Mirt Komel: Pianistov dotik

Znamka: Naša številka: 783052

Mirt Komel: Pianistov dotik

Gabrijel Goldman je po imenu in usodi sumljivo podoben znamenitemu kanadskemu pianistu Glennu Gouldu. Najdemo ga v Newyorški bolnišnici po misterioznem dogodku, ki sproži fobijo pred dotikom. Celoten opis

22.7

24,90 € Vključno z DDV
22,70 €

Naša številka: 783052

Predstavitev

Opis artikla

Gabrijel Goldman je po imenu in usodi sumljivo podoben znamenitemu kanadskemu pianistu Glennu Gouldu. Najdemo ga v Newyorški bolnišnici po misterioznem dogodku, ki sproži fobijo pred dotikom.

Je kriva nesrečna ljubezen, odvzeti ljubezenski dotik ali brezdušno, mehanično udarjanje klavirskih strojev, ki grozijo, da bodo glasbi ukradli dotik z dušo? V bolnišnično sedanjost se vpleta predzgodba čudaškega otroka, nato demonično obsedenega genija.

Knjiga se pred bralcem razpira kot granatno jabolko: tukaj zrna razvojnega, tam filozofskega romana, ob njih pa emocionalno in poetično nabita ljubezenska zgodba, izjemno doživeti opisi najbolj neverbalne umetnosti – glasbe…vsi povezani z izrazito bogatim in igrivim jezikom, ki spominja na virtuoznost mojstrov, kot je Vladimir Nabokov.

O avtorju:

Mirt Komel je pisatelj in filozof, predavatelj na Fakulteti za družbene vede in na Filozofski fakulteti. Je avtor številnih znanstvenih del, njegova literarna dela pa segajo od dram in dramskih pesnitev do potopisov. Pianistov dotik je njegov prvenec.

Lastnosti knjige:

  • Jezik: slovenski
  • Založnik: Goga
  • Zvrst: Romani
  • Vezava: trda
  • Število strani: 186
  • Dimenzije: 13,5 × 20,5 cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst romani
Založnik Goga 
Vezanje trda
Leto izdaje 2015
ISBN 9789612770938
Število strani 186