Sofi Oksanen: Ko golobice izginejo

Sofi Oksanen: Ko golobice izginejo

Številka: 986522
Roman Ko golobice izginejo se dogaja v Estoniji med 2. svetovno vojno in desetletja po njej. V teh viharnih časih sledimo osebnim zgodbam bratrancev Edgarja in Rolanda ter Edgarjeve žene Juudit. Celoten opis
29 €
Vključno z DDV
26,25 €
Dostava Mimovrste

Trenutno ni na zalogi

Številka: 986522

Predstavitev

Dogajanje romana Ko golobice izginejo je postavljeno v Estonijo med 2. svetovno vojno in v desetletja po njej. To je obdobje, ko je mala baltska država doživljala številne pretrese, saj sta njeno ozemlje izmenično okupirali sovjetska Rusija in nacistična Nemčija.

V teh viharnih časih sledimo osebnim zgodbam bratrancev Edgarja in Rolanda ter Edgarjeve žene Juudit. Roland in Edgar stojita na nasprotnih bregovih: prvi je zagrizen borec za osvoboditev Estonije izpod sil okupatorjev, ki se zato pridruži odporniškim gibanjem, drugi pa kameleonsko spreminja svojo identiteto in prepričanja, da bi si pridobil naklonjenost vsakokratne oblasti.

Kar mu v turbulentnih časih, ko ljudje preko noči izginjajo v temo zgodovine, tudi uspeva. Prava tragična junakinja časa pa je Edgarjeva zapuščena žena Juudit, ki na stran zavojevalcev prestopi iz naivne, a razumljive želje po ljubezni. V vojni, skratka, ni zmagovalcev.

O avtorju:

Sofi Oksanen (1977) je danes ena najbolj priznanih, mednarodno uveljavljenih in cenjenih finskih pisateljic mlajše in srednje generacije. Debitirala je leta 2003 z odmevnim romanom Stalinove krave, mednarodni preboj pa je dosegla z romanom Očiščenje, ki je izšel leta 2008, od leta 2011 pa ga lahko beremo tudi v slovenščini. Poleg romanov piše dramska besedila in eseje, redno tudi kolumne, v katerih se odziva na aktualne politične in družbene dogodke. Tako na Finskem kot v tujini je poznana kot družbeno kritična in angažirana avtorica ter odločna zagovornica enakopravnosti spolov in aktivistka za pravice istospolno usmerjenih. Sofi Oksanen je za svoje ustvarjanje prejela vse najvišje literarne nagrade na Finskem in številna prestižna priznanja v tujini. Njena dela so prevedena v več kot 50 jezikov.

Lastnosti knjige:

  • Original naslov: Kun kyyhkyset katosivat
  • Jezik: slovenščina
  • Prevajalec: Julija Potrč
  • Založnik: Beletrina
  • Zvrst: roman
  • Vezava: trda
  • Število strani: 400
  • Dimenzije: 15 × 21 cm