prostore ali sejne sobe oziroma kot dodatek za dnevno sobo.
  • Prenosne steklenice za filtriranje bodo potrebovali zlasti športniki in ljubitelji dejavnosti na prostem.

Oblika vrča za filtriranje vode

Vrč za filtriranje vode je sestavljen iz dveh delov – zgornji del, ki je namenjen vlivanju vode in ga filter ločuje od spodnjega dela, kjer se hrani prefiltrirana voda. Pri izbiri vrča za filtriranje vode torej ne pozabite razlikovati med skupno prostornino vrča za filtriranje vode in prostornino prefiltrirane vode.

  • Prostornina običajnih vrčev za filtriranje vode znaša okrog 2,4 l vode, pri čemer znaša prostornina prefiltirane vode pri tolikšni kapaciteti vrča približno 1,4 l.
  • Na trgu so na voljo tudi vrči za filtriranje vode z večjo prostornino, ki so namenjeni na primer v skupne pisarne in podobno. S pomočjo takšnih vrčev lahko pri enem filtriranju dobimo kar 5,5 l prefiltriranje vode.

Cena zamenljivih filtrov

Poleg oblike in prostornine vrča morate upoštevati tudi ceno zamenljivih filtrov. Ta pri celoletni uporabi običajno preseže nabavno ceno samega vrča za filtriranje vode. Filtre se splača nabaviti v kompletu, ki vsebuje več kosov. Poleg tega nekateri modeli vrčev za filtriranje vode vključujejo tudi komplet nadomestnih filtrov za vodo, kar zagotavlja cenovno ugoden začetni nakup.

Določi parametre
Philips Philips GoZero filtrirna steklenička AWP2788BK/10 590 ml črna Philips Philips GoZero filtrirna steklenička AWP2788BK/10 590 ml črna
Philips Philips GoZero filtrirna steklenička AWP2788BK/10 590 ml črna

Bottle GO: čiste – vroče – hladne – kjerkoli! 590 ml UV sterilizacija Nerjaveče jeklo, izolirano Matno črno Vodite se s čistejšo plastenko in vodo, za katero vam ni treba skrbeti Čista plastenka brez vonja zaradi tehnologije UV-C LED, ki preprečuje poslabšanje vonja, saj uničuje DN

Trenutno ni na zalogi

Philips AWP2980WHS FILTRIRNI ČAJNIK Philips Philips GoZero filtrirna steklenička AWP2788BK/10 590 ml črna
Philips AWP2980WHS FILTRIRNI ČAJNIK

PHILIPS AWP2980WHS FILTRIRNI ČAJNIK

na voljo predvidoma: 2.7. - 4.7.

Partner: VISO TRADE
Brita ON TAP Pro, sistem za filtriranje vode Philips Philips GoZero filtrirna steklenička AWP2788BK/10 590 ml črna
Brita ON TAP Pro, sistem za filtriranje vode

Inovativni sistem za filtriranje vode, montiran na pipo, BRITA ON TAP Pro. Izpopolnite svojo pipo in uživajte v čistejši vodi, kadar koli si to zaželite. Zagotavlja do 600 litrov sveže filtrirane vode z 99,99 % manj bakterijami.

na voljo predvidoma: 28.6. - 2.7.

Brita FILTER. PRETOČNA POSODA 8,2 L Seychelle filtri SEYCHELLE vrč z filtrom za vodo-GEN1
Brita FILTER. PRETOČNA POSODA 8,2 L

Filtrirni vrč FLOW, 8,2 l, z 1 filtrom Tehnologija filtrirnega vrča BRITA zmanjšuje vsebnost klora, vodnega kamna, organskih nečistoč, nekaterih pesticidov in težkih kovin, hkrati pa ohranja …

na voljo predvidoma: 2.7. - 4.7.

Partner: VISO TRADE
Lauben 35GW stekleni vrč z vodnim filtrom, 3.2 L Seychelle filtri SEYCHELLE vrč z filtrom za vodo-GEN1
Lauben 35GW stekleni vrč z vodnim filtrom, 3.2 L

Lauben 35GW stekleni vrč z vodnim filtrom, 3.2 L, odstranjuje bakterije, mikroplastiko, težke kovine, pesticide, herbicide, hormone in klor, hkrati pa ohranja bistvene minerale.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Novo
Seychelle filtri SEYCHELLE vrč z filtrom za vodo-GEN1 Seychelle filtri SEYCHELLE vrč z filtrom za vodo-GEN1
Seychelle filtri SEYCHELLE vrč z filtrom za vodo-GEN1

Izjemno sposoben vrč za filtriranje vode, drži 3,8 litra vode. Seychelle filtrirni vrč je preverjeno tehnološko najbolj dovršen izdelek te vrste na svetu. En filter nudi kar do 570 litrov sveže vode odličnega okusa.

na voljo predvidoma: 28.6. - 1.7.

Partner: ZIN d.o.o.
Brita GLASS One, stekleni vrč za filtriranje vode 2,5 L Brita GLASS One, stekleni vrč za filtriranje vode 2,5 L
Brita GLASS One, stekleni vrč za filtriranje vode 2,5 L

Prvi trajnostni vrč iz borosilikatnega stekla za filtriranje vode z inovativno tehnologijo filtriranja. Zaupajte inovativni 4-stopenjski filtraciji MAXTRA PRO z naravnim aktivnim ogljem iz kokosa in ionskim izmenjevalcem: čista in sveža voda, poln okus in zanesljiva zaščita pred vodnim kamnom.

na voljo predvidoma: 28.6. - 2.7.

Brita NA PIPI ZA FILTRIRNI SISTEM V-MF Brita GLASS One, stekleni vrč za filtriranje vode 2,5 L
Brita NA PIPI ZA FILTRIRNI SISTEM V-MF

Vodni filter BRITA ON TAP PRO V-MF Brita vodni filter neposredno na pipi s prostornino 600 l Enostavna namestitev, digitalno odčitavanje litrov, možnost preklopa na nefiltrirano vodo in tuš 1 filter …

na voljo predvidoma: 2.7. - 4.7.

Partner: VISO TRADE
Philips ADD5906S RAZPRŠILNIK ZA FILTRE Brita GLASS One, stekleni vrč za filtriranje vode 2,5 L
Philips ADD5906S RAZPRŠILNIK ZA FILTRE

PHILIPS ADD5906S RAZPRŠILNIK ZA FILTRE

na voljo predvidoma: 2.7. - 4.7.

Partner: VISO TRADE
Philips ADD5910M RAZPRŠILNIK ZA VODNI FILTER AQUA OPTIMA - Aurora postaja za vroče in ohlajene pijače z 1 x 30-dnevnim filtrom Evolve+
Philips ADD5910M RAZPRŠILNIK ZA VODNI FILTER

PHILIPS ADD5910M RAZPRŠILNIK ZA VODNI FILTER

na voljo predvidoma: 2.7. - 4.7.

Partner: VISO TRADE
Brita FILTRIRNI SISTEM MYPURE P1 AQUA OPTIMA - Aurora postaja za vroče in ohlajene pijače z 1 x 30-dnevnim filtrom Evolve+
Brita FILTRIRNI SISTEM MYPURE P1

BRITA MYPURE P1 Sistem za filtriranje vode Kompakten sistem za filtriranje vode Ločena elegantna pipa za filtrirano vodo BRITA Čistejša in okusnejša voda iz posebne pipe za filtrirano vodo BRITA Tehnologija …

na voljo predvidoma: 2.7. - 4.7.

Partner: VISO TRADE

Vrč za filtriranje vode

Pozabite na težke pakete plastenk PET polnih vode in že letos poleti se odžejajte s svežo prefiltrirano vodo iz pipe. V spletni trgovini mimovrste izberite vrč za filtriranje vode – narava in vaša denarnica vam bosta za takšen nakup hvaležni. Za vas imamo na zalogi priljubljene blagovne znamke vrčev za filtriranje vode, kot so Brita, Laica in številne druge.

^ Na vrh

V kategoriji poceni filtrirni kotliček najdete najcenejše izdelke, razvrščene po cenah.