Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Najnižja cena Vrči za filtriranje vode

Vrč za filtriranje vodi iz pipe doda pravi okus in odstrani čezmerno vsebnost klora, vodnega kamna in drugih trdnih delcev. Poleg dobrega okusa in zdravstvenih koristi je prefiltrirana voda dobra tudi za vašo denarnico in okolje. Poleg klasičnih vrčev, ki so namenjeni za gospodinjstvo ali pisarne, obstajajo tudi steklenice za filtriranje namenjene za šport ali za na pot. Kako delujejo vrči za filtriranje vode in kakšne so njihove prednosti in slabosti?

Prikaži več

Kako delujejo vrči za filtriranje vode?

Bistven del vrča za filtriranje vode je zamenljiv filter, ki zdrži približno 1 mesec oziroma 150 l prefiltrirane vode. Za ustrezno učinkovitost je nato treba filter zamenjati z novim. Večina vrčev za filtriranje vode ima tudi pokazatelj življenjske dobe filtra, ki vas bo postopoma opozarja na potrebo po zamenjavi. Filtri so praviloma sestavljeni iz 4 delov, zato je filtriranje večstopenjsko.<\p>

  • 1. stopnja filtriranja – voda se filtrira s pomočjo finega mrežnega filtra, ki odstrani nečistoče iz vode
  • 2. stopnja filtriranja – ti. Ionska tehnologija iz vode odstrani vodni kamen, hkrati pa ji ne odvzame pomembne minerale, kot sta magnezij in kalcij
  • 3. stopnja filtriranja – voda se nadalje filtrira s pomočjo aktivnega oglja, z njegovo pomočjo se zmanjša vsebnost snovi, ki negativno vplivajo zlasti na okus vode
  • 4. stopnja filtriranja – zagotavlja odstranitev tudi najmanjših usedlin (obstajajo tudi filtri s 5. stopnjo filtriranja, ki praviloma lahko odstrani klorove spojine ali zmanjša razmnoževanje bakterij)

Rezultat postopka filtriranja je voda, ki je v primerjavi z vodo pred filtriranjem veliko boljša tako kakovosti kot tudi po svojem okusu. Prefiltrirana voda je pripravljena za takojšnje zaužitje ali pripravo kave oziroma čaja. Zaradi odstranitve vodnega kamna vam bodo hvaležni tudi drugi gospodinjski aparati, kot so aparat za kavo ali grelnik vode.

NAMIG

Sodite med zadovoljne kupce in ste vrč za filtriranje vode v preteklosti že kupili? V tem primeru ne pozabite preveriti našo ponudbo nadomestnih filtrov.

Prednosti in slabosti vrčev za filtriranje vode

+ Okus prefiltrirane vode je zaradi zmanjšanja vsebnosti klora in odstranitve usedlin iz vodovodnih cevi veliko boljši. - Filtriranje je namenjeno za izboljšanje pitne vode, uporablja se za vodo iz pip mestnih ali krajevnih vodovodov. Če imate lasten vodnjak in sumite, da je vaša voda onesnažena, jo morate dodatno testirati (filtriranje ni namenjeno temu, da bi iz nepitne vode nastala pitna voda).
+ V primerjavi z vodo ustekleničeno v plastenkah PET je prefiltrirana voda cenejša (cena prefiltrirane vode je približno 1 do 2 CZK/1 l). - Filtriranje ravno tako ne zagotavlja kakovost vode, ki bi bila primerna za dojenčke – za ta namen se priporoča dodatno prekuhavanje vode.
+ Prefiltrirana voda iz pipe pomaga rešiti težavo z prevažanjem ustekleničene vode, pri kateri tudi niste sigurni glede pogojev skladiščenja (pod vplivom vročine ali napačnega skladiščenja se iz plastenk PET v vodo sproščajo škodljive snovi).
+ Z odstranitvijo vodnega kamna podaljša uporaba prefiltrirane vode življenjsko dobo vašega aparata za kavo in grelnika vode.

Pomembni parametri vrčev za filtriranje vode

Oblika vrča za filtriranje vode

Poleg klasičnih vrčev za filtriranje vode, ki svoj prostor lahko najdejo kjer koli v gospodinjstvu ali pisarni in po svoji obliki spominjajo na grelnik vode, obstajajo tudi kompaktni vrči za filtriranje vode, ki so primerni, da jih hranite v vratih hladilnika. V naši ponudbi boste našli tudi druge oblike steklenic za filtriranje:

  • Karafe za filtriranje vode so zaradi svojega izgleda primerne za konferenčne prostore ali sejne sobe oziroma kot dodatek za dnevno sobo.
  • Prenosne steklenice za filtriranje bodo potrebovali zlasti športniki in ljubitelji dejavnosti na prostem.

Oblika vrča za filtriranje vode

Vrč za filtriranje vode je sestavljen iz dveh delov – zgornji del, ki je namenjen vlivanju vode in ga filter ločuje od spodnjega dela, kjer se hrani prefiltrirana voda. Pri izbiri vrča za filtriranje vode torej ne pozabite razlikovati med skupno prostornino vrča za filtriranje vode in prostornino prefiltrirane vode.

  • Prostornina običajnih vrčev za filtriranje vode znaša okrog 2,4 l vode, pri čemer znaša prostornina prefiltirane vode pri tolikšni kapaciteti vrča približno 1,4 l.
  • Na trgu so na voljo tudi vrči za filtriranje vode z večjo prostornino, ki so namenjeni na primer v skupne pisarne in podobno. S pomočjo takšnih vrčev lahko pri enem filtriranju dobimo kar 5,5 l prefiltriranje vode.

Cena zamenljivih filtrov

Poleg oblike in prostornine vrča morate upoštevati tudi ceno zamenljivih filtrov. Ta pri celoletni uporabi običajno preseže nabavno ceno samega vrča za filtriranje vode. Filtre se splača nabaviti v kompletu, ki vsebuje več kosov. Poleg tega nekateri modeli vrčev za filtriranje vode vključujejo tudi komplet nadomestnih filtrov za vodo, kar zagotavlja cenovno ugoden začetni nakup.

Določi parametre
AQUA OPTIMA - Filtrirni čajnik Liscia + 3x filter EVO1PLUS (zamenjava za PJ0602 - isti EAN, nova embalaža) AQUA OPTIMA - Filtrirni čajnik Liscia + 3x filter EVO1PLUS (zamenjava za PJ0602 - isti EAN, nova embalaža)
AQUA OPTIMA - Filtrirni čajnik Liscia + 3x filter EVO1PLUS (zamenjava za PJ0602 - isti EAN, nova embalaža)

filtrirni čajnik – prostornina 2,5 l – rezervoar za filtrirano vodo 1,2 l – enostavno polnjenje – tanka zasnova – prilega se vratom hladilnika – vključen 3× 30-dnevni filter – mere: 25 × 25,6 × 10,2 cm Filter …

Trenutno ni na zalogi

Partner: VISO TRADE
AQUA OPTIMA - 6x univerzalni nadomestni filter AQUA OPTIMA - Filtrirni čajnik Liscia + 3x filter EVO1PLUS (zamenjava za PJ0602 - isti EAN, nova embalaža)
AQUA OPTIMA - 6x univerzalni nadomestni filter

Univerzalni filter zmanjšuje količino nečistoč v vodi iz pipe, zagotavlja odličen okus in polnost pijač, pomaga preprečevati nabiranje vodnega kamna in podaljšuje življenjsko dobo aparata.

Trenutno ni na zalogi

Partner: VISO TRADE
Laica filtrirni vrč Light Graffiti Brita MARELLA, vrč za filtriranje vode 2,4 L, MODRA
Laica filtrirni vrč Light Graffiti

Filtrirni vrč Leica Light Graffiti ima prostora za 1,2 l fitrirane vode. Iz vode izloči klor, težke kovine in različne bakterije že manj kot v treh minutah. Praktičen dizajn omogoča, da ga izredno hitro napolnete, ne da bi morali odstraniti pokrov.

Trenutno ni na zalogi

Partner: Mimovrste
Brita MARELLA, vrč za filtriranje vode 2,4 L, MODRA Brita MARELLA, vrč za filtriranje vode 2,4 L, MODRA
Brita MARELLA, vrč za filtriranje vode 2,4 L, MODRA

Priročen vrč za filtriranje vode z inovativno tehnologijo filtriranja. Zaupajte inovativni 4-stopenjski filtraciji MAXTRA PRO z naravnim aktivnim ogljem iz kokosovih lupin in zmogljivim ionskim izmenjevalcem: čista in sveža voda, poln okus v vročih napitkih in zanesljiva zaščita pred vodnim kamnom.

na voljo predvidoma: 1.7. - 3.7.

Brita MARELLA, vrč za filtriranje vode 2,4 L, BELA Brita MARELLA, vrč za filtriranje vode 2,4 L, MODRA
Brita MARELLA, vrč za filtriranje vode 2,4 L, BELA

Priročen vrč za filtriranje vode z inovativno tehnologijo filtriranja. Zaupajte inovativni 4-stopenjski filtraciji MAXTRA PRO z naravnim aktivnim ogljem iz kokosovih lupin in zmogljivim ionskim izmenjevalcem: čista in sveža voda, poln okus v vročih napitkih in zanesljiva zaščita pred vodnim kamnom.

Trenutno ni na zalogi

Vodni filtri Plus 5+1 Brita FILTER MAXTRA+ PL. PATRONS 2KS
Vodni filtri Plus 5+1

Maxxo filter za vodo 5+1; Filtri odstranjujejo neželene snovi, ki negativno vplivajo na okus in videz vode iz pipe.

na voljo predvidoma: 2.7. - 4.7.

Partner: VISO TRADE
Laica Bi-flux 3+1 kos Brita FILTER MAXTRA+ PL. PATRONS 2KS
Laica Bi-flux 3+1 kos

Univerzalni filtrirni vložek Bi-flux je pametna in poceni rešitev za vsakodnevno filtriranje pitne vode. Učinkovito zmanjšuje količino vodnega kamna, klora, težkih kovin ter herbicidov in pesticidov.

na voljo predvidoma: 2.7. - 4.7.

Partner: VISO TRADE
Brita FILTER MAXTRA+ PL. PATRONS 2KS Brita FILTER MAXTRA+ PL. PATRONS 2KS
Brita FILTER MAXTRA+ PL. PATRONS 2KS

FILTER BRITA MAXTRA+ PL. PATRONS 2KS

na voljo predvidoma: 2.7. - 4.7.

Partner: VISO TRADE
Brita ON TAP Pro, rezervni filter Laica Flow'n go filtrirna steklenica, plastična, 1 l
Brita ON TAP Pro, rezervni filter

Priključni vodni filter za vodo pravega okusa – za vse, ki želijo uživati v čisti, okusni vodi iz pipe! Z učinkovito tehnologijo filtracije, ki zmanjšuje kovine, kot sta svinec in baker, snovi, ki poslabšajo vonj in okus, kot je klor, majhne delce > 0,6 µm in nečistoče, ki jih vsebuje voda iz pipe.

na voljo predvidoma: 1.7. - 3.7.

Laica Flow'n go filtrirna steklenica, plastična, 1 l Laica Flow'n go filtrirna steklenica, plastična, 1 l
Laica Flow'n go filtrirna steklenica, plastična, 1 l

Filtrirna steklenica italijanske znamke Laica za redno oskrbo s čisto pitno vodo. Plastično steklenico enostavno napolnite z vodo in pustite, da Fast Disk filter opravi prečiščevalno nalogo. Volumen: 1 l.

na voljo predvidoma: 24.6.

Partner: Mimovrste
BWT VIDA MECHANICO F. CONVICE + 3 filtri Laica Flow'n go filtrirna steklenica, plastična, 1 l
BWT VIDA MECHANICO F. CONVICE + 3 filtri

Beli filtrirni čajnik BWT VIDA s prostornino 2,6 litra in indikatorjem menjave filtra.

na voljo predvidoma: 2.7. - 4.7.

Partner: VISO TRADE

Vrč za filtriranje vode

Pozabite na težke pakete plastenk PET polnih vode in že letos poleti se odžejajte s svežo prefiltrirano vodo iz pipe. V spletni trgovini mimovrste izberite vrč za filtriranje vode – narava in vaša denarnica vam bosta za takšen nakup hvaležni. Za vas imamo na zalogi priljubljene blagovne znamke vrčev za filtriranje vode, kot so Brita, Laica in številne druge.

^ Na vrh

V kategoriji poceni filtrirni kotliček najdete najcenejše izdelke, razvrščene po cenah.