Marcel Štefančič, jr.: Črna knjiga kapitalizma

Znamka: Naša številka: 1008592

Novo

Marcel Štefančič, jr.: Črna knjiga kapitalizma

Črna knjiga kapitalizma jasno pokaže, da bi besedo komunizem v okviru ugotovitev o komunističnem in socialističnem režimu brez velikih težav lahko mnogokrat zamenjali z besedo kapitalizem. Obenem pa je to knjiga, s katero je Marcel Štefančič, jr. mnogo-plastno nadgradil aktualno realnost kapitalizma, ki se je znašel v ideološki ter bivanjski praznini in ki ga je nazorno obdelal v svojih prejšnjih petih družbeno angažiranih esejističnih delih. Celoten opis

24.9

24,90 € vključno z DDV

Naša številka: 1008592

Predstavitev

Opis artikla

V Črni knjigi kapitalizma, izvirnem domačem esejističnim delu, Marcel Štefančič, jr. analizira ključna ideološko politična sistema zadnjega stoletja: kapitalizem in komunizem. Z mnogimi zgodovinskimi, humanističnimi in filozofskimi primerami in vzporejanji v morda svoji doslej najbolj izvirni knjigi pokaže, da imata ta dva družbena sistema, ki naj bi bila v svoji osnovi in po načinu svojega delovanja sicer povsem drugačna, mnogo več vzporednic, kot bi se zdelo po njunem površnem, zgolj splošnem ideološkem primerjanju.

Osnovna zakonitost komunizma, kot kaže tudi ena od temeljnih analitičnih knjig tega sistema – Črna knjiga komunizma iz leta 1997 –, je bila diktatura komunistov, ki se je napajala z zločini, terorjem in zatiranjem. Osnovna značilnost kapitalizma pa naj bi bila miroljubna demokracija, vendar avtor s številnimi primeri osvetljuje njeno velikokrat popačeno podobo, ki je bila povsem identična terorju komunističnega režima.

V Črni knjigi kapitalizma Štefančič briljantno in argumentirano opiše paralele med komunizmom in kapitalizmom ter razkrije, da sta imela oba družbena sistema ves čas tendenco, da se med seboj prepletata, črpata drug od drugega in si celo želita zasesti pozicijo drugega. To v mnogočem velja še danes.

Lastnosti:

  • Avtor: Marcel Štefančič, jr.
  • Jezik: slovenščina
  • Založba: UMco
  • Zvrst: strokovna literatura, izobraževalna
  • Leto izdaje: 2017
  • Dimenzije: 21 × 15 cm
  • Strani: 564
  • Vezava: mehka

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst strokovna literatura
Založnik UMco 
Vezanje mehka
Leto izdaje 2017
ISBN 9789616954686
Število strani 564