Bojan Knific: Klobčič in nit, stari modni hit

Znamka: Naša številka: 1200127

Bojan Knific: Klobčič in nit, stari modni hit

Knjiga na zelo slikovit in zanimiv način predstavi tržiško tekstilno dediščino, modrotiskarstvo in nogavičarstvo. Vse tri dejavnosti so umeščene v širši zgodovinski kontekst, pestro besedilo pa je dopolnjeno z bogatim slikovnim gradivom, ilustracijami postopkov predelave blaga in pričevanji Tržičanov in okoliških prebivalcev. Celoten opis

10.46

10,46 € Vključno z DDV

Naša številka: 1200127

Predstavitev

Opis artikla

Tržiška tekstilna dediščina zaseda posebno mesto v slovenskem prostoru. V kmečkem zaledju so gojili lan in tkali odlično platno, v trgu so se ukvarjali z barvanjem blaga, ki so ga oblikovali bogati vzorci in čiste barve, Tržič je bil največje nogavičarko središče na Slovenskem.

V katalogu so vse tri dejavnosti umeščene v širši zgodovinski kontekst, prek slikovnega gradiva in ilustracij pa so predstavljeni postopki, po katerih so od osnovnega materiala prišli do končnega izdelka.

Primerno branje za mlajše in starejše ljubitelje zgodovine in etnologije, ter za tiste, ki bi radi na zanimiv in preprost način spoznali s čim so se nekdaj ukvarjali v Tržiču. Prav tako knjiga sledi učnemu načrtu za gospodinjstvo v osnovnih šolah, kjer morajo učenci spoznati različne tkanine in obdelavo le-teh. Služi lahko kot dragocen pripomoček pri učenju.

Lastnosti knjige:

  • Jezik: slovenski
  • Založnik: Tržiški muzej
  • Zvrst: zgodovina
  • Vezava: mehka
  • Število strani: 87
  • Dimenzije: 21 × 27 cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst zgodovina
Vezanje mehka
Leto izdaje 2018
ISBN 9789619283875
Število strani 87