Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo
0
na mesec

Powermat MIG MMA TIG 200A CO2 inverterski varilni aparat IMGT brez plina

Powermat MIG MMA TIG 200A CO2 inverterski varilni aparat IMGT brez plina

Številka: 14076748
Partnerska prodaja
Varilec se bo zaradi svoje zasnove uporabljal tako v domačih delavnicah in gospodinjstvih kot tudi v bolj profesionalnih aplikacijah, kot so terensko delo in vse vrste popravil v zgradbah. Celoten opis
299,99 €
Brezplačna dostava

Trenutno ni na zalogi

Artikli partnerja HALOORODJE.SI

Za prodajo odgovarja mimovrste=), vključno z morebitnimi reklamacijami ali vračili artiklov.
Partner pošlje artikle v ločeni pošiljki.
Način in ceno dostave določi partner.
Številka: 14076748

Predstavitev

Powermat Migomat je naprava s široko paleto aplikacij, zasnovana kot inverterski vir energije, ki omogoča varjenje s taljivo žico v plinskem ščitu  MIG/MAG  ali  FCAW samozaščitno žico  (po spremembi polarnosti), varjenje z elektrodo za prevleko MMA , kot tudi z metodo TIG Lift  (potreben je nakup dodatnega  TIG Lift varilnika )

Elektronika naprave temelji na IGBT tranzistorjih, ki združujejo prednosti dveh vrst tranzistorjev, enostavnost nadzora tranzistorjev z učinkom polja in visoko prekinjeno napetost ter hitrost preklapljanja bipolarnih tranzistorjev. Varilni tok je zelo stabilen, kar zagotavlja popoln zvar. Zahvaljujoč tehnologiji IGBT je naprava lahka in kompaktna.

Prilagoditev parametrov varjenja je brezstopenjska (gladka),  največji varilni tok je odvisen od debeline uporabljene žice/elektrode , varilne napetosti, pa tudi hitrosti podajanja žice v primeru metode  MIG/MAG/FCAW . Dvovaljni podajalnik deluje z žico s premerom 0,8 / 0,9 / 1,0 mm.

Visoka učinkovitost varilca vam omogoča varjenje s tokom 200A (za MIG / MAG / FCAW / TIG / MMA),  v 60 % delovnega cikla. Termično stikalo izklopi napravo v primeru prekoračitve dovoljenega obratovalnega cikla za dani varilni tok in tako prepreči pregrevanje varilnega aparata.

Trenutni parametri naprave med varjenjem so prikazani na lahko berljivem zaslonu. Udobni in zelo čitljivi manipulatorji vam omogočajo spreminjanje parametrov varjenja tudi z rokavicami.

MIG/MAG varjenje je eden izmed najbolj razširjenih varilnih postopkov. Toda kaj se pravzaprav skriva za tem? Vse je odvisno od izbire ustreznih zaščitnih plinov in veziv, vse do lastnosti različnih vrst lokov.

MIG/MAG varjenje je znano tudi kot obločno varjenje z zaščitnim plinom (MSG) in je ena od metod varjenja z zaščitnim plinom. Vključujejo vse postopke obločnega varjenja, ki uporabljajo zaščitne pline za preprečevanje neželenega stika zvarnega bazena s kisikom iz zunanjega zraka.

MIG/MAG varjenje dejansko zajema dva različna postopka varjenja: MIG varjenje je obločno varjenje. Ta metoda uporablja inertne pline, torej nereaktivne pline, kot so argon, helij ali njihove mešanice. MAG varjenje je varjenje v aktivnem plinskem ščitu. Tu se poleg argona uporabljajo aktivni plini, kot sta ogljikov dioksid (CO2) ali kisik (O2). Prav tako je mogoče uporabiti čisti CO2 kot zaščitni plin za varilni bazen.

MIG/MAG varilni postopki se lahko uporabljajo zelo univerzalno. Uporabljajo se med drugim v kovinskopredelovalni industriji, pri gradnji jeklenih konstrukcij in rezervoarjev, v ladjedelništvu in v avtomobilski industriji. MIG/MAG postopki omogočajo varjenje elementov iz različnih materialov, različnih debelin in geometrij. MIG varjenje je še posebej primerno za neželezne kovine: aluminij, magnezij, baker in titan. Metoda MAG se uporablja predvsem za varjenje nelegiranih, nizko legiranih in visoko legiranih jekel.

visoka stopnja odlaganja,

brez žlindre,

enostaven vžig varilnega loka,

dobra primernost za mehanizirano in avtomatizirano varjenje,

visoka hitrost varjenja z dobro kakovostjo zvara,

dobra primernost za uporabo v prisilnih in težkih položajih,

nizki stroški veziv.

MMA obločno varjenje se imenuje tudi MMA (Manual Arc Welding) in je najstarejša in najbolj univerzalna metoda obločnega varjenja.

Metoda MMA uporablja pokrito elektrodo, ki je sestavljena iz kovinskega jedra, prekritega s stisnjeno prevleko. Med koncem elektrode in obdelovancem nastane električni lok. Vžig obloka je kontakten tako, da se konec elektrode dotakne zvarjenega materiala. Taline elektrode in kapljice staljene kovine elektrode se skozi lok prenesejo v staljeni zvarni bazen in po ohlajanju tvorijo zvar. Varilec premika elektrodo med taljenjem na predmet, ki ga varimo, tako da ohranja lok konstantne dolžine in hkrati premika njen talilni konec vzdolž varilne linije. Prevleka talilne elektrode sprošča pline, ki ščitijo staljeno kovino pred vplivi atmosfere, nato pa se strdi in tvori žlindro na površini bazena, ki ščiti strjevalno kovino zvara pred vplivi okolja. Ko se elektroda odstrani iz obdelovanca, se električni lok ustavi in ​​postopek varjenja se prekine. Po polaganju enega šiva je treba žlindro mehansko odstraniti.

Glavna razlika od drugih varilnih metod je v tem, da se elektroda pri MMA metodi skrajša. Pri metodah TIG in MIG/MAG dolžina elektrode ostane ves čas nespremenjena, razdalja med gorilnikom in obdelovancem pa je vedno konstantna. Pri metodi MMA je treba za vzdrževanje konstantne razdalje med elektrodo in zvarnim bazenom držalo elektrode nenehno premikati proti obdelovancu, zaradi česar ima spretnost varilca posebno vlogo.

TIG varjenje je metoda pridobivanja najkvalitetnejših zvarov. Varilni lok žari med toplotno odporno, netaljivo volframovo elektrodo in obdelovancem. Inertni plin, po katerem je metoda dobila ime, ustvarja anaerobno atmosfero in preprečuje kemične reakcije v staljenem zvarnem bazenu. Rezultat so gladki, enakomerni spoji brez por. Vezivo se dovaja ročno ali iz podajalnika žice.

TIG varjenje je možno za vse variljive kovine. Največji obseg uporabe so nerjavna jekla in neželezne kovine, kot so aluminij, baker in medenina. TIG se uporablja predvsem za izdelavo koreninskega sloja zvara, saj so zvari čisti in brez por, zato dobro prenašajo dinamične obremenitve.

Za TIG varjenje se uporablja inertni plin (nereaktiven). Plinasto ozračje ima zaščitno funkcijo – preprečuje kemične reakcije s tekočim zvarnim bazenom in ogrevanim materialom. To zagotavlja visokokakovostne zvare.

Žlahtni plini, kot so helij, argon ali njihove mešanice, se uporabljajo kot zaščitni plini. Najpogosteje se uporablja argon: optimizira lastnosti vžiga in zagotavlja posebno stabilen lok. Helij odvaja toploto bolje kot argon in tako zagotavlja globok in širok prodor.

Volframova elektroda je srce TIG varjenja. Volfram ima tališče 3380 stopinj Celzija, kar je najvišja vrednost med vsemi čistimi kovinami v periodnem sistemu. Posledično se elektroda ne stopi, medtem ko se varilni lok, ki ga proizvaja, segreje in utekočini material.

Posebnost TIG varjenja je brezkontaktni vžig loka. Hitri, zaporedni visokonapetostni impulzi prenašajo iskre na obdelovanec in stabilizirajo varilni lok. Za varilca je HF vžig izjemno enostaven za uporabo. Elektroda se ne sme lepiti na obdelovanec in v zvaru ne nastajajo volframovi vključki.

 • napajanje:  230 V / 50 Hz
 • poraba energije MIG / MAG / MMA / LIFT-TIG:  8,3 kVA
 • metode varjenja:  MIG / MAG / FCAW / MMA (elektroda) / TIG
 • Razpon varilnega toka MIG/MAG:  8 – 200A
 • Razpon varilnega toka TIG/MMA:  8 – 200A
 • varilni tok 100 % delovni cikel:  (MIG / TIG / MMA – 200A)
 • varilni tok 60 % delovni cikel:  (MIG / TIG / MMA – 155 A)
 • podprti premeri žice:  0,8 / 0,9 / 1,0 [mm]
 • podprti premeri elektrod:  1,6 mm – 4 mm
 • podprte tuljave žice:  največ do 1 kg
 • podajanje žice:  2 – zvitek (notranji)
 • Razred izolacije:  F.
 • stopnja zaščite:  IP21S
 • mere:  51 × 22 × 38 cm [dol / širina višina]
 • neto teža:  6 kg
 • držalo mase (-):  2 m
 • MMA držalo elektrode (+):  2 m
 • EURO MIG/MAG držalo:  2 m
 • dvostranski zvitek  0,8 / 0,9  [mm]
 • uporabniški priročnik PL
 • šobe:  0,8 / 0,9 / 1,0 [mm]
 • samozaščitna žica  “Flux” 0,8 mm / 0,45 kg
 • varilna maska
 • kladivo s čopičem

POZOR! TIG varilni gorilnik ni priložen