Damjana Dodič: Babica, pogrešam te
5 €

Zadnji kos!

Taja in Jan sta počitnice rada preživljala pri svoji babici.Nekega dne pa je babica umrla in otroka sta se prvič soočila z izgubo ljubljene osebe.

Marika Mihelčič: Metla Pometačka
12,50 € 11,15 €

Metla Pometačka je prišla pomagat. Najprej triletni vnučki Mii, ki je nekega jutra zaspana prestopala stopnice in na široko zehala.

Claude Delafosse: Dinozavri, čarobna svetilka
9,90 € 8,83 €

Noben človek ni še videl živega dinozavra. Te nenavadne živali so živele na Zemlji mnogo let pred človekom. V tej knjigi boš dinozavre lahko opazoval od blizu, kot če bi se preselil v davno preteklost.

Helena Kraljič: Dve zvezdi
19,90 €

Vprašanja in odgovori so raznobarvni – tako je tudi naše sobivanje v svetu, kjer je vse več vprašanj in vse manj odgovorov.

Naomi Howarth: Zgodba o vrani
21,99 €

Zgodbo o vrani je zapisala in ilustrirala škotska avtorica Naomi Howarth,navdih zanjo pa je našla v indijanski pripovedki ljudstva Lenni Lenape.

Perko Tina: Gvido in kozja vila
19,90 € 17,75 €

Knjiga Gvido in kozja vila je avtorska slikanica izjemne umetnice Tine Perko. Do sedaj smo jo poznali kot odlično ilustratorko, tokrat pa je slikam dodala tudi besedilo.

Suzanne Barton: Zimska pesem
19,95 €

Na lep jesenski dan taščica prepeva na svoji veji, ko opazi, da se listje čudno vrtinči v vetru. Nekaj je drugače – ampak kaj?

Uroš Grilc: Škratje s krasa
12,95 €

Grajska gospodična in mali vitez se brez strahu podata na iskanje pečatov kamna, ruja in burje,brez katerih Kras ne more. Jima bo uspelo prisluhniti lepotam kraške pokrajine in škrate prepričati, da Krasu spet vrnejo njegove barve, mrzel veter in trdnost kamna?

Zgodbe, Zdeněk Svěrák (trda, 2013)
16,90 € 15,72 €

Zbirko kratkih zgodb Zdeněka Svěráka odlikujeta predvsem igrivost in humor. Navdih za pisanje je avtor črpal iz vsakdanjega življenja, zato bi se prav vsakdo med nami lahko znašel v vlogi glavnih junakov. Prav to je najbrž tista pika na i, zaradi katere se njegove zgodbe tako brane.