Caroline Margaret Pond, Jonathan W. Silvertown: 99 % opica
20 € 13,21 €

Zadnji kos!

Kako evolucija sešteva

Večina sodobnikov se je Darwinu posmehovala ali ga je zagrizeno napadala, ker je človeka uvrstil med živali in dejal, da so bili naši davni predniki tudi predniki velikih človeku podobnih opic. V 150 letih po objavi Darwinovih spoznanj so raziskave z vseh znanstvenih področij potrdile obstoj evolucije bioloških vrst.

Urban Vovk: Kruh zgodnjih let
13,77 € 12,57 €

Zadnji kos!

Urban Vovk (1971) se je v zadnjem desetletju preizkusil na različnih (pod)področjih literarnega delovanja in ustvarjanja. Od leta 1997 piše literarne kritike, malo pozneje je začel objavljati tudi eseje in razprave, največ o delih in opusih domačih in tujih avtorjev. Vmes se mu je zapisal tudi kakšen nekoliko bolj polemično naravnan prispevek o nekaterih perečih vprašanjih sodobne literarure in njene recepcije pri nas, pa tudi širše.

Urban Vovk: V teku časa
12,68 € 11,59 €

Zadnji kos!

Besedila, zbrana v tej knjigi, so nastala od leta 1997, ki je obenem tudi letnica avtorjeve ‚iniciacije‘ v literarno-kritiško bratovščino, do danes, ko pregleduje še zadnje vrstice svojih ‚izdranih del‘, v tem času pa so izšle tudi vse v tej knjigi podrobneje obravnavane knjige.

Filip Pesek: Pisma za Leona
29,97 € 27,31 €

V njej Filip predstavi načela, ki jih vede (ali nevede) pozna in uporablja vsak uspešen prodajalec oziroma marketer.

Smilla Lynggaard: Otroci z močno voljo
19,90 € 18,14 €

Življenje z otrokom z močno voljo ni vedno preprosto. Ta knjiga vam bo pomagala ustvariti družinsko življenje, ki bo upoštevalo potrebe staršev in otrok, ne da bi bilo zaradi tega treba opustiti tisto, kar je v družini najpomembnejše.

Albert Geltar: Tehnologija prihodnosti
19,90 € 18,14 €

Knjiga vsebuje zapise, komentarje, ocene in napovedi nove blokovne tehnologije, ki jo nekateri označujejo za temeljit preobrat na celotnem področju delovanja, medtem ko za druge pomeni še nekaj povsem tujega in nesprejemljivega.

Aristotel: Poetika, 2012
29 € 26,43 €

Filozof Aristotel (384–322 pr. n. š.) je epohalna osebnost takšnega formata, da bi kateremukoli njegovemu delu težko odrekali velik pomen za znanost in kulturo. Gotovo pa so nekatera njegova dela še posebno izjemna. Eno od njih je Poetika, delo s področja filozofske estetike in teorije umetnosti, za katero smemo trditi, da je najpomembnejše tovrstno besedilo v zgodovini človeške misli sploh.

Dr. Shimi Kang: Delfinja vzgoja
24,99 € 22,79 €

Kako vzgojiti zdrave, zadovoljne in motivirane otroke, ne da bi se vam bilo treba spremeniti v tigra? Knjižna uspešnica „Delfinja vzgoja“ na podlagi najnovejših raziskav v nevroznanosti in znanosti o vedenju razkrije, zakaj preveč nasilni, z nadzorom obsedeni »tigrovski starši« in permisivni »starši meduze« notranjo motivacijo v resnici zavirajo.

Miroslava Ferrarova: 1000 italijanskih besed
9,90 € 9,03 €

Naučite se pomembne besede s pomočjo zabavnih sličic – tako si jih boste hitreje zapomnili in veliko globlje se vam bodo vtisnile v spomin! Ilustracije prikazujejo situacije, s katerimi se srečujemo vsak dan: v družinskem življenju, v mestu, šoli in naravi, na počitnicah, pri športu in zabavi.

Božidar Novak: Prestolnica
29,90 € 27,26 €

Zgodbe o Evropski prestolnici kulture, Harvardu in odnosih z javnostmi

Prestolnica prinaša 31 zgodb o Evropski prestolnici kulture, Harvardu in odnosih z javnostmi.

Care Santos: Prodam Rozinkota
20,50 € 18,70 €

Knjiga oblikovana v skladu s priporočili za oblikovanje gradiv za bralce z disleksijo in se lahko uporablja kot didaktični material.

Dominik Gregl, Letalski razlagalni slovar z ustreznicam
36,89 € 33,64 €

Letalski razlagalni slovar z ustreznicami v angleščini je rezultat dela strokovnjaka z bogatimi teoretičnimi in praktičnimi izkušnjami na področju letalstva in je prvi razlagalni slvoar na tem področju v slovenščini.

Donald Laksched: Notranji svet travme
35 € 31,90 €

V Notranjem svetu travme Donald Kalsched raziskuje notranji svet sanjskih in fantazijskih podob, s katerimi se srečuje pri ljudeh, ki so pretrpeli neznosne življenjske izkušnje.

Dr. Bojan Knific: Gregorjevo
27 € 24,61 €

Ko gre luč v vodo in se prične pomlad. Knjiga predstavlja praznovanje gregorjevega na Slovenskem.

Gavin Francis: Preobrazbe telesa
24,90 € 22,70 €

O medicini in spremembah v človekovem življenju Nagrajeni pisatelj Gavin Francis v knjigi razglablja o preobrazbah duha in telesa.

Gilles Deleuze: Proust in znaki
29 € 26,43 €

Vsak simptom je beseda, ampak najprej so vse besede simptomi, pravi Gilles Deleuze ob Proustovem Iskanju izgubljenega časa.

Jeffrey Masson: Končna analiza
24,90 € 22,70 €

Kako postati in ne ostati psihoanalitik Končna analiza predstavlja eno od najpomembnejših del Jeffreyja M. Massona,

Juan Kruz Igerabide: Jona ima veliko težavo
15,99 € 14,57 €

Knjiga je oblikovana v skladu s priporočili za oblikovanje gradic za bralce z disleksijo in se smatra kot didaktični material. Napisana je v slovenskem in španskem jeziku.

Leatrice Eiseman: Popoln vodnik po barvni harmoniji
29,99 € 27,34 €

Popoln vodnik po barvni harmoniji — eden najbolje prodajanih referenčnih vodnikov za oblikovalce, študente, učitelje in nasploh vse, ki jih zanima svet barv – je v tokratni izdaji še izboljšan.

Miha Mohorko: Zakon o pravdnem postopku
29 € 26,43 €

Knjiga vsebuje zakon z vsemi spremembami in dopolnitvami, preglednico sprememb po členih in poglavjih, vidno označene spremembe členov (črtano, dodano) in stvarno kazalo.

Mojca Gregorčič: Uporabna astrologija
19 € 17,31 €

Se zavedate svojih zmožnosti in slabosti? Si vedno pogosteje zastavljate vprašanje, kaj je še tisto neodkrito in speče v vas, s čimer bi si olajšali življenje, da bi zaživeli polnejše in srečnejše ? Ste presenečeni, ko opazujete svoje potomce in v njih prepoznavate svoje lastnosti ali lastnosti vaših staršev oziroma vaših daljnih prednikov, o katerih ste le bežno slišali?