Tone Partljič: Ljudje iz Maribora
30,33 €

Zadnji kos!

Naslov pričujoče zbirke novel Toneta Partljiča Ljudje iz Maribora je hkrati poveden in nekoliko zavajajoč. Bralec bi utegnil pričakovati, da zbirka prinaša zgodbe slavnih in slavljenih avtorjevih someščanov. Kar je zgolj delno res.

Ava Dellaira: Ljubezenska pisma mrtvim
13,03 €

Zadnji kos!

Vse se začne kot šolska naloga: Napišite pismo mrtvi osebi. Laurel si izbere Kurta Cobaina, ker ga je njena sestra, Maj, oboževala.

Boris Karlovšek: Tajkun
14,60 € 14,21 €

Zadnji kos!

Drugi del trilogije, ki govori o korupciji v Sloveniji, obravnava resnično tajkunsko zgodbo, ki je očem v Sloveniji ostala skrita.

Elizabeth Thornton: Zaljubljeni vohun
15,69 €

Zadnji kos!

Zlomiti kodo do njenega srca … Neodvisna, trmasta in neporočena Abbie Vayle je bila že od nekdaj prepametna za svoje dobro. Toda morda je šla vendarle malce predaleč, ko je ustanovila svoje podjetje z zbiranjem starih, redkih knjig in v Parizu povsem naključno kupila starinsko knjigo s skrivnostno kodo, načečkano ob robovih.

Gustav Bergstrind: Redroom
20,07 €

Zadnji kos!

Gustav Bergstrind krši tabu neizgovorljivega in postavlja vprašanja, ki si jih ne dovolimo postavljati.

Irene Begush: Skrivnost v haremu
13,59 €

Zadnji kos!

Preeti Midelton, lepa trmoglavka, ki odrašča v Bombaju, že v rani mladosti pritegne temni pogled lepega vojaka plemiškega rodu.

Sherry Thomas: Ne pravi mož
19,90 € 7,02 €

Zadnji kos!

Zakon Lea Marsdena in Bryony Asquith ni trajal veliko dlje od medenih tednov. Da bi moški, ki je bil tako nadarjen, čeden in priljubljen v družbi, kot je bil Leo Marsden, do konca življenja živel s hladno in zgolj svojemu zdravniškemu poklicu predano ženo – to je bilo nemogoče.

Štefan Kardoš: Vse moje Amerike
25 €

Stalni krog bralcev, ki jih privlačijo Kardoševe raznovrstne pisateljske strategije, prepletanje različnih žanrov, pomenska večplastnost, široka jezikovna paleta in izbran, bodo prišli na svoj račun tudi pri branju romana ‚Vse moje Amerike‘, družinskem romanu, ki ga je pisatelj posvetil prekmurskim emigrantom v Ameriko.

Cees Nooteboom: Raj izgubljeni (Fabula 2016)
10,46 €

S humorjem, referencami na znamenita dela svetovne literature in številnimi skrivnostmi mitoloških razsežnosti pripoved raziskuje globino vpliva, ki ga ima lahko kratko naključno srečanje na potek naših življenj v času, ko je raj že davno izgubljen.

Don DeLillo: Kozmopolis
25,10 €

Eric Packer, 28-letni newyorški mulitmilijonar, si nekega dne v aprilu zada na videz preprosto nalogo: obiskati frizerja na drugem koncu Manhattna.

Moški, denar in čokolada Avtor: Menna Van Praag
13,90 € 13,52 €

  • Duhovni roman o razvadah, zablodah in strasteh sodobne ženske
  • Moški, denar in čokolada je čudovita zapeljiva zgodba o ljubezni, pogumu in razsvetljenju, ki razkriva, kaj dosežete, če v materialnem svetu odprete svoje srce duhovnim skrivnostim.
Lea Jerančič: Preko vseh meja
13,49 €

Triindvajsetletna Nia Price je plesalka. Vendar ni navadna plesalka. Ukvarja se s plesom ob drogu. Ko jo njena najboljša prijateljica prijavi na šov talentov, se ji življenje postavi na glavo.

A.B.Krooss: krOg (erotični roman)
18,72 €

Nenavadna erotična zgodba nas popelje po ekskluzivnih lokacijah širom sveta, celo v Slovenijo, kjer se življenje in strast zajemata z veliko žlico. In vse je, kot mora biti.

Hanif Kureishi: Zadnja beseda
28,25 €

Roman Zadnja beseda je zaznamovan z namigovanji, da gre za roman na ključ, v katerem si je avtor »sposodil« zgodbo Nobelovega nagrajenca V. S. Naipaula, ki je na svoj dom povabil biografa Patricka Frencha, da bi o njem napisal knjigo. Rezultat je bila biografija, ki pisatelja ne prikazuje čisto tako, kot bi si sam najbrž želel. Pričujoči roman opisuje podobno zgodbo.

James Riordan: Krvavi tekač
16,69 €

Dolgi tek do svobode

Krvavi tekač je roman o prvem temnopoltem maratonskem tekaču, ki je na olimpijskih igrah zastopal Južno Afriko. Zgodbo so navdihnili resnični dogodki.

Sue Townsend: Izgubljeni dnevniki Jadrana Krta
19,77 €

1999–2001

Jadran je vstopil v zgodnja srednja leta in ima zdaj triintrideset let. Je oče dveh sinov: Glenna, ki se nikakor ne more spoprijateljiti s slovnico, in Viljema, ki kot svoj nedolžni prispevek k okrasitvi stene z baloni odnese v vrtec ¨pripomoček za velike razvnete fante" – kondom.

Benoît Duteurtre: Knjiga za odrasle
26,05 €

Benoît Duteurtre je francoski pisatelj, muzikolog in radijski voditelj, ki živi in dela v Parizu, vendar rad zahaja v vogeško hribovje, kjer ima svoje korenine, navdušuje pa ga tudi New York.

Borut Marolt: Kako se znebiti trupla
15,59 €

Roman sledi zgodbi glavnega protagonista Tomaža, pevca v alternativnem bendu iz devetdesetih let prejšnjega stoletja, ki je tik pred tem, da posname svojo prvo ploščo.

C. J. Sansom: Ukinitev, 1. knjiga
16,72 €

Zbirka Matthew Shardlake, 1. knjiga Reformator Matthew Shardlake bo skupaj s svojim varovancem poskušal rešiti umor kraljevega komisarja.

Catherine Bybee: Njegova za vselej (broširana)
14,64 €

Gimnazijke 1. knjiga Življenje je do Melanie Barlett vse kaj drugega kot naklonjeno. Mlada mama si želi, da bi njeno življenje osvetlil vsaj en droben žarek sreče. Zahteva preveč?

Christopher Frey, Biserne smrti
15,85 € 15,43 €

Odvetnik, ki živi v Washingtonu, po naključju dregne v nevarno gnezdo spletk lažnih milijonarjev in zločincev, ki bi se radi dokopali do dragocenih biserov. Nepojasnjeni in na videz nenavadni umori se kar vrstijo, na njihovih prizoriščih pa se kot po naključju vedno znajde tudi sam. Z bistroumnostjo in pogumom odstira zapleten klobčič dogodkov, v katerega je bil potegnjen tako rekoč proti svoji volji …Pripravil sem denar in takoj, ko se je taksi ustavil v bližini hiše, skočil ven.

Helen Pollard: Dvorišče vrtnic
14,64 €

Čudovita knjiga, idealna za poletno branje, ki vas bo s svojim humorjem in prijetnimi osebami popeljala na francosko podeželje.

K. A. Tucker: Ujet ob njej
10,44 €

Imel je vse. Dokler ni neke noči naredil grozljive napake … in vsega izgubil: „Uničil sem ji življenje in se ujel obnjo. In zdaj se zavedam, da sem natanko tam, kjer mi je bilo namenjeno biti.“

Kari Hotakainen: Zakon narave
26,05 €

Kari Hotakainen je večkrat nagrajeni finski pisatelj, ki je leta 2013 prejel tudi državno priznanje Pro Finilansia za najzaslužnejše finske ustvarjalce na področju umetnosti. Njegova dela, ki mojstrsko odsevajo zgodbe in usode posameznikov, so prevedena v več kot 20 jezikov.

Lauren Oliver: Delirium
23,90 € 11,46 €

Delirium je v številnih jezikih že obšel svet, navdušil kritike in milijone bralcev ter prejel mnoge ugledne nagrade, nazadnje tudi veliko nagrado Francije za najboljše mladinsko fantazijsko delo v letu 2012.

Maja Gal Štromar: Potaknjenci
24,90 € 16,64 €

Napeta zgodba, ki diši po mentolu in limonovcu, se lušči kot neskončne plasti čebule in prepleta kot bršljan.

Marko Sosič: Kruh, prah
26,05 €

Vojne na Balkanu so minile, a ostale so zgodbe, ki jih ni še nihče zapisal, ostali so obrazi, ki smo jih pozabili, prah, v katerega so se povrnili ljudje, katerih imena so pozabljena.

Mathia Enard: Alkohol in nostalgija
10,46 €

Roman opisuje ljubezenski trikotnik med dvema Francozoma in Rusom, hkrati pa je tudi melanholičen poklon Rusiji in njihovi kulturi.

Metka Cotič, Kriva
15,85 € 15,43 €

Roman Kriva je zgodba najstnice Sare, ki se na poti odraščanja sreča s tegobami, ki jih prinaša razbita družina – mati in oče, vdana alkoholu in mamilom. Soočena z občutki krivde in sramu pred učitelji in sošolci skuša prikriti pravo ozadje njenega popuščanja v šoli in številnih izostankom. Poleg tega, da mora poskrbeti za lastno vsakodnevno preživetje po svojih najboljših močeh skrbi še za mlajšo bolehno sestrico.

Patrick Modiano: Dora Bruder
24,07 €

Roman o Dori Bruder je svojevrsten poskus, kako s pomočjo literature iztrgati pozabi lepoto in grozo človeških usod, posameznikovo resničnost, ki za seboj ni pustila nobenih sledi.

Simon Mičić: Deček s tatujem na srcu
35,57 €

Drugačna. Iskrena. Neposredna. Brez skrivnosti. Čustvena. Zapletena. Prav takšna je ta knjiga. Knjiga, v kateri vas bo zgodba avtorja spravila v jok in vam naježila dlake po telesu.

Zavedanje, da je spolna zloraba skrajno dejanje in absolutno nedovoljen vdor v intimno cono otroka, ki bo imel težave vsaj na enem področju razvoja, verjetno pa na več različnih, je treba dvigniti na raven, kjer bo družba, v kateri otrok dnevno biva, opazila spremembe v njegovem vedenju, takoj ukrepala in zaščitila otroka.