Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Lanaform Nuxo naprava za pomoč pri spanju, bela

Lanaform Nuxo naprava za pomoč pri spanju, bela

Številka: 3092506
KNuxo je naprava za pomoč pri spanju, ki združuje tri tehnike pomoči pri spanju – dihalno vajo za usklajenost srca ter svetlobno in zvočno terapijo. Deluje s pomočjo dveh programov, ki uporabljata svetlobo in dveh programov, ki uporabljata zvok. Za čim bolj personalizirano izkušnjo lahko z nastavitvijo časa delovanja vsak program prilagodite po svojih željah. Te tehnike vas bodo nežno pomirile, ter vas pripeljale v stanje, ki je ugodno za kakovosten spanec. Celoten opis
55,19 €
Dostava Mimovrste
Zagotovite si brezplačno dostavo s

Na zalogi v skladišču Zadnji kos

Jutri predviden osebni prevzem
 
22.5.2024 predvidena dostava na dom
 
Številka: 3092506

Predstavitev

Lanaform Nuxo naprava za pomoč pri spanju, bela


Nuxo je naprava za pomoč pri spanju, ki združuje tri tehnike pomoči pri spanju – dihalno vajo za usklajenost srca ter svetlobno in zvočno terapijo. Deluje s pomočjo dveh programov, ki uporabljata svetlobo in dveh programov, ki uporabljata zvok. Za čim bolj personalizirano izkušnjo lahko z nastavitvijo časa delovanja vsak program prilagodite po svojih željah. Te tehnike vas bodo nežno pomirile, ter vas pripeljale v stanje, ki je ugodno za kakovosten spanec. Nuxo je opremljen tudi z nočno svetilko, ki ima pet različnih nastavitev svetlosti, tako da lahko berete v postelji z želeno količino svetlobe.

Po svoji želji lahko izbirate med vajo dihanja, poslušanjem belega šuma in zvokov narave ali simulacijo sončnega zahoda. Vse to so učinkovite tehnike, ki v vas vzbudijo spokojnost in vas umirijo, da boste lažje zaspali. Vklopite Nuxo in se pripravite na noč dobrega spanca.

Lanaform

Preprosta, naravna rešitev za motnje spanja

Najpogostejše problematike spanja so težave pri uspavanju, številna nočna prebujanja in zgodnje jutranje zbujanje. Običajno se zaradi tega pojavijo tudi dnevne težave, kot so utrujenost, motnje koncentracije in spomina, razdraženost in čezmerna dnevna zaspanost.

Nastavitev časa delovanja

Čas delovanja lahko nastavite za vse funkcije pomoči pri uspavanju in za namizno svetilko. Na voljo so štiri možnosti: 10 minut, 20 minut, 30 minut in neomejeno.


Načini delovanja

  • Pomoč pri uspavanju s svetlobnimi cikli: Pomoč pri uspavanju s svetlobnimi cikli deluje na principu srčne koherence. Svetloba (ki se projecira na strop ali jo oddaja namizna svetilka) narašča pet sekund in nato pet sekund upada. Cilj je uskladiti dihanje s temi cikli: vdihnite, ko se svetloba razširi, izdihnite, ko se upada. Ko se boste osredotočili na svetlobo, boste manj pozornosti namenili toku svojih misli, ki spodbuja vaše središče budnosti. Upočasnili boste dejavnost možganov in hitreje zaspali. Ta tehnika dihanja uravnava srčni ritem in vas postopno pripelje do šestih vdihov na minuto. Reden ritem, ko je izdih daljši od vdiha, vzbudi občutek utrujenosti.
  • Pomoč pri uspavanju z belim šumom: Beli šum je neprekinjen nevtralen zvok, ki prekrije zvoke iz okolice. Gre za tone, ki se ustvarjajo naključno s povezovanjem vseh zvočnih frekvenc hkrati, s čimer nastane nekakšen enoten zvok, kot je zvok rahlega dežja ali ventilatorja. Znanstveno je bilo dokazano, da beli šum zaustavlja zunanje zvoke, spodbuja spanec in preprečuje zbujanje sredi noči. Beli šum je vse bolj priljubljen kot metoda za uspavanje. Je učinkovita in varna za odrasle in tudi dojenčke. Za uspavanje otroka se beli šum uporablja, ker gre za vrsto zvoka, podobno tistemu, ki ga je dojenček devet mesecev poslušal v materinem trebuščku, zato ga spominja na varnost in udobje, ob čemer lažje zaspi. Beli šum podobno deluje tudi na odrasle. Spodbuja nastop globoke faze sproščenosti, zato ga pogosto uporabljajo tudi med meditacijo.
  • Pomoč pri uspavanju z zvoki narave: Tako kot beli šum imajo tudi nekateri zvoki narave prijetne in sproščujoče lastnosti. Nuxo predvaja zvoke ptičjega petja, rahlega dežja, žuborenja reke in prasketanja ognja. Pomirjujoče in sproščujoče melodije vam bodo pomagale lažje zaspati. Mirni zvoki preženejo vaše misli in zmanjšajo dejavnost možganov.
  • Simulator sončnega zahoda: Simulator sončnega zahoda postopno zmanjšuje svetlobo in s tem posnema zahajanje sonca. Valovna dolžina rdeče svetlobe spodbuja spanec in močnejše izločanje melatonina, hkrati pa zmanjšuje nastajanje kortizola, hormona budnosti.

Tehnične podrobnosti

Vrsta naprave za pomoč pri spanju
Število načinov delovanja 4
Barva bela
Moč 6 W
Napetost 5 V
Teža z embalažo 0,43 kg
Dimenzije embalaže 13,0 × 12,0 × 9,0 cm

Garancija: 2 leti