Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Pomemben sestavni del vrčev za filtriranje vode je zamenljiv filter. Življenjska doba le-tega znaša okrog 30 dni oziroma 150 l prefiltrirane vode. Na splošno velja, da vsak proizvajalec vrčev za filtriranje vode ponuja za določen model vrča tudi zamenljive filtre. Kako filter pravzaprav deluje in kaj vse lahko odstrani iz vode?

Prikaži več

Delovanje filtra za vodo

Postopek filtriranja poteka na osnovi večstopenjskega prečiščevanja vode:

  • 1. stopnja filtriranja: voda teče skozi fin mrežni filter, ki odstrani večje usedline in nečistoče
  • 2. stopnja filtriranja: ionska tehnologija iz vode odstrani vodni kamen, prefiltrirana voda kljub temu še vedno vsebuje pomembne minerale, kot sta magnezij in kalcij
  • 3. stopnja filtriranja: poteka s pomočjo sloja aktivnega oglja. Na ta način vodo očistimo od snovi, ki negativno vplivajo zlasti na okus vode.
  • 4. stopnja filtriranja: zagotavlja odstranitev tudi najmanjših usedlin (obstajajo tudi filtri s 5. stopnjo filtriranja, ki praviloma lahko odstrani klorove spojine ali zmanjša razmnoževanje bakterij)

Zakaj filtrirati vodo?

  • Zaradi večstopenjskega postopka filtriranja je prefiltrirana voda v primerjavi z vodo pred filtriranjem veliko boljša tako po svojem okusu kot tudi po kakovosti.
  • Prefiltrirana voda je pripravljena za takojšnje zaužitje ali pripravo čaja oziroma kave.
  • Zaradi odstranitve vodnega kamna je prefiltrirana voda primerna za uporabo v aparatih za kavo ali grelnikih vode.

Kako dolgo zdrži filter za vodo?

O tem, kdaj bo treba filter za vodo v vašem vrču za filtriranje zamenjati, vas sproti obvešča pokazatelj življenjske dobe filtra:

  • Mehanski pokazatelj: deluje na principu števca prostornine prefiltrirane vode. Po približno 150 litrih prefiltrirane vode vas obvesti, da je treba zamenjati filter.
  • Elektronski pokazatelj: deluje na principu 30-dnevnega intervala, po preteku katerega vas bo opozoril, da je treba zamenjati filter.
NAMIG

Filtre se splača nabaviti v kompletu, ki vsebuje več kosov. Če kupujete nov vrč za filtriranje vode, bodite pozorni na vsebino paketa. Nekateri modeli vrčev za filtriranje vode vključujejo tudi komplet nadomestnih vodnih filtrov, s čimer boste v prvi fazi prihranili kar nekaj denarja.

Določi parametre
Brita rezervni filtri Classic, 3 kosi Zaparevrov Nastavek za pipo za varčevanje s pretokom vode
Brita rezervni filtri Classic, 3 kosi

Komplet nadomestnih filtrov Brita Classic, 3 kosi.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Zaparevrov Filter zvezda za odpadke 1 kos Zaparevrov Nastavek za pipo za varčevanje s pretokom vode
Zaparevrov Filter zvezda za odpadke 1 kos

Preprosto preprečite zamašitev odpadkov.

na voljo predvidoma: 26.4. - 30.4.

Partner: Zaparevrov
Zaparevrov Nastavek za pipo za varčevanje s pretokom vode Zaparevrov Nastavek za pipo za varčevanje s pretokom vode
Zaparevrov Nastavek za pipo za varčevanje s pretokom vode

Pri pomivanju posode porabite veliko vode in želite prihraniti? S tem nastavkom za pipo lahko zmanjšate porabo vode do 80 %!

na voljo predvidoma: 26.4. - 30.4.

Partner: Zaparevrov
Laica Filtri Bi-flux F3+1M Tehnofan d.o.o. Podpultni MIKROBIOLOŠKI filter za vodo MAF
Laica Filtri Bi-flux F3+1M

Radi skrbimo za svoje zdravje, vendar pozabljamo na glavni element, ki se skozi naše telo pretaka pravzaprav ves čas – ta element je voda, ki po telesu prenaša pomembne snovi.

na voljo predvidoma: 22.4. - 23.4.

MARDEN Destilator vode, steklena posoda Tehnofan d.o.o. Podpultni MIKROBIOLOŠKI filter za vodo MAF
MARDEN Destilator vode, steklena posoda

Destilator vode s stekleno posodo – 4 litre destilirane vode v 3 urah! Destilator vode z močjo 750 W očisti 1,3 l vode na uro. Odstrani večino nečistoč iz navadne vode, kot so VOC (klor, ogljikove hlapne spojine), raztopljene trdne snovi in skoraj vse druge onesnaževalce.

na voljo predvidoma: 19.4. - 22.4.

Partner: MARDEN
Tehnofan d.o.o. Podpultni MIKROBIOLOŠKI filter za vodo MAF Tehnofan d.o.o. Podpultni MIKROBIOLOŠKI filter za vodo MAF
Tehnofan d.o.o. Podpultni MIKROBIOLOŠKI filter za vodo MAF

Edini podpultni MIKROBIOLOŠKI filter, ki omogoča pretoke do 10 LITROV / MINUTO, kar pomeni, da NE POTREBUJETE DODATNE PIPE.

na voljo predvidoma: 26.4. - 30.4.

Laica Filter Classic 3 kosi, F3A3 Philips On Tap AWP3754/10 sistem filtracije za mešalnik umivalnika z ultrafiltracijo, vodoravno
Laica Filter Classic 3 kosi, F3A3

Filtri Laica Classic iz vode odstranijo nezaželene snovi, ki negativno vplivajo na okus in videz vode iz pipe. Bistveno zmanjšujejo vsebnost klora, vodnega kamna, svinca, cinka, živega srebra, bakra, pesticidov in herbicidov ter neprijetnih vonjav. 100-odstotno steriliziran.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
MARDEN Destilator vode, plastična posoda + 4 karbonski filtri brezplačno Philips On Tap AWP3754/10 sistem filtracije za mešalnik umivalnika z ultrafiltracijo, vodoravno
MARDEN Destilator vode, plastična posoda + 4 karbonski filtri brezplačno

Zakaj je destilacija najbolj učinkovit način čiščenja vode? Destilacija je tako učinkovita zaradi preprostega razloga. Destilator izloči vodo iz kemikalij, saj je to precej bolj učinkovito kot odstraniti kemikalije iz vode (kot to počnejo drugi filtrirni sistemi).

na voljo predvidoma: 19.4. - 22.4.

Partner: MARDEN
Philips On Tap AWP3754/10 sistem filtracije za mešalnik umivalnika z ultrafiltracijo, vodoravno Philips On Tap AWP3754/10 sistem filtracije za mešalnik umivalnika z ultrafiltracijo, vodoravno
Philips On Tap AWP3754/10 sistem filtracije za mešalnik umivalnika z ultrafiltracijo, vodoravno

Filtracijski sistem Philips za pritrditev na pipo umivalnika s časovnikom, da vas opozori, kdaj je treba filter zamenjati. Voda dobi odličen okus brez dodanih kemikalij in škodljivih snovi. Zmanjša vsebnost klora, svinca, pesticidov, mikroplastike in delcev do 0,01 μm, vključno s filtracijo do 99,99% bakterij.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Filter za vodo Kinetic M24/22 Hydropath ltd Odstranjevalec vodnega kamna - prekristalizator Hs38
Filter za vodo Kinetic M24/22

KINETIC REACTOR na pipi omejuje nalaganje vodnega kamna, nevtralizira neželene anorganske (npr. težke kovine) in organske snovi v pitni vodi. Zaradi močnih oksidacijskih procesov organskih in anorganskih elementov v vodi se izboljšata okus in vonj vode, kjer je učinek takojšen.

na voljo predvidoma: 23.4. - 25.4.

Partner: JinP doo
Lauben 32GW vodni filtri, 3/1 Hydropath ltd Odstranjevalec vodnega kamna - prekristalizator Hs38
Lauben 32GW vodni filtri, 3/1
ODREZANE CENE – 15% popusta na izbrane male gospodinjske aparate znamke Lauben s promo kodo 24MDW4SI277 (velja od 15. 4. do 28. 4. 2024 oz. do odprodaje zalog)!
Lauben 32GW vodni filtri, 3/1, odstranjujejo bakterije, mikroplastiko, težke kovine, pesticide, herbicide, hormone in klor, hkrati pa ohranjajo bistvene minerale.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
12,74 € s kodo
24MDW4SI277
Hydropath ltd Odstranjevalec vodnega kamna - prekristalizator Hs38 Hydropath ltd Odstranjevalec vodnega kamna - prekristalizator Hs38
Hydropath ltd Odstranjevalec vodnega kamna - prekristalizator Hs38

Hs38 je rešitev za trdovraten vodni kamen v domovih. Za razliko od mehčalca vode, Hs38 kemično ne spreminja vode in ne odstranjuje mineralov. Z njegovo pomočjo se rešimo vodnega kamna in hkrati skrbimo za čisto okolje!

na voljo predvidoma: 24.4. - 26.4.

Filtri za filtriranje vode

V spletni trgovini mimovrste si izberite nadomestni filter za vaš vrč ali steklenico za filtriranje vode. Za vas imamo na zalogi filtre za filtriranje vode blagovnih znamk, kot so Brita, Laica in številne druge.

Ponudbo najcenejših izdelkov, razvrščenih po ceni, najdete v kategoriji poceni filtri za vodo za filtrirne vrče.