Andrea Frediani: Jeruzalem, trda

Znamka: Naša številka: 636093

Andrea Frediani: Jeruzalem, trda

velika zgodovinska romanca Jeruzalem je knjiga, ki bo zagotovo pustila globoko sled v vsakem bralcu. Je velika zgodovinska romanca za vse ljubitelje zgodovinskih spektaklov iz obdobja zgodnjega krščanstva in pozneje križarskih vojn. Celoten opis

30.9

33,90 € Vključno z DDV
30,90 €

Naša številka: 636093

Predstavitev

Opis artikla

Jeruzalem, leta 70 n. št.. Mlad član Jezusove družine pred rimskim razdejanjem v času cesarja Tita reši rokopis, ki ga je napisal Jakob, Kristusov brat. Več kot tisoč let pozneje se rokopis pojavi v judovski skupnosti iz Mainza, ki ga namerava uporabiti kot dokaz, da so bili judje po krivem obdolženi Jezusove smrti. Leta 1099 Jeruzalem oblegajo križarji in dragoceni dokument se znova znajde v Svetem mestu. Krščanski voditelji si ga želijo na vso moč polastiti, saj morajo preprečiti, da bi sporočilo Jakobovega rokopisa povzročilo razcep znotraj Cerkve.

Avtor je v realističnem slogu opisal krvave podvige med zasledovanji in obleganji ter mračna prizadevanja vodij razkola med krščansko in muslimansko vero, ki so bili iz dneva v dan krutejši, vse dokler nazadnje niso prerastli v nedoumljiv pokol.

Andrea Frediani razkriva duše svojih osmih glavnih junakov, ki se skozi roman razvijajo in postajajo vedno bolj človeški, okleščeni svojih stremljenj in praznih idealov, ki so se sami po sebi morali razbliniti. Z neverjetno sposobnostjo vživljanja v zgodovinsko preteklost avtorju uspe današnjemu sodobnemu bralcu približati in razložiti notranje vzgibe posameznikov, ki so se znašli v metežu prve križarske vojne.

V nasprotju s šolo, kjer smo se zgodovino učili preko golih dejstev in podatkov, nas Andrea Frediani v zgodovino Jeruzalema popelje s svojimi glavnimi junaki iz »mesa in krvi«. Poleg tega se z blagodejnim kritičnim očesom loti tudi zgodovine krščanstva, muslimanske in judovske vere in morda bo ravno v tej točki knjiga Jeruzalem pretresla dušo marsikaterega bralca.

  • podnaslov velika zgodovinska romanca
  • ISBN 978–961–6788–33–5
  • založba Avrora AS
  • leto izdaje 2010
  • dimenzije 14,5 × 20,5
  • strani 476
  • vezava trda
  • jezik slovenščina

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst zgodovinski romani
Založnik Avrora As
Vezanje trda
Leto izdaje 2010
ISBN 9789616788335
Število strani 476