Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Vrč za filtriranje vodi iz pipe doda pravi okus in odstrani čezmerno vsebnost klora, vodnega kamna in drugih trdnih delcev. Poleg dobrega okusa in zdravstvenih koristi je prefiltrirana voda dobra tudi za vašo denarnico in okolje. Poleg klasičnih vrčev, ki so namenjeni za gospodinjstvo ali pisarne, obstajajo tudi steklenice za filtriranje namenjene za šport ali za na pot. Kako delujejo vrči za filtriranje vode in kakšne so njihove prednosti in slabosti?

Prikaži več

Kako delujejo vrči za filtriranje vode?

Bistven del vrča za filtriranje vode je zamenljiv filter, ki zdrži približno 1 mesec oziroma 150 l prefiltrirane vode. Za ustrezno učinkovitost je nato treba filter zamenjati z novim. Večina vrčev za filtriranje vode ima tudi pokazatelj življenjske dobe filtra, ki vas bo postopoma opozarja na potrebo po zamenjavi. Filtri so praviloma sestavljeni iz 4 delov, zato je filtriranje večstopenjsko.<\p>

  • 1. stopnja filtriranja – voda se filtrira s pomočjo finega mrežnega filtra, ki odstrani nečistoče iz vode
  • 2. stopnja filtriranja – ti. Ionska tehnologija iz vode odstrani vodni kamen, hkrati pa ji ne odvzame pomembne minerale, kot sta magnezij in kalcij
  • 3. stopnja filtriranja – voda se nadalje filtrira s pomočjo aktivnega oglja, z njegovo pomočjo se zmanjša vsebnost snovi, ki negativno vplivajo zlasti na okus vode
  • 4. stopnja filtriranja – zagotavlja odstranitev tudi najmanjših usedlin (obstajajo tudi filtri s 5. stopnjo filtriranja, ki praviloma lahko odstrani klorove spojine ali zmanjša razmnoževanje bakterij)

Rezultat postopka filtriranja je voda, ki je v primerjavi z vodo pred filtriranjem veliko boljša tako kakovosti kot tudi po svojem okusu. Prefiltrirana voda je pripravljena za takojšnje zaužitje ali pripravo kave oziroma čaja. Zaradi odstranitve vodnega kamna vam bodo hvaležni tudi drugi gospodinjski aparati, kot so aparat za kavo ali grelnik vode.

NAMIG

Sodite med zadovoljne kupce in ste vrč za filtriranje vode v preteklosti že kupili? V tem primeru ne pozabite preveriti našo ponudbo nadomestnih filtrov.

Prednosti in slabosti vrčev za filtriranje vode

+ Okus prefiltrirane vode je zaradi zmanjšanja vsebnosti klora in odstranitve usedlin iz vodovodnih cevi veliko boljši. - Filtriranje je namenjeno za izboljšanje pitne vode, uporablja se za vodo iz pip mestnih ali krajevnih vodovodov. Če imate lasten vodnjak in sumite, da je vaša voda onesnažena, jo morate dodatno testirati (filtriranje ni namenjeno temu, da bi iz nepitne vode nastala pitna voda).
+ V primerjavi z vodo ustekleničeno v plastenkah PET je prefiltrirana voda cenejša (cena prefiltrirane vode je približno 1 do 2 CZK/1 l). - Filtriranje ravno tako ne zagotavlja kakovost vode, ki bi bila primerna za dojenčke – za ta namen se priporoča dodatno prekuhavanje vode.
+ Prefiltrirana voda iz pipe pomaga rešiti težavo z prevažanjem ustekleničene vode, pri kateri tudi niste sigurni glede pogojev skladiščenja (pod vplivom vročine ali napačnega skladiščenja se iz plastenk PET v vodo sproščajo škodljive snovi).
+ Z odstranitvijo vodnega kamna podaljša uporaba prefiltrirane vode življenjsko dobo vašega aparata za kavo in grelnika vode.

Pomembni parametri vrčev za filtriranje vode

Oblika vrča za filtriranje vode

Poleg klasičnih vrčev za filtriranje vode, ki svoj prostor lahko najdejo kjer koli v gospodinjstvu ali pisarni in po svoji obliki spominjajo na grelnik vode, obstajajo tudi kompaktni vrči za filtriranje vode, ki so primerni, da jih hranite v vratih hladilnika. V naši ponudbi boste našli tudi druge oblike steklenic za filtriranje:

  • Karafe za filtriranje vode so zaradi svojega izgleda primerne za konferenčne prostore ali sejne sobe oziroma kot dodatek za dnevno sobo.
  • Prenosne steklenice za filtriranje bodo potrebovali zlasti športniki in ljubitelji dejavnosti na prostem.

Oblika vrča za filtriranje vode

Vrč za filtriranje vode je sestavljen iz dveh delov – zgornji del, ki je namenjen vlivanju vode in ga filter ločuje od spodnjega dela, kjer se hrani prefiltrirana voda. Pri izbiri vrča za filtriranje vode torej ne pozabite razlikovati med skupno prostornino vrča za filtriranje vode in prostornino prefiltrirane vode.

  • Prostornina običajnih vrčev za filtriranje vode znaša okrog 2,4 l vode, pri čemer znaša prostornina prefiltirane vode pri tolikšni kapaciteti vrča približno 1,4 l.
  • Na trgu so na voljo tudi vrči za filtriranje vode z večjo prostornino, ki so namenjeni na primer v skupne pisarne in podobno. S pomočjo takšnih vrčev lahko pri enem filtriranju dobimo kar 5,5 l prefiltriranje vode.

Cena zamenljivih filtrov

Poleg oblike in prostornine vrča morate upoštevati tudi ceno zamenljivih filtrov. Ta pri celoletni uporabi običajno preseže nabavno ceno samega vrča za filtriranje vode. Filtre se splača nabaviti v kompletu, ki vsebuje več kosov. Poleg tega nekateri modeli vrčev za filtriranje vode vključujejo tudi komplet nadomestnih filtrov za vodo, kar zagotavlja cenovno ugoden začetni nakup.

Določi parametre
Philips Nadomestna kartuša Philips GoZero AWP286/10, 1 kos Philips Philips GoZero filtrirna steklenička AWP2788BK/10 590 ml črna
Philips Nadomestna kartuša Philips GoZero AWP286/10, 1 kos

Filter GoZero Fitness odstrani do 99 % klora in izboljša okus vode iz pipe.

na voljo predvidoma: 26.4. - 30.4.

Brita Nadomestni filtri za Brita Maxtra+ Pure Performance 4 kosi Philips Philips GoZero filtrirna steklenička AWP2788BK/10 590 ml črna
Brita Nadomestni filtri za Brita Maxtra+ Pure Performance 4 kosi

Univerzalna filtrska kartuša Maxtra+ je še učinkovitejša od originalne, zelo uspešne kartuše Maxtra Druga generacija kartuše prinaša nove prednosti: za 30 % večja površina filtra boljša učinkovitost zaradi izboljšane tehnologije MicroFlow z drobnejšo zrnatostjo čista in minimalistična zasnova ter

na voljo predvidoma: 23.4. - 24.4.

Philips Philips GoZero filtrirna steklenička AWP2788BK/10 590 ml črna Philips Philips GoZero filtrirna steklenička AWP2788BK/10 590 ml črna
Philips Philips GoZero filtrirna steklenička AWP2788BK/10 590 ml črna

Bottle GO: čiste – vroče – hladne – kjerkoli! 590 ml UV sterilizacija Nerjaveče jeklo, izolirano Matno črno Vodite se s čistejšo plastenko in vodo, za katero vam ni treba skrbeti Čista plastenka brez vonja zaradi tehnologije UV-C LED, ki preprečuje poslabšanje vonja, saj uničuje DN

na voljo predvidoma: 26.4. - 30.4.

Philips Nadomestna kartuša Philips GoZero AWP294/10, 1 kos Philips On Tap AWP3754/10 sistem filtracije za mešalnik umivalnika z ultrafiltracijo, vodoravno
Philips Nadomestna kartuša Philips GoZero AWP294/10, 1 kos

Filter GoZero Adventure odstrani do 99,9 %* patogenih organizmov, ki se prenašajo z vodo, vključno z bakterijami, virusi in paraziti, zato se lahko zanesete na resnično čisto vodo.

na voljo predvidoma: 26.4. - 30.4.

Laica filter vrč Aida Philips On Tap AWP3754/10 sistem filtracije za mešalnik umivalnika z ultrafiltracijo, vodoravno
Laica filter vrč Aida

Vrč Aida uspešno filtrira umazanijo iz vode ter tako poskrbi, da ta ne vpliva na vaše zdravje ali samo napravo. Vrč premore 1,2 l filtrirane vode.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Philips On Tap AWP3754/10 sistem filtracije za mešalnik umivalnika z ultrafiltracijo, vodoravno Philips On Tap AWP3754/10 sistem filtracije za mešalnik umivalnika z ultrafiltracijo, vodoravno
Philips On Tap AWP3754/10 sistem filtracije za mešalnik umivalnika z ultrafiltracijo, vodoravno

Filtracijski sistem Philips za pritrditev na pipo umivalnika s časovnikom, da vas opozori, kdaj je treba filter zamenjati. Voda dobi odličen okus brez dodanih kemikalij in škodljivih snovi. Zmanjša vsebnost klora, svinca, pesticidov, mikroplastike in delcev do 0,01 μm, vključno s filtracijo do 99,99% bakterij.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Novo
Seychelle filtri SEYCHELLE vrč z filtrom za vodo-GEN1 Seychelle filtri SEYCHELLE vrč z filtrom za vodo-GEN1
Seychelle filtri SEYCHELLE vrč z filtrom za vodo-GEN1

Izjemno sposoben vrč za filtriranje vode, drži 3,8 litra vode. Seychelle filtrirni vrč je preverjeno tehnološko najbolj dovršen izdelek te vrste na svetu. En filter nudi kar do 570 litrov sveže vode odličnega okusa.

na voljo predvidoma: 23.4. - 24.4.

Partner: ZIN d.o.o.
Aquaphor Filters Filter vložek Aquaphor B100-25 Mg Seychelle filtri SEYCHELLE vrč z filtrom za vodo-GEN1
Aquaphor Filters Filter vložek Aquaphor B100-25 Mg

Filter vložek zmanjšuje skupne nečistoče v vodi, izboljša okus in odstrani neprijetne vonje ter hkrati zagotavlja čisto svežo vodo za uživanje.

na voljo predvidoma: 22.4. - 23.4.

Aquaphor Filters Vrč za prečiščevanje vode IZVOR Seychelle filtri SEYCHELLE vrč z filtrom za vodo-GEN1
Aquaphor Filters Vrč za prečiščevanje vode IZVOR

Kompaktni filtrirni vrč Aquaphor IZVOR izboljšuje okus in vonj vaše pitne vode z dramatično zmanjševanjem škodljivih snovi v vodi. Vrč ima MODER pokrov za lahkotno polnjenje in indikator preostale življenjske dobe filtra za vaše udobje. Kompaktna velikost omogoča shranjevanje na vratih hladilnika.

na voljo predvidoma: 22.4. - 23.4.

Aquaphor Filters Vrč za prečiščevanje vode IZVOR Barrier BWT Hardness, nadomestni filtrski vložek, za trdo vodo, 2 kosa
Aquaphor Filters Vrč za prečiščevanje vode IZVOR

Kompaktni filtrirni vrč Aquaphor IZVOR izboljšuje okus in vonj vaše pitne vode z dramatično zmanjševanjem škodljivih snovi v vodi. Vrč ima RDEČ pokrov za lahkotno polnjenje in indikator preostale življenjske dobe filtra za vaše udobje. Kompaktna velikost omogoča shranjevanje na vratih hladilnika.

na voljo predvidoma: 22.4. - 23.4.

Vrč za filtriranje vode

Pozabite na težke pakete plastenk PET polnih vode in že letos poleti se odžejajte s svežo prefiltrirano vodo iz pipe. V spletni trgovini mimovrste izberite vrč za filtriranje vode – narava in vaša denarnica vam bosta za takšen nakup hvaležni. Za vas imamo na zalogi priljubljene blagovne znamke vrčev za filtriranje vode, kot so Brita, Laica in številne druge.

^ Na vrh

V kategoriji poceni filtrirni kotliček najdete najcenejše izdelke, razvrščene po cenah.