Pomemben sestavni del vrčev za filtriranje vode je zamenljiv filter. Življenjska doba le-tega znaša okrog 30 dni oziroma 150 l prefiltrirane vode. Na splošno velja, da vsak proizvajalec vrčev za filtriranje vode ponuja za določen model vrča tudi zamenljive filtre. Kako filter pravzaprav deluje in kaj vse lahko odstrani iz vode?

Prikaži več

Delovanje filtra za vodo

Postopek filtriranja poteka na osnovi večstopenjskega prečiščevanja vode:

  • 1. stopnja filtriranja: voda teče skozi fin mrežni filter, ki odstrani večje usedline in nečistoče
  • 2. stopnja filtriranja: ionska tehnologija iz vode odstrani vodni kamen, prefiltrirana voda kljub temu še vedno vsebuje pomembne minerale, kot sta magnezij in kalcij
  • 3. stopnja filtriranja: poteka s pomočjo sloja aktivnega oglja. Na ta način vodo očistimo od snovi, ki negativno vplivajo zlasti na okus vode.
  • 4. stopnja filtriranja: zagotavlja odstranitev tudi najmanjših usedlin (obstajajo tudi filtri s 5. stopnjo filtriranja, ki praviloma lahko odstrani klorove spojine ali zmanjša razmnoževanje bakterij)

Zakaj filtrirati vodo?

  • Zaradi večstopenjskega postopka filtriranja je prefiltrirana voda v primerjavi z vodo pred filtriranjem veliko boljša tako po svojem okusu kot tudi po kakovosti.
  • Prefiltrirana voda je pripravljena za takojšnje zaužitje ali pripravo čaja oziroma kave.
  • Zaradi odstranitve vodnega kamna je prefiltrirana voda primerna za uporabo v aparatih za kavo ali grelnikih vode.

Kako dolgo zdrži filter za vodo?

O tem, kdaj bo treba filter za vodo v vašem vrču za filtriranje zamenjati, vas sproti obvešča pokazatelj življenjske dobe filtra:

  • Mehanski pokazatelj: deluje na principu števca prostornine prefiltrirane vode. Po približno 150 litrih prefiltrirane vode vas obvesti, da je treba zamenjati filter.
  • Elektronski pokazatelj: deluje na principu 30-dnevnega intervala, po preteku katerega vas bo opozoril, da je treba zamenjati filter.
NAMIG

Filtre se splača nabaviti v kompletu, ki vsebuje več kosov. Če kupujete nov vrč za filtriranje vode, bodite pozorni na vsebino paketa. Nekateri modeli vrčev za filtriranje vode vključujejo tudi komplet nadomestnih vodnih filtrov, s čimer boste v prvi fazi prihranili kar nekaj denarja.

DAFI Classic Standard nadomestni filtri, 2 kosa
61x

DAFI Classic Standard nadomestni filtri, 2 kosa

6,63 €

Zamenljivo polnilo za vrč za filtriranje vode DAFI. Filter odstranjuje neželene snovi, kot so živo srebro, svinec, klor, odstranjuje umazanijo in uravnava trdoto vode in pH. Primerno za vrče za filtriranje z oznako Classic.

Dostava Mimovrste
Laica filter kartuša Bi-Flux, 4 kosi
153x

Laica filter kartuša Bi-Flux, 4 kosi

15,99 €

Filtrirne kartuše LAICA zagotavljajo najboljšo raven filtracije z najvišjo kakovostjo in varnostjo uporabe.

Dostava Mimovrste
Brita steklenica Fill & Go Vital, 0,6 l, modra
19x

Brita steklenica Brita Fill & Go Vital, 0,6 l

19,29 €
18,71 €

Ne glede na to kje ste, lahko sedaj pijete sveže filtrirano vodo. Praktična steklenička z 0,6 l prostornine je opremljena z Brita Micro Disc filtrom, ki učinkovito zmanjšuje klor in drugo umazanijo ter hkrati zadržuje minerale.

Dostava Mimovrste
Kinetic Reactor KINETIC REACTOR HOME
2x

Kinetic Reactor KINETIC REACTOR HOME

25 €

KINETIC HOME na pipi izboljša okus in vonj vode ,omejuje nalaganje vodnega kamna, preprečuje nastanek sluzi in alg v samem reaktorju ter odstranjuje klor iz vode.

Partner: JinP doo
-15%
Brita Pack 3 MAXTRAplus PO
143x

Brita Pack 3 MAXTRAplus PO

19,80 €
16,82 €

Nadomestni vodni filter Brita Pack 3 MAXTRAplus PO. Paket vključuje 3 kose.

Dostava Mimovrste
Brita MAXTRA+ filtri, bel, 6 kosov
27x

Brita MAXTRA+ filtri, bel, 6 kosov

34,60 €
30,95 €

Popolna čista voda brez vodnega kamna in težkih kovin – tako boste imeli v svojem vrču zaradi učinkovitih filtrov Brita MAXTRA+, ki delujejo s tehnologijo BRITA Microflow in zagotavljajo do 25 % boljši okus vode kod doslej. V pakiranju je 6 filtrov, ki so primerni za vse vrče Brita.

Dostava Mimovrste
BWT Longlife filter, 3+1
13x

BWT Longlife filter, 3+1

25,33 €

Filter BWT Longlife ponuja boljši okus in vitalno moč magnezija, zahvaljujoč novi tehnologiji Mg2+. Primerni so tudi za Brita Maxtra, Laica Biflux in Dafi Unimax.

Dostava Mimovrste
-56%
Philips AWP2938WHT/10 vrč za filtriranje vode, bel, 4 l
3x

Philips AWP2938WHT/10 vrč za filtriranje vode, bel, 4 l

44,99 €
19,79 €

Vrč za filtriranje Philips za svežo in čisto vodo brez škodljivih snovi. Znižuje vsebnost klora, vodnega kamna, tekih kovin, mikroplastike in PFOA. Z digitalnim časovnikom, ki opozori na menjavo filtra.

Dostava Mimovrste
MAXXO filtri za vodo, 8 kosov
42x

MAXXO filtri za vodo, 8 kosov

27,08 €

Maxxo zamenljivi vodni filtri odstranjujejo nezaželene snovi iz vode, ki negativno vplivajo na okus in izgled vode. Znatno zmanjšanje vsebnosti klora in organskih spojin. V paketu je 8 kosov.

Dostava Mimovrste
DAFI Unimax Standard nadomestni filtri, 2 kosa
23x

DAFI Unimax Standard nadomestni filtri, 2 kosa

8,42 €

Zamenljivo polnilo za vrč za filtriranje vode DAFI. Filter odstranjuje neželene snovi, kot so živo srebro, svinec, klor, odstranjuje umazanijo in uravnava trdoto vode in pH. Primerno za vrče za filtriranje z oznako Unimax.

Dostava Mimovrste
Philips AWP260/10 nadomestni filter, 1 kos

Philips AWP260/10 nadomestni filter, 1 kos

11,99 €

Nadomestni filter Philips AWP260/10. Trifazni sistem ultra filtriranja je sestavljen iz netkane tkanine, zrnatega aktivnega oglja in membrane iz votlih vlaken. Znižuje vsebnost klora, hlapnih organskih spojin, pesticidov in do 99,9 % bakterij. Ohrani koristne minerale.

Dostava Mimovrste

Filtri za filtriranje vode

V spletni trgovini mimovrste si izberite nadomestni filter za vaš vrč ali steklenico za filtriranje vode. Za vas imamo na zalogi filtre za filtriranje vode blagovnih znamk, kot so Brita, Laica in številne druge.

Ponudbo najcenejših izdelkov, razvrščenih po ceni, najdete v kategoriji poceni filtri za vodo za filtrirne vrče.