Hugo Claus: Žalost Belgije
35 € 31,90 €

Zadnji kos!

Monumentalni dvodelni roman Žalost Belgije se je v literarno zgodovino zapisal kot sijajen Bildungsroman in obenem zgodovinski dokument, družbena panorama Belgije v prvi polovici 20. stoletja.

Hans Pölzer, Trije dnevi pekla na Soči, trda
17 € 14,41 €

To je edinstven zapis spominov soškega desetnika, pretresljiva izpoved o robovih človečnosti, ki v strahu za preživetje zavzamejo zverinske, po drugi strani pa neskončno nežne oblike.

Andrzej Stasiuk: Dukla
23 € 20,97 €

Zbirka vsebuje več kratkih poetičnih zapisov, ki prepletajo svojevrstne domišljijske zgodbe z melanholičnimi avtorjevimi spomini.

Danilo Kiš: Peščena ura
24,90 € 14,50 €

Roman Peščena ura govori o usodi Judov na Balkanu in pisateljevemu očetu, ki so bili zaprti v koncentracijskem taborišču v Auschwitzu.

Fulvio Tomizza: Zlo pride s severa: roman o škofu Vergeriju
34 € 31 €

Zgodovinski roman Zlo pride s severa, najobsežnejša zgodovinska pripoved Fulvia Tomizze, prikazuje konfliktni čas reformacije na Koperskem in v Nemčiji, kamor se je moral umakniti koprski škof Peter Pavel Vergerij po obsodbi inkvizicije zaradi širjenja prevratniških Lutrovih idej po Istri.

Igor Marojević: Mamina roka
10 € 9,11 €

Roman pripoveduje zgodbo šestnajstletnega gimnazijca, ki si želi pridobiti življenjske izkušnje, hkrati pa avtor pred nami odkriva tudi odnos povojnih oblasti do podonavskih Nemcev.

Ivan Sivec: Saga o Karantaniji 1.del: Kralj Samo, trda
33 € 27,99 €

Kralj Samo – I. del Sage o Karantaniji je roman o junaštvu in ljubezni. Je epska pripoved o znamenitem kralju Samu, mlademu junaku Vitomirju in nemirnem svetu, ki sta ga sooblikovala v sedmem stoletju.

Lado Kralj: Če delaš omleto
24 € 21,87 €

Sredi živahne meščanske stvarnosti dvajsetih let minulega stoletja se vse odločneje uveljavlja ideja o komunistični revoluciji. Skozi oči pisateljice Helene Murkovič, razgledane in ozaveščene mlade ženske, se razpira intelektualni in umetniški vrvež prestolnice.

Marcel Štefančič, jr.: Velika čistka
24,90 € 22,70 €

Ameriški stalinizem, črni spisek in obračun s holivudskimi komunisti

V knjigi Velika čistka avtor zavzeto vrta po temnih plateh ameriške politične zgodovine in filmske industrije od napetega medvojnega časa gospodarske krize do vrhuncev hladne vojne.

Marija Zlatnar Moe: Will in svet - Kako je Shakespeare postal Shakespeare
34 € 31 €

Pred nami je prelomna biografija Williama Shakespeara in njegove dobe. Mednarodno priznani literarni zgodovinar in utemeljitelj tim. novega histroizma Stephen Greenblatt v knjigi mojstrsko poveže osnovna biografska dejstva o Shakespearu z malo znanimi zgodovinskimi dejstvi, podatki iz njegovega življenja in elementi njegovih iger.

Milan Kleč: Ura resnice, trda
24 € 21,87 €

Ura resnice je satirična podoba slovenskih literarnih in likovnih krogov, pa tudi kulturne politike, kakor jo doživljajo in kakor morajo v duhu njenih imenitnih določil ravnati svoje bitje in žitje samostojni kulturni delavci v Sloveniji na prelomu tisočletja.

Milan Ostojić Leszczynski: Romska država
30 € 27,34 €

Naslov romana Romska država lahko pritegne pozornost ne le navadnih bralcev, temveč lahko močno zaintrigira pozornost visoke politike. Gre za prvi takšen naslov v zgodovini svetovne literature. Postavlja se logično vprašanje: »Na čigavem dvorišču želi največja manjšina ustvariti svojo državo?«

Pavol Rankov: Matere
24,90 € 22,70 €

Jedrno pripoved Matere predstavlja življenjska zgodba Slovakinje Zuzane, ki jo Rdeča armada ob koncu druge svetovne vojne, potem ko Slovaško osvobodi nacističnih in klerofašističnih spon, obsodi izdaje in odpelje v eno sovjetskih delovnih taborišč. Ker je Zuzana noseča, v ujetništvu prestaja dvojno kalvarijo.

Pawel Huelle: Mercedes- Benz
21 € 19,14 €

Očarljiva, ganljiva in zabavna kratka pripoved se prične v začetku devetdesetih, kmalu po padcu komunističnega režima na Poljskem.

R. K. Redbridge: Lahko noč, tovariš Stalin
29,90 € 27,26 €

Zgodovinsko-politični triller, ki je postavljen v leto 1952 in 1953, govori pa o poskusih atentata ruskih agentov na Tita in o odgovoru jugoslovanskih agentov na te poskuse.

Ria Bačer: Iztrgano pozabi
14,90 € 9,03 €

Znana novomeška novinarka Ria Bačer, opremljena z iskrivim humorjem in odličnim spominom, je morda najzanimivejša priča dogodkov razburkanega dvajsetega stoletja v Novem mestu.

Roman Leljak: Špiclji Udbe
24,90 € 22,70 €

V knjigi „Špiclji Udbe“ so objavljeni seznami sodelavcev slovenske UDBE od 1945 do 1990. leta. »Ne gre za lov na ljudi, gre za potrditev, da je bila UDBA teroristična organizacija, gre za jasno opredelitev, da je Slovenija postala suverena država 1990. leta. Bodočnost se mora graditi samo na teh dobrinah, ne pa na kontinuiteti Jugoslavije in nekakšnem sestopanja komunistov z oblasti, še posebej pa ne na vzvodih Udbinega podzemlja.«

Stefan Hertmans: Vojna in terpentin
9,90 € 9,03 €

Avtor nas popelje skozi življenje svojega deda, ki je preživel prvo svetovno vojno in svoje spomine zapisal v dva zvezka.

Valerija Skrinjar Tvrz: Anuška
35 € 29,69 €

Zmajeva kri

S trilogijo Zmajeva kri je pisateljica prikazala zgodovino premogovništva v zagorskem rudniškem bazenu in svoje delo zasnovala tako obširno, da zasluži podnaslov „knapovska saga“, saj sega njegov pripovedni lok od začetka 18. stoletja do 2.svetovne vojne in še čez do zaprtja rudnika. Anuška je drugi del sage.

Valerija Skrinjar Tvrz: Mohor
35 € 29,69 €

Zmajeva kri

S trilogijo Zmajeva kri je pisateljica prikazala zgodovino premogovništva v zagorskem rudniškem bazenu in svoje delo zasnovala tako obširno, da zasluži podnaslov „knapovska saga“, saj sega njegov pripovedni lok od začetka 18. stoletja do 2.svetovne vojne in še čez do zaprtja rudnika. Mohor je prvi del sage.

Valerija Skrinjar Tvrz: Razhajanja
35 € 29,69 €

Zmajeva kri

S trilogijo Zmajeva kri je pisateljica prikazala zgodovino premogovništva v zagorskem rudniškem bazenu in svoje delo zasnovala tako obširno, da zasluži podnaslov „knapovska saga“, saj sega njegov pripovedni lok od začetka 18. stoletja do 2.svetovne vojne in še čez do zaprtja rudnika. Razhajanja so tretji del sage.

Vilmos Kondor: Budimpešta noir
14,99 € 13,67 €

Z opisi temačnega vzdušja, Budimpešte, njenih ulic, četrti, sveta prostitucije in tolp ter družbenih razmer na predvečer druge svetovne vojne se je Kondor učinkovito poklonil tradiciji romana noir.

Vinko Möderndorfer: Brskanja
24,90 € 14,50 €

Roman Vinka Moderndorferja Brskanja prikazuje kako zgodovina prednikov lahko vpliva na sodobno življenje in prihodnost.

Paulina Simons: Bronasti jezdec, 1. in 2. del
23,99 € 21,87 €

Zlato ožarjeno nebo, prosojni somrak in svetle noči: vse kliče po mladosti, ljubezni, po nečem novem. Vojna še ni dosegla tega nekoč veličastnega mesta, ni še posegla v življenje dveh sester, Tatjane in Daše Metanove, ki si delita sobico v natrpanem stanovanju, kjer živita z bratom in starši. A družini se svet obrne na glavo, ko Hitlerjeva vojska napade Rusijo in začne svoj bliskoviti prodor do Leningrada.

Andrea Frediani: Jeruzalem
9,99 € 9,10 €

Jeruzalem, leta 70 n. št.. Mlad član Jezusove družine pred rimskim razdejanjem v času cesarja Tita reši rokopis, ki ga je napisal Jakob, Kristusov brat.

Andrea Frediani: Jeruzalem, trda
33,90 € 30,90 €

velika zgodovinska romanca

Jeruzalem je knjiga, ki bo zagotovo pustila globoko sled v vsakem bralcu. Je velika zgodovinska romanca za vse ljubitelje zgodovinskih spektaklov iz obdobja zgodnjega krščanstva in pozneje križarskih vojn.